Valami félrementRock60 írta: ↑2025.07.10., csüt. 11:02Ok, ez összességében átjött.revox írta: ↑2025.07.10., csüt. 10:05
... Csak az oldSchool hifisták a hangszerhangok kergetésével kezdik, holott az első, hogy nyerjük ki a zenében rejlő energiát.
edit: igen, az evidencia lemaradt. Ahol olyan felbontás van jelen, hogy az energiák megfelelően megjelennek ,ott a hangszerhangok rég rendben vannak, amennyire ez lehetséges.
Én is úgy gondolom, hogy a helyes hangszerhang feltétele a kiváló felbontás, a jó mikrodinamika, a pontos felharmonikusok és persze általában a dinamika, hogy ha az üstdobra ráb...nak, megfelelően szólaljon meg. / Ha a felvételen úgy van rajta./
Viszont, az nem OldShool, vagy NewShool kérdés szerintem, hogy hogyan kezd bele az ember a hifizésbe, ha a fentiek feltétele a sok nulla az árcédulán.
Nem mondhatja a halandó, hogy lemondok a hangszerhangról 20 évre, mert előbb energiára akarok spórolni...![]()
A "zúzósabb" rock zenével való demózással és teszteléssel az a bajom, hogy sokszor reménytelenül dinamikátlanok ezek a felvételek és így pont a lényeg hiányzik.

nem kell arról lemondani senkinek. a 22ezres NAVON mikro DVD is jó a maga egyszerű módján a gatyamadzagjaival(piros-fekete, leggagyibb). Csak ésszel kell válogatni. És a drótok között is lesz minden szinten ,ami ezt az irányt képviseli, csak meg kell találni. épp tegnap mutattam, hogy a 8 centis hangszóró is tudja,amit tudnia kell és amit vállahat.
Az erőt meg lehet jeleníteni minden szinten és ne keverjük a dobokkal. SM írta a furulyát,ami nagyon találó. Bár nem hallgatok furulyaműveket,de el tudok képzelni egy Coltrane szerű embert,aki furulyával műveli azt,amit C szaxival

Egyik haverom (ToMPi from TMP Audio) ha eljön, már tudom, hogy kereshetem a Ligeti György zongorajátékot, amiben valami cincinegér billentyű leütésében is olyan erő lakozik, hogy kiterít a kanapére. Kubvrick Eyes Wide Shut-jában is megszólal, melynek a filmzenéjét a Nine inch Nails vezérte, Trent Reznor állíltott össze (ennek a Kubricknak milyen havrjai vannak mán,he

youtu.be/Ch-x7wZulYQ
NIN
youtu.be/GHPkJkBS1vE