Ezt saját magad is meg tudod mondani...Rock60 írta: ↑2025.07.22., kedd 10:59" Mutassatok egy fix pontot és kifordítom sarkából a világot."Snipi írta: ↑2025.07.22., kedd 08:51
"Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán Spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi."
(By revox, de nem is ez a lényeg.)
Ezt az "elvet" én "hibát hibával javítok" elvnek hívom, lehet rosszul. De ez nem csak kábelre igaz.
By Arkhimédész![]()
Nem feltétlenül a Spendor/Cables történettel kapcsolatban, de többször elgondolkodtatott már ez a " hibát hibával javítunk " teória.
Ki, mi határozza meg hitelt érdemlően, hogy önmagában melyik komponens kiegyensúlyozott, líneáris, melyik magasba húzó, vagy mély tónusú ?
Mikor kicserélek egy tápkábelt, vagy rodra egy biztosítékot, vagy készülékalátétet cserélek, vagy most legutóbb a router előtt a tápegységet, vagy egy DC dugót!, mindig változott kicsit a hangzási ballansz.
Ki mondja meg, hogy a rengeteg komponensből melyik a líneáris és melyik a hibás tónusú hibajavító ?
Lehet ez csak elvi kérdés és némileg költői is.
Merthogy, szerintem a végeredmény számít, mármint, hogy a mix végén kiegyensúlyozottan szóljon a rendszer.
Csak előzőleg sok helyre el kell vinned a készülékeid, sok mindent haza kell vinned és sok dolgot meghallgatni máshol és otthon. Röviden, kivonatosan ennyi kell amíg elindulsz a jó úton. Meg ezeket jól értelmezni! Kompenzációkkal is el lehet jutni egy szintre persze, de az is kompromisszumos.... :)
Én már csak a vz-t szoktam vinni egy idő után. Kicsi, könnyű, mindent megmutat ami fontos.