KLajos írta: ↑2025.08.21., csüt. 14:29
Azt hiszem, az örökös Kondo Vz-re hivatkozás és a nemrég leírt Triangle Comete (ami istenien szólt a B&W CDM1 helyett, amikor átvitted a haverodhoz, ugye) kicsit ellentmondásos. Sokszoros a szorzó a Kondo javára: 1 méter ic kétszer drágább használtan, mint a Comete párja frissen.
De legalább nem életszerű egy ilyen összeállítás. Hivatkozni a homályból persze lehet rá, csak felesleges.
Szerintem SM a sima, régi un Custom Made AN-Vz-ről beszél, nem a Kondo KSL-ről. A KSL egy újabb kiadás és drágább, bár a CM se moindható oclsónak.
Viszotn én is jártam úgy ismerőssel, akinek akkor éppen, jobb híján egy Pionner mezei reeiver volt és ennek a CD-je, két bazii nagy Goodmans egyutas elé bekötve. Borzalmasan nagyot szólt azzal a Vz-vel. Ezzel nem mondom, hogy fusson mindenki ilyet venni, csak ismerem ezt az élményt.
De van másik sztorim, amikor Kürthy Tamás nagy FAL-ára (ez egy elég komoly, hangfal) bekötöttünk egy sima, mezei Harman/kardon cuccot, jobb híján, (mivel akkor már eladtam az előtte ott lévő Kondokat) hogy szóljon valami zene és borzalmasan jól szólt így is.
másik ilyen dolog, amikor egy Kondo Neiro erősítőt olyan helyzetbe hoztunk, hogy vérolcsó DVD lejátszó (MBO. Ismeri bárki?

), gatyamadzag drótok és kukáérett hangfal a garázs aljáról és borzalmasan jól szólalt meg így is (ezt eljátszotta a hifi piac magazin is, csak ők Tannuy Mercuryval. Hasonlóan megdöbbentek és nem találtak jelzőket a Neirora

)
Ezt a jelenséget én úgy hívom:
"A NAGYSÁG ÁTKA".
Egyszerűen, vannak olyan dolgok a hifiben, ami tökmindegy, hova teszed, "hatalmasságát" átnyomja a rendszer többi egységén és olyan erősen dominál, hogy a gyenge partnerek ellenére is nagyot szól. Úgy tűnik ez a kábel is ilyen. Bár, én sok helyen nem próbálgattam, de valóban volt néhány hasonló élményem ilyen magas szintű drótokkal (is).
És akkor képzeljük el, amikor a rendszer minden elem ilyen nagy. Azt nehéz lesz, de létező jelenség.
De ha megnézed, RockGyuri is valami olyat írt 1-2 napja a digit kábeléről, amit SM is hangoztat.
Hogy ki vegyen ilyet? Nekem tökmindegy, csak segítek megérteni SM miért ennyire lelkes. Én rég lexarom, kinek mi van, az a lényeg, a saját cuccom rendben legyen

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu