Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Meg az elvárás, az elképzelés a jó hangról. Abban igazat adok neki, hogy ami nem olyan látványos azzal sokszor egyszerűbb az együttélés.
Nagyon tetszik a teszt pörgőssége, stílusa.
Örvendetes, hogy a Viablue és a Supra egymáshoz való viszonyát hasonlóan látja, mint mi itt egy páran, viszont wasiliy888-hoz hasonló kritikákat egyáltalán nem fogalmaz meg a Viablue-val kapcsolatban.
Az is igaz, hogy az említett tesztben nem volt WW starlight8, és én sem hallottam még, hogy összehasonlíthatnám.
Minden relatív, azt nem mondta senki, hogy a Via világverő lenne...
Itt egy vélemény pár LAN kábelről, többek között a Viablue és a Supra is közötte ven. Nem tudom mennyire megbízható az írás, mindenesetre infó:
"So, which one did I keep?
I decided to stick with the Shunyata, not the most expensive but it was one of those cables that sounded just ‘right’. It had no annoyances, nothing. It was just ‘solid’ and ‘brilliant’. If you were to go into battle, the Shunyata would be the one you want on your team. Your second in command. Trustworthy, nothing missing, nothing flouncy. Just solid to the core. Dependable and brilliant. That mate you have who is successful, good looking and ultimately humble and just a nice solid bloke. Still, I wouldn’t have any major issues keeping the Viablue, but the Shunyata removed some of the annoyances I had with it and kept the bits I liked (just at a lesser value), and having sold the cables for more than I had paid (apart from the Ugreen, that was given to kitten to play with) I had made enough to cover the excess.
The Viablue is great. It would be the emotional side to the team, the one who reads poetry and paints sunsets but can still get down and dirty when they need to, but where it finds its limits when doing so and things get busy,. For the price, it’s an exceptional upgrade over the Ugreen and Supra, and it would definitely be worth a trial. If you want a bigger ‘body’ to your sound and you like that atypical 'silver' cable sound signature, it would be the one for you, but it can be become fatiguing if you prefer a more laid back sound.
The Audioquest is the kamikaze, the live wire, the adrenaline junkie, the loose cannon. No fear,it's big and bold and dominates but it still grooves. It’s not without soul, it’s just a big soul. As far as traditional Hifi SQ ideals go, this would be the winner. If you crave the ultimate resolution but still with groove and natural voicing, it is a great cable. If you also like a right old stiff one, it will be ideal for you. This is most radical sound from all the cables - it stands out like a 7ft Basketball player in a Chinese market.
The Supra is the dependable but It’s dull. No real artistic passion or heart. No inner drive, more monotone, black and white than technicolour. An academic, the type that would write an educational book about their friends getting shot at, while they are being shot at, but that book would teach others about his friends as heroes, in a dull but factual manner.
The Ugreen, would be in charge of the toilets, only brought to the front line as cannon fodder. Serves a purpose, but really, shouldn’t be there. It’s cheap, it does its job, which is fine, but if you have the inclination then you can easily find gains in replacing it. It you don't, it works.
After this, I had a look online to see if there were any comparable reviews of each cable, and although non-identical, these are a couple of interesting links, some of which echoed my own experience which was interesting and also assuring."
Itt a link, vannak benne további linkek is:
https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... en.233328/
"So, which one did I keep?
I decided to stick with the Shunyata, not the most expensive but it was one of those cables that sounded just ‘right’. It had no annoyances, nothing. It was just ‘solid’ and ‘brilliant’. If you were to go into battle, the Shunyata would be the one you want on your team. Your second in command. Trustworthy, nothing missing, nothing flouncy. Just solid to the core. Dependable and brilliant. That mate you have who is successful, good looking and ultimately humble and just a nice solid bloke. Still, I wouldn’t have any major issues keeping the Viablue, but the Shunyata removed some of the annoyances I had with it and kept the bits I liked (just at a lesser value), and having sold the cables for more than I had paid (apart from the Ugreen, that was given to kitten to play with) I had made enough to cover the excess.
The Viablue is great. It would be the emotional side to the team, the one who reads poetry and paints sunsets but can still get down and dirty when they need to, but where it finds its limits when doing so and things get busy,. For the price, it’s an exceptional upgrade over the Ugreen and Supra, and it would definitely be worth a trial. If you want a bigger ‘body’ to your sound and you like that atypical 'silver' cable sound signature, it would be the one for you, but it can be become fatiguing if you prefer a more laid back sound.
The Audioquest is the kamikaze, the live wire, the adrenaline junkie, the loose cannon. No fear,it's big and bold and dominates but it still grooves. It’s not without soul, it’s just a big soul. As far as traditional Hifi SQ ideals go, this would be the winner. If you crave the ultimate resolution but still with groove and natural voicing, it is a great cable. If you also like a right old stiff one, it will be ideal for you. This is most radical sound from all the cables - it stands out like a 7ft Basketball player in a Chinese market.
The Supra is the dependable but It’s dull. No real artistic passion or heart. No inner drive, more monotone, black and white than technicolour. An academic, the type that would write an educational book about their friends getting shot at, while they are being shot at, but that book would teach others about his friends as heroes, in a dull but factual manner.
The Ugreen, would be in charge of the toilets, only brought to the front line as cannon fodder. Serves a purpose, but really, shouldn’t be there. It’s cheap, it does its job, which is fine, but if you have the inclination then you can easily find gains in replacing it. It you don't, it works.
After this, I had a look online to see if there were any comparable reviews of each cable, and although non-identical, these are a couple of interesting links, some of which echoed my own experience which was interesting and also assuring."
Itt a link, vannak benne további linkek is:
https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... en.233328/
Egyáltalán nem volt unalmas és terjedelmes, ez egy jól felépített, korrekt teszt volt, még ha számomra kissé meglepő is, a Cat5e - hez viszonyítva, mindenképpen.wasiliy888 írta: ↑2025.08.25., hétf. 12:26
WireWorld Starlight8 vs Viablue EP-7
Kicsit messziről indítom, ezért előre is elnézést, ha unalmas és terjedelmes a beszámolóm, de szerintem szükséges.
... Nem véletlenül kerül a Viablue lan fele annyiba, mint a WW. És az én starlight8-as lan kábelem is csupán a középkategória alja. De akinek drága rendszere, berendezési vannak mindenképp érdemes félretennie az informatikai ismereteit, ugyanis az kevésbé számít, hogy szerintünk cat5e, 6, 7, vagy cat8 adatátvitele az elegendő. Például a ww lan kábelei semelyikbe nem sorolhatók be az előbbiek közül, mert a lapos kialakítása miatt a vezetőszálak egymás mellett futnak, nincsenek összesodorva, mint egy szabvány szerint készült lan kábelnél. Akinek meg a Via is már a túl drága kategória, annak jobb lehet egy olcsó lan kábel ferrit gyűrűkkel “díszítve”.
A Supra - t nem tesztelted véletlenül ?
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 169
Néhány nappal ezelőtt ígértem egy lan kábeles beszámolót a tapasztalataimról, íme:
C’est la Via
avagy
Kicsit messziről indítom, ezért előre is elnézést, ha unalmas és terjedelmes a beszámolóm, de szerintem szükséges.
A WireWorld-nek háromféle lan (ethernet, ha úgy jobban tetszik) kábele van RJ45 típusú csatlakozókkal: a chroma, a starlight és a platinum. Ez utóbbi a legjobb és legdrágább, nekem a középső van, amit malac6011 fórumtárstól vettem itt, AVX-en, még évekkel ezelőtt. Azt hiszem, ő szerelte, nem gyári darab, de ránézésre teljesen megegyezik azzal, és remekül szolgál. A starlight8 jelenleg már nem kapható, most 10-es számozásnál tart a ww, a kilencet (ők is) kihagyták valamiért.
A Viablue EP-7-et kölcsön kaptam egy havertól, és nagy reményeket táplálok irányába, elsősorban Supravox ajánlása miatt. A via-nak ez az egy típusú készen kapható lan kábele van, amit ismerősöm hivatalos forgalmazótól vásárolt idehaza. Jelenleg is futó típus, az ára kb fele a stl10-nek. A két kábel hossza megegyező, egy méteresek.
