Nem vitatom, de én arra a fenti hozzászólásodra reagáltam, ahol szó sem volt szép szólamokról és finomságról.Shimano írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:27Nem tudom mennyire vagy jártas a 60-70-es évek,vagy akár későbbi korok zenéiben prog,jazzrock vonalon,de ezek csodásan szép szólamokat,finomságokat is tartalmaznak,tehát nem csak a nyers erőn és a gyorsaságon van a hangsúj...Shimano írta: ↑2025.07.12., szomb. 11:09
A tapasztalat nálam az,hogy ha pl egy későbbi "agyament" king crimsont,egy kőkemény motörhedet stb lehoz úgy a rendszer hogy érezhető bennük az a csapjunk bele a lecsóba érzés,a nyers erő,gyorsaság,... egy vonósnégyes egy laza és könnyű reggeli lesz neki.
Van nagyon sok olyan eszementnek tűnő zene,amitől sokan fejfesztve menekülnének,ezt meg is értem,de ezek állítják a legnehezebb feladat elé a rendszereket...
A keményebb,bonyolultabb zenéket,pl a progrockot elintézni úgy hogy itt nem számít a kiegyensújozottság és a finomságok megléte,szerintem hibás megközelítés,mert korántsem van ez így.
Továbbra sem hiszem, hogy ezek az " eszement, nyers erő és gyorsaság "-ot felvonultató zenék állítanák legnehezebb feladat elé a rendszereket.
Azt sem vitatom, hogy a progrock zenéknél is számít a kiegyensúlyozottság és a finomság,

/ Pont délelőtt forogtak a lemezjátszón./