A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Froome-ot megműtötték, 5 törött borda, légmell, csigolyarepedés.
A körülményekhez képest jól van. Szerintem már visszatérés nem lesz. Ez így már túl soknak tűnik.
Egy kerékpárutat a közúttól elválasztó szegélyen perecelt szegény.
Valószínűleg nem lesz. 40 évesen már amúgy is lefőtt a kv, ennek a pár évnek sem sok értelmét láttam.
ha kiszáll korábban, emeltebb fővel tehette volna meg. Így se köpködik, mert alapvetően egy kedves jelenség, de neki régen elúszott. várható volt,hogy az 5-ös táborba (5 tour győzelem) már nem fog bekerülni.
Bernal képben van még? Valamikor láttam egy versenyen, de nem emlékszem hol. Tőle se tudom, még mit várnak. Lehet bazi hosszú szerződést írta alá,aztán nem éri meg felbontani (?)
Idáig nem. Forradalmat nem csinál, de pl. Rotox-ék értékelhetik, ha az orfűi kultúrház látogatása után, hazainduláskor könnyebb a bedokkolás.
Nekem a becsatolással semmi gondom nincs, ellenben nagy terhelésnél tud nyekereg mint egy béka. Ez számtalanszor előfordult már. Pedig tisztán tartom a stoplit, a pedált, sőt még nyomatékkulccsal húzom le a rögzítő csavarjait is.
WD40
egy valamirevaló bringához és bringáshoz hozzátartozik mindenféle csörgés,csattogás
A körülményekhez képest jól van. Szerintem már visszatérés nem lesz. Ez így már túl soknak tűnik.
Valószínűleg nem lesz. 40 évesen már amúgy is lefőtt a kv, ennek a pár évnek sem sok értelmét láttam.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Idáig nem. Forradalmat nem csinál, de pl. Rotox-ék értékelhetik, ha az orfűi kultúrház látogatása után, hazainduláskor könnyebb a bedokkolás.
Nekem a becsatolással semmi gondom nincs, ellenben nagy terhelésnél tud nyekereg mint egy béka. Ez számtalanszor előfordult már. Pedig tisztán tartom a stoplit, a pedált, sőt még nyomatékkulccsal húzom le a rögzítő csavarjait is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Akesz verseny ráadásul, tehát nem is MKSZ. Én nem is indulnék rajta. A KRESZ dumát igen, mindig beleírják,hogy ezzel védjék magukat. De az a versenyzőkön nem segít,amikor beüt a baj. Verseny közben a KRESZ az utolsó, amire gondol az ember.
ez Akesz? kevés a verseny itthon,de az akesztől mentesen az ég. de valami biztosítás csak lesz. ha magamból indulok ki, hogy mentünk a parádsasvár-mátraháza szakaszon felfele,... már nem bicóval ótóval... good luck
Akesz verseny ráadásul, tehát nem is MKSZ. Én nem is indulnék rajta. A KRESZ dumát igen, mindig beleírják,hogy ezzel védjék magukat. De az a versenyzőkön nem segít,amikor beüt a baj. Verseny közben a KRESZ az utolsó, amire gondol az ember.
Nah, a magyar valóság. Megnéztem a Mátra-kör kiírását. Gyöngyösön rajt, utána a szokásos kör, de nem kell felmenni a Kékestetőre,hanem Mátrafüreden lesz a befutó. Na de! A verseny nem lezárt pályán megy,tehát a KRESZ szabályait be kell tartani, KÜLÖNÖSEN a lejtmenetben, nem szabad elhagyni a jobb ssávotmert szemben jöhetnek Igazán izgalmas lehet így versenyezni
U17-es csapattársam,most volt a válogatottal versenyen. A lejtmenetben 100-110-zel jöttek le. U17!
sok sikert
de szeritnem a forgalom lassítva lesz,amikor amezőny elhalad. Egy ilyen köörn nem megengedhető, hogy semmi lassítás ne legyen. olyankor megy a rendőt elől, aztán a forgalmat kiteszi padkára,míg a zárómotoros el nem megy. ha nem így lenne, az a verseny nem verseny, az mksz holtbiztos,hogy nem állna vele szóba. A lezárt pálya talán egyedül az időfutam OB-n van és diákolimpián,nálunk. meg persze,amit nem kint rendeznek országúton. Még a TdH ise minősül lezárt pályának, ezt a kresz lófaxt meg beírják minden kiírásba.
Nah, a magyar valóság. Megnéztem a Mátra-kör kiírását... A verseny nem lezárt pályán megy,tehát a KRESZ szabályait be kell tartani, KÜLÖNÖSEN a lejtmenetben, nem szabad elhagyni a jobb ssávotmert szemben jöhetnek ...
aki ismeri a Mátrát, tudja, jó időben mi van ott... na, ha ebből nem lesz egy komolyabb baleset, akkor az biza' isteni csoda
Nah, a magyar valóság. Megnéztem a Mátra-kör kiírását. Gyöngyösön rajt, utána a szokásos kör, de nem kell felmenni a Kékestetőre,hanem Mátrafüreden lesz a befutó. Na de! A verseny nem lezárt pályán megy,tehát a KRESZ szabályait be kell tartani, KÜLÖNÖSEN a lejtmenetben, nem szabad elhagyni a jobb ssávotmert szemben jöhetnek Igazán izgalmas lehet így versenyezni
U17-es csapattársam,most volt a válogatottal versenyen. A lejtmenetben 100-110-zel jöttek le. U17!
