ANDS írta: ↑2025.08.01., pén. 01:24
revox írta: ↑2025.07.31., csüt. 12:35
….
…fél év alatt a testsúly 25%-át eldobtam,hogy a teljesítmény nem esett, inkább nőtt.
…
de viccet ha férledobom, tényleg meg kell találni egy jó egyensúlyt a kajában és kb fél évig ne érdekeljen,ha nem finom
….
Érdekelne, hogyan sikerült ledobni a kilókat?
Nekem csak kb. 5-10 kg feleslegtől kellene megszabadulni.
2020 előtt nem volt gond, majd 2022- ben rámjött kb. +8 kg, és attól azóta nem nagyon bírok megszabadulni.
62 éves elmúltam, hiába tornázom, túrázom, átgereblyéztem a kajámat is.
ott kezdem,hogy nálam amikor beindult,jól becsokiztattak a dokik, hogy kéne kicsit fogyni. Na,én ilyenkor aztán nem xarozok,de ez sok áldozattal jár, de főképp a kajálással. Míg edzettem,ehettem napi 3-4000 kalóriát is, és kellett is. órába nem tudnám megmondani, a heti 4 edzés mennyi volt (ez már versenyidőszak, nem az alapozó) de kb kedd-csüt 2-2 óra (rezsiúttal kb napi 80kili viszonylag intenzív menésekkel és lánctalpas pihenőkkel) hétvégén hosszabbak, de azokban is volt résztávozás, ritkán volt endurance, csak míg hétköznap rövidek, hétvégén 5 vagy 10 kilis menésekkel tarkított. Ide bármi bemehetett,de pl rámentem a cukros dolgokra, mint gumicukor és kóla (napi 3 liter)
aztán amkor hirtelen kikerültek az edzések a napi-heti rutinból a kaja ott maradt.
így nálam első lépcsőben le kellett építeni a nassolást és a kólát. Második lépésben a szénhidrát és zsírbevitelt csökkenteni. Az első etap kb 2 hét volt,mire lassan el lehetett hagyni minden fölösleget, egyből nem lehet, mert leszédül az ember a székről, de fokozatosan működik.
a nehéz ezután jött. fél évig jóformán ebédre csak halat ettem rizzsel és nem túl ördöngősen nagy mennyiséget. Afrikai harcsa nem büdös,mikor sütöm,így arra mentem rá. Reggelire egy kiflit ettem a korábbi vízben ázatott müzli és zabpehely helyett (az is mocskos ehetetlen, de ad egy kis kraftot). Ez a lustaságnak volt köszönhető, egy kiflit kiveszek a zacskóból és elmajszolom. Vacsora eleinte pár szelet (6-8) pulykamellsonka volt paprika,paradicsom, ubroka és egy kis sajt kíséretében.
Eközben heti 3 tréninget beiktattam és szombaton elmentünk túrázni a bükkbe. Eme utóbbit úgy csináltam,hogy reggel ettem egy kiflit és estifg semmit. De pl a vasránapi bicajozást is hasonlómód, semmi kajával, laza tempóban 1,5-2 órát mentem, szinte éhgyomorra. A cél az volt,hogy ráklnyszerítsem a szervezetet a zsírból menésre.
Amkor már kezdett a nagyja lemenni, kicsit emeltem a tréningek intenzitásán, de azt már üresen nehéz megcsinálni, de ezeket hétkönapra tettem,amikor az ebédre letolt risz adott némi tartalékot. Persze,téli időszakban ez görgőzés volt, aztán kint.
76-77ről indultam, 57-nél álltam meg. De ez elég kemény és drasztikus volt. Sebi ettől falramászna és szerintem ha olvassa is már tótágatst állt és már írja is,hogy ezt ne tedd
az az igazság, megindítani nehéz. Én a végletek embere vagyok, vagy valamit drasztikusan és egyből akarok, vagy lexarom. Aki ettől türelmesebb, hasonlóan csinálhatja,csak elnyújtva. ami valsz fontos, a rendszeresség, hogy a test tudja, mit kell tennie. Ha összevissza csináljuk, csak bezavarodik és nem tudja mi történik.
Nálam kajában a vízválasztó nyaraláskor jött el (8-9 hónappal a fogyi elkezdése után), ahol nem tudtam, vagy csak nehezen tudtam volna tartani ezt a diétát. Ott jobb híján roston csirkemellett ettem és gyrost és meglepődve tapasztaltam, hogy nem jönnek a kilók (persze a tréningek megmaradtak). Ezután ezeket már bátran emeltem be az étrendbe, majd később mást is. A bringázás utána tartotta a súlyt.
jelenleg bő 1 éve felborult a rend és nem tudok rendszeresen tekerni, szerintem lehet 1-2 kg visszajött, de nem vészes, nem olyan,amit ne tudjak eltüntetni kb 1 hónap alatt.
Az általad felsorolt fizikai terheléseket a szervezet simán megoldja, ha a kaján nem veszel vissza, az ott fog maradni. de, ha bringára is pattansz heti 3-4szer, az se biztos,hogy megoldja. Az arra jó,hogy ne emelkedjen.
nem egyforma a testünk, de a hadifoglyok mind lefogynak

Tőlük lehet tanulni, de annyival kell másként,hogy a fehérje az menjen. így is lesz izomleépülés is (bááár, 8-10 kilónál nem annyira), de valamennyire meg kell fogni.
De Sebi is ledobott vagy 30 kilót, igaz, neki izomból is több volt. Ő lassabban csinálta, de hatékonyan. Marconi is elég gyorsan durrantota le a fölösleget. AATI kb ennyit tolt le, pärt meg minidg egyszálbél volt
Ha elmeséli mindenki, hogy tette, választhatsz kedvedre. De ingyen egyiket se fogják adni
szerintem 8-10 kg eltüntetése megoldható, de általában csak drasztikus belenyúlással szokott működni.