A BMX sisakok nem tetszenek, és azok nem is hosszan tartó viseletre szolgálnak, hamar beleizzad az ember feje, ezért hamar lekívánkozik.revox írta: ↑2025.08.04., hétf. 23:04Ha így is játszik, nézd meg a bmx sisakokat is. De lehet egy jó sisak a racsni ellenére is jobb. Én kíváncsiságból próbáltam Decás sisakot,elég fura volt a Salicek után. A deacásat rendesen lehet érezni,hogy ott van. De inkább azt mondanám, rém idegesítő volt még próbán is. Lehet azóta a felsőpolcosuk jobb a wt szereplés okán,,de az alap sisakjaik elégge "érzem, hogy a fejemen van".zoli73 írta: ↑2025.08.04., hétf. 22:10Lehet, hogy rosszúl neveztem meg, de az a pánt, ami ezen a két sisakon is látható, amit azzal a racsnival húzol össze. Amiket a bringás boltban láttam, és amit a Decatlonban, azok is mind ilyennel voltak szerelve.pärt írta: ↑2025.08.04., hétf. 21:54A szorítópánt alatt egész pontosan mit értessz? A sisakok állítása, rögzítése nagyjából azonos mindnél. Áll alatt egy állítható csattal szabályozod, a fej körméretéhez pedig a tarkó feletti racsnis tárcsával. A képeken két korban, árban eléggé eltérő darab van, az elv azonos: a biztos illeszkedéshez elengedhetetlen egy, a fejet részben vagy teljesen körülölelő, szabályozható pánt. IMG20250804214320.jpg
IMG20250804214402.jpg
Komfortban jobbak azok a típusok, amik viszonylag kisebb felületen,gyakorlatilag keskeny kis csíkokon fekszenek fel. Ennél a típusnál a szellőzőnyílások is extrém méretűek, ami a mostani nyaraknál nagy előny.
IMG20250804215602.jpgIMG20250804214434.jpg
A Decatlonban volt egy sisak, amit a fiam hozott oda, és nyomta a fejembe, az nem ilyen racsnis pántos volt, de az nem bringás sisak volt, hanem görkoris. Elég lökött kinézetű volt, és csak néhány kis lyuk volt rajta, igaz, kényelmes volt, de nem tudom bringázni milyen lehet benne.
Igen, a Decatlonosok nekem is furcsák voltak, legalábbis amiket próbáltam, hosszabb ideig biztos, hogy nem viselném el a fejemen. Lásdd, amit Pärt-nek írtam róluk.
Lehet, hogy a felső polcos sisakjaik már tényleg jók, de azokat már annyiért kínálják, mint a nagy márkák sisakjai, így nem találom logikus választásnak.

agyrém