Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2546

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

dixie-chicken írta:
2025.07.20., vas. 15:08
...amúgy a héten találtam egy érdekes "rendszreképet",egy misét megérne kivesézni "ezt mégis hogyan képzeli a felahasználó" :kiss: ...csatolom,a kakukktojást kipicézni nem nehéz :D ,ahogy elnézem,lehet tévedek,de hangszorókanóc az AN-La(?)

https://www.hificollective.co.uk/wire/a ... 0a-la.html

igen érdekes a bekötési elve:

https://www.hificollective.co.uk/sites/ ... able_0.jpg

mint mond az indián törzsfőnökök tanácsa ?

31_1_21.gif
Csak neeem?
Gondolom szegény tulajdonost ki is nézik a szektából a szentségtörésért :fekverohog:
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2696

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

...amúgy a héten találtam egy érdekes "rendszreképet",egy misét megérne kivesézni "ezt mégis hogyan képzeli a felahasználó" :kiss: ...csatolom,a kakukktojást kipicézni nem nehéz :D ,ahogy elnézem,lehet tévedek,de hangszorókanóc az AN-La(?)

https://www.hificollective.co.uk/wire/a ... 0a-la.html

igen érdekes a bekötési elve:

https://www.hificollective.co.uk/sites/ ... able_0.jpg

mint mond az indián törzsfőnökök tanácsa ?

31_1_21.gif
Csatolmányok
an.jpg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2025.07.20., vas. 12:28
Shimano írta:
2025.07.20., vas. 10:10
dixie-chicken írta:
2025.07.20., vas. 08:53

nem is értem hogy a Heedisták,mért tárolják a mono végfokokat gyakorlatilag az esetek 99,9% az előfokhoz közel,amikor elhelyezhetőek lennének a hangszoró közvetlen közelségében gondolkodik.gif ...puding próbája az evés...én pár hónapig éltem kölcsönkapott mono vékfokokkal (AVM M4+AVM Vorstufe),és a végfokokat a hangszoró tövében helyeztem el,hosszú IC-ét használva,a hangszorókábelek ha voltak fél méteresek..
Mert ezek a heedisták már csak ilyen egyszerűen gondolkodnak. :D
De sok más monoblokkos rendszer is van,ennek ellenére csak a heedisták jönnek a célkeresztbe,no de sebaj.
De majd kipróbálja ezt egy heedista is,az ic hossza adott is ehhez nála,egy hosszabb tápot kell faragnia,ez is van neki,na meg valamit amire ráteszi a vasakat ha ez az út jónak tűnik,de ez rá ér,egyelőre a kőpadló is megteszi nála,és már csak az a kérdés,hogy milyen is legyen az a rövid hs kábel. gondolkodik.gif
Csak valami folyóméterben is kapható kanóc jöhet szóba,viszont annak nem látom értelmét hogy azt rövidítsem le ami van.
Nah,még agyalok ezen.
Sztem dixie nem pécézte ki magának a heed táborát.
Csak ezzel neki is volt konkrét tapasztalata.
Ahogy ismerem olyanokról sose ír ami nem az Ő közvetlen élménye.
Amúgy meg sztem azért nem teszik el a "monoblokkokat" mert olyan kis tündibündik és együtt mutatnak jól.
Én a nagyobb vasakat kedvelem és még nekem is egy csoportban tetszenek.
Ja és hát a heed kedvelők amúgy sem.foglalkoznak a kábelezéssel..
Vagy rosszul tudom? :D
a Heedisták,kézenfogott,hogy itt vannak,sok rendszerképet látok/látunk :D...kevesebb pl az Audiolab,Exposure vagy Quad Artera felhasználó errefele(hirtelen ami eszembe jut,a megfizethetöbb kategóriábol ;) de mondhattam volna Cs.I.-it is, emlékeim szerint egy kupacban tartotta a Quad 40/II végfokokat(?) amikor a Quad ESL989-est használta ...szűkebb audifil környezetemben gyakorlatilag,a többségénél,mono végfokok vannak+előfok,lényegtelen hogy félvezetős az amplifikáció,vagy csöves,legyen az DIY,vagy gyári,de a végfokok közel vannak a hangszoróhoz :smile53:

magam is gondolkodtam hasonlóban,Quad Artera-k,vagy az új 303-sok,elegáns kis "sámlikon" (fém/fa),közel a hangszoróhoz,XLR (hosszabb) kábelezés,és szwsz...

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

MrCollector írta:
2025.07.20., vas. 14:08
Ti melyik kábeleteket tartjátok legfontosabbnak a rendszeretekben?
Melyik az amelyikre a legtöbb pénzt szánnátok/szántátok?
Szerencsére összességében nem,
csak centire kivetítve a drágább a digit kábel mint az analóg.Persze nem minden esetben.
Szerencsére nem sok kell.
De lan,usb,aes/ebu
Tapasztalatom szerint a digit hangot rettenetesen el lehet "hangolni" ha ezek a drótok nincsenek rendben.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1230

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

MrCollector írta:
2025.07.20., vas. 14:08
Hát a powerkábelt meg a hangszórókábelt és az ic kábelt is. Meg a belső kábeleket....

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Illetve ha megoldható a rövid hsz kábel akkor nyugodtabban lehet keresgélni a pedigrésebb drótok közt.
Vagy a bikábelezés is elérhetőbb anélkül,hogy ugyan kegyetlen jó a hang de nincs mit enni helyzet előálljon.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 235

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

dixie-chicken írta:

nem is értem hogy a Heedisták,mért tárolják a mono végfokokat gyakorlatilag az esetek 99,9% az előfokhoz közel,amikor elhelyezhetőek lennének a hangszoró közvetlen közelségében gondolkodik.gif
Azért, mert mi nem vagyunk rászorulva, hogy holmi kábelekkel farigcsáljuk tovább a hangot. Eleve jó. :kapdelm:
Túl magas labda volt, nem hagyhattam ki. :D

Amúgy ez hasznos infó, hogy jobb a rövidebb hangfalkábel, ez még sosem jutott eszembe. Bár nálam nincsenek monoblokkok, de a jövőre nézve nem árt tudni.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Shimano írta:
2025.07.20., vas. 10:10
dixie-chicken írta:

nem is értem hogy a Heedisták,mért tárolják a mono végfokokat gyakorlatilag az esetek 99,9% az előfokhoz közel,amikor elhelyezhetőek lennének a hangszoró közvetlen közelségében gondolkodik.gif ...puding próbája az evés...én pár hónapig éltem kölcsönkapott mono vékfokokkal (AVM M4+AVM Vorstufe),és a végfokokat a hangszoró tövében helyeztem el,hosszú IC-ét használva,a hangszorókábelek ha voltak fél méteresek..
De sok más monoblokkos rendszer is van,ennek ellenére csak a heedisták jönnek a célkeresztbe,no de sebaj.
De majd kipróbálja ezt egy heedista is,az ic hossza adott is ehhez nála,egy hosszabb tápot kell faragnia,ez is van neki,na meg valamit amire ráteszi a vasakat ha ez az út jónak tűnik,de ez rá ér,egyelőre a kőpadló is megteszi nála,és már csak az a kérdés,hogy milyen is legyen az a rövid hs kábel. gondolkodik.gif
Csak valami folyóméterben is kapható kanóc jöhet szóba,viszont annak nem látom értelmét hogy azt rövidítsem le ami van.
Nah,még agyalok ezen.
Sztem dixie nem pécézte ki magának a heed táborát.
Csak ezzel neki is volt konkrét tapasztalata.
Ahogy ismerem olyanokról sose ír ami nem az Ő közvetlen élménye.
Amúgy meg sztem azért nem teszik el a "monoblokkokat" mert olyan kis tündibündik és együtt mutatnak jól.
Én a nagyobb vasakat kedvelem és még nekem is egy csoportban tetszenek.
Ja és hát a heed kedvelők amúgy sem.foglalkoznak a kábelezéssel..
Vagy rosszul tudom? :D

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2777

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Viszont van/volt az apróban egy AN-D hangfalkábel - nem coax :D - azt szívesen szétrancsíroztam volna, csak túl sok, meg el is kelt.

1. Leírtam a vezetékek/kábelekről, hogy van ami váltakozó áramra, van ami egyenáramra lehet jó
2. A hangfalhoz menő vezeték/kábel hangfrekveciás áramot továbbít - nem egyenáramot
3. Az előzőekből következik, hogy hangfalakhoz készült vezetékeket/kábeleket nem ajánlanék nagyobb értékű egyenáram továbbításához.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1394

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2025.07.20., vas. 09:00

Nem tudjuk mit jelent rockinál a koax. Szerintem a sima (jel-test-árnyék) kábelt is így hívja. DC-re pl ha a Vz kábelét beáldoza, amiben a jel és test azonos szerkezetü, jó lesz.

Hagyományos értelemben vet koax szerintem nem. De nem vagyok nagy kábelfaragó, bár pl a 47Lab is ugyanazt a drótot használja DC-re is, mint bármi másra. IC esetén inkábbb az a baj, fajlagosan a legdrágább (métere), így kevesen trancsíroznak szét egy Vz-t, hogy abból DC drót legyen. Ötödébe kerül ugyanez a mutatvány, azonos gyártö, azonos szintü hangfaldrótjából
Na, ne má'...Annyira azért nem vok elmaradott... :napsut:
Nekem az a koax, ahol belül fut a meleg olaj, kívül a harisnyán a hideg víz, és az árnyékol is. :D
Ja, nem, az az automata váltó hűtője. :smile49:
Nyilván nem a VZ-t trancsíroznám, hanem van egy Transzparent 75 Ohmos digi koax kábelem, arra gondoltam, de csak egy kósza ötlet volt.

Viszont van/volt az apróban egy AN-D hangfalkábel - nem coax :D - azt szívesen szétrancsíroztam volna, csak túl sok, meg el is kelt.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

dixie-chicken írta:

Nah,még agyalok ezen.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 465
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4417
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

cables írta:
2025.07.20., vas. 06:35
Rock60 írta:
2025.07.20., vas. 05:43
Nekifutnék még egyszer. :smile53:

DC kábelnek lehet előnyös a coax, van elvi előnye/hátránya ?
Értelmetlen. Kis feszültségű DC nem zavar semmit. Ha 1 belső vezetékes (normál árnyékolt kábel) akkor a föld az árnyékolás, ami nem egy túl jó megoldás, mert nehéz szerelni. De próbáld ki, időd van :)
Nem tudjuk mit jelent rockinál a koax. Szerintem a sima (jel-test-árnyék) kábelt is így hívja. DC-re pl ha a Vz kábelét beáldoza, amiben a jel és test azonos szerkezetü, jó lesz.

Hagyományos értelemben vet koax szerintem nem. De nem vagyok nagy kábelfaragó, bár pl a 47Lab is ugyanazt a drótot használja DC-re is, mint bármi másra. IC esetén inkábbb az a baj, fajlagosan a legdrágább (métere), így kevesen trancsíroznak szét egy Vz-t, hogy abból DC drót legyen. Ötödébe kerül ugyanez a mutatvány, azonos gyártö, azonos szintü hangfaldrótjából
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.07.19., szomb. 22:18
fülelek írta:
2025.07.19., szomb. 21:19
supravox írta:
2025.07.19., szomb. 20:31

Passz
Nagyon nagyon régen használtam rca-t.
De csak sejtem,hogy ha az xlr-el zavarmentesebben lehet nagyobb távolságra,hogy a Mestert idézzem a "zenei jelt" eljuttatni akkor valami hozadéka 2-3m-en is akad.
Persze majd jönnek a fizikusok oszt kimatekolják,hogy 3m-en semmit se számit... :D
Fél méternél is számít akkor, ha natív szimmetrikus a rendszer, azaz a dac csiptől szimmetrikus, a hangerőszabályzás is szimmetrikus meg az erősítő is az. Ha menet közben vannak szimmetrizáló illetve aszimmetrizáló fokozatok, akkor komoly esély a mindegyre... Én is jobban szeretem a full szimmetrikus rendszert, jobban illeszkedik a Dirac tengerhez...
És a hs kábellel mi a helyzet a min hosszát illetően,mert nàlam még az 1m,vagy ennél még rövidebb is elég lenne ha széthúznám a monoblokkokat.Még akár a hangsugárzó mellé is tehetném 30-40 centis hs dróttal.Ebben van ráció,vagy hagyjam a fenébe?

http://www.niederbacher.de/m4.html

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.07.20., vas. 06:33

Hallgattunk ilyen spc-t ic-nek kondo vz-vel szemben és hasonló egyensúlyt csinál, csak max fele, inkább harmada minőségben. A magasban, a mélyben és főleg a "varázsban".... Így köszönöm, nem.
Igaz, bosszantana is ha a rendszerbe rakott készülékkel csak egész tűrhető lenne a hang. Ez max arra jó, ha mást érdekel, hogy mit tud az öve, vagy mit tudna, ha mást fejlesztene a rendszerében.....
A B rendszerben a CD nem spc-vel van bekötve. SPz belső szálból csináltam egy IC-t, csak úgy próbaként és bejöt. Semmi extre, 4 belső szál összesen, tehét egy monó ic 1piros, 1 fehér, enyhén megtekerve (kb 5 centinként egy tekerés) és semmi további szigetelés. Ez hozza bőven a Vz szintet. Nyugi, ez, így lebutítva is olyan szintet tud, ami bőségesen több az elegendőnél és nulla ingerem van tovább játszani vele, hisz az volt a cél, amit elértem :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2302

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60 írta:
2025.07.20., vas. 05:43

Értelmetlen. Kis feszültségű DC nem zavar semmit. Ha 1 belső vezetékes (normál árnyékolt kábel) akkor a föld az árnyékolás, ami nem egy túl jó megoldás, mert nehéz szerelni. De próbáld ki, időd van :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.07.20., vas. 00:57
SoundMania írta:
2025.07.19., szomb. 22:29

Bizonyára. Én meg inkább nem szeretném elveszíteni a zenéből azt a - mondjuk úgy - varázst, ami miatt érdemes jó kábelekre költeni. Jó mélyet, meg magasat nélkülük is össze lehet rakni, csak épp a lényeg, az nincs meg nélkülük. Amiért érdemes zenét hallgatni velük.

...

Nem lehet, hogy azért vagy el a gyengébb kábelekkel is mert a készülékedből is hiányzik az a "dolog" és a jobb kábel sem tud vele mit kezdeni már? :) Sok olcsó készülékben még nincs benne az a "valami".
Na tour de france lement...

Mondanám, hogy tudom a megfejtést, de nem. Nincs olyan, mint full ezüsttel volt, de egész ehető, a dolog, még megvan a "varázs". A magasakat, mélyeket nem tudom,majd holnap megnézem (nem, ez humor volt :rolleyes: )

De egy tippem van. Egy ezüst kábelrendszer is atmoszférában és felbontásban villant nagyot, ami vélhetően a felharmonikusok jobb lesugárzása miatt lehet. Nekem meg van az Avantgarde mellé bekötve egy TakeT LIVe supertweeter pár (mai zászlóshajójuk). Még régen egyszer CsontosI kérdezte, egy Townshend tweetert mutatva: revox, mi ez? Hámondom tw sptweeter. NEM! Ez egy kondo ezüstkábel. Amivel arra célzott, hasonló az auditív hatása, mint az ezüstdrótoknak. Nekem is volt kétszer, de a Townshend 10-12 Ohm impedabciája párhuzamosan kötve a tölcsérrel nálam egyfajta fojtottságot hozott be mellékhatásként, így eladtam. A TakeT borzalmasan magas impedanciával bír, ennek már nincs mellékhatása és kellemes dolgokat eredményez. Persze, ha a teljes kábelezés ezüst, ez még jobb. Pl a FAL esetén ezt annyira kimaxoltam, a TMP-s fiúk az ott használt TakeT Batmaster (ez nem Batpure, ez a másik véglet) attenuatorjának összes aprócska drótját is ksl ezüstre cserélték. A doboz teljes belső kábelezése kereken 5 méter ksl spz-t nyelt el. De előtte is minden ezüst (és a hangszórók tekercse is). Ez olyat szól, amit nem tudok elmondani, mert megfoghatatlan, ilyet még semmi nem csinált, nincs mihez hasonlítani, egy olyan dimenzió, ami feltáratlan a nagyközönség előtt és már nem is lesz elérhető, bezárt a bazár(főleg az ezüst ritka, még használtan is az, csak külön rendelésre készült). Viszont, ez olyan szinten leköti a figyelmet, amit nem biztos, hogy mindig akarok. És erre tókéletes (natúr hétköznapokra) egy még kellően jó, de valamivel egyszerübb hang.

Egyébként ilyen dvd kettő van. Alapvetően a hálóban használom koncertekhez, de ott is dacolva van és spc tápkábel (de dac nélkül is el lehet viselni). Tegnap a tartalékot bekötöttem az Avantgardera. Persze, megDAC-olva a CD-n át. Az asszony spinningen intervallozott és Prodigy koncertre akart tekerni (adja a taktot, pedálfordulatot, ahhoz meg bpm kell, hogy legyen rpm :D ), legyen. Utána a tápdrótját kicseréltem QSSC SPX szálakra. Nem lett belőle csodamasina, de ez vélhetően belül annyira primitív jószág (lásd 47Lab), mellé szerintem a DVD-re felkerült hanganyag jobb, mint a CD,így egy egész türhető produkciót nyújt (azért bőven elmarad a CD-töl, de van magic).
Mint említettem, lefújtam minden kábelvásárlást, ami után érdeklőxtem,mert fosok, hogy elrontom, amit most csinál :D

Mi a megfejtés? Passz. De így, most jól kiadta :smile46:

Változik e bármit a véleményen a kábelekröl? Nem
Hallgattunk ilyen spc-t ic-nek kondo vz-vel szemben és hasonló egyensúlyt csinál, csak max fele, inkább harmada minőségben. A magasban, a mélyben és főleg a "varázsban".... Így köszönöm, nem.
Igaz, bosszantana is ha a rendszerbe rakott készülékkel csak egész tűrhető lenne a hang. Ez max arra jó, ha mást érdekel, hogy mit tud az öve, vagy mit tudna, ha mást fejlesztene a rendszerében.....

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1394

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:

Bizonyára. Én meg inkább nem szeretném elveszíteni a zenéből azt a - mondjuk úgy - varázst, ami miatt érdemes jó kábelekre költeni. Jó mélyet, meg magasat nélkülük is össze lehet rakni, csak épp a lényeg, az nincs meg nélkülük. Amiért érdemes zenét hallgatni velük.

...

Nem lehet, hogy azért vagy el a gyengébb kábelekkel is mert a készülékedből is hiányzik az a "dolog" és a jobb kábel sem tud vele mit kezdeni már? :) Sok olcsó készülékben még nincs benne az a "valami".
Na tour de france lement...

Mondanám, hogy tudom a megfejtést, de nem. Nincs olyan, mint full ezüsttel volt, de egész ehető, a dolog, még megvan a "varázs". A magasakat, mélyeket nem tudom,majd holnap megnézem (nem, ez humor volt :rolleyes: )

De egy tippem van. Egy ezüst kábelrendszer is atmoszférában és felbontásban villant nagyot, ami vélhetően a felharmonikusok jobb lesugárzása miatt lehet. Nekem meg van az Avantgarde mellé bekötve egy TakeT LIVe supertweeter pár (mai zászlóshajójuk). Még régen egyszer CsontosI kérdezte, egy Townshend tweetert mutatva: revox, mi ez? Hámondom tw sptweeter. NEM! Ez egy kondo ezüstkábel. Amivel arra célzott, hasonló az auditív hatása, mint az ezüstdrótoknak. Nekem is volt kétszer, de a Townshend 10-12 Ohm impedabciája párhuzamosan kötve a tölcsérrel nálam egyfajta fojtottságot hozott be mellékhatásként, így eladtam. A TakeT borzalmasan magas impedanciával bír, ennek már nincs mellékhatása és kellemes dolgokat eredményez. Persze, ha a teljes kábelezés ezüst, ez még jobb. Pl a FAL esetén ezt annyira kimaxoltam, a TMP-s fiúk az ott használt TakeT Batmaster (ez nem Batpure, ez a másik véglet) attenuatorjának összes aprócska drótját is ksl ezüstre cserélték. A doboz teljes belső kábelezése kereken 5 méter ksl spz-t nyelt el. De előtte is minden ezüst (és a hangszórók tekercse is). Ez olyat szól, amit nem tudok elmondani, mert megfoghatatlan, ilyet még semmi nem csinált, nincs mihez hasonlítani, egy olyan dimenzió, ami feltáratlan a nagyközönség előtt és már nem is lesz elérhető, bezárt a bazár(főleg az ezüst ritka, még használtan is az, csak külön rendelésre készült). Viszont, ez olyan szinten leköti a figyelmet, amit nem biztos, hogy mindig akarok. És erre tókéletes (natúr hétköznapokra) egy még kellően jó, de valamivel egyszerübb hang.

Egyébként ilyen dvd kettő van. Alapvetően a hálóban használom koncertekhez, de ott is dacolva van és spc tápkábel (de dac nélkül is el lehet viselni). Tegnap a tartalékot bekötöttem az Avantgardera. Persze, megDAC-olva a CD-n át. Az asszony spinningen intervallozott és Prodigy koncertre akart tekerni (adja a taktot, pedálfordulatot, ahhoz meg bpm kell, hogy legyen rpm :D ), legyen. Utána a tápdrótját kicseréltem QSSC SPX szálakra. Nem lett belőle csodamasina, de ez vélhetően belül annyira primitív jószág (lásd 47Lab), mellé szerintem a DVD-re felkerült hanganyag jobb, mint a CD,így egy egész türhető produkciót nyújt (azért bőven elmarad a CD-töl, de van magic).
Mint említettem, lefújtam minden kábelvásárlást, ami után érdeklőxtem,mert fosok, hogy elrontom, amit most csinál :D

Mi a megfejtés? Passz. De így, most jól kiadta :smile46:

Változik e bármit a véleményen a kábelekröl? Nem
halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2302

Hozzászólás Szerző: cables »

BLX írta:
2025.07.19., szomb. 22:49

....Nem vagyok biztos benne, hogy egy jó minőségű átlagos hosszú pl. 2,5m vs. 1m kábel között meghallanám a különbséget.
2 m és 2,5 m között is jelentős különbség van a hangban még nagyon jó hangfal kábelek esetén is. A 2 m -es sokkal jobban szól.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
revox írta:
2025.07.19., szomb. 19:10
SoundMania írta:
2025.07.19., szomb. 11:47

Hát, nem tudom ... Eddig nem sok helyen hallottam Avantgardokat és még kevesebb helyen ahol jól is szólt. De legjobb hangot akkor csinálták amikor jó kábel is volt a rendszerben bőven. Nekem a gyenge kábelekkel nem bír tetszeni eléggé, jó kábelekkel viszont nagyon.
Nyugi, tudom, mit csinálok :D
Bizonyára. Én meg inkább nem szeretném elveszíteni a zenéből azt a - mondjuk úgy - varázst, ami miatt érdemes jó kábelekre költeni. Jó mélyet, meg magasat nélkülük is össze lehet rakni, csak épp a lényeg, az nincs meg nélkülük. Amiért érdemes zenét hallgatni velük. Zenész ismerősöm is mondta, amikor egy kis HA dacot hozott, hogy hú ennek is de jó a magasa, mélye, mindene..... De 3 perc múlva ismét megszólalt, hogy ezzel azért nem érdemes zenét hallgatni mégsem. Egyetértésünk jeleként kikapcsoltuk. Ő meg elcsomagolta és visszaküldte. Olyan dolog hiányzott belőle, amit jó kábelekkel tudnia kellett volna , de neki még azzal sem ment. Ily3nkor ped8g eszembe jut a 7000ft-s cd játszód, amit emlegetni szoktál.... Nem lehet, hogy azért vagy el a gyengébb kábelekkel is mert a készülékedből is hiányzik az a "dolog" és a jobb kábel sem tud vele mit kezdeni már? :) Sok olcsó készülékben még nincs benne az a "valami". Feljebb javul a helyzet, de ott is akad. Ritkábban.
az DVD, már a 7 ezres :D
halfnote.hu

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1025

Hozzászólás Szerző: BLX »

Shimano írta:
fülelek írta:
supravox írta:

Passz
De csak sejtem,hogy ha az xlr-el zavarmentesebben lehet nagyobb távolságra,hogy a Mestert idézzem a "zenei jelt" eljuttatni akkor valami hozadéka 2-3m-en is akad.
Persze majd jönnek a fizikusok oszt kimatekolják,hogy 3m-en semmit se számit... :D
Fél méternél is számít akkor, ha natív szimmetrikus a rendszer, azaz a dac csiptől szimmetrikus, a hangerőszabályzás is szimmetrikus meg az erősítő is az. Ha menet közben vannak szimmetrizáló illetve aszimmetrizáló fokozatok, akkor komoly esély a mindegyre... Én is jobban szeretem a full szimmetrikus rendszert, jobban illeszkedik a Dirac tengerhez...
És a hs kábellel mi a helyzet a min hosszát illetően,mert nàlam még az 1m,vagy ennél még rövidebb is elég lenne ha széthúznám a monoblokkokat.Még akár a hangsugárzó mellé is tehetném 30-40 centis hs dróttal.Ebben van ráció,vagy hagyjam a fenébe?
Vandersteen manualokban is szerepel, hogy a hangfalkábel lehetőleg annyira legyen rövid, amennyire csak lehet, inkább hosszab IC kábelt használjunk. Külön előny a monoblokk, mert ott tényleg elég a rövid hangfalkábel. Nem vagyok biztos benne, hogy egy jó minőségű átlagos hosszú pl. 2,5m vs. 1m kábel között meghallanám a különbséget.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.07.19., szomb. 19:10
SoundMania írta:
2025.07.19., szomb. 11:47

Hát, nem tudom ... Eddig nem sok helyen hallottam Avantgardokat és még kevesebb helyen ahol jól is szólt. De legjobb hangot akkor csinálták amikor jó kábel is volt a rendszerben bőven. Nekem a gyenge kábelekkel nem bír tetszeni eléggé, jó kábelekkel viszont nagyon.
Nyugi, tudom, mit csinálok :D
Bizonyára. Én meg inkább nem szeretném elveszíteni a zenéből azt a - mondjuk úgy - varázst, ami miatt érdemes jó kábelekre költeni. Jó mélyet, meg magasat nélkülük is össze lehet rakni, csak épp a lényeg, az nincs meg nélkülük. Amiért érdemes zenét hallgatni velük. Zenész ismerősöm is mondta, amikor egy kis HA dacot hozott, hogy hú ennek is de jó a magasa, mélye, mindene..... De 3 perc múlva ismét megszólalt, hogy ezzel azért nem érdemes zenét hallgatni mégsem. Egyetértésünk jeleként kikapcsoltuk. Ő meg elcsomagolta és visszaküldte. Olyan dolog hiányzott belőle, amit jó kábelekkel tudnia kellett volna , de neki még azzal sem ment. Ily3nkor ped8g eszembe jut a 7000ft-s cd játszód, amit emlegetni szoktál.... Nem lehet, hogy azért vagy el a gyengébb kábelekkel is mert a készülékedből is hiányzik az a "dolog" és a jobb kábel sem tud vele mit kezdeni már? :) Sok olcsó készülékben még nincs benne az a "valami". Feljebb javul a helyzet, de ott is akad. Ritkábban.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Shimano írta:
fülelek írta:
supravox írta:

Passz
Én simán kipróbálnám.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”