Egyszer (illetve az utóbbi 3 évben már kétszer is) leírtam a véleményemet, meg azt is, hogyan jutottam arra a következtetésre, amire. Pár hete a kábeles topicban, két éve meg a tápösvényes kísérletezésemet.wasiliy888 írta: ↑2025.08.16., szomb. 22:05
Nem gond, csak nem láttam, hogy ide írtál. Nem azért nem válaszoltál mert nem érdekel mit írtál.
Szóval nekem csak azzal volt a gondom, hogy a teszt/próba, vagy nevezzük bárminek, szerintem is fura volt. De még ti is azt mondjátok, hogy nem könnyű itt megállapítani, mi mennyi, ha jól értem. Persze, hogy nonszensz az eredeti árából inflációval számolgatni a jelenlegi értékét egy 20 éves vasnak, de ezt csak azért írtam, mert nem sokkal jobb ötlet (szerintem) egy jelenleg is futó streamer dac-jával azt összevetni. Bár nem ismerem azt a Naimet, így fogalmam sincs milyen dac lehet benne, csak a mai átlagból kiindulva gondolom, hogy nem kivételes képességekkel bír. Mégha technikai paramétereiben messze szélesebb tartományban mozog a formátumok, felbontások, stb. terén, mint a Teac és a szoftveres szolgáltatások is ott vannak pluszban, amit az ősmasina nem tud, mégse éri el annak a színvonalát pusztán a hangminőséget nézve, ezért gondolom, hogy nem lehet őket összehasonlítani.
Aztán SM leírta, hogy ez az összevetés nem jó, a maga sajátos stílusában. És vagy féltucatnyian felváltva elkezdték őt osztani ezért. Ezt éreztem igazságtalannak, mert szerintem se jó a teszt.
De persze ettől bárki véleménye elfér ott, csak hasznosabb lenne, ha jobban átláthatóan adná meg mindenki a meghallgatás körülményeit, hogy többeknek tanulságos lehessen, amit leír, mert így segíthet ezzel másoknak. Illetve ha mondjuk a ti példátokat vesszük, ahol a szándék az volt, hogy a kábelek hatását különböző tudású készülékeken megmutassátok, ott is célszerűbb azért azonos kategóriában ezt megtenni.
Talán érthetőbb, ha azt mondom, hogy hasonlóan nem tartanék jó összevetésnek egy régi, jó képességű, drága önálló phono előerősítő képességeit összevetni, egy most kapható egy millió körüli integrált erősítőbe "csupán divatból beépített" phonoval. Szerintem semmilyen kábel nem tudná őket hasonló szintre hozni, bármennyibe is kerül.
2-3 embernek még talán hasznos is volt, de olyan cunamit váltott ki, késhegyre menő vita lett belőle, amiben én már nem akarok részt venni. Alex leírta amit gondolt.
Én már másfél éve hallgatom ezt a két készüléket. Azért vettem meg a Naim - et, mert mindenhol azt hallottam/ olvastam, hogy a régi, elavult dacom felett már eljárt az idő, egy új dac sokkal jobb. Most áll benne kb. 1 milla, és nem hogy nem jobb, de megszorongatni sem tudja a régi dacomat. Attól még bőven a hallgatható kategóriában van számomra. És másfél év alatt sokmindent kipróbáltam, tápösvényt csináltam, tápszűrőt is vettem elé, azért ha ezt mind összeadom, nagyon sok idő és azért fekszik benne pénz is.
De a saját káromon megtanultam a leckét, nekem megfelel a hang, más kedvéért meg nem kísérletezem tovább, és főleg nincs kedvem vitatkozni arról, hogy miért tetszik nekem valami. Ezért sok részletet valóban semmi kedvem megosztani.
Aki meg tanulhatna- esetleg- belőle, az honnan tudná, hogy a topic 30.000+ hsz- ből melyikből tudna tanulni?
Nincs ember, aki ezt a gazdag termést végigolvasná:))
Meg ez a hsz sem a kábelekről szó, ezért aztán nem is oda írtam, mert nem ott van a helye. De Te ügyes vagy, és megtaláltad:))