Fura,de nem szokatlan módon elbeszélünk egymás mellett,de van közös nevező,így nem reménytelen a helyzet.chord_ írta: ↑2025.07.08., kedd 15:59Én továbbra is az ellenkezőjét állítom, nálam másképp történnek a dolgok.
Nagy hangerőn, nem csutkán, nyilván, a legtöbb dolog jól szól, attraktív, lengeti a levegőt; ha ilyenkor valami torzít, ott baj van. Az elbújni-akaró részletek kijönnek a napfényre, a rezgések 'névleges' értéken vannak, a mélynyomó szépen masszírozza az ájert, nálam, a halk Spendornál is megvan egy szűk centi kitérés biztosan,
a szett úgy szól, olyan üzemi körülmények között, amire kitalálták / megalkották.
A kábelek ilyenkor szeretik 'eladni' magukat; amit két nap után végül kiszedünk, az is 'ütős', meg 'hub@z', meg fúdejó. A fiziológiai loudness-hatás miatt a sávszélek kifejezetten jelen vannak, minden hallatszik frankón, különösebben figyelni sem kell, ott az arcunkban.
Kis hangerőn, ha valami gyenge, akkor nagyon hallatszik. Mert a fenti loudness-hatás miatt a rendszerek jó része kifakul, a sávszélek lekonyulnak. Ebben a picit 'nyomi' helyzetben, ahol a tónusok kiérzékenyednek, mert egyszerűen nagyobb koncentráció kell az észleléshez, egy pici hiba is végzetesnek hallatszik, az érzékeny, kiegyensúlyozott hangszer-színezet minimális elhajlása nálam azonnali 'kuka' státuszt jelent a drótnak, akkor is, a nagy hangerőn zseniális, meg jó drága, meg azt írták, meg SM mondta, :), meg amúgy be sincs járatva, stb... stb...
Amúgy, kábelteszteknél, sőt, mindenféle meghallgatásnál, amikor nem pont ugyanaz a hangerő, az esetek nagy részében a picit hangosabb nyer.

Értelek,de tényleg,és grat a rendszeredhez,mert az bizony jó.Azt mondom hogy olyan nincs hogy kisebb hangerőn nagyon jó,nagy hangerőn meg csak a szenvedés van,mert ott akkor valami nem kerek,és ha nagy hangerőn nem kerek,akkor a kissebben sem lesz az,mert az ami a nagyobb hangerő nyomorát okozza,az ott van kisebb hangerőn is,csak nem olyan mértékben hallatszik.Ezért is kell,lehet arra törekedni,hs tologatással,akusztikával,megfelelő drótokkal,jaj,elnézést,már megint belehibáztam

Az nem biztos hogy működik,ha csak szobahangerőn toljuk állandóan,mert úgy tetszik,nem akarunk másokat zavarni,vagy akármi miatt is,mert így nem lesz tudomásunk azokról az esetlegesