Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Foncsor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Foncsor »

b4xter írta:
2025.08.27., szer. 14:54
Nem tudom, hogy ez segítség-e számodra, de ha esetleg jársz errefelé (Dunakeszi), akkor nálam csinálhatsz egy próbát az én kütyümön, így talán ki tudod zárni a készülék/firmware hibát.
Foncsor írta:
2025.08.23., szomb. 17:33
Yamaha wxc-50
Köszönöm, sajnos nagy a távolság (Győr)..De ha arra járok, jelentkezek. Köszönöm!

b4xter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 105

Hozzászólás Szerző: b4xter »

Nem tudom, hogy ez segítség-e számodra, de ha esetleg jársz errefelé (Dunakeszi), akkor nálam csinálhatsz egy próbát az én kütyümön, így talán ki tudod zárni a készülék/firmware hibát.
Foncsor írta:
2025.08.23., szomb. 17:33
Yamaha wxc-50

Foncsor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Foncsor »

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Yamaha wxc-50-em. Nagyon szeretem, de most valami nem kerek.
A korábban, már a készüléken hallgatott dsd fájlokat nem játsza le. Pontosabban elkezdi játszani, az appon (MusicCast) keresztül ezt látni, de hang nem érkezik. Pendrive-t nem váltottam, kiterjesztés .dsf. Egy factory reset, pendrive formázás (fat32) megtörtént és semmi...
Ugyanezen pendrive-n tárolt többi, egyéb kiterjesztésű fájlok hallgathatóak. Magam részéről nem tudok hova tovább gondolni... Köszönöm a segítségeteket!
Üdv. Zsolt

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Most is magas szintet képvisel egy Akurate DS, de még egy Majik is, csak az általad említett dolgokat nem tudják, de ez a minőségén nem változtat. Bátran merem ajánlani.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Azon agyaltam egy régebbi Linn Akurate DS kb. hova tehető a mai lejátszók között? Emlékszem anno mikor 2008-9 környékén megjelentek, olyan 1.5-2 millió körül volt az áruk, de most már nem ritkán 300 ezer alatt hazavihetőek. Az MQA őrület lecsengett, dsd fájljaim száma minimális de Roon/Jriver meg sok minden más amúgy is tudja jó minőségben konvertálni.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

A Wiim alkalmazáson keresztül egyértelműen másképp szól a Tidal, mint Connecten keresztül. Kicsit kerekít alul-felül, ettől a közepe kap egy plusz hangsúlyt. Ez bizonyos zenéken kellemes, máshol inkább információvesztés. Kijelenthető, hogy a Connect a klasszikus hifi paramétereket tekintve többet nyújt. A különbség itt sem drámai, de jól hallható, és mindkét telefonnal ugyanabban az irányban változik a hang.
Egyébként már elengedtem a dolgot, a régi telefon a fiókban pihen, törlés és gyári visszaállítás után ;)

Kieg: az új telefon hardveresen érezhetően lényegesen erősebb, sokkal gyorsabb. Ugyanazon routerre kapcsolódva wifin az Xs 160-180 mbps-t tudott, az új 260-280-at, 500 mbps előfizetéssel.
Ez nem tudom, belejátszhat-e?

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

mishow írta:
2025.08.04., hétf. 09:55
Egy érdekesség, gondolom megírom:

A múlt héten telefont cseréltem (Apple Xs -> Apple 16) és amikor elindítottam a Tidalt, azonnal hallottam, hogy megváltozott a hang. Mivel a telefon csak a Wiim PRO irányítására szolgál, a Tidal Connecten keresztül, a hangot a streamer "adja", vagyis ez a változás elvileg nem következhetett volna be, ennek ellenére jól hallható, nem egetverő, de nem is a "mintha" kategória, és egészen biztosan nem "placebo" hatás.
Az Xs-sel vezérelve a Wiimet a hangzás tömörebb, a közepeket jobban kiemeli, ettől a hangzás "élőbb" és kicsit direktebb. Az új telefonnal a hangkép a hifis szempontok szerint javult sokat, a sávszélek kitolódtak, megjelentek finom(abb) részletek, és a hangerőt is jobban kívánja az új felállás, ami azt jelezi, hogy nőtt a dinamika.
Hifis szempontok szerint ez mindenképpen előrelépés, bár nekem a régi hang egy kicsit szerethetőbb volt - de mindegy is, mert a lényeg, hogy felhívjam a figyelmet valamire, aminek nem lenne szabad léteznie, de mégis jelen van.
Megcsináltam az ellenpróbát is (direkt ezért nem állítottam még vissza az Xs-t gyári beállításra), és visszafelé is működik.

Fura, engem nagyon meglepett, ezért is kérdezem: más tapasztalt már ilyet?
Csak tippelgetek, nincs Wiim eszközöm.

Ha mindkét mobilra fel van telepítve a Wiim Home is, akkor ezeket eltávolítva is tennék egy próbát. Hátha ez is ad át különböző beállítási paramétereket attól függően, hogy melyik eszközről van vezérelve, mégha az a Tidal connecten keresztül történik is.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

mishow írta:
2025.08.04., hétf. 15:04
Mindkét telefonon a legfrissebb iOS 18.6 fut, ez a része pipa. Az Elex által írt próbát még megcsinálom, csak kíváncsiságból.
A telefont ki kell kapcsolni teljesen.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

mishow
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2025.08.08., pén. 13:41
mishow írta:
2025.08.08., pén. 13:35
DeProtector írta:
2025.08.08., pén. 13:07
Az új telefonon nem lehet, hogy már újabb a Tidal Connect verziója?
De igen. Erre nem gondoltam, pedig ez simán lehet a magyarázat :smile53:
Hogyan is,mikor épp demonstráltad, hogy a telefon csak vezérel, de nincs a jelútban!
Fogalmam sincs, nem értek hozzá. Én csak hallom, amit - jól tudom - nem lenne szabad hallani :ohnoohnoohno:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4149

Hozzászólás Szerző: juliush »

mishow írta:
2025.08.08., pén. 13:35
DeProtector írta:
mishow írta:
2025.08.04., hétf. 16:54
Kipróbáltam, nem állt le a lejátszás, amikor kiléptem a Tidal-ből és alvóra tettem a telefont. Passz ... gondolkodik.gif
Hogyan is,mikor épp demonstráltad, hogy a telefon csak vezérel, de nincs a jelútban!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DeProtector írta:
mishow írta:
Kipróbáltam, nem állt le a lejátszás, amikor kiléptem a Tidal-ből és alvóra tettem a telefont. Passz ... gondolkodik.gif

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

mishow írta:
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

mishow
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2025.08.04., hétf. 17:31
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de tuti, hogy mindkét telefonnal vezérelve ugyanazokat a masztereket hallgatod?
Igen, tuti :rolleyes:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4149

Hozzászólás Szerző: juliush »

Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de tuti, hogy mindkét telefonnal vezérelve ugyanazokat a masztereket hallgatod? Én a Roonból streamelve azt látom,hogy a legtöbb album több, gyakran eltérő minőségű változatban is elérhető.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ELEX írta:
2025.08.04., hétf. 14:32
Normális körülmények között kikapcsolt kontroll pont (telefon, tablet..) esetén sem szakad meg a lejátszás. Amit beraktál, az a végéig nem fog leállni.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Mindkét telefonon a legfrissebb iOS 18.6 fut, ez a része pipa. Az Elex által írt próbát még megcsinálom, csak kíváncsiságból.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 762

Hozzászólás Szerző: ELEX »

mishow írta:
Indíts el egy albumot, rakd be a playlistbe. Kapcsold ki a telefonod teljesen, ha a lejátszás leáll, akkor átmegy a telefonodon a jel. Innentől bármi lehetséges. Akkor a telefon nem csak vezérli a lejátszót.

Normális körülmények között kikapcsolt kontroll pont (telefon, tablet..) esetén sem szakad meg a lejátszás. Amit beraktál, az a végéig nem fog leállni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

mishow írta:
Az iOS melyik verziója van/volt az XS-en?
(a kérdés háttere: a Tidal Connect iOS 15-öst vagy későbbit igényel, az iOS 15 pedig 2021 szeptemberében jelent meg, három évvel az XS piacra dobása után. Tehát ha nem volt folyamatosan frissítgetve az XS, aminek következtében kisebb verziójú iOS van rajta, mint 15, akkor maga a telefon streamel Tidal-lal, hiába Tidal Connect-es az eszköz. Ha viszont iOS 15 vagy későbbi van, akkor meg kellene nézni a lejátszási minőség-beállításokat a Tidalban a két telefonon, ha egyeznek, akkor passz.... így első körben semmi ötletem, hogy mivel magyarázható az általad leírt markáns különbség. Magyarázat biztosan van rá, egy telefon és egy streamer azért nem az ezotéria-kategüria :D )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Egy érdekesség, gondolom megírom:

A múlt héten telefont cseréltem (Apple Xs -> Apple 16) és amikor elindítottam a Tidalt, azonnal hallottam, hogy megváltozott a hang. Mivel a telefon csak a Wiim PRO irányítására szolgál, a Tidal Connecten keresztül, a hangot a streamer "adja", vagyis ez a változás elvileg nem következhetett volna be, ennek ellenére jól hallható, nem egetverő, de nem is a "mintha" kategória, és egészen biztosan nem "placebo" hatás.
Az Xs-sel vezérelve a Wiimet a hangzás tömörebb, a közepeket jobban kiemeli, ettől a hangzás "élőbb" és kicsit direktebb. Az új telefonnal a hangkép a hifis szempontok szerint javult sokat, a sávszélek kitolódtak, megjelentek finom(abb) részletek, és a hangerőt is jobban kívánja az új felállás, ami azt jelezi, hogy nőtt a dinamika.
Hifis szempontok szerint ez mindenképpen előrelépés, bár nekem a régi hang egy kicsit szerethetőbb volt - de mindegy is, mert a lényeg, hogy felhívjam a figyelmet valamire, aminek nem lenne szabad léteznie, de mégis jelen van.
Megcsináltam az ellenpróbát is (direkt ezért nem állítottam még vissza az Xs-t gyári beállításra), és visszafelé is működik.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1302

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Kedves Fórumtársak, hálásan köszönöm a segítségeteket; a Szakcsi Rádió már szól is a Wiim-en. :smile53:

sgery
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sgery »

Köszi mindenkinek a segítséget. Első körben rendelek egy wiim pro-t aztán megnézem, hogy mit mutat.

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: vkz »

Elvileg van az app-ban olyan hogy “Open Network Stream” oda be lehet tenni, és onnan kedvencként is kiválasztható.

Rotox írta:
2025.07.28., hétf. 07:28
stx írta:
2025.07.28., hétf. 02:39
...
Valamelyiket tedd be a rádiók listájába:
...
Köszönöm a segítséget, de sajnos ezzel egyelőre még nem vagyok sokkal "beljebb". Egy Wiim Ultra lejátszót (és mobiltelefonon Wiim Home app-ot) használok, az app-ban be tudom tenni a rádiók listájába? gondolkodik.gif

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 105

Hozzászólás Szerző: Redguy »

Rotox írta:
2025.07.28., hétf. 07:28
stx írta:
...
...
Köszönöm a segítséget, de sajnos ezzel egyelőre még nem vagyok sokkal "beljebb". Egy Wiim Ultra lejátszót (és mobiltelefonon Wiim Home app-ot) használok, az app-ban be tudom tenni a rádiók listájába? gondolkodik.gif
Én nem Wiimet, hanem Auralicot használok.
Ott van egy "saját rádiók" menüpont, oda be tudsz másolni(vagy írni) egyedi URL címeket , és el tudod nevezni azt, ahogy szeretnéd. Mentés után, ha rákattintasz, akkor elkezdi játszani a linkelt rádió műsorát. Gondolom hasonlóan működhet a Wiim esetében is.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1302

Hozzászólás Szerző: Rotox »

stx írta:
...
...

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Rotox írta:
2025.07.27., vas. 21:50
Sziasztok, bocs, ha nagyon láma a kérdésem és köszi, ha valaki segít :smile53:
A vTuner-ben nem látom a Szakcsi rádiót, valahogyan "bele lehet applikálni"? Illetve hogy működik ez egyáltalán; az üzemeltető egyszerűen eldönti, hogy mely adók jelennek meg a menüben és melyek nem? gondolkodik.gif
https://mr-stream.connectmedia.hu/4690/mr9.aac
https://mr-stream.connectmedia.hu/4691/mr9.mp3

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”