De.

Tetszett amit írtál, nincs mit mondanom...
Hát, nem tudom ... Eddig nem sok helyen hallottam Avantgardokat és még kevesebb helyen ahol jól is szólt. De legjobb hangot akkor csinálták amikor jó kábel is volt a rendszerben bőven. Nekem a gyenge kábelekkel nem bír tetszeni eléggé, jó kábelekkel viszont nagyon.revox írta: ↑2025.07.18., pén. 23:37Nameg, ha valaki beszerez egy megfelelő kábelrendszert, oda a játékVoyager írta: ↑2025.07.18., pén. 23:28Tetszett ez a két poszt, főleg az az önironikus elegancia, ahogy tálalod a "robbantást" – jó látni, hogy valaki ilyen tudatosan és közben szórakozottan játszik a rendszerével. Abban teljesen egyetértek veled, hogy kábeleknél rendszerben kell gondolkodni – és az is igaz, hogy a hibrid megoldások néha inkább kompromisszumokat hoznak, mintsem valódi szinergiát. Viszont pont itt van az, ahol én kicsit máshogy látom.revox írta: ↑2025.07.18., pén. 14:13cserébe,hogy ezt megfejtettük, mutatok Nektek két posztot (egyszerűbb,mint leírni, meg az akkor volt. A blog lényege,hogy gyorsan leírod,amit gondolsz és másodjára már nem úgy adod elő)
A lényege, hogy az Avantgarde hangfalak elől kikötöttem a Kondo erősítőt és visszakapta a régi Model5+ nevű saját erősítőjét (már AVantgarde Acoustuc Model 5+,amit direkt ehhez fejlesztettek). De olyan gonosz voltam, hogy elszedtem tőle az összes Kondo ezüstöt, beleértve a szubok tápdrótját is. végülis, amikor sikerült úgy összehozni, amilyen még sose volt, akkor kell robbantanina, mindegy is, ez lesz a 'B' rendszerem ezután, ami lényegében ennyi butítást hozott, de így se nevezhető rossznak amit művel. Egy dologgal volt gondom, nagyobb bázistávolságra kerültek, mint eddig bármikor és a meglévő réz Kondo kábelek nem érik el az összes hangszórót, így imporvizálnom kellett.
A történet lényege, nem akarok róla beszélgetni, nem is kell kommentálni, de aki elolvassa, kicsit erősít(het)i benne azt, hogy a kábelek esetén mindig (!) rendszerben kell gondolkodni és a különféle mixelések ritkán vezetnek elégedett hátradöléshez![]()
https://www.halfnote.hu/blogs/revox/let ... gzetueknek
folytatása
https://www.halfnote.hu/blogs/revox/eme ... amadzaggal
Szerintem az, hogy valami nem „vezet elégedett hátradőléshez, nem feltétlenül a mixelés hibája. Lehet, hogy a kábelek önmagukban is karakterformálók, és néha pont egy jól eltalált „idegen test” dobja meg a rendszert valami izgalmas irányba. Én nem zárnám ki ennyire a kísérletezés lehetőségét – még ha a vége valóban nem mindig a Nirvána, de közben tanul az ember a legtöbbet a saját hangzásízléséről.
Szóval: a következtetésed tiszteletre méltóan következetes, csak nekem talán túl fekete-fehér. De pont ettől érdekes a blogod – és jó, hogy nem akarsz beszélni róla, mert így annál inkább kedvem van reagálni rá.
SZ![]()
Ma hallgattam a B-t, járódott annyit, hogy összeért. Kb 3 embernél jegeltem az érdeklődést, eladö kábelekkel kapcsiban, mert most azt érzem, nem szabad piszkálni.
Jöhet a 'C'játszani kell
![]()
Nameg, ha valaki beszerez egy megfelelő kábelrendszert, oda a játékVoyager írta: ↑2025.07.18., pén. 23:28Tetszett ez a két poszt, főleg az az önironikus elegancia, ahogy tálalod a "robbantást" – jó látni, hogy valaki ilyen tudatosan és közben szórakozottan játszik a rendszerével. Abban teljesen egyetértek veled, hogy kábeleknél rendszerben kell gondolkodni – és az is igaz, hogy a hibrid megoldások néha inkább kompromisszumokat hoznak, mintsem valódi szinergiát. Viszont pont itt van az, ahol én kicsit máshogy látom.revox írta: ↑2025.07.18., pén. 14:13cserébe,hogy ezt megfejtettük, mutatok Nektek két posztot (egyszerűbb,mint leírni, meg az akkor volt. A blog lényege,hogy gyorsan leírod,amit gondolsz és másodjára már nem úgy adod elő)
A lényege, hogy az Avantgarde hangfalak elől kikötöttem a Kondo erősítőt és visszakapta a régi Model5+ nevű saját erősítőjét (már AVantgarde Acoustuc Model 5+,amit direkt ehhez fejlesztettek). De olyan gonosz voltam, hogy elszedtem tőle az összes Kondo ezüstöt, beleértve a szubok tápdrótját is. végülis, amikor sikerült úgy összehozni, amilyen még sose volt, akkor kell robbantanina, mindegy is, ez lesz a 'B' rendszerem ezután, ami lényegében ennyi butítást hozott, de így se nevezhető rossznak amit művel. Egy dologgal volt gondom, nagyobb bázistávolságra kerültek, mint eddig bármikor és a meglévő réz Kondo kábelek nem érik el az összes hangszórót, így imporvizálnom kellett.
A történet lényege, nem akarok róla beszélgetni, nem is kell kommentálni, de aki elolvassa, kicsit erősít(het)i benne azt, hogy a kábelek esetén mindig (!) rendszerben kell gondolkodni és a különféle mixelések ritkán vezetnek elégedett hátradöléshez![]()
folytatása
Szerintem az, hogy valami nem „vezet elégedett hátradőléshez, nem feltétlenül a mixelés hibája. Lehet, hogy a kábelek önmagukban is karakterformálók, és néha pont egy jól eltalált „idegen test” dobja meg a rendszert valami izgalmas irányba. Én nem zárnám ki ennyire a kísérletezés lehetőségét – még ha a vége valóban nem mindig a Nirvána, de közben tanul az ember a legtöbbet a saját hangzásízléséről.
Szóval: a következtetésed tiszteletre méltóan következetes, csak nekem talán túl fekete-fehér. De pont ettől érdekes a blogod – és jó, hogy nem akarsz beszélni róla, mert így annál inkább kedvem van reagálni rá.
SZ
Tetszett ez a két poszt, főleg az az önironikus elegancia, ahogy tálalod a "robbantást" – jó látni, hogy valaki ilyen tudatosan és közben szórakozottan játszik a rendszerével. Abban teljesen egyetértek veled, hogy kábeleknél rendszerben kell gondolkodni – és az is igaz, hogy a hibrid megoldások néha inkább kompromisszumokat hoznak, mintsem valódi szinergiát. Viszont pont itt van az, ahol én kicsit máshogy látom.revox írta: ↑2025.07.18., pén. 14:13cserébe,hogy ezt megfejtettük, mutatok Nektek két posztot (egyszerűbb,mint leírni, meg az akkor volt. A blog lényege,hogy gyorsan leírod,amit gondolsz és másodjára már nem úgy adod elő)
folytatása
OK, köszi. hazaérek lefotózom őketbéres-jános írta: ↑2025.07.18., pén. 13:06
Esetleg ha gondolod küldj egy fotót a villanyóráról és az elosztódobozról privátban. Úgy világos lesz hogy rendben vannak e a megszakítók.
Esetleg ha gondolod küldj egy fotót a villanyóráról és az elosztódobozról privátban. Úgy világos lesz hogy rendben vannak e a megszakítók.revox írta: ↑2025.07.18., pén. 12:59bocccsbéres-jános írta: ↑2025.07.18., pén. 12:50A villanyóránál lévő kismegszakítóValószínűleg az elosztódobozban nagyobb van vagy más karakterisztikáju. Ha így van ez sem ideállis
![]()
![]()
De akkor legalább van még egy probléma(benti-kinti
)
lehet tényleg a szub lesz csak szimplán. hirtelen lehet nagyot ránt a kettő együtt. Még a reléig eljut a delej, még a szub pukkanása is megvan, ami bekapcskor szokott lenni, de aztán el is megy minden
nem akarja ezt a jóIsten se![]()
bocccsbéres-jános írta: ↑2025.07.18., pén. 12:50A villanyóránál lévő kismegszakítórevox írta: ↑2025.07.18., pén. 12:45ez nem is kismegszakító, hanem a villanyórát egyből.béres-jános írta: ↑2025.07.18., pén. 12:40Csinálhatsz zárlatot a kábellel is ,de az nem a kismegszakítót verné le. Próbáld meg csak 1 szubbal elindítani,persze csak megfelelő kábellel.
ha megjönnek a rendelt drótok, majd óvatosan rámegyek. a sztereóval nem reckirozok. nem lenen pénzem pótolni,ha kinyírom![]()
Valószínűleg az elosztódobozban nagyobb van vagy más karakterisztikáju. Ha így van ez sem ideállis
![]()
Volt amihez nekem is valami gyári sztereó volt, az ezt nem csinálhatja. A hegyén van a plusz a belsőn a mínusz.revox írta: ↑2025.07.18., pén. 12:45ez nem is kismegszakító, hanem a villanyórát egyből.béres-jános írta: ↑2025.07.18., pén. 12:40Csinálhatsz zárlatot a kábellel is ,de az nem a kismegszakítót verné le. Próbáld meg csak 1 szubbal elindítani,persze csak megfelelő kábellel.
ha megjönnek a rendelt drótok, majd óvatosan rámegyek. a sztereóval nem reckirozok. nem lenen pénzem pótolni,ha kinyírom![]()
A villanyóránál lévő kismegszakítórevox írta: ↑2025.07.18., pén. 12:45ez nem is kismegszakító, hanem a villanyórát egyből.béres-jános írta: ↑2025.07.18., pén. 12:40Csinálhatsz zárlatot a kábellel is ,de az nem a kismegszakítót verné le. Próbáld meg csak 1 szubbal elindítani,persze csak megfelelő kábellel.
ez nem is kismegszakító, hanem a villanyórát egyből.béres-jános írta: ↑2025.07.18., pén. 12:40Csinálhatsz zárlatot a kábellel is ,de az nem a kismegszakítót verné le. Próbáld meg csak 1 szubbal elindítani,persze csak megfelelő kábellel.
ezek jó kérdésekbéres-jános írta: ↑2025.07.18., pén. 12:09Pedig elképzelhető! Milyen szubokról van szó? Mekkora a kismegszakító?revox írta: ↑2025.07.18., pén. 11:10köszi,béres-jános írta: ↑2025.07.17., csüt. 19:17
Ilyen kábelre van szükséged!
https://www.amazon.com/Ancable-12V-Trig ... B0BXD91Z3Y
vettem egy párat, remélem elég a hosszatkm gondolta,hogy a szeteró kiüti... gondoltam, mindkét oldlaon azonos aljzat van,akkor még,ha át is fed a szetereó dugón a készülék érintkezője (ha ez érthető), ugyanott érintkezik mindkét végén. de valami nem tetszett neki. erősítő bekapcsnál még OK volt. kb 2 másodperc,kattant egy relé és a szubok is bekapcsoltak,aztán leverte a villanyórát. nem gondolnám,hogy a 2 szub egyszerre indítása akkorát ránt a hálózaton (amit egy éve cseréltem ki kb), hogy leveri. valójában nem annyira értem, mitől ment le. Ha a monóval is leveri,feladom
![]()
A12v os trigger kábelnek nem kellene a biztosítékot levernie
Pedig elképzelhető! Milyen szubokról van szó? Mekkora a kismegszakító?revox írta: ↑2025.07.18., pén. 11:10köszi,béres-jános írta: ↑2025.07.17., csüt. 19:17Ilyen kábelre van szükséged!
vettem egy párat, remélem elég a hosszatkm gondolta,hogy a szeteró kiüti... gondoltam, mindkét oldlaon azonos aljzat van,akkor még,ha át is fed a szetereó dugón a készülék érintkezője (ha ez érthető), ugyanott érintkezik mindkét végén. de valami nem tetszett neki. erősítő bekapcsnál még OK volt. kb 2 másodperc,kattant egy relé és a szubok is bekapcsoltak,aztán leverte a villanyórát. nem gondolnám,hogy a 2 szub egyszerre indítása akkorát ránt a hálózaton (amit egy éve cseréltem ki kb), hogy leveri. valójában nem annyira értem, mitől ment le. Ha a monóval is leveri,feladom
![]()
köszi,béres-jános írta: ↑2025.07.17., csüt. 19:17Ilyen kábelre van szükséged!
Igen. Gondoltam hátha úgy van kiosztva, hogy sztereóval is műx, a villanyóra szerint nembéres-jános írta: ↑2025.07.17., csüt. 19:17Ilyen kábelre van szükséged!
villanyóra
ahhoz se férek hozzáRock60 írta: ↑2025.07.17., csüt. 16:23Kellet Neked a nagy felbontás...![]()
Akkor nem marad más, mint a manuális kapcsolgatás.![]()
Mondok egy hifi-abszurdot.
Ha nem gyárilag szerelt Kondó, hanem Praktikeres dugó van a sub tápkábel végén, akkor a Praktikeres dugót cseréld le egy kapcsolós villásra.
Ahhoz lehet, hogy könnyebb hozzáférni.
Vagy, marad a bujkálás.![]()
A gyári dugóját cseréltem le ilyenre a lemezjátszó kapcsolónélküli tápegység kanócán, nem vettem észre hátrányát.
Kellet Neked a nagy felbontás...
sima jacknak tűnik ez, semmi extra,amitől "DC" lenne. na,az van otthon, de lehet inkább kipróbálom tesco gazdaságossal,nincs kedvem forrasztgatni,meg nincs is 4 méter drótom hirtelen erre