Én sose szerettem egyik Superman filmet se. Bugyuta és gagyi mind. Kivéve az Acélembert. A sorozatokba bele se néztem... Szóval Alexnak ebből a szempontból igaza van. A 2025-ös Superman is pont ugyanolyan, mint a többi, amit várni lehet tőle. De számomra nem pozitív értelemben.Best írta: ↑Tegnap, 17:38Nem csak a Zöld lámpás karaktere, hanem az egész film röhejes. Aki szerette a Superman filmeket, sorozatokat és hasonló színvonalra számít az csalódni fog.Alex_Aston írta: ↑2025.08.23., szomb. 10:22Superman
James Gunn keze látszik rajta, az eddigi komor világ es hangulat sokkal színesebb es vidámabb lett. A Zöld lámpás karaktere is szinte röhejes, de nekem speciel tetszett.![]()
Szóval igazi szuperhős popcorn mozi, viccesre véve. Azt kapjuk, amit várunk tőle. Se több, se kevesebb.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 30
Nem csak a Zöld lámpás karaktere, hanem az egész film röhejes. Aki szerette a Superman filmeket, sorozatokat és hasonló színvonalra számít az csalódni fog.Alex_Aston írta: ↑2025.08.23., szomb. 10:22Superman
James Gunn keze látszik rajta, az eddigi komor világ es hangulat sokkal színesebb es vidámabb lett. A Zöld lámpás karaktere is szinte röhejes, de nekem speciel tetszett.![]()
Szóval igazi szuperhős popcorn mozi, viccesre véve. Azt kapjuk, amit várunk tőle. Se több, se kevesebb.
Most néztem végig gyorsan a Glass dome (magyarul gondolom Üvegkupola) sorozatot, nekem tetszett, nagyjából szokásos krimi. Nincsenek benne nagyon hülyék, illetve nem nagyon fogtam a fejem, hogy ezt nem így kéne intézni, a sorozat végére minden elmagyarázódik.
//////// Innentől spoileres lehet, de ezt nem tudom máshogy leírni. (Spoiler tag vagy nem működik, vagy nem jól használtam.)
Mondjuk a tettes biztos beazonosítása a nézőknek előbb sikerül, mint a szereplőknek (s ez szerintem szándékos).
//////// Innentől spoileres lehet, de ezt nem tudom máshogy leírni. (Spoiler tag vagy nem működik, vagy nem jól használtam.)
Mondjuk a tettes biztos beazonosítása a nézőknek előbb sikerül, mint a szereplőknek (s ez szerintem szándékos).
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3459
Superman
James Gunn keze látszik rajta, az eddigi komor világ es hangulat sokkal színesebb es vidámabb lett. A Zöld lámpás karaktere is szinte röhejes, de nekem speciel tetszett.
F1, the movie
Mivel kb. 6 éves korom óta követem ezt a száguldó cirkuszt, nem tudok elmenni amellett, hogy nagyjából semmi sem így működik a való életben. De nyilván film, nem kell komolyan venni. De még csak annyira nem is látványos, mint vártam volna a Top Gun Maverick után. Alig ad többet, mint egy normál közvetítés belső kamerás felvétele.
Szóval egynek elmegy, de nem fogom újra nézni, ellenben a Top Gúnnyal, főleg annak az utolsó 30 percét jó párszor láttam már.
James Gunn keze látszik rajta, az eddigi komor világ es hangulat sokkal színesebb es vidámabb lett. A Zöld lámpás karaktere is szinte röhejes, de nekem speciel tetszett.

F1, the movie
Mivel kb. 6 éves korom óta követem ezt a száguldó cirkuszt, nem tudok elmenni amellett, hogy nagyjából semmi sem így működik a való életben. De nyilván film, nem kell komolyan venni. De még csak annyira nem is látványos, mint vártam volna a Top Gun Maverick után. Alig ad többet, mint egy normál közvetítés belső kamerás felvétele.
Szóval egynek elmegy, de nem fogom újra nézni, ellenben a Top Gúnnyal, főleg annak az utolsó 30 percét jó párszor láttam már.
Csak a Marantz! :-D
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Wednesday- t nem írtam, pedig "kihagyhatatlan" szeptember 4-5-6.- án folytatják, nekem nagyon tetszett. Ez a jele annak, hogy mostanában rengeteg a nagyon jó tartalmú, házimozi hangulatú, kegyetlenül jó hangmérnöki munkájú, térhatású filmek.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Mondjuk, én ezeket mind kihagyom.

