Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

wasiliy888 írta:
2025.08.22., pén. 16:50
Én is az alsó szegmensben tervezek egynéhány próbát. Nem úgy mint Supravox (de többek között az ő ajánlása alapján is), tehát nem szub kábelről van szó, hanem egy viablue lanról. Amit Rock60 és MrCollector is jónak tart árához viszonyítva, és sikerült egy haveromtól kölcsönbe elkunyiznom.

Először a ferrit gyűrűs utp helyére próbálom be, ha azt könnyedén átlépi, megnézem mit tud a ww starlight8 helyén, de ez már egy kb dupla árban lévő kábel.
A végén lehet, hogy a kölcsöndarab marad.
Sztem a Via lan nem csak az árához viszonyitva piszok jó.
Mondom ez az én Vz-m😆😆😆😆
Mondom úgy,hogy már csak Vertere van a láncban.
De tényleg nagyon jó szívvel ajánlom.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wasiliy888 írta:
2025.08.22., pén. 16:50
Én is az alsó szegmensben tervezek egynéhány próbát. Nem úgy mint Supravox (de többek között az ő ajánlása alapján is), tehát nem szub kábelről van szó, hanem egy viablue lanról. Amit Rock60 és MrCollector is jónak tart árához viszonyítva, és sikerült egy haveromtól kölcsönbe elkunyiznom.

Először a ferrit gyűrűs utp helyére próbálom be, ha azt könnyedén átlépi, megnézem mit tud a ww starlight8 helyén, de ez már egy kb dupla árban lévő kábel.
Nekem a Via a WW platinum lan helyett is jobban tetszett.
De bármi lehet.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 156

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Épp Hiperkarmát tolok.
Hmmm...kegyetlen.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hali
Tartozom egy rövid beszámolóval.
Kb. 2 hete szert tettem egy REL Classic98 subwooferre.
Baromira tetszik amit csinál.
Természetesen jó hifista módjára kitaláltam,hogy a gyári tápkábel és a nagyszintű jelkábel azért nem a világ teteje.
Korábban páran írtátok,hogy sok jelentősége nincs,nem annyira számít ott már a kábelezés.
Hát...izé.
Jelentem,hogy de k....a.
Pedig csak egy padláson talált Via tápkábelt és egy kácsás, eredendően tápkábelnek szánt 5000ft/m 2m-es kábelt hajintottam be jelkábelnek, a gyári 10m-es helyett.
Lényegesen tisztább,megfogottab,transzparensebb a sound.
Ennyi.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9128

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mindenki megy a lecsóba 3 napra.
Vagy most befejezitek ezt a semmitmondó csörtét!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4481
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

KLajos írta:
2025.08.21., csüt. 14:29

Azt hiszem, az örökös Kondo Vz-re hivatkozás és a nemrég leírt Triangle Comete (ami istenien szólt a B&W CDM1 helyett, amikor átvitted a haverodhoz, ugye) kicsit ellentmondásos. Sokszoros a szorzó a Kondo javára: 1 méter ic kétszer drágább használtan, mint a Comete párja frissen.

De legalább nem életszerű egy ilyen összeállítás. Hivatkozni a homályból persze lehet rá, csak felesleges.
Szerintem SM a sima, régi un Custom Made AN-Vz-ről beszél, nem a Kondo KSL-ről. A KSL egy újabb kiadás és drágább, bár a CM se moindható oclsónak.

Viszotn én is jártam úgy ismerőssel, akinek akkor éppen, jobb híján egy Pionner mezei reeiver volt és ennek a CD-je, két bazii nagy Goodmans egyutas elé bekötve. Borzalmasan nagyot szólt azzal a Vz-vel. Ezzel nem mondom, hogy fusson mindenki ilyet venni, csak ismerem ezt az élményt.
De van másik sztorim, amikor Kürthy Tamás nagy FAL-ára (ez egy elég komoly, hangfal) bekötöttünk egy sima, mezei Harman/kardon cuccot, jobb híján, (mivel akkor már eladtam az előtte ott lévő Kondokat) hogy szóljon valami zene és borzalmasan jól szólt így is.

másik ilyen dolog, amikor egy Kondo Neiro erősítőt olyan helyzetbe hoztunk, hogy vérolcsó DVD lejátszó (MBO. Ismeri bárki? :D ), gatyamadzag drótok és kukáérett hangfal a garázs aljáról és borzalmasan jól szólalt meg így is (ezt eljátszotta a hifi piac magazin is, csak ők Tannuy Mercuryval. Hasonlóan megdöbbentek és nem találtak jelzőket a Neirora :rolleyes: )

Ezt a jelenséget én úgy hívom: "A NAGYSÁG ÁTKA".

Egyszerűen, vannak olyan dolgok a hifiben, ami tökmindegy, hova teszed, "hatalmasságát" átnyomja a rendszer többi egységén és olyan erősen dominál, hogy a gyenge partnerek ellenére is nagyot szól. Úgy tűnik ez a kábel is ilyen. Bár, én sok helyen nem próbálgattam, de valóban volt néhány hasonló élményem ilyen magas szintű drótokkal (is).

És akkor képzeljük el, amikor a rendszer minden elem ilyen nagy. Azt nehéz lesz, de létező jelenség.

De ha megnézed, RockGyuri is valami olyat írt 1-2 napja a digit kábeléről, amit SM is hangoztat.

Hogy ki vegyen ilyet? Nekem tökmindegy, csak segítek megérteni SM miért ennyire lelkes. Én rég lexarom, kinek mi van, az a lényeg, a saját cuccom rendben legyen :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ANDS írta:
2025.08.21., csüt. 15:05
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 14:47

Vagyis megint nem értettél meg semmit!
Nekem mindegy milyen a kábel, csak mondjuk tudjam milyen a vz-hez képest. Persze, hogy can más is ami jó, csak nem jutottam máshoz, mint amiket írok. De, hogy te felsorolsz bármennyit (csak márkát, típust nem!) az nem jelenti azt, hogy ha azonos árban van is, vagy ha drágább is mint a vz, lenne olyan jó, vagy csak megközelítené.
Érteni?
Fülelek kábeleit használtam 1997- től 2010- ig. (13 év nyugalom, semmi kábeltesztelés).
Azóta Zimonyi Ati kábeleit használom a hangfalas rendszeremben (15 éve).
Leírtam már egy hónapja. Az igaz, hogy csak egyszer.
Nem maradt meg, hogy már írtad. Mivel nen ismerem őket, nem is tudok mondani róluk/rájuk semmit. De voltak nálam már magyar "gyártóktól" kábelek..... Siralmasak.... :(
Szerintembhallgasd meg Vz-vel is a rendszered. Meg Platinum powerkábellel.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 790

Hozzászólás Szerző: ANDS »

SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 14:47

Nekem mindegy milyen a kábel, csak mondjuk tudjam milyen a vz-hez képest. Persze, hogy can más is ami jó, csak nem jutottam máshoz, mint amiket írok. De, hogy te felsorolsz bármennyit (csak márkát, típust nem!) az nem jelenti azt, hogy ha azonos árban van is, vagy ha drágább is mint a vz, lenne olyan jó, vagy csak megközelítené.
Érteni?
Fülelek kábeleit használtam 1997- től 2010- ig. (13 év nyugalom, semmi kábeltesztelés).
Azóta Zimonyi Ati kábeleit használom a hangfalas rendszeremben (15 éve).
Leírtam már egy hónapja. Az igaz, hogy csak egyszer.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

ANDS írta:
2025.08.21., csüt. 14:35
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 14:02

Ti meg az eltérő ízlésekre szoktatok hivatkozni, ami számomra teljesen furcsa, mert nem azt ta0asztalom, hogy olyan eltérőek lennének az ízlések. …
:smile51: :noproblemo: Ennél komolytalanabb hsz- t nehéz lenne írni.

Te vz kábeleken át látod a világot. De van Audioquest, Nordost, ês meg sok más is.
Sőt. Fülelektől is vettem már kábeleket. Tápkábelt is, digit is, ic- t is. És még zenét is hallgattam rajta 1997- től 2008- ig, ugyanabban a rendszerben, ugyanazokat a kábeleket. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy tökéletes hangú cuccokat gyárt, vagy olyan a kábeleinek a hangja, mint a vz).
Érteni?

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: KLajos »

SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 12:38

Hát én már nem nagyon. Azt kellene megértenetek, hogy ilyen minőségű és árú készülékekhez már ilyen kábeleket kellene/érdemes használni. Mert hoz annyit mint ha bármi mást cserélnek hasonló áron.
Azt hiszem, az örökös Kondo Vz-re hivatkozás és a nemrég leírt Triangle Comete (ami istenien szólt a B&W CDM1 helyett, amikor átvitted a haverodhoz, ugye) kicsit ellentmondásos. Sokszoros a szorzó a Kondo javára: 1 méter ic kétszer drágább használtan, mint a Comete párja frissen.

De legalább nem életszerű egy ilyen összeállítás. Hivatkozni a homályból persze lehet rá, csak felesleges.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 14:25
pjm írta:
2025.08.21., csüt. 14:08
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 13:56

Ahogy szoktam írni, pl a wwplatinum ic kábele is szar a vz mellett. Meg egy csomó más. 35 év alatt amiket ki tudtam próbálni a vz nyomába sem értek áraktól függetlenül.
Kéretik fejlegyezni, hogy egy pontban egyetértünk, miszerint nem egyértelmű Soundmania szerint sem, hogy a drágább drót feltétlenül jobb(an tetszik).
Ez máskor is így volt. Ezért írok inkább típust.
Nem is az a lényeg. Hanem az, hogy leírtad így, és én is épp ezt írtam a múltkor. Nem kötözködök, örülök, hogy más is ezt hallja. Még ha a rendszereink és fülünk gyengeségei miatt is, nabum.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2025.08.21., csüt. 14:08
SoundMania írta:

Ahogy szoktam írni, pl a wwplatinum ic kábele is szar a vz mellett. Meg egy csomó más. 35 év alatt amiket ki tudtam próbálni a vz nyomába sem értek áraktól függetlenül.
Kéretik fejlegyezni, hogy egy pontban egyetértünk, miszerint nem egyértelmű Soundmania szerint sem, hogy a drágább drót feltétlenül jobb(an tetszik).
Ez máskor is így volt. Ezért írok inkább típust.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:

Ezek nem izlésfüggő mértékeket tudnak. Itt kategóriaugrások vannak. Valóban, nem tudom milyen drótokat használsz. De nem is számít.
uvegajto.gif
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2025.08.21., csüt. 14:22-kor.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2025.08.21., csüt. 13:33
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 13:26
.....De véletlenül se érdekeljen továbbra sem se téged se senki mást, hogy a kábelek voltak a mondanivalóból a fontosabbak....
Mégis kiemelted benne a hangfalat.

De amúgy ha másra nem is volt jó, és valakinek nem volt esetleg tiszta az eddigiek alapján, legalább ebből eldöntheti, hogy mennyire kell esetleg komolyan venni, amit a kábelekről is írsz.

De tényleg el kellene már engedni a dolgot, és a kábelekről eszmét cserélni (nem pedig ugyanazt mantrázni 100x is).
Nem a hangfal kiemelése volt a fontos számomra ott, hanem a körülmények leírása. Zoli emelte ki a hangfalat.... Nálam csak annyi volt, hogy hivatkoztam arra is, hogy egy kb full laikus is mennyire jól hallja a dolgokat. Ti meg az eltérő ízlésekre szoktatok hivatkozni, ami számomra teljesen furcsa, mert nem azt ta0asztalom, hogy olyan eltérőek lennének az ízlések. Így én meg ezt ennyire veszem komolyan tőletek. Dzsolidzsóker /mindent visz hivatkozás, csak épp hasbaakasztás!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

ANDS írta:
2025.08.21., csüt. 13:28
SoundMania írta:

Hát én már nem nagyon. Azt kellene megértenetek, hogy ilyen minőségű és árú készülékekhez már ilyen kábeleket kellene/érdemes használni. Mert hoz annyit mint ha bármi mást cserélnek hasonló áron. De hogy számolgatni, hogy 20 %-ot költeni kábelre max, vagy még kevesebbet, mert ti aztán tudjátok, hogy olcsók is jók, hát ez nekem már éthetetlen....
Hmmm. Amíg nem hallottad szólni a rendszeremet, addig honnan tudod, milyen a hangja?

