Szerintem nem a Ventoux lesz a döntő. Ez attól híres, hogy kopasz. Az okát tudjuk, de leírhatom: a 19. század elején az összes fát kivágták a felső részén bizonyos francia-angol péniszméret beli vita megoldása érdekében (hajók építése). Már ha jól tudom. Aztán nem telepítettek új fákat, gondolom a piszok nagy szél miatt. Amúgy egy közepesnél talán kicsit hosszabb, és a közepesnél kicsit meredekebb emelkedő, de szerintem vannak jóval szopatósabbak is nem kevés.
Én az utolsó mindent eldöntő hegynek a Col de la Loze-ra szavaznék. (Asszem 18. szakasz?) Szerintem ott fog végleg eldőlni minden. Az egy +20 km-es hegy, és 2023-ban ott volt a "'I'm gone ... I'm dead" híres rádióüzenet Pogitól. Ha idén a 18. szakasz (Col de la Loze) után is Pogin lesz a sárga trikó, akkor nyert.
Ja és remélem, hogy a mostani dél franciaországi tűzek (bár az délebbre és nyugatabbra van, ha jól tudom) nem fognak bekavarni. Amúgy ha visszaemlékeztek 2021-ben a dupla Ventoux-os szakaszt (bár az nem volt hegyi befutó) egy bizonyos Wout van Aert nyert, aki azért nem egy Pogi-Vingegaard szintű hegyikecske.
Amúgy (ha már revox leírta) én Jonas-nak szurkolok, de inkább azért mert Visma fan vagyok (és nem Ati miatt), mint ahogy a nőknél meg SDworx (az is nemsokára kezdődik) és nem a Blanka miatt, de aki tudja az tudja, hogy miért.

(Hajrá Anna! - az előzetes kiírás szerint Ő is ott lesz.)