Ezeknél nekem mostanában várósabbak (de, NEM kihagyhatatlanok, az se biztos, hogy én megnézem mindet):
Stranger Things
Wednesday
The Witcher
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Augusztus 21.- i cikk szerint nagyon megközelítették a koreaiak a Netflixet a színvonalas filmjeikkel! Pl: Trigger sorozat kihagyhatatlan és Butterfly sorozat kihagyhatatlan.
A Triggert nem nézheti meg általános és középiskolás!!!
A Mobland valószínűleg az év legjobb sorozata, de már sok követi, melyeket érdemes megnézni:
Revival kihagyhatatlan
Smoke kihagyhatatlan
Dexter resurrection kihagyhatatlan,
Alien Earth kihagyhatatlan
The Institute: kegyetlen a hangja,kihagyhatatlan
Star Trek Strange látványos és mozgalmas rendesen,
Esetleg az Alapítvány: hol jó, hol gyenge, Countdawn 11 rész egyre jobb, de tv film érzetű,
Momoa/?/
Tom Cruise film,
Superman kép- hang a maximumon,
Eddy Murphy bűnügyi- akció film nagyon jó lett.
/Helen Mirren elképesztően ráncos arcának lett konkurenciája a Monk filmben./
A Triggert nem nézheti meg általános és középiskolás!!!
A Mobland valószínűleg az év legjobb sorozata, de már sok követi, melyeket érdemes megnézni:
Revival kihagyhatatlan
Smoke kihagyhatatlan
Dexter resurrection kihagyhatatlan,
Alien Earth kihagyhatatlan
The Institute: kegyetlen a hangja,kihagyhatatlan
Star Trek Strange látványos és mozgalmas rendesen,
Esetleg az Alapítvány: hol jó, hol gyenge, Countdawn 11 rész egyre jobb, de tv film érzetű,
Momoa/?/
Tom Cruise film,
Superman kép- hang a maximumon,
Eddy Murphy bűnügyi- akció film nagyon jó lett.
/Helen Mirren elképesztően ráncos arcának lett konkurenciája a Monk filmben./
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Alex_Aston
- V.I.P.
Mobland
https://www.imdb.com/title/tt31510819/
Kőkemény gengsztersorozat, kiváló színészi alakításokkal.
Tom Hardy egy csendes terminátor, a maga kissé mogorva módján, és dörmögésével.
Pierce Brosnan mint maffia családfő? Mi lesz ebből...? És működik.
Helen Mirren mint mindig, most is kiváló, úgy játssza a kegyetlen, és jéghideg kígyót, hogy az ember ereiben megfagy a vér.
Paddy Considine a kis kedves angol színész itt egy vérbeli gengsztersarj,aki bizony méltó a család nevét viselni.
Mindezt egy kőkemény sztoriba csomagolva, ami véresebb, mint a most futó Alien, pedig az sem kiscserkész ugye. Nem lehet abbahagyni, le is daráltam 3 nap alatt.
https://www.imdb.com/title/tt31510819/
Kőkemény gengsztersorozat, kiváló színészi alakításokkal.
Tom Hardy egy csendes terminátor, a maga kissé mogorva módján, és dörmögésével.
Pierce Brosnan mint maffia családfő? Mi lesz ebből...? És működik.
Helen Mirren mint mindig, most is kiváló, úgy játssza a kegyetlen, és jéghideg kígyót, hogy az ember ereiben megfagy a vér.
Paddy Considine a kis kedves angol színész itt egy vérbeli gengsztersarj,aki bizony méltó a család nevét viselni.
Mindezt egy kőkemény sztoriba csomagolva, ami véresebb, mint a most futó Alien, pedig az sem kiscserkész ugye. Nem lehet abbahagyni, le is daráltam 3 nap alatt.
Mintha tegnap még lett volna itt válasz az Untamed forgatási helyszíneivel kapcsolatban.
Használtak légi felvételeket a Yosemite Nemzeti Parkról, de a sorozat jeleneteit Kanadában forgatták.
