Tényleg érdekelne.

szerintem ez eléggé félrement. Ahhoz, hogy az energia megjelenjen a hangreprodukcióban, pont az a lényeg, hogy a berendezések és főleg a kábelek igen nagy felbontással rendelkezzenek. Az energia <> (nem egyenlő) a veretéssel. Az energiák szárnyalnak légyfinghalkan is és az erre megfelelő drótok nélkül ez nem fog, vagy csak kevésbé sikerülni. Mivel minden létező hangnak van energiája, így ezt vizsgálni teljesen műfajfüggetlen jelenség, cserébe teljesen alkalmatlanok erre az olyan zenei anyagok, amelyek max a középszert érik el a maguk műfajában (unalmas, lapos, xar, még ha a felvétel ki is van hegyezve. ott nem lesz energia,ahol a művész nem teszi bele). Ezért kell a drótokat letesztelni erősebb zenével is, mert ott az energia triplán jelen van és ez nem összetévesztendő egy PA hangosítás 500Wattjával. Csak szólok, nagyon kevés olyan drót van, ami megfelelő komplexitással képes lesugározni az ilyen hirtelen tempó és ritmusváltásokkal dolgozó zenéket, mint a zúzósabb rock (persze,van kompromisszumos megoldás és élet az alsó végeken is). De alapvetően a rockban nem csak zúzás van, hanem olyan hangok és felhangok megjelennek, ami szintén igényli a komoly átvitelt. Pl a ZYX hangszedők ajánlásában a nagyobb felbontással bíró ezüstcsévés (paralel a kábelekkel) pickUpöket rock és komolyzenei művekhez ajánlják, míg a rézhuzalozásút általánosabb, hifis tötymörgéshez. Nem hülyék ,tudják, hogy a hifisták zöme azt keresi, ha a közepe erőteljesebb, prezenszesebb(nek hat)de az csak egyszerűen a rézdrót torzítása az ezüsthöz képest. De nem kell megijedni ,azért vannak jó rezesek is. Nekem is van réz is, ezüst is, néha a kevesebb a több, ha a többi komponens nem támogatja az ezüsthuzalozást (abból lesz egy olyan hang,mintha valami ülepítő pöcegödörbe lépne a produkció menet közben, ahol büdös lesz, lomha és xar. Átemelhető kábelekre is a megállapítás)cables írta: ↑2025.07.10., csüt. 06:30Sokkal nehezebb jó hangszer és ének hangokat elérni kábelekkel, mint energiát. Az energiához jó részletek nélkül csak sok huzal kell, attól lesz TESTE a hangnak, csak az a baj, hogy ez a TEST nincs a zenében, ez úgy keletkezik, hogy a finom részletek energiája az eltorzult jelalak miatt lekerül alsóbb tartományba.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 22:37
... Csak az oldSchool hifisták a hangszerhangok kergetésével kezdik, holott az első, hogy nyerjük ki a zenében rejlő (mindben van, akár egy húr megpendítésében is, sőt!!!) energiát. Ha ez megvan,lehet tovább simogatni. De míg nem jön az erő, nem jön a zene komplexitása sem."
Azt nem tudom neked mit jelent a "zenél" meg a "zene belseje" a Spendoroddal meg a zincifinci kábeleddel, mert télleg nem tudom azoktól hogy is lehetne ilyet elvárni, vagy meghallani. Hogy sok másnak mit jelent a "zenél" azt kb tudom. És köszönöm nem kérek belőle. Inkább pár olyan ember véleményére adok, akiknek van legaláb némi fogalmuk ezekről és tudnak is mutatni olyan dolgokat amikkel legalábbis abba az irányba haladnak az otthoni zenehallgatásban.....chord_ írta: ↑2025.07.10., csüt. 08:41SM, szerintem te életedben nem hallottál még olyan rendszert, vagy kábelt, amely 'zenél', nem pedig hifizik. Ami a zene 'belsejéről' szól.SoundMania írta: ↑2025.07.10., csüt. 06:39
Chord szerintem te soha nem hallottál normálisan megszólaló rendszert. Sem AN-t, sem mást. Fogalmad nincs miről ír Revox, nemhogy ilyet meghallanál, megértenél, ha megszólalna egy rendszerből, mert nem vagy hozzászokva. Nagyon máshoz vagy szokva. Amivel nincs is baj. A baj azzal van, hogy ezt te még hirdeted is.
Ha hallanád, megértenéd, hogy miről megy itt a szövegelés. Bár szerintem azt sem tudod, mit kellene hallani.
Máshoz vagy szokva, nincs ezzel baj. Hogy hirdeted, az meg egyenesen következik a hitedből.
SM, szerintem te életedben nem hallottál még olyan rendszert, vagy kábelt, amely 'zenél', nem pedig hifizik. Ami a zene 'belsejéről' szól.SoundMania írta: ↑2025.07.10., csüt. 06:39
Chord szerintem te soha nem hallottál normálisan megszólaló rendszert. Sem AN-t, sem mást. Fogalmad nincs miről ír Revox, nemhogy ilyet meghallanál, megértenél, ha megszólalna egy rendszerből, mert nem vagy hozzászokva. Nagyon máshoz vagy szokva. Amivel nincs is baj. A baj azzal van, hogy ezt te még hirdeted is.
Írtam egy blogposztot a tökéletes hangszerhang keresésésének mítoszáról, akadályairól.cables írta: ↑2025.07.10., csüt. 06:30Sokkal nehezebb jó hangszer és ének hangokat elérni kábelekkel, mint energiát. Az energiához jó részletek nélkül csak sok huzal kell, attól lesz TESTE a hangnak, csak az a baj, hogy ez a TEST nincs a zenében, ez úgy keletkezik, hogy a finom részletek energiája az eltorzult jelalak miatt lekerül alsóbb tartományba.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 22:37
... Csak az oldSchool hifisták a hangszerhangok kergetésével kezdik, holott az első, hogy nyerjük ki a zenében rejlő (mindben van, akár egy húr megpendítésében is, sőt!!!) energiát. Ha ez megvan,lehet tovább simogatni. De míg nem jön az erő, nem jön a zene komplexitása sem."
Nem akarok OFF-olni, de lehet, hogy nem írtam le elég részletesen a módszertant, a kedvenc jó felvételek után -amelyek véletlenül sem mindenféle összeállított csin-bumm cirkusz gyári tesztalbumok- következik "ellenpróbaként" a zúzósabb zene. Azt az embert meg szívesen megnézném, aki nem azért hallgat zenét, mert hatással van az érzelmeire...cables írta: ↑2025.07.10., csüt. 01:14Egy hangfal kábel akkor jó. ha minél kevesebb torzítással viszi át a hangjelet. Ezt durva, zúzós felvételen nem lehet megítélni.
Amit akkor tapasztal valaki az a zene hatása az érzelmeire. Annak meg nem sok köze van a tiszta hangzáshoz.
Persze mindenki olyan zenét hallgat amire a lelkének éppen szüksége van. A lelki állapotok pedig nagymértékben különböznek, ezért érezzük sokszor, hogy valaki számunkra kibírhatatlan zenét hallgat. Nekünk kibírhatatlan, neki, az ő lelkének pont akkor épp az a zene, az a rezgés kell.
Én azt gondolom egy kábel, vagy egy rendszer hangjának megítéléséhez elsősorban igen jó minőségű felvétel kell, és ez nem a zúzós zene kategória.
Rudolf, te most a mélyek túltolásáról beszélsz?cables írta: ↑2025.07.10., csüt. 06:30Sokkal nehezebb jó hangszer és ének hangokat elérni kábelekkel, mint energiát. Az energiához jó részletek nélkül csak sok huzal kell, attól lesz TESTE a hangnak, csak az a baj, hogy ez a TEST nincs a zenében, ez úgy keletkezik, hogy a finom részletek energiája az eltorzult jelalak miatt lekerül alsóbb tartományba.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 22:37
Chord szerintem te soha nem hallottál normálisan megszólaló rendszert. Sem AN-t, sem mást. Fogalmad nincs miről ír Revox, nemhogy ilyet meghallanál, megértenél, ha megszólalna egy rendszerből, mert nem vagy hozzászokva. Nagyon máshoz vagy szokva. Amivel nincs is baj. A baj azzal van, hogy ezt te még hirdeted is.chord_ írta: ↑2025.07.09., szer. 23:10Mekkora egy szélhámos szöveg.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 22:37
Nem kel ehhez bonyolult rendszer. Csak az oldSchool hifisták a hangszerhangok kergetésével kezdik, holott az első, hogy nyerjük ki a zenében rejlő (mindben van, akár egy húr megpendítésében is, sőt!!!) energiát. Ha ez megvan,lehet tovább simogatni. De míg nem jön az erő, nem jön a zene komplexitása sem.
...
Az a baj, hogy más is tudja ám ezt a műfajt.:)
Miféle energia, miféle erő nyerhető ki ebből az elektromos-izéből? Max. a hangerő.
Hajrá, és sok sikert, jó AN / Kondo kábelezést hozzá, erre bizonyosan jók lesznek, így éjszaka fele menvén...
Sokkal nehezebb jó hangszer és ének hangokat elérni kábelekkel, mint energiát. Az energiához jó részletek nélkül csak sok huzal kell, attól lesz TESTE a hangnak, csak az a baj, hogy ez a TEST nincs a zenében, ez úgy keletkezik, hogy a finom részletek energiája az eltorzult jelalak miatt lekerül alsóbb tartományba.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 22:37
Mikor én kezdtem el hifizni tizensok évesen- inkább 50, mint 40 éve - sok mindent kerestem a hifiben, de hogy hangszerhangot nem, az biztos.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 22:37
Nem kel ehhez bonyolult rendszer. Csak az oldSchool hifisták a hangszerhangok kergetésével kezdik, holott az első, hogy nyerjük ki a zenében rejlő (mindben van, akár egy húr megpendítésében is, sőt!!!) energiát. Ha ez megvan,lehet tovább simogatni. De míg nem jön az erő, nem jön a zene komplexitása sem.
Egy hangfal kábel akkor jó. ha minél kevesebb torzítással viszi át a hangjelet. Ezt durva, zúzós felvételen nem lehet megítélni.
Mekkora egy szélhámos szöveg.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 22:37
...
Nem kel ehhez bonyolult rendszer. Csak az oldSchool hifisták a hangszerhangok kergetésével kezdik, holott az első, hogy nyerjük ki a zenében rejlő (mindben van, akár egy húr megpendítésében is, sőt!!!) energiát. Ha ez megvan,lehet tovább simogatni. De míg nem jön az erő, nem jön a zene komplexitása sem.dixie-chicken írta: ↑2025.07.09., szer. 19:01az hogy mi már nem tudjuk esetleg megemészteni,más dolog (esetleg a rendszereink sem,megint más tészta)...nekem sem épp nem szerepel a top listámon,de mindenki úgy élvez ahogyan bir és tud
![]()
Azért ne essünk túlzásokba.chord_ írta: ↑2025.07.09., szer. 20:13
Nem arról van szó, hogy jó zene-é vagy sem; az túlságosan messze vezetne a kábelezéstől.
Hanem arról, hogy egy AN/Kondo/Csontos 'szakértő' ezzel fényezi az AN rendszert, meg az Avantgarde cuccát, meg a csoda kábeleit, hogy mennyire klassz, hogy ezt jól adja vissza.
Hitelteleníttetődés a javából.
Nem arról van szó, hogy jó zene-é vagy sem; az túlságosan messze vezetne a kábelezéstől.dixie-chicken írta: ↑2025.07.09., szer. 19:01
Marylin Manson:
https://en.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Manson
https://en.wikipedia.org/wiki/Marilyn_M ... iscography
kb 50.000.000 eladott lemez...csak van igény ilyesmire is...az hogy mi már nem tudjuk esetleg megemészteni,más dolog (esetleg a rendszereink sem,megint más tészta)...nekem sem épp nem szerepel a top listámon,de mindenki úgy élvez ahogyan bir és tud
![]()
Marylin Manson:akvapark írta: ↑2025.07.09., szer. 18:31Ez zene? Tényleg senkit nem akarok (meg)bántani, de hát ez...revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29ezért kell A osztályt használni. Mondanám,hogy lehetőleg SE, de nálam pont nem működött,de lehet,az egyetlen olyan hangfal,ahol nem működik az SE, ahol legkevésbé gondolnák, a 100dB fölötti érzékenységgel bíró Avantgarde tölcsérek. De egy kellemes szobahangerőig pl ez a 18Wattos AN P2SE elboldogult vele. De ami a lényeg, éjfélkor készült ez a telefonos videó, talán még nem is okossal. elég tré és a hangerőt is fel kell nyomni,mert olyan halkan szólt már itt a cucc (asszony rég aludt), épp csak lehetett hallani. De ez biza nyers,mint a rosseb (fülest neki). Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE![]()
![]()
Ez zene? Tényleg senkit nem akarok (meg)bántani, de hát ez...revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29ezért kell A osztályt használni. Mondanám,hogy lehetőleg SE, de nálam pont nem működött,de lehet,az egyetlen olyan hangfal,ahol nem működik az SE, ahol legkevésbé gondolnák, a 100dB fölötti érzékenységgel bíró Avantgarde tölcsérek. De egy kellemes szobahangerőig pl ez a 18Wattos AN P2SE elboldogult vele. De ami a lényeg, éjfélkor készült ez a telefonos videó, talán még nem is okossal. elég tré és a hangerőt is fel kell nyomni,mert olyan halkan szólt már itt a cucc (asszony rég aludt), épp csak lehetett hallani. De ez biza nyers,mint a rosseb (fülest neki). Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE
Én szétszaggatnám az összes kábelem, ha ilyen zenét(?) kéne hallgatnom, pláne demózni. /nem mertem korábban erre reagálni, ne hogy korán tűnjek maradinak/ Van ennél sokkal jobban kimunkált rock, hevi, amit én sem vetek meg, csak ritkán hallgatok.chord_ írta: ↑2025.07.09., szer. 17:07Háááát, távol álljon tőlem ízlésekről vitát nyitni, de aki ilyen zenékkel nyomul, pl. drótválasztásnál, vagy akárminél, az teljességgel bizonyosan mást keres az egész hifizésben, mint pl. én.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29... Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE
De legalább van miről beszélni. Nem fullad az unalomba az eszmecsere, mivelhogy egyetértés garantáltan nem lesz, a legkisebb alátét / bisz-b@sz dologban sem.
Háááát, távol álljon tőlem ízlésekről vitát nyitni, de aki ilyen zenékkel nyomul, pl. drótválasztásnál, vagy akárminél, az teljességgel bizonyosan mást keres az egész hifizésben, mint pl. én.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29... Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE
Esélyes... :) Majdnem ma értem haza, addig zenélgettünk.... :)revox írta: ↑2025.07.09., szer. 16:09benéztedSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 12:45
Gondoltam rá, hogy kellett volna írnom, hogy "általában".... Már látom tényleg jobb lett volna. :) Amúgy ránézésre, nem vagyok tisztában árazással, amiket nem ismerek.
Igaz nem is fürkészem át a felrakott képeket. Meg sokszor nem is mond semmit, ha nem ismersz róla semmit. Vagy ha valamit mégis és a többit nem, akkor félre is vezethet.... :)írva is van az, legfeljebb nem kerek mondatokkal
![]()