Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hifi készülékem volt meg a leghosszabb ideig?

quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 77

Re: Milyen hifi készülékem volt meg a leghosszabb ideig?

Hozzászólás Szerző: quad »

Íme a 35 év körüli "STAX" fejhallgató erősítő. (sajnos a fa oldallapok azóta se készültek el)
IMG_6085.JPG
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404

quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: quad »

Nekem három ős készülékem van, bár a pontos beszerzési időt már nem tudom.
Valamikor 1990 tájékán vettem a "névadó" két QUAD II-es erősítőmet és az Ortofon 200-as hangszedőmet, valamint kb ebben az időben készítettem a STAX fejhallgató erősítőmet,
Lehetne egy negyedik készülék is, egy 1981-ben, újonnan vásárolt SONY TC-K81-es magnó, de azt 2000 környékén egy visszautasíthatatlan ajánlat miatt elcseréltem, igaz hamarosan vettem helyette egy másikat, ami ma is meg van.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4477
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

a misszió :D nem házimozis sor... németországban (kb 2000-ben) felszámoltak egy hifiboltot és egyszer egy ismerős beálíltott ezekkel, hogy segítsek eladni :D Vakartam a fejem,hova tegyem, de hamar elvitték
mission.jpg
mission.jpg (56.45 KiB) Megtekintve 222 alkalommal
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

istvan01 írta:
2025.07.31., csüt. 13:12
Olex írta:
2025.07.31., csüt. 11:54
Használt hifi üzletben vetted? Mert a Dob utcai üzlet a kedvencem volt , bár vidéken laktam (lakom is) de hetente el látogattam oda :))

istvan01 írta:
2025.07.31., csüt. 11:16
Pioneer PD-75 cdjátszó. 1992-ben Dob utcában vettem, az üzlet/kereskedőre már nem emlékszem. Talán Basys? Hibátlanul működött és még ma is, habár már CD-t nem, vagy alig hallgatok már 15éve. Használtam sokáig külső, nála nagyobb kvalitású DAC-al is.
Nem, origin gyári és új volt. Használt hifi akkor még csak bizományiban volt inkább.
nem a Dob utca körűt sarkon volt egy kereskedés, bazi nagy reVox logóval a bejárat fölött? a nevére már nem melákszem,de talán az egyetlen bolt volt ott, ami nem bizományi volt. Akusztika? már a bolt neve. mosódnak a dolgok ,de a tulajra emlékszem homályosan.... volt fent a bolt és a pince (vagy hátul egy szoba? rég volt)

a baysys nem a hifibarlang a Szondiban? Vagyis fel kint a körúton, másik fele a Szondiban pát mélterre
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Olex
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: Olex »

Lehet keverem :) Lehet a rádiós üzlet volt ott, híradástechnikai dolgok , rádió adó vevőt is vettem ott.

Hifiben Tanács körút...:)[

quote=istvan01 post_id=2963891 time=1753960354 user_id=10940]
Olex írta:
Használt hifi üzletben vetted? Mert a Dob utcai üzlet a kedvencem volt , bár vidéken laktam (lakom is) de hetente el látogattam oda :))

istvan01 írta:
Pioneer PD-75 cdjátszó. 1992-ben Dob utcában vettem, az üzlet/kereskedőre már nem emlékszem. Talán Basys? Hibátlanul működött és még ma is, habár már CD-t nem, vagy alig hallgatok már 15éve. Használtam sokáig külső, nála nagyobb kvalitású DAC-al is.
Nem, origin gyári és új volt. Használt hifi akkor még csak bizományiban volt inkább.
[/quote]
------------------------
Üdvözlettel : Olex
- Minél egyszerűbb valami, annál maradandóbb és ami a legegyszerűbb, az örök.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3504

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Olex írta:

istvan01 írta:

Olex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

istvan01 írta:
------------------------

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3504

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Sonido 144-es szélessávú volt csináld magad dobozban és Sondio A osztályú erősítővel Alisca Orange kábelekkel 13 éven át. Voltak vele problémáim, de egy kis szobában egész jól szólt nekem akkoriban. Bár annak, hogy ilyen sokáig megvolt, részben az is volt az oka, hogy később már nem laktam otthon és éveken át már csak havonta 1-2 alkalommal hallgattam, aztán pedig már 2 éven át teljesen üzemen kívül volt. Amikor elköltöztem, az új házban egy nagyobb szobában már katasztrofálisan szólt, úgyhogy gyorsan le is lett cserélve. De összességében mégis jó szívvel emlékszek rá vissza. Egy Sony CDP-710 (TDA-1541-es DAC-kal) pedig 11 éven át volt a forrás, ez még a mai napig megvan csak már a sógorom használja kb 4 éve. De ezt soha nem fogom eladni, az összes komponens közül ez az egy ami a szívemhez nőtt.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 146

