SoundMania írta: ↑2025.07.19., szomb. 22:29
Bizonyára. Én meg inkább nem szeretném elveszíteni a zenéből azt a - mondjuk úgy - varázst, ami miatt érdemes jó kábelekre költeni. Jó mélyet, meg magasat nélkülük is össze lehet rakni, csak épp a lényeg, az nincs meg nélkülük. Amiért érdemes zenét hallgatni velük.
...
Nem lehet, hogy azért vagy el a gyengébb kábelekkel is mert a készülékedből is hiányzik az a "dolog" és a jobb kábel sem tud vele mit kezdeni már? :) Sok olcsó készülékben még nincs benne az a "valami".
Na tour de france lement...
Mondanám, hogy tudom a megfejtést, de nem. Nincs olyan, mint full ezüsttel volt, de egész ehető, a dolog, még megvan a "varázs". A magasakat, mélyeket nem tudom,majd holnap megnézem (nem, ez humor volt

)
De egy tippem van. Egy ezüst kábelrendszer is atmoszférában és felbontásban villant nagyot, ami vélhetően a felharmonikusok jobb lesugárzása miatt lehet. Nekem meg van az Avantgarde mellé bekötve egy TakeT LIVe supertweeter pár (mai zászlóshajójuk). Még régen egyszer CsontosI kérdezte, egy Townshend tweetert mutatva: revox, mi ez? Hámondom tw sptweeter. NEM! Ez egy kondo ezüstkábel. Amivel arra célzott, hasonló az auditív hatása, mint az ezüstdrótoknak. Nekem is volt kétszer, de a Townshend 10-12 Ohm impedabciája párhuzamosan kötve a tölcsérrel nálam egyfajta fojtottságot hozott be mellékhatásként, így eladtam. A TakeT borzalmasan magas impedanciával bír, ennek már nincs mellékhatása és kellemes dolgokat eredményez. Persze, ha a teljes kábelezés ezüst, ez még jobb. Pl a FAL esetén ezt annyira kimaxoltam, a TMP-s fiúk az ott használt TakeT Batmaster (ez nem Batpure, ez a másik véglet) attenuatorjának összes aprócska drótját is ksl ezüstre cserélték. A doboz teljes belső kábelezése kereken 5 méter ksl spz-t nyelt el. De előtte is minden ezüst (és a hangszórók tekercse is). Ez olyat szól, amit nem tudok elmondani, mert megfoghatatlan, ilyet még semmi nem csinált, nincs mihez hasonlítani, egy olyan dimenzió, ami feltáratlan a nagyközönség előtt és már nem is lesz elérhető, bezárt a bazár(főleg az ezüst ritka, még használtan is az, csak külön rendelésre készült). Viszont, ez olyan szinten leköti a figyelmet, amit nem biztos, hogy mindig akarok. És erre tókéletes (natúr hétköznapokra) egy még kellően jó, de valamivel egyszerübb hang.
Egyébként ilyen dvd kettő van. Alapvetően a hálóban használom koncertekhez, de ott is dacolva van és spc tápkábel (de dac nélkül is el lehet viselni). Tegnap a tartalékot bekötöttem az Avantgardera. Persze, megDAC-olva a CD-n át. Az asszony spinningen intervallozott és Prodigy koncertre akart tekerni (adja a taktot, pedálfordulatot, ahhoz meg bpm kell, hogy legyen rpm

), legyen. Utána a tápdrótját kicseréltem QSSC SPX szálakra. Nem lett belőle csodamasina, de ez vélhetően belül annyira primitív jószág (lásd 47Lab), mellé szerintem a DVD-re felkerült hanganyag jobb, mint a CD,így egy egész türhető produkciót nyújt (azért bőven elmarad a CD-töl, de van magic).
Mint említettem, lefújtam minden kábelvásárlást, ami után érdeklőxtem,mert fosok, hogy elrontom, amit most csinál
Mi a megfejtés? Passz. De így, most jól kiadta
Változik e bármit a véleményen a kábelekröl? Nem
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu