greenbio írta: ↑2025.09.10., szer. 12:15
sutemenyx írta: ↑2025.09.07., vas. 08:01
Celestion Ditton 25 váltó upgrade alumínium fóliás kondenzátorokkal és átvezetékezés ezüst belső vezetékkel:
és milyen lett a tuning után?
Erre én is kíváncsi lennék. Márcsak azért is, mert épp mostanában ugrottam bele én is az Alumen Z "hype"-ba. Hát nekem nagyon nem jött be ez a kondi, legalábbis az én rendszeremben, az én fülemmel hallgatva. Pedig azt gondolná az ember (naivan?), hogy ennyi pénzért már tényleg kaphat egy neutrális kondit, erre ez is csak máshogy rossz és nem univerzálisan jó. Mondom ezt úgy, hogy sokáig aktív váltású volt a rendszerem kondi nélkül, szóval tudom milyen az, amikor nincs kondi a hangszóró előtt, az Alumen Z sem hozta ezt.
Elnézést ezért a "kirohanásomért", csak még a sokkhatás alatt vagyok. Habár ha őszinte akarok lenni, valahol éreztem, hogy nem lesz jó vége kiadni ennyi pénzt kondira. Azért bíztam benne, hogy jó lesz, de nem lett.
Persze ettől még tetszhet valakinek valamilyen rendszerben és nyilván tetszik is. Senki kedvét nem akarom szegni, csak gondoltam leírom a saját tapasztalatomat.
Ha röviden össze szeretném foglalni az Alumen Z általam tapasztalt hangkarakterét, akkor azt mondanám, hogy kristálytiszta(nak tűnő), talán túlzóan is, épp ezért a zenét szétszedi darabokra és magasak felé tolja a szubjektív spektrális eloszlást. Ez utóbbi azért is furcsa, mert szinte mindenhol azt olvastam róla, hogy halkabbnak hallatszódik vele a magas tartomány, ami elsőre furcsa lehet. Hát nálam pont az ellenkezője lett egy fényes, mindent átható, "showtime" csillogás formájában.