Pl. az El Capitan-on játszódó jeleneteket a Mount Seymour-on vették fel.
https://www.radiotimes.com/tv/drama/untamed-netflix-filming-locations/

Használtak légi felvételeket a Yosemite Nemzeti Parkról, de a sorozat jeleneteit Kanadában forgatták.
Pl. az El Capitan-on játszódó jeleneteket a Mount Seymour-on vették fel.
https://www.radiotimes.com/tv/drama/untamed-netflix-filming-locations/
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Elmúlt hónapok filmélményei.
Másképp gondolkozók (Stranger, Secret Forest)
2. évad (16 epizód)
[Netflix]
Koreai krimi.
Az 1. évadot még 2023.-ban megnéztem, a 2. évadot azóta nézem (epizódok között esetenként több hónapos kihagyásokkal).
Európaiak számára is fogyasztható.
A 2. évad kevésbé pörgős, a közepén leül (4-5 felesleges töltelék epizód biztos van), de a végére, úgy a 13. résztől ismét felpörög.
A sorozatot uraló három, külön-külön piszlicsáré ügy és az eltűnt ügyész történetszála hirtelen értelmet nyer és mintegy kirakós darabjai, a helyükre kerülnek.
A koreaiknak tuti áthallásos a hivatali korrupcióval, a multikkal kapcsolatban (a Hanjo kb. a Samsung).
Összesen 2 évad, én még néztem volna tovább.
Vad természet (Untamed)
[Netflix]
Aszpirin fórumtárssal egyetértve, ajánlom.
Nem zseniális, nem forradalmi, nem hibátlan, de tisztességes iparosmunka, a zsáner elemeit jól használja, és ami fontos, hogy, persze, van benne logikátlanság, DE, nem szenved abban a hibában (ami a műfaj típushibája), hogy teljesen agyatlan és kiábrándító a megoldás - itt egész kerek a sztori.
Főszerepben elvileg a Yosemite National Park, valójában Brit Kolumbia (Chip Kerr Park, Mount Seymour, Murdo Frazier Park).
Mellékszerepben Eric Bana és Sam Neill.
Egy másik énem (Zeytin Ağacı, Another Self)
1. évad
[Netflix]
Ismerős ajánlása.
Török, spirituális beütésű sorozat.
Három, 40-hez közelítő barátnő élete - különböző okokból - hullámvölgybe kerül és egyikük egy vidéki, tengerparti kisvárosban talált spirituális, családállítással foglalkozó guru segítségével próbál talpra állni.
Vannak hibái, szappanoperás hangulat/stílus, muszáj bele zenés-táncos betét is, de összességében szórakoztató (pedig én nem vagyok nagy rajongója a hétköznapi történeteket bemutató sorozatoknak).
Mondjuk a főszereplő barátnőket alakító színésznők, élen Tuba Büyüküstün-nel, tényleg 40, illetve 40 közeliek voltak és bomba formában vannak.
Murdoch nyomozó rejtélyei (Murdoch Mysteries)
18. évad 1-6., 8. rész
[Epic Drama, Telekom Filmklub]
Lassan itt az ideje elengedni, már az előző évad is elég gyenge volt, de ez már kezd nézhetetlen lenni.
Ostoba esetek, rossz dramaturgia, karakteridegen lépések.
Pedig, mint kosztümös krimit a (pop)kulturális áthallásokkal kedveltem.
(A 7. részt nem vetítették, lehet, hogy az valójában
valami karácsonyi különkiadás, amit majd külön adnak le.)
Deadpool & Rozsomák (Deadpool & Wolverine)
[Disney+]
Deadpool továbbra is vicces.
Azért jó volt, hogy előre tájékozódva tudtam, hogy a fő cselekménynek/történetnek világon semmi értelme nincs, inkább klipek, stand-up jelenetek füzére.
A szinkron is remek volt, pl. a filmbeli kutya nevét az eredeti Mary Puppins-ról a Blöki Lively-ra fordították.
Másképp gondolkozók (Stranger, Secret Forest)
2. évad (16 epizód)
[Netflix]
Koreai krimi.
Az 1. évadot még 2023.-ban megnéztem, a 2. évadot azóta nézem (epizódok között esetenként több hónapos kihagyásokkal).
Európaiak számára is fogyasztható.
A 2. évad kevésbé pörgős, a közepén leül (4-5 felesleges töltelék epizód biztos van), de a végére, úgy a 13. résztől ismét felpörög.