És néhány kábelkereskedő is azt mondja amit Te, de még ők sem hallották a kábeleimet. Sőt, a készítőjüket sem ismerik, de kukázzam ki a kábeleimet… Természetesen, vegyek tőlük jó drága drótokat.

Azt nem tudod elfogadni, hogy különböző embereknek eltérhet az ízlésük?

Ha nekem a karcsú, fekete nők tetszenek, neked meg a telt idomú szőkék, akkor kinek van igaza?
Ezek nem izlésfüggő mértékeket tudnak. Itt kategóriaugrások vannak. Valóban, nem tudom milyen drótokat használsz. De nem is számít. Ha nem hallasz ekkora lépést akkor az a drót valószínűleg nem elég jó, mindegy mi az és mennyibe kerül. Ahogy szoktam írni, pl a wwplatinum ic kábele is szar a vz mellett. Meg egy csomó más. 35 év alatt amiket ki tudtam próbálni a vz nyomába sem értek áraktól függetlenül. De ez azt sem jelenti, hogy nincs jobb, csak még nem találtam, azok közül a lehetőségek közül amivel összefutottam. Amúgy aki hallott vz-t nyugodtan írja mit hallott, de annyi helyen annyian meghallgattuk, hogy meglepne negatív tapasztalat. Bár 2-vel szar dugók miatt (még ha wbt volt is) én is találkoztam.... De kiderült mi volt a gond!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3468

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 13:26
.....De véletlenül se érdekeljen továbbra sem se téged se senki mást, hogy a kábelek voltak a mondanivalóból a fontosabbak....
Mégis kiemelted benne a hangfalat.

De amúgy ha másra nem is volt jó, és valakinek nem volt esetleg tiszta az eddigiek alapján, legalább ebből eldöntheti, hogy mennyire kell esetleg komolyan venni, amit a kábelekről is írsz.

De tényleg el kellene már engedni a dolgot, és a kábelekről eszmét cserélni (nem pedig ugyanazt mantrázni 100x is).
Csak a Marantz! :-D

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:

Hát én már nem nagyon. Azt kellene megértenetek, hogy ilyen minőségű és árú készülékekhez már ilyen kábeleket kellene/érdemes használni. Mert hoz annyit mint ha bármi mást cserélnek hasonló áron. De hogy számolgatni, hogy 20 %-ot költeni kábelre max, vagy még kevesebbet, mert ti aztán tudjátok, hogy olcsók is jók, hát ez nekem már éthetetlen....
Hmmm. Amíg nem hallottad szólni a rendszeremet, addig honnan tudod, milyen a hangja?

És néhány kábelkereskedő is azt mondja amit Te, de még ők sem hallották a kábeleimet. Sőt, a készítőjüket sem ismerik, de kukázzam ki a kábeleimet… Természetesen, vegyek tőlük jó drága drótokat.

Azt nem tudod elfogadni, hogy különböző embereknek eltérhet az ízlésük?

Ha nekem a karcsú, fekete nők tetszenek, neked meg a telt idomú szőkék, akkor kinek van igaza?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2025.08.21., csüt. 12:53
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 09:09
fülelek írta:
2025.08.21., csüt. 08:53
Egy ilyen Triangle Comet dobozt nem kínálnék senkinek, ezen érdemben semmilyen kábel nem segít, mert annyira vérzik. Ne a mélyátvitelt nézzétek, az úgyis erősen elhelyezés és hallgatási hely függő, hanem az 600-900Hz közötti durva dobozrezonancia miatt kialakult Quasimodo púpot, meg az igen erősen pluszos magasátvitelt, ez 30 évvel ezelőtt is gáz volt már.
Természetesen nem csak a mélyátvitelt néztük. És ennek ellenére, hogy milyen "szar" mégis volt nagyon jól hallható változás. Mind akkor amikor a nem tudom szerinted mennyivel jobb CDM1 helyére tettük, mind akkor amikor a kábeleket cseréltük. Amúgy sem arra volt kihegyezve a történet, hogy jó-e a Comete, hanem hogy egy laikus milyennek hallja a kábelek cseréjét, szkeptucizmussal hozzá állva.....
De szerintem keressétek tovább, hogy még miket lehet felhozni/belekötni, csak gond9ljátok át, hogy az vajon számítge valamit is, ha mégis ekkora hatása volt a (főleg a) powerkábel cserének a vázolt rendszerben (is).
További jó homokozást!
Na ennyivel jobb a cdm1, persze nem csak ez számít, de ha föl van borulva durván a frekvenciamenet, akkor hiába jobb mondjuk az impulzus válasz, akkor se lesz jó, különösen hosszabb távon. De neked ez mind nem számít, hát homokozzál te inkább, és hagyd végre békén ezt a topikot légy szíves.
Gratulálok, Zoli, hogy ilyen egyszerű megállapítani, hogy melyik hangdoboz a jobb! :)
Kérem jelentkezzenek akik ezt így is hallják, mint ahogy írod! Azaz, hogy a B&W CDM1 jobb mint a Triangle Comete! Na erre kíváncsi leszek.....
De véletlenül se érdekeljen továbbra sem se téged se senki mást, hogy a kábelek voltak a mondanivalóból a fontosabbak. :)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 09:09
fülelek írta:
2025.08.21., csüt. 08:53
Egy ilyen Triangle Comet dobozt nem kínálnék senkinek, ezen érdemben semmilyen kábel nem segít, mert annyira vérzik. Ne a mélyátvitelt nézzétek, az úgyis erősen elhelyezés és hallgatási hely függő, hanem az 600-900Hz közötti durva dobozrezonancia miatt kialakult Quasimodo púpot, meg az igen erősen pluszos magasátvitelt, ez 30 évvel ezelőtt is gáz volt már.
Természetesen nem csak a mélyátvitelt néztük. És ennek ellenére, hogy milyen "szar" mégis volt nagyon jól hallható változás. Mind akkor amikor a nem tudom szerinted mennyivel jobb CDM1 helyére tettük, mind akkor amikor a kábeleket cseréltük. Amúgy sem arra volt kihegyezve a történet, hogy jó-e a Comete, hanem hogy egy laikus milyennek hallja a kábelek cseréjét, szkeptucizmussal hozzá állva.....
De szerintem keressétek tovább, hogy még miket lehet felhozni/belekötni, csak gond9ljátok át, hogy az vajon számítge valamit is, ha mégis ekkora hatása volt a (főleg a) powerkábel cserének a vázolt rendszerben (is).
További jó homokozást!
Na ennyivel jobb a cdm1, persze nem csak ez számít, de ha föl van borulva durván a frekvenciamenet, akkor hiába jobb mondjuk az impulzus válasz, akkor se lesz jó, különösen hosszabb távon. De neked ez mind nem számít, hát homokozzál te inkább, és hagyd végre békén ezt a topikot légy szíves.
Csatolmányok
cdm1.png
cdm1.png (108.06 KiB) Megtekintve 1269 alkalommal

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.08.21., csüt. 12:41
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 12:24
wasiliy888 írta:
2025.08.21., csüt. 12:07

Értem, akkor valójában az Si+Vz+WW platinum nem is egy Thesis elő- és végfoknál volt jobb, hanem csak volt a láncban egy Thesis előfok. A PM végfokokat nem tudom hovatenni, valami régebbi Heed, ennyire nem ismerem.
De neked se ártana felelevenítened az emlékeidet, mert ide nehéz lesz külső tápot csatlakoztatni:
Rosszul gondolod.
De mégeccer:
Thesis phono+thesis előfok+2xPM+px táp asszem(de meg fogom kérdezni)
vs. Quasar3 +vz+si3+px táp+platinumok.
De ha ez szerinted nem ok, akkor pontosan megkérdezem, csak szavadba kerül.
Ez egyre rosszabb.A két pm mono egy előfokkal annyival,de annyival másabb és jobb is mint egy si3,hogy aki nem ezt hallja,ott már nagy baj van valahol.Nekem volt si3,vannak pm monoblokkok,tudom miről beszélek,ellentétben veled.
Egyszerűen nem egy kategória a kettő.
Hát erről beszélek! Csak én hallottam őket ilyen drótokkal is! :)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

SoundMania írta:
wasiliy888 írta:
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 11:49