Szerintetek ilyen kis ívvel ez tud problémamentesen működni?
(Nem, nem az enyém... )
Ezzel a tyúkbéllel aligha, ide Vz a minimum.
De ezeket nem így tervezték, szerintem gyorsan elfűrészeli a bowdenszál a hüvelyt.
Nokon-nal meg lehet csinálni, de minek? Aki ilyen régiséget használ, legyen férfi, és vezesse rendesen kívül. :DScreenshot_2025-08-27-10-19-47-22_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
a fotón is a "spirálnak" nevezett,valójában tekercsrugós megoldásos bovdenház van, ahogy én látom (ami semmit nem jelent ). De nagy feltaláló volt aki elkövette. Sose jutott volna eszembe
egyébként, egyszer, valahol vettem egy olcsó bovdenszettet és meglepődve láttam,hogy a váltóbovden háza is tekercsrugós. Arra nem emléxem, 4 mli volt, vagy 5. De lehet a kínai, 3x10-es rendszerhez adták
(Nem, nem az enyém... )
Ezzel a tyúkbéllel aligha, ide Vz a minimum.
De ezeket nem így tervezték, szerintem gyorsan elfűrészeli a bowdenszál a hüvelyt.
Nokon-nal meg lehet csinálni, de minek? Aki ilyen régiséget használ, legyen férfi, és vezesse rendesen kívül.
Screenshot_2025-08-27-10-19-47-22_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg (96.66 KiB) Megtekintve 1077 alkalommal
Tegyél fel előre 50/36 ot vagy 48/34 et, de még a 46 os nagytányér is teljesen oké, nekem gravelen most az van fent. A másik biciklimen ami cyclocross de országútinak használva, valamint gravelezek is vele, ott elől 53/39 van, hátul edzésre 14-34 es sor, versenyre 12-30. Nem teljesen gyáriak, különböző shimano sorokból vannak összerakva.
Egyik nap meg lettél említve a magyar Eurosportos kommentátor urak által. (Vuleta vagy Renevi Tour már nem emlékszem ... ) Mondták, a neved, meg hogy "akik nem tudnák ... " én meg mondtam magamban "... de tudom ... "
Nocsak, nem is gondoltam volna hogy ismernek… úgyhogy érdekelne minek kapcsán emlegettek (nem emlékszem hogy csuklottam volna). Össze lehet foglalni? Vagy ha lehetne tudni melyik szakaszok kb mikor akkor visszakeresném.
Már sajnos nem emlékszem melyik versenyen volt, de arra igen, hogy a közvetítés első részében. A kommentátor keresett valakit a PCS-en, és beírta, hogy "VAN" és Téged hozott fel, és mondta, hogy jéé a Vanik Zoltán-t hozta fel a keresés, meg mondta, hogy "aki nem tudná, ő nyert TDH-t 2002-ben, és most a TDH hivatalos fotósa". Én meg mondtam magamban hogy "de tudom".
Sajnos visszakeresni nem tudom, mert nem szoktam elmenteni a közvetítéseket.
Engem csak a feladatoknál zavar. Ha olyan viszonyok pl szél vannak,akkor nem tudom tartani a megfelelő fordulatot. A 17 lassú, a 19 gyors. De nem vagyok egy akkora bringás,hogy ettől ne tudnék jókat tekerni. Nekem marad elöl az 50/34, hátul a 11-28.
[/quote]
Most vettem egy edzőkereket amin van egy 11-28 as 11 fokozatú ultegra sor. Nekem nem kell mert már van kettő ilyenem (azok se kellenek). Szóval elcserélném bármilyen használt 11-12 sebességes sorra aminek a teteje 30 vagy nagyobb. Vagy kulacsokra, gélre, italporra.
Tegyél fel előre 50/36 ot vagy 48/34 et, de még a 46 os nagytányér is teljesen oké, nekem gravelen most az van fent. A másik biciklimen ami cyclocross de országútinak használva, valamint gravelezek is vele, ott elől 53/39 van, hátul edzésre 14-34 es sor, versenyre 12-30. Nem teljesen gyáriak, különböző shimano sorokból vannak összerakva.
Egyik nap meg lettél említve a magyar Eurosportos kommentátor urak által. (Vuleta vagy Renevi Tour már nem emlékszem ... ) Mondták, a neved, meg hogy "akik nem tudnák ... " én meg mondtam magamban "... de tudom ... "
Nocsak, nem is gondoltam volna hogy ismernek… úgyhogy érdekelne minek kapcsán emlegettek (nem emlékszem hogy csuklottam volna). Össze lehet foglalni? Vagy ha lehetne tudni melyik szakaszok kb mikor akkor visszakeresném.
(Nem, nem az enyém... )
mondjuk nekem az a bowden gyanús, most nézem,mintha nem a hosszanti szálas külső lenne, hanem a tekert. Láttam már ilyen megoldást kisebb kategóriában,azt nem tudom,tévedés volt,vagy szándékos
(Nem, nem az enyém... )
ha működik,igen
de elképzlhető,hogy gond nélkül megy. annyira feszes,ha húzzák,nem nagyon mozoghat, a külső bogden meg nem a fékeknél használt tekert. Esetleg a súrlódás a házon belül lehet kérdéses. láttam már olyat, a campa super recorddal nem lehetett mit kezdeni, mert az okos versenyzőnk levágta a bowdeneket lehető legrövidebbre, mert az úgy cool. De az elég precíz dolog. egy ilyen sora több játékot elvisel-het.