A sorozatot uraló három, külön-külön piszlicsáré ügy és az eltűnt ügyész történetszála hirtelen értelmet nyer és mintegy kirakós darabjai, a helyükre kerülnek.
A koreaiknak tuti áthallásos a hivatali korrupcióval, a multikkal kapcsolatban (a Hanjo kb. a Samsung).
Összesen 2 évad, én még néztem volna tovább.
Vad természet (Untamed)
[Netflix]
Aszpirin fórumtárssal egyetértve, ajánlom.
Nem zseniális, nem forradalmi, nem hibátlan, de tisztességes iparosmunka, a zsáner elemeit jól használja, és ami fontos, hogy, persze, van benne logikátlanság, DE, nem szenved abban a hibában (ami a műfaj típushibája), hogy teljesen agyatlan és kiábrándító a megoldás - itt egész kerek a sztori.
Főszerepben elvileg a Yosemite National Park, valójában Brit Kolumbia (Chip Kerr Park, Mount Seymour, Murdo Frazier Park).
Mellékszerepben Eric Bana és Sam Neill.
Egy másik énem (Zeytin Ağacı, Another Self)
1. évad
[Netflix]
Ismerős ajánlása.
Török, spirituális beütésű sorozat.
Három, 40-hez közelítő barátnő élete - különböző okokból - hullámvölgybe kerül és egyikük egy vidéki, tengerparti kisvárosban talált spirituális, családállítással foglalkozó guru segítségével próbál talpra állni.
Vannak hibái, szappanoperás hangulat/stílus, muszáj bele zenés-táncos betét is, de összességében szórakoztató (pedig én nem vagyok nagy rajongója a hétköznapi történeteket bemutató sorozatoknak).
Mondjuk a főszereplő barátnőket alakító színésznők, élen Tuba Büyüküstün-nel, tényleg 40, illetve 40 közeliek voltak és bomba formában vannak.
Murdoch nyomozó rejtélyei (Murdoch Mysteries)
18. évad 1-6., 8. rész
[Epic Drama, Telekom Filmklub]
Lassan itt az ideje elengedni, már az előző évad is elég gyenge volt, de ez már kezd nézhetetlen lenni.
Ostoba esetek, rossz dramaturgia, karakteridegen lépések.
Pedig, mint kosztümös krimit a (pop)kulturális áthallásokkal kedveltem.
(A 7. részt nem vetítették, lehet, hogy az valójában
valami karácsonyi különkiadás, amit majd külön adnak le.)
Deadpool & Rozsomák (Deadpool & Wolverine)
[Disney+]
Deadpool továbbra is vicces.
Azért jó volt, hogy előre tájékozódva tudtam, hogy a fő cselekménynek/történetnek világon semmi értelme nincs, inkább klipek, stand-up jelenetek füzére.
A szinkron is remek volt, pl. a filmbeli kutya nevét az eredeti Mary Puppins-ról a Blöki Lively-ra fordították.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Alien Earth.
https://m.imdb.com/title/tt13623632/
A Romolus utan ismét egy jó Alien film. Mi az, hogy jó? Zseniális.
Remek nosztalgia faktor, kiváló látványvilág, okosan felépített univerzum, és valósághű idegenek.
Ha csak ennyi lenne, már elég is lenne, de az első két rész elég gyorsan belecaap a lecsóba, es nem köntörfalaz, nem lassan és vontatottan indít.
Nagyon várós a további folytatás.
https://m.imdb.com/title/tt13623632/
A Romolus utan ismét egy jó Alien film. Mi az, hogy jó? Zseniális.
Remek nosztalgia faktor, kiváló látványvilág, okosan felépített univerzum, és valósághű idegenek.
Ha csak ennyi lenne, már elég is lenne, de az első két rész elég gyorsan belecaap a lecsóba, es nem köntörfalaz, nem lassan és vontatottan indít.
Nagyon várós a további folytatás.
Tuesday ( 2023 )
Egy kimagasló elsőfilmes forgatókönyv és rendezés a horvát származású Daina Oniunas-Pusić -tól. Az utóbbi idők legeredetibb és legötletesebben kivitelezett filmje. Amikor az utolsó napodon mellédszegődik a halál egy arapapagáj képében...
Az elengedés, a halál és a megbékélés nagyon szép megfogalmazása. Ha menni kell, akkor menni kell...
Egy kimagasló elsőfilmes forgatókönyv és rendezés a horvát származású Daina Oniunas-Pusić -tól. Az utóbbi idők legeredetibb és legötletesebben kivitelezett filmje. Amikor az utolsó napodon mellédszegődik a halál egy arapapagáj képében...
Az elengedés, a halál és a megbékélés nagyon szép megfogalmazása. Ha menni kell, akkor menni kell...
Olyan másfél percben állt meg a nézhetőség határa, de az alatt is megjelent már az anyázás és elkeseredés, a meg nem lepődés kíséretei között persze. Ekkora kontraszt nem lehet az emberiség és köztem. A valóság az, hogy de, lehet.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 290
Zseniális és gyönyörű!
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1030
Aki szereti Wes Anderson munkásságát, annak ajánlom az új filmjét. Eredeti nyelven szórakoztató, szépen fényképezett, klasszik WA film --> THE PHOENICIAN SCHEME
youtu.be/GEuMnPl2WI4
youtu.be/GEuMnPl2WI4
Így hirtelen sokat leltem, ha nem is a kettő együttállását. Dv: pl. Wonka, Végső állomás, Furiosa, Harry Potterek, Trónok harca, Fehér lótusz...
Szerintem!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6076
Az HBO Max-on a Dűne és a Gyűrűk Ura filmeken kívül ismertek olyan filmet/sorozatot, amelynek Atmos a hangja és/vagy Dolby Vision a képe?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Az elmúlt 2 hét "termése": megnéztem az Untamed (Vad természet) c. netflixers, 6 részes minisorozatot.
A családi tragédia miatt lecsúszott alkoholista nyomozó/zsaru karaktere nem túl eredeti ugye, de Eric Bana egészen jól hozza. A történet érdekes, de nem kimagasló. A végére azért került egy alapos meglepi.
A helyszín (Mariposa, CA - ill. a Yosemite Nemzeti Park) gyönyörű, és igen, vad.
Szerintem érdemes megnézni ezt a minisorozatot.
A családi tragédia miatt lecsúszott alkoholista nyomozó/zsaru karaktere nem túl eredeti ugye, de Eric Bana egészen jól hozza. A történet érdekes, de nem kimagasló. A végére azért került egy alapos meglepi.
A helyszín (Mariposa, CA - ill. a Yosemite Nemzeti Park) gyönyörű, és igen, vad.
Szerintem érdemes megnézni ezt a minisorozatot.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- giotto14
- Beköltözött
- Értékelés: 411
Ha szereted Gabo könyveit, akkor nagyon ajánlott. A megvalósítás zseniális. Nem mini sorozat, lesz folytatás, sok van még hátra a könyvből. A kolumbiai helyszínek, szereplők, rendezés kiváló. Szerencsére a család ragaszkodott ezekhez a feltételekhez.
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nézte már valaki a Száz év magány c. új Netflix-es minisorozatot? Érdemes időt allokálni rá?
Az idei év egyik leginkább túlértékelt filmje.Alex_Aston írta: ↑2025.06.06., pén. 20:29Pár film, amit mostanában néztem, és ajánlom.
Sinners
https://www.imdb.com/title/tt31193180/
Nyilván merített a film az Alkonyattól pirkadatig alapötletéből, de teljesen másként áll a témához. Remek operatőri munka, szép képekkel, kiváló zene, és az egésznek a hangulata olyan, hogy csak sodródunk az egésszel, szinte mindegy, miről is akarna szólni a film.
A film első 90 perce kb a házibuli címet viselhetné. Bemutatják a végtelen sok karaktert, meg hogy mindenki összeverődik a pajtába. Aztán van benne két fura zenei betét, ami nem igazán tartozik oda, meg nagyon stílusosan beletesznek aktuális/modern elemeket. Végül jön a leszámolás, ami meg megint önmagában nem volt olyan hű de extra. Azt nem értettem, miért nem várták meg simán, hogy felkeljen a nap és viszlát.
Szóval egy teljesen átlagos film, amire senki sem fog emlékezni pár hónap múlva.
Sorozat élmények.
2 Broke Girl$ (Az élet csajos oldala)
[Amazon]
1-6. évad
Szűk 1 év alatt befejeztem.
Nem volt zseniális, nem volt mögöttes tartalma (filozófia vagy mondanivaló), de szórakoztató volt, sőt, a nagyon NEM píszí stílusa kifejezetten üdítő volt.
A mellékszereplők közül Han es Earl szövegei tetszettek a legjobban.
Ritkán mondok ilyet, de kár, hogy vége lett, és nagyon kár, hogy méltatlanul, a végét összecsapva zárták le.
Andor
[Disney+]
2. évad
Jobb volt, mint az 1. évad, de ez sem volt jó.
Ezt is, mintha összecsapták volna.
Vannak benne érdekes karakterek, érdekes szituációk, lehetne benne mélyebb mondanivaló is, de ezeket szépen, fokozatosan, akár több évadon keresztül fel kellett volna építeni.
Ez így egy nagyon kihagyott ziccer (megint), a 2-3 részenkénti "1 múlva" meg nagyon gáz megoldás.
Murdoch Mysteries (Murdoch nyomozó rejtélyei)
[tv - Epic Drama csatorna]
18. évad 1-5. epizód
Számomra a bűnös élvezet (volt?).
Minden gügyesége és gagyisága ellenére szórakoztatónak találtam.
Kosztümös krimi, a karakterek kedvelhetőek, a bűnesetek többségében érdekesek, a mindenféle tudományos, technikai, sport, művészet, geek áthallások, a történelmi érdekességek jópofák voltak.
Nyilván, ennyi évadban a színvonal hullámzó, de a 17. évad úgy egészében gyönge volt, a 18. évad eddigi epizódjai meg szinte a nézhetetlenségig rosszak.
Kíváncsi vagyok, van-e ebből visszaút, vagy - számomra legalábbis - itt a vége.
2 Broke Girl$ (Az élet csajos oldala)
[Amazon]
1-6. évad
Szűk 1 év alatt befejeztem.
Nem volt zseniális, nem volt mögöttes tartalma (filozófia vagy mondanivaló), de szórakoztató volt, sőt, a nagyon NEM píszí stílusa kifejezetten üdítő volt.
A mellékszereplők közül Han es Earl szövegei tetszettek a legjobban.
Ritkán mondok ilyet, de kár, hogy vége lett, és nagyon kár, hogy méltatlanul, a végét összecsapva zárták le.
Andor
[Disney+]
2. évad
Jobb volt, mint az 1. évad, de ez sem volt jó.
Ezt is, mintha összecsapták volna.
Vannak benne érdekes karakterek, érdekes szituációk, lehetne benne mélyebb mondanivaló is, de ezeket szépen, fokozatosan, akár több évadon keresztül fel kellett volna építeni.
Ez így egy nagyon kihagyott ziccer (megint), a 2-3 részenkénti "1 múlva" meg nagyon gáz megoldás.
Murdoch Mysteries (Murdoch nyomozó rejtélyei)
[tv - Epic Drama csatorna]
18. évad 1-5. epizód
Számomra a bűnös élvezet (volt?).
Minden gügyesége és gagyisága ellenére szórakoztatónak találtam.
Kosztümös krimi, a karakterek kedvelhetőek, a bűnesetek többségében érdekesek, a mindenféle tudományos, technikai, sport, művészet, geek áthallások, a történelmi érdekességek jópofák voltak.
Nyilván, ennyi évadban a színvonal hullámzó, de a 17. évad úgy egészében gyönge volt, a 18. évad eddigi epizódjai meg szinte a nézhetetlenségig rosszak.
Kíváncsi vagyok, van-e ebből visszaút, vagy - számomra legalábbis - itt a vége.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
The Old Guard: látványos akciófilm, egyszer meg kell nézni a 2 főszereplő miatt, de több párbeszédet kihagytam volna. Fsz: Uma Thurman, Charlize Theron.
Echo Valley: Julianne Moore. Isten mentsen meg egy drogostól, pláne ha a legközelebbi hozzátartozód!!! A feldolgozás annyira jó- bűnügyi film, J.M. tökéletes alakításával, hogy kötelező megnézni, kihagyhatatlan.
Ironheart: 6 rész eddig, nekem rendkívül tetszett, Marveles, de a legjobb forgatókönyvvel. A hang frenetikusan jó és a tartalom is.