Thesis Phono (alfa?) , Thesis előfok meg PM monoblokkok külső tápokkal. Ez drágább. Igaz kell a lemezjátszó miatt. Viszont hátrány hogy több kábel kell hozzá és ha azok nem elég jók.... :)
Szemben a Quasar 3+si3+tápok helyett.
Sajnos a "jó kábel" olyat csinál, ami miatt nem egyértelmű, hogy a drágább készülék+olcsóbb kábel!
Szóval majd ha te is kipróbáltad, jelezz vissza meggondolnád-e magad! :)
Addig csak okoskodtok ahogy látom, továbbra is.
Értem, akkor valójában az Si+Vz+WW platinum nem is egy Thesis elő- és végfoknál volt jobb, hanem csak volt a láncban egy Thesis előfok. A PM végfokokat nem tudom hovatenni, valami régebbi Heed, ennyire nem ismerem.
De neked se ártana felelevenítened az emlékeidet, mert ide nehéz lesz külső tápot csatlakoztatni:
Rosszul gondolod.
De mégeccer:
Ez egyre rosszabb.A két pm mono egy előfokkal annyival,de annyival másabb és jobb is mint egy si3,hogy aki nem ezt hallja,ott már nagy baj van valahol.Nekem volt si3,vannak pm monoblokkok,tudom miről beszélek,ellentétben veled.
Egyszerűen nem egy kategória a kettő.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

ANDS írta:
2025.08.21., csüt. 12:15
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 10:38
Alex_Aston írta:
2025.08.21., csüt. 09:29

Messze nem erről van szó.
Csak te (sem) vagy képes megérteni, hogy a kábel nem mindenható, nem általános gyógyír mindenre is.

Senki sem kábel tagadó, csak nem elvakult kábel fanatikus.

Ennyi, semmi több.
Egyébként meg, de... Ezek a kábelek általánosan mindenható gyógyírek. Azt is sokszor írtam, hogy ezekre lehet rendszert alapozni/építeni.
Ehhez még fanatikusnak sem kell lenni! Fanatikusnak ahhoz kell lenni, aki ezt fanatizmusnak gondolja! …
Ha már gombhoz keres valaki kabátot…

Azt Te nem tudod elfogadni, hogy más kábelekre is lehet rendszert építeni? Olyanokra, amiket még nem hallottál szólni?

Azt nem tudod elfogadni, hogy nem csak a méregdrága kábelek lehetnek jók?
Hát én már nem nagyon. Azt kellene megértenetek, hogy ilyen minőségű és árú készülékekhez már ilyen kábeleket kellene/érdemes használni. Mert hoz annyit mint ha bármi mást cserélnek hasonló áron. De hogy számolgatni, hogy 20 %-ot költeni kábelre max, vagy még kevesebbet, mert ti aztán tudjátok, hogy olcsók is jók, hát ez nekem már éthetetlen.... Ezért írtam, minek Thesis azokkal a drótokkal, ha töredékét hallani mint amit tudna jó drótokkal. Árban nem jön ki jobbra, de a kábel nem is romlik el és jó dolgokat is csinál(vagy nem ront el) amiért megfontolandó! Még kb egy Arcam erősítőben is javít annyit mint amibe kerül. Pl Arcam +Vz ugyan rosszabb mint egy Oto+v, de olcsóbb is annyival mint amennyivel rosszabb. Fele? 3/5-öde? :)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9128

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

SoundMania írta:
wasiliy888 írta:
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 11:49

Thesis Phono (alfa?) , Thesis előfok meg PM monoblokkok külső tápokkal. Ez drágább. Igaz kell a lemezjátszó miatt. Viszont hátrány hogy több kábel kell hozzá és ha azok nem elég jók.... :)
Szemben a Quasar 3+si3+tápok helyett.
Sajnos a "jó kábel" olyat csinál, ami miatt nem egyértelmű, hogy a drágább készülék+olcsóbb kábel!
Szóval majd ha te is kipróbáltad, jelezz vissza meggondolnád-e magad! :)
Addig csak okoskodtok ahogy látom, továbbra is.
Rosszul gondolod.
De mégeccer:
Szerintem meg engedjük el ezt a témát egyszer, s mindenkorra.
Ha nem megy, segítek én!
A személyeskedés határán mozgó beírásaidat is mellőzd kérlek, mert nem vagyunk rá kíváncsiak!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”