A meghallgatások közben nem írkáltam, hogy csak a zenére tudjak figyelni, utólag írtam le a gondolataimat. Szeretném leszögezni, hogy van auditív memóriám, és kitűnően ismerem a saját rendszerem hangját, illetve a kedvenc zenéimet is. És bár a hallásom romlik - jövőre töltöm az ötvenet -, 40Hz alatt inkább már csak érzékelem a remegéseket, mint hallom, 14kHz fölött meg semmi, azért még nem vagyok süket. Lehet, ezen még javítana Koscsó Feri által javasolt fül, orr, gégész szakorvossal elvégeztetett mosás. Régebben voltam, felér egy kábelcserével, csak olcsóbb.
A rendszeremben kétgépes a forrás, egy audio pc (roon végpont) és egy laptop (roon server), előbbi csatlakozik a Hydra switch-emhez a WW kábellel, utóbbi pedig a ferrit gyűrűs cat5 utp-vel, első gondolatom az volt, hogy ennek a helyére teszem a Via-t. De ha valóban felveszi a versenyt drágább kábelekkel is, ahogy mondják, jobban meg tudom ítélni a WW helyén. Így rögtön azzal összehasonlítva, gondolom helyesnek a próbát. Ugyanarra a portra csatlakoztattam a switch-en, ahol a WW volt, és leültem zenét hallgatni, azt pedig elraktam a szekrénybe.
Via:
Első taktusok után, jobb a tere, szélesebb és mélyebb is. Tovább hallgatva: nem érzem, hogy lenyűgözne a zene. Kicsit mintha több részlet lenne, de nem mondanám, hogy nagy a különbség. Steril, igen az a baj, hogy nem tud zenélni, hátrébb van minden. De ez önmagában nem rossz, csak nincs elég teste, dinamikája, nem dögös. Nincs kedvem zenét hallgatni vele. Ez nagy gond. Vissza kellene ellenőrizni, de szinte biztos, hogy csak a tere jobb, mint a WWnek, meg kicsit részletezőbb, viszont amaz minden másban felülmúlja.
WW:
Igen! Ez az, ez már zene! Frontálisabb a hangzás, mint a Via esetében, viszont mégis levegősebb, élőbb, sokkal jobbak a lecsengések. Talán picit összemos, de szinte elsodor a lendülete. Testes és valóságos minden. Analógosabb, mégha ez egy digit kábel esetén teljesen nonszensz kijelentés, akkor is ez a legjobb kifejezés rá. Ezt el tudom hallgatni bármeddig, amazt öt perc után már kapcsolnám le. Nincs verseny és nincs csoda.
Ellenőrizni kell, hogy a via saját hangjaként bele viszi-e a kissé digitális ízű megszólalást az egészbe, tehát nem csupán elvesz az információból, hanem színez is?
A gyűrűhordozóval (cat5 utp) is összevetem a server és a switch közötti szakaszon. Az audio pc marad a WW-vel csatlakoztatva. A switch előtt pedig, mindvégig az összes próba alatt változatlanul a mediakonverterek végzik a galvanikus leválasztást. A routertől ide, és innen meg tovább a switch felé, az alzás cat7 sftp kábeleken át száguldanak a bitek.
Sajnos, megjelennek a hangzásban a Viablue sajátos jegyei így is, de nem olyan markánsan, mint amikor a WW helyén volt. Úgy érzem, hogy a magashangokból kevesebb megy át vele. És ez hallható egy mélyebb mellett is, pl egy dob beütés - ami mondjuk 200Hz -, felfutó éle nem jó, nem csattan úgy, ahogy kellene. Igazából az utp gyűrűzve a semlegesebb, nem azt mondom, hogy jobb, de kevésbé van saját hangja, így a WW előnyei jobban előtérbe tudnak kerülni. Ahogy a Via bekerül a rendszerbe egyfajta visszafogottság telepszik rá a hangzásra, kiöli belőle az életet. Maximum olyan rendszerbe tudom elképzelni, ahol ez amúgy sincs meg, és ezért nem lehet ezt a rossz tulajdonságát észrevenni, valamint túlteng a magastartomány, amit picit visszafog. Nekem nem kell. Még lenne talán egy helye, ahol kipróbálhatnám, de nincs kedvem vacakolni vele, inkább zenét hallgatok.
Tehát - C’est la vie, azaz Ilyen az élet, ahogyan a művelt német kábelgyáros mondaná. Nem véletlenül kerül a Viablue lan fele annyiba, mint a WW. És az én starlight8-as lan kábelem is csupán a középkategória alja. De akinek drága rendszere, berendezési vannak mindenképp érdemes félretennie az informatikai ismereteit, ugyanis az kevésbé számít, hogy szerintünk cat5e, 6, 7, vagy cat8 adatátvitele az elegendő. Például a ww lan kábelei semelyikbe nem sorolhatók be az előbbiek közül, mert a lapos kialakítása miatt a vezetőszálak egymás mellett futnak, nincsenek összesodorva, mint egy szabvány szerint készült lan kábelnél. Akinek meg a Via is már a túl drága kategória, annak jobb lehet egy olcsó lan kábel ferrit gyűrűkkel “díszítve”.
Hallgass a füledre!
Üdv, Mindenkinek!
C’est la Via
avagy
A WireWorld-nek háromféle lan (ethernet, ha úgy jobban tetszik) kábele van RJ45 típusú csatlakozókkal: a chroma, a starlight és a platinum. Ez utóbbi a legjobb és legdrágább, nekem a középső van, amit malac6011 fórumtárstól vettem itt, AVX-en, még évekkel ezelőtt. Azt hiszem, ő szerelte, nem gyári darab, de ránézésre teljesen megegyezik azzal, és remekül szolgál. A starlight8 jelenleg már nem kapható, most 10-es számozásnál tart a ww, a kilencet (ők is) kihagyták valamiért.
A Viablue EP-7-et kölcsön kaptam egy havertól, és nagy reményeket táplálok irányába, elsősorban Supravox ajánlása miatt. A via-nak ez az egy típusú készen kapható lan kábele van, amit ismerősöm hivatalos forgalmazótól vásárolt idehaza. Jelenleg is futó típus, az ára kb fele a stl10-nek. A két kábel hossza megegyező, egy méteresek.
A meghallgatások közben nem írkáltam, hogy csak a zenére tudjak figyelni, utólag írtam le a gondolataimat. Szeretném leszögezni, hogy van auditív memóriám, és kitűnően ismerem a saját rendszerem hangját, illetve a kedvenc zenéimet is. És bár a hallásom romlik - jövőre töltöm az ötvenet -, 40Hz alatt inkább már csak érzékelem a remegéseket, mint hallom, 14kHz fölött meg semmi, azért még nem vagyok süket. Lehet, ezen még javítana Koscsó Feri által javasolt fül, orr, gégész szakorvossal elvégeztetett mosás. Régebben voltam, felér egy kábelcserével, csak olcsóbb.
A rendszeremben kétgépes a forrás, egy audio pc (roon végpont) és egy laptop (roon server), előbbi csatlakozik a Hydra switch-emhez a WW kábellel, utóbbi pedig a ferrit gyűrűs cat5 utp-vel, első gondolatom az volt, hogy ennek a helyére teszem a Via-t. De ha valóban felveszi a versenyt drágább kábelekkel is, ahogy mondják, jobban meg tudom ítélni a WW helyén. Így rögtön azzal összehasonlítva, gondolom helyesnek a próbát. Ugyanarra a portra csatlakoztattam a switch-en, ahol a WW volt, és leültem zenét hallgatni, azt pedig elraktam a szekrénybe.
Via:
Első taktusok után, jobb a tere, szélesebb és mélyebb is. Tovább hallgatva: nem érzem, hogy lenyűgözne a zene. Kicsit mintha több részlet lenne, de nem mondanám, hogy nagy a különbség. Steril, igen az a baj, hogy nem tud zenélni, hátrébb van minden. De ez önmagában nem rossz, csak nincs elég teste, dinamikája, nem dögös. Nincs kedvem zenét hallgatni vele. Ez nagy gond. Vissza kellene ellenőrizni, de szinte biztos, hogy csak a tere jobb, mint a WWnek, meg kicsit részletezőbb, viszont amaz minden másban felülmúlja.
WW:
Igen! Ez az, ez már zene! Frontálisabb a hangzás, mint a Via esetében, viszont mégis levegősebb, élőbb, sokkal jobbak a lecsengések. Talán picit összemos, de szinte elsodor a lendülete. Testes és valóságos minden. Analógosabb, mégha ez egy digit kábel esetén teljesen nonszensz kijelentés, akkor is ez a legjobb kifejezés rá. Ezt el tudom hallgatni bármeddig, amazt öt perc után már kapcsolnám le. Nincs verseny és nincs csoda.
Ellenőrizni kell, hogy a via saját hangjaként bele viszi-e a kissé digitális ízű megszólalást az egészbe, tehát nem csupán elvesz az információból, hanem színez is?
A gyűrűhordozóval (cat5 utp) is összevetem a server és a switch közötti szakaszon. Az audio pc marad a WW-vel csatlakoztatva. A switch előtt pedig, mindvégig az összes próba alatt változatlanul a mediakonverterek végzik a galvanikus leválasztást. A routertől ide, és innen meg tovább a switch felé, az alzás cat7 sftp kábeleken át száguldanak a bitek.
Sajnos, megjelennek a hangzásban a Viablue sajátos jegyei így is, de nem olyan markánsan, mint amikor a WW helyén volt. Úgy érzem, hogy a magashangokból kevesebb megy át vele. És ez hallható egy mélyebb mellett is, pl egy dob beütés - ami mondjuk 200Hz -, felfutó éle nem jó, nem csattan úgy, ahogy kellene. Igazából az utp gyűrűzve a semlegesebb, nem azt mondom, hogy jobb, de kevésbé van saját hangja, így a WW előnyei jobban előtérbe tudnak kerülni. Ahogy a Via bekerül a rendszerbe egyfajta visszafogottság telepszik rá a hangzásra, kiöli belőle az életet. Maximum olyan rendszerbe tudom elképzelni, ahol ez amúgy sincs meg, és ezért nem lehet ezt a rossz tulajdonságát észrevenni, valamint túlteng a magastartomány, amit picit visszafog. Nekem nem kell. Még lenne talán egy helye, ahol kipróbálhatnám, de nincs kedvem vacakolni vele, inkább zenét hallgatok.
Tehát - C’est la vie, azaz Ilyen az élet, ahogyan a művelt német kábelgyáros mondaná. Nem véletlenül kerül a Viablue lan fele annyiba, mint a WW. És az én starlight8-as lan kábelem is csupán a középkategória alja. De akinek drága rendszere, berendezési vannak mindenképp érdemes félretennie az informatikai ismereteit, ugyanis az kevésbé számít, hogy szerintünk cat5e, 6, 7, vagy cat8 adatátvitele az elegendő. Például a ww lan kábelei semelyikbe nem sorolhatók be az előbbiek közül, mert a lapos kialakítása miatt a vezetőszálak egymás mellett futnak, nincsenek összesodorva, mint egy szabvány szerint készült lan kábelnél. Akinek meg a Via is már a túl drága kategória, annak jobb lehet egy olcsó lan kábel ferrit gyűrűkkel “díszítve”.
Hallgass a füledre!
Üdv, Mindenkinek!
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Tényleg nem hiszem el
De ha ezen múlik zsebreteszek egyet, van kint 2-3 db - persze nem Knipex, Dewalt. Remélem az is jó.
Persze csőszereléshez nekem is zsebben lenne. Ha olyasmit barkácsolok azonnal előveszem.
Mindenesetre a kábeleim szereléséhez valami hasonlót szoktam használni.
(Bocsánat a hangnemért...)

De ha ezen múlik zsebreteszek egyet, van kint 2-3 db - persze nem Knipex, Dewalt. Remélem az is jó.
Persze csőszereléshez nekem is zsebben lenne. Ha olyasmit barkácsolok azonnal előveszem.
Mindenesetre a kábeleim szereléséhez valami hasonlót szoktam használni.
(Bocsánat a hangnemért...)
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
El sem hiszitek, hogy a vízpumpa fogó mennyire univerzális szerszám!
Nálunk(csőszerelés) alap szerszám, most is itt van a zsebenben. Kis ügyességgel még kábelt vágni, és blankolni is lehet vele.
Nálunk(csőszerelés) alap szerszám, most is itt van a zsebenben. Kis ügyességgel még kábelt vágni, és blankolni is lehet vele.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Van egy ideje egy divat a bicskások között is, hordják a Knipex pici vízpumpa fogókat magunknál multitool helyett mert az milyen jó, én meg csak nézek. De hogy a kábeleket is ezzel szerelik az már a non plus ultra.La_Valse írta: ↑2025.08.25., hétf. 06:13Bármily meglepő, az elektromos szerszámok listájára felkerült a vízpumpa fogó is.Elmo írta: ↑2025.08.25., hétf. 00:28Szerintük nem kell sokat foglalkozni a csatlakozókkal: https://www.alpha-audio.net/review/revi ... connected/
https://www.alpha-audio.net/review/what ... rk-cables/
svédfogó.jpeg
Itt éppen a 23 eurós Telegärtner csatlakozót nyomja össze spéci szerszám helyett, más néven svédfogóval, papagáj fogóval.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6335
Az a divathullám már lecsengett jó pár éve.asebestyen írta: ↑2025.08.25., hétf. 09:26
Mér nem fontok audio-videofil CAT kábelt pamut szigeteléssel?![]()
![]()

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
https://www.youtube.com/watch?v=FYl9SAeGdyQ
itt pedig a műszaki paraméterek, szabványok
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_ ... isted_pair
számtalan bemutatót lehet találni a Cat kábelek technikai felépítéséről. Ez a video nagyon szemléletes és tisztán érthető.Alex_Aston írta: ↑2025.08.25., hétf. 09:29Cat6e nincs csak Cat6, szerintem elírás volt Cat5e helyett.
https://www.youtube.com/watch?v=FYl9SAeGdyQ
itt pedig a műszaki paraméterek, szabványok
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_ ... isted_pair
De van, többfelé árulják a 6e - t.Alex_Aston írta: ↑2025.08.25., hétf. 09:29
Cat6e nincs csak Cat6, szerintem elírás volt Cat5e helyett.
Ezt a kábelt ismeritek? Használ valaki ilyet? Kb 25m kellene. Adatok alapján jó lehet.
https://www.audiophonics.fr/en/digital- ... a-qxsNu7BY
https://www.audiophonics.fr/en/digital- ... a-qxsNu7BY
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 293
Én is a Nikomaxot választottam. Itt féláron van: https://bevachip.hu/nikomax-csatlakozo- ... o-p767878/pali923 írta: ↑2025.08.25., hétf. 06:57Én ebből a Nikomaxból vettem párat. Ha jól emlékszem, akkor azért, mert a Draka kábel merev drótos, nem sikerült akármilyen dugót ráfabrikálni a végére úgy, hogy működjön is. Aztán ezt raktam a Viablue kábelre is, szerintem megvehető.
Meg akkor már még egy szavazat a Viablue lan-kábelre. Draka és Supra kábelek után használom ezt. A Supra nem volt még rossz, de ennek melegebbnek hallom a hangját, ezért jobban tetszik. Bár nagy különbségek az én rendszeremben nincsenek köztük.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3599
Én is kb. azt akartam írni, hogy a különbség árnyalatnyi - no meg persze ízlésbeli és rendszerfüggő.

A Draka is megérhet egy misét egyébként. Az ennél komolyabb, ajánlott kábelek ára meg nagyságrendekkel nagyobb sajnos (vagy csak az én olvasmányélményei hiányosak).
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7703
Mér nem fontok audio-videofil CAT kábelt pamut szigeteléssel?Rock60 írta: ↑2025.08.25., hétf. 09:19
Ok, köszi !
A Kácsás az "sima" cat6... Ha jól értem, azt nem érdemes az 5e helyett használni, főleg, ha az már ott van a földön tekercsben.
( Most lesz húzva, akármelyik.)
A cat6e az jobb lenne, de a Kácsás az nem olyan, sőt, tartanak egy drágábbat is, az is csak "sima" , nem e...

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ok, köszi !mishow írta: ↑2025.08.25., hétf. 08:49
Nálunk baráti-rokoni kapcsolat révén olyan csapat tartja karban az itthoni (mini) hálózatot, akik egyébként irodaházakban, üzemcsarnokokban építenek profi rendszereket. Ők azt mondták, hogy a CAT5e és a CAT6 gyakorlatilag ugyanazt tudja, de ha már új kábel, akkor otthoni körülmények között a CAT6e több mint elég.
A Kácsás az "sima" cat6... Ha jól értem, azt nem érdemes az 5e helyett használni, főleg, ha az már ott van a földön tekercsben.
( Most lesz húzva, akármelyik.)
A cat6e az jobb lenne, de a Kácsás az nem olyan, sőt, tartanak egy drágábbat is, az is csak "sima" , nem e...
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2579
Mivel @pali923 kolléga volt kedves kölcsönadni azt Viablue kábelét, amiről a fent idézett hsz-ben ír, és éppen azért, hogy a saját Supra kábelemmel összehasonlítsam (örök hála érte

- a Viablue kiváló lan kábel, ebben a kategóriában nem lehet tévedni vele;
- a Supra is kiváló kábel, és a különbség tényleg ízléshatáron belüli, tehát a magam részéről azt is javaslom kipróbálni!
Nálam egyébként a Supra maradt, mert nekem, az én rendszeremben az tetszett jobban.
A Viablue hangja néhány tekintetben valóban kellemesebb, a Supra lineárisabb, nagyobb sávszélekkel.
Én mindkettőt jó szívvel tudom ajánlani, a Supra egyébként még jobb is árban, a többit meg kell hallgatni, ha van rá lehetőség

- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 34
Köszönöm!wasiliy888 írta: ↑2025.08.24., vas. 22:14Nem tudom miért érdekel a kábel, de tessék. Az egy igazi gatya drót, talán még felirat sincs rajta. Nem emlékszem honnan van, lehet, adták a routerhez, amikor a szolgáltató errefelé járt, és bekötötte a netet. A ferrit gyűrű HQs, látszik a fotón a pontos száma, "szerencsére" van belőle többféle, nem tudom mi a jobb, ha lötyög a kábelen, mint nálam, vagy ha szorosabb. Az egyik ennyi ohmos, a másik meg amannyi.Deenoo írta: ↑2025.08.24., vas. 18:48Kérlek, tölts fel képet a kábelről, hogyan is néz ki, amennyiben nem nagy kérés. :)wasiliy888 írta: ↑2025.08.24., vas. 14:57
Biztosan számít a minőségi csatlakozó, a vezetőszálak anyaga, az árnyékolás és még sok egyéb tényező. És ahogy Koscsó Feri által belinkelt cikkben írják a zavarszűrés is:
https://medium.com/@mediaengineering/va ... 1c394e01da
Én kipróbáltam, és nálam bevált, jól hallható javulást hozott három darab ferrit gyűrű a kábelen (darabja 520 Ft).
HQ-tól vetted a ferriteket avagy honnan?
Köszönöm!
D'
Az érdekelt volna, hova tetted a 3 ferritet (a két vég+közép?), mert a Feri által közölt képen, a kábel teljes hossza meg volt gyűrűzve.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2579
Nálunk baráti-rokoni kapcsolat révén olyan csapat tartja karban az itthoni (mini) hálózatot, akik egyébként irodaházakban, üzemcsarnokokban építenek profi rendszereket. Ők azt mondták, hogy a CAT5e és a CAT6 gyakorlatilag ugyanazt tudja, de ha már új kábel, akkor otthoni körülmények között a CAT6e több mint elég.Rock60 írta: ↑2025.08.25., hétf. 05:17A Kácsás cat 6 - os kábel - 420 Ft/m - nem lehet jobb választás ?Alex_Aston írta: ↑2025.08.24., vas. 19:59Mivel a Cat5e alkalmas 1Gbps sebességre, így lakásban mindenre (igen, képminőségre) IS elegendő, főleg ekkora távon.
https://www.tutigepesz.hu/Kenoszappan-2 ... m_term=KSZ
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Ha szoros helyre kell behúzni egy kábelt, akkor ilyennel szoktak rásegíteni.:Rock60 írta: ↑2025.08.24., vas. 22:09Ok, kösz...Alex_Aston írta: ↑2025.08.24., vas. 19:59
Mivel a Cat5e alkalmas 1Gbps sebességre, így lakásban mindenre (igen, képminőségre) IS elegendő, főleg ekkora távon. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre bőven elég egy ilyen lenézett ruhaszárító kötél. Főleg, ha nincs megfertőzve az ember a minél magasabb számok bűvöletével az elnevezésben.![]()
De ha nagyon zavar, akkor át tudod húzni cső kiszedés nélkül, mert maga a Cat5e kábel lehet a behúzószál. 10m-en nem kellene, hogy gond legyen, kivéve, ha ekkora távra 10 kanyart raktak be, bár ezt kétlem.
A koaxnak meg örülj, mert a DIGI box nélkül szolgáltatja a TV-t, és koax kábel kell neki, azt kell közvetlen a TV-be dugni. Azon jön az össze HD csatorna, tökéletes minőségben, felesleges plusz doboz és távirányító nélkül. Nálam is ez van, áldom is az eget emiatt, hogy nem valami Telekomos, vagy One hülyeség, ami újabb kábelezést és plusz eszközöket igényel, és mellé sokkal kényelmetlenebb is a használata. Szóval a koax jóóóó![]()
Csak 5 kanyar van benne. De egyenes állapotban húzták be, utána tették bele a horonyba. Ahogy néztem, nem nagyon mozdítható már így, valamiért...
Elhiszem, amit írsz, az a helyzet, hogy digi vonalon nem vagyok túl járatos.
Csak azt szoktam meg, hogy a hifiben járatlan villanyszerelők semmit nem értenek a mi hobbinkból, nem értik mire való a jobb tápkábel, az ösvény, a nagyobb keresztmetszet, az olvadó biztosíték ház a sínen, stb...
Azért gondoltam, hogy az árnyékolatlan cat5e csak szerintük jó, olvasva itt a cat 6,7, 8 - ról...
És, nálam is itthon, a router és a box között ott a Viablue EP-7 ...
Mind ezek miatt gondoltam, hogy egy kis plusz befektetést még megérne a 10 méternyi Lan, főleg, hogy később nincsen lehetőség kicserélni...
A coax az elmondásod alapján tényleg jó, meg végül is már ott van, elfér a falban...
![]()
https://www.tutigepesz.hu/Kenoszappan-2 ... m_term=KSZ
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Én ebből a Nikomaxból vettem párat. Ha jól emlékszem, akkor azért, mert a Draka kábel merev drótos, nem sikerült akármilyen dugót ráfabrikálni a végére úgy, hogy működjön is. Aztán ezt raktam a Viablue kábelre is, szerintem megvehető.
Meg akkor már még egy szavazat a Viablue lan-kábelre. Draka és Supra kábelek után használom ezt. A Supra nem volt még rossz, de ennek melegebbnek hallom a hangját, ezért jobban tetszik. Bár nagy különbségek az én rendszeremben nincsenek köztük.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Bármily meglepő, az elektromos szerszámok listájára felkerült a vízpumpa fogó is. Itt éppen a 23 eurós Telegärtner csatlakozót nyomja össze spéci szerszám helyett, más néven svédfogóval, papagáj fogóval.Elmo írta: ↑2025.08.25., hétf. 00:28Szerintük nem kell sokat foglalkozni a csatlakozókkal: https://www.alpha-audio.net/review/revi ... connected/
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
A Kácsás cat 6 - os kábel - 420 Ft/m - nem lehet jobb választás ?Alex_Aston írta: ↑2025.08.24., vas. 19:59
Mivel a Cat5e alkalmas 1Gbps sebességre, így lakásban mindenre (igen, képminőségre) IS elegendő, főleg ekkora távon. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre bőven elég egy ilyen lenézett ruhaszárító kötél. Főleg, ha nincs megfertőzve az ember a minél magasabb számok bűvöletével az elnevezésben.![]()
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 293
Szerintük nem kell sokat foglalkozni a csatlakozókkal: https://www.alpha-audio.net/review/revi ... connected/