Ballerina angol 4K: végignézed és egy ideig nem lesz kedved akciófilmet nézni. Nagyon látványos, néha hihető a jelenet, de sokszor túlzásokban fetreng, a hang bődületes, hulla- hulla hátán. Kb 6 akciófilm egyben. A színvonalra nem lehet panaszkodni, kihagyhatatlan.
Echo Valley: Julianne Moore. Isten mentsen meg egy drogostól, pláne ha a legközelebbi hozzátartozód!!! A feldolgozás annyira jó- bűnügyi film, J.M. tökéletes alakításával, hogy kötelező megnézni, kihagyhatatlan.
Ironheart: 6 rész eddig, nekem rendkívül tetszett, Marveles, de a legjobb forgatókönyvvel. A hang frenetikusan jó és a tartalom is.
Ballerina angol 4K: végignézed és egy ideig nem lesz kedved akciófilmet nézni. Nagyon látványos, néha hihető a jelenet, de sokszor túlzásokban fetreng, a hang bődületes, hulla- hulla hátán. Kb 6 akciófilm egyben. A színvonalra nem lehet panaszkodni, kihagyhatatlan.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Alex_Aston
- V.I.P.
Taníts meg repülni!
https://www.imdb.com/title/tt10204940/? ... 0your%2520
Elsőre azt hittem, a Repülj velem koppintás lesz, vagy hasonló, de szerencsére nagyot tévedtem. Van valami valóság alapja, de ez csak a film alapötletét adta. Egy nagyon kedves történet, amit abszolút jó szándék és az állatvilág egy kis részének a megmentése iránti eltökéltség adott. Felnőtt és gyerek számára is nagyon jó kis mozi, és egyben tanulságos is.
Thunderbolts
https://www.imdb.com/title/tt20969586/
Ezt meg most minek kellett? Tudom, tudom, kell valami mert már rég volt szuperhősös MCU mozi, meg új karaktereket is be kell hozni, de ez tényleg egy tök felesleges semmit mondó, erőltetett látványfilm, semmi több. Biztos jól lehet vele házi mozi szettet tesztelni, de arra már van bőven más film mis, amit megnézni is érdemes.
Head of state
https://www.imdb.com/title/tt13357520/
Az előzőleg taglalt MCU filmhez képes ez legalább nem akar többnek látszani, ami.
Két tök ellentétes ember, akik előítéletesek egymással szemben, összekerülnek, és egymástól függ az életük. Persze, hogy megismerik egymást, és kiderül, hogy nem is annyira különbözőek. Szórakoztató, néha humoros, akció is van benne, és nem tök bugyuta, nem nézi hülyének a nézőt, azt kapjuk, amit várhatunk tőle. Nem lesz 20 év múlva is klasszikus, de kikapcsolódáshoz tökéletes.
https://www.imdb.com/title/tt10204940/? ... 0your%2520
Elsőre azt hittem, a Repülj velem koppintás lesz, vagy hasonló, de szerencsére nagyot tévedtem. Van valami valóság alapja, de ez csak a film alapötletét adta. Egy nagyon kedves történet, amit abszolút jó szándék és az állatvilág egy kis részének a megmentése iránti eltökéltség adott. Felnőtt és gyerek számára is nagyon jó kis mozi, és egyben tanulságos is.
Thunderbolts
https://www.imdb.com/title/tt20969586/
Ezt meg most minek kellett? Tudom, tudom, kell valami mert már rég volt szuperhősös MCU mozi, meg új karaktereket is be kell hozni, de ez tényleg egy tök felesleges semmit mondó, erőltetett látványfilm, semmi több. Biztos jól lehet vele házi mozi szettet tesztelni, de arra már van bőven más film mis, amit megnézni is érdemes.
Head of state
https://www.imdb.com/title/tt13357520/
Az előzőleg taglalt MCU filmhez képes ez legalább nem akar többnek látszani, ami.
Két tök ellentétes ember, akik előítéletesek egymással szemben, összekerülnek, és egymástól függ az életük. Persze, hogy megismerik egymást, és kiderül, hogy nem is annyira különbözőek. Szórakoztató, néha humoros, akció is van benne, és nem tök bugyuta, nem nézi hülyének a nézőt, azt kapjuk, amit várhatunk tőle. Nem lesz 20 év múlva is klasszikus, de kikapcsolódáshoz tökéletes.