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Nekem is hangsugárzó volt a rekorder, név szerint Castle Eden. Még 1998 januárjában vásároltam, és tavaly nyár vége, ősz eleje alatt építettem belőle egy DIY hangsugárzót. A dobozok így végülis megvannak mai napig, de minden más belül, és kívül is kicsit.
Csatolmányok
Még az eredeti hangszóróival, de már plusz belső csillapítással
Még az eredeti hangszóróival, de már plusz belső csillapítással
Jelenlegi állapota
Jelenlegi állapota
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Olex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A 2000-es években vettem, ma is hallgatom időnként , be van kötve a retro vonalra :)
Mission 780SE - abszolút hibátlan állapotban, semmi karc semmi horzsolás, kopás nincs rajta.
IMG_20250731_071955.jpg
------------------------

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2025.07.30., szer. 17:14
Nahát, ilyen is van?

Mission 783-asokat 2003-ban vettem, és 2021-ben adtam el.
A Marantz PM-68 és CD-67MKII párost 1999 végén vettem, és 2020 végén adtam el.

Ez volt hifi szempontból a legboldogabb életszakaszom, mert mindenféle hiányérzet nélkül csak a zenét hallgattam...
Akkor tök.megérte eladni ;)

Alig adtam el valamit. Már, ami saját használatra volt.
De saját, amit sajnálok, az első értelmesebb ('90es évek eleje) erősítőm, egy patika állapotú, első tulajtól vet reVox A78MK2 volt (innen a lassan 30 éve kisajátított nickname). Hosszú évekig őriztem,de CsontosI azt mondta, ha eladom az egyik muzsikusnak (exBizottság,),akkor egy nekem tetsző hangfalból busás kedvezményt ad. Valójában azzal hatott rám, hogy az illettő és bandája pályafutásuk elején ilyen reVoxokkal vették fel a demókat és ez neki fontos emlék lenne. Belementem,de néha eszembejut, hogy vissza kellene kérni. Már én is elértem azt a kort, hogy nosztalgiázzak és ez mérföldkő volt nálam :rolleyes:
halfnote.hu

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3457

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Nahát, ilyen is van?

Mission 783-asokat 2003-ban vettem, és 2021-ben adtam el.
A Marantz PM-68 és CD-67MKII párost 1999 végén vettem, és 2020 végén adtam el.

Ez volt hifi szempontból a legboldogabb életszakaszom, mert mindenféle hiányérzet nélkül csak a zenét hallgattam...
Csak a Marantz! :-D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Olex írta:
2025.07.26., szomb. 12:38
Igen, elnézést a kép magyarázta volna de lemaradt
A VEF 206-os amiről szólt.

"Akkoriban "komoly hifinek" számított :) Biztos sokan emlékeztek rá. 1974-ben vettem a saját fizetésemből, arra hogy mennyibe került már nem emlékezem. Talán az Úttörő áruházban vettem ...De mindig nagy becsben tartottam , ma is meg van itt van előttem a számitógép mögötti polcon, természetesen hibátlan működő képes. Ezzel azért a Sokolosok között ász volt az ember :)
épp megszülettem :D

csak úgy, érdekességképp, a lenti felsorolásom mai napig megvan és üzemel :D Az Avalont nyáron egy haveromnak adtam, az mínuszos. nem kell ezt elkapkodni :D
halfnote.hu

Olex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igen, elnézést a kép magyarázta volna de lemaradt
A VEF 206-os amiről szólt.

"Akkoriban "komoly hifinek" számított :) Biztos sokan emlékeztek rá. 1974-ben vettem a saját fizetésemből, arra hogy mennyibe került már nem emlékezem. Talán az Úttörő áruházban vettem ...De mindig nagy becsben tartottam , ma is meg van itt van előttem a számitógép mögötti polcon, természetesen hibátlan működő képes. Ezzel azért a Sokolosok között ász volt az ember :)
------------------------

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6278

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Olex írta:
2025.07.26., szomb. 09:09
Akkoriban "komoly hifinek" számított :) Biztos sokan emlékeztek rá. 1974-ben vettem a saját fizetésemből, arra hogy mennyibe került már nem emlékezem. Talán az Úttörő áruházban vettem ...De mindig nagy becsben tartottam , ma is meg van itt van előttem a számitógép mögötti polcon, természetesen hibátlan működő képes. Ezzel azért a Sokolosok között ász volt az ember :)
De micsoda? gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Olex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Akkoriban "komoly hifinek" számított :) Biztos sokan emlékeztek rá. 1974-ben vettem a saját fizetésemből, arra hogy mennyibe került már nem emlékezem. Talán az Úttörő áruházban vettem ...De mindig nagy becsben tartottam , ma is meg van itt van előttem a számitógép mögötti polcon, természetesen hibátlan működő képes. Ezzel azért a Sokolosok között ász volt az ember :)
------------------------

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ez egy nagyon érdekes topic bár ketté lehete választani,hogy mik azok,amik megmaradtak,de már nem a fő rendszerben funkcionálnak, inkább érzelmi alapon és azokat a vasakat,melyek azért vannak meg évek óta,mert nem akaródzik cserélni. tudom,rég nem ír ide senki,de mikor olvastam,elmosolyodtam,hogy a legrégebbi komponensem egy van den Hul The Clearwater, vérolcsó kábel,ami jelenleg a magassugárzómat hajtja. Igaz,előtte már kevésbé volt használatban,de ide pont bepasszolt. 1997. környékén vettem használtan. Aztán sokáig pihent, Több ismerősnél ott volt kölcsönbe,ama feltétellel,ha vett magának madzagot,visszaküldi. Aztán jó 10éve újra munkára fogtam. Egyébként kb 15éves a következő komponens,ami mit ad isten, kábel Kondo KSL SpC hangfalkanóc és tápkábelek. A sorban következik a 2006-ban vásárolta Avantgarde Acoustic hangsugárzópár,majd kb ezután nem sokkal az Avantagrde Acoustic Model5+ erősítő, majd a Quad CDP99. a Quad talán 2008. körüli vásárlás. Van egy Bushorn nevezetű szélessávú hangsugárzóm,de azt sajnos a szekrényben tartom,mert nincs már hova bekötni,de ha lenne,be lenne. azt kb 2002-2003 körül szereztem. A Townshend Avalon visszatérő vendég nálam,bár azt most árulom(áruló lettem neeem,csak autóra gyűjtögetek és néha áldozatot kell hozni ). Szóval nálam kb ezek az örök darabok.
edit: Final Lab - Daruma alátétek... Nem emléxem, kb 2003-2004
halfnote.hu

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1217

Hozzászólás Szerző: pali923 »

1981-ből származó Pioneer PL200 lemezjátszót ma is használja a fiam eredeti állapotában (érdekes módon mp3-t és "bakelitet" hallgat, cd-t nem). A hangfalak pedig, amiket szintén ő hallgat, ugyanakkor vásárolt Videoton Kleopátra receiverhez adott hangfalak. Ma is szólnak, bár a mélynyomó hangszórókat ki kellett cserélnem, de ugyanolyan. Ugyanakkor kaptam ajándékba a Pio CT-506 magnót is, ez a padláson van, még használható, csak mai füllel már nagyon zajos. Annak idején bezzeg hogy élveztük!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: tollact »

Én1990-ben vettem Ausztriában egy Aiwa AD-F880-as kazettás decket. Sokáig használtam, ma már csak időnként veszem elő. Tulajdonképpen okafogyottá vált, mert most már eredetiben gyüjtöm a zenéket, nem kunyizok kölcsönbe felvenni.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Tesla dobozok 1985 óta.
Ár-érték arányban sokkal jobbnak érzem bármelyik "jött-ment" Focal-JMLab, Chario dobozomnál.

A Tesla NZC 420 HI FI készülék hangszórója volt.
Remek berendezés volt.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Az. Milyen hangszórókkal, alkatrészekkel lehetne rajta javítani?
Szia!

Egy darabig prúbálkoztam vele de sajnos nem sikerült semmi ördemlegeset elérnem vele.
A legnagyobb probléme talán a magas átvitele ami kb15-16 Khz nél vögetér.
De ezt egy másik topikban kellene kibeszélni.

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: TFG »

Nekem is van próbadoboz funkciút tőlt be de borzalmas az átvitele
Az. Milyen hangszórókkal, alkatrészekkel lehetne rajta javítani?

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Tesla dobozok 1985 óta.
Ár-érték arányban sokkal jobbnak érzem bármelyik "jött-ment" Focal-JMLab, Chario dobozomnál.

Nekem is van próbadoboz funkciút tőlt be de borzalmas az átvitele

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: TFG »

Tesla dobozok 1985 óta.

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”