Mikor robi szokásos gúnyos beszólásainak egyike az új DC tápkábelem nüansznyi különbségére vonatkozott - most épen nem a Nóta TV volt a porondján - eszembe jutott, hogy egyeseknél hol kezdődik vajon a valami különbség ?Aszpirin írta: ↑2025.08.06., szer. 15:02
Alex, nem a f.szméregetés volt a célja a hozzászólásomnak. Speciel végigkövettem az AVX-es pályafutásod, láttam a megvilágosodási folyamatot (és az elköltött milliókat), amely során és által eljutottál a "nem belépő szint, nagyon nem."-ig, miközben mindenkit halálra idegesítettélMég egy kis idő, és lejutsz az EGYÉB kábelek szerepének megértéséig is
, és akkor majd jöhetnek az újabb m illiók
![]()
![]()
Éppen ezért volt nagyon érdekes és érthetetlen számomra a feltett kérdésed "aki nem hallja az hülye?" és "mindezt pár másodperc alaőpján?" - talán félreértettem.
Egyébként az "aki nem hallja"-ra illetve hogy hogyan is kell(ene) "tesztelni" most is csak a Koscsó Feri által belinkelt amerikai Audio Engineers' Society (AES) által publikált 2019-es Genelec-tanulmányra hivatkoznék, amit minden hifista hitvitákban résztevőnek érdemes lenne elolvasnia és megpróbálni értelmeznie (mivel a tanulmány maga több nagyon mély és tudományos tanulmány összezanzásítása nagyon rövid terjedelemben, a pontos megértéshez szükség lehet az Genelec-tanulmány által hivatkozott publikációkig való "visszanyúlásra", de megéri). Bár a tanulmány fő fókusza a "slow listening", olvasása küzben sok megvilágosodás érhet, pl. eléggé egyértelművé válik, hogy az emberi hallás igenis trénelhető, és a tapsztalatnak is óriási szerepe van, de attól még bőven vannak esetek, amikor egy teljesen laikus számára is rögtön nyilvánvaló egy különbség, legfeljebb nem tudja megfogalmazni... Ha pedig nem hallja, attól még nem hülye, csak esetleg nem képzett a "füle" a különbségek meghallására vagy éppen nincs elég tapasztalata abban, hogy mire érdemes figyelni.
Nálam, a nem kimondottan szofisztikált forrás mellett is, korábban csak a DC dugó cseréje akkora változást hozott, mint ha egy utánnyomás helyett egy első nyomású lemezt hallanánk.
Ugyan ez a dugó egy sokkal jobb kábel végén, már nagyon-nagyon nem nüansznyi különbséget eredményez, számomra elképzelhetetlen, hogy ezt valaki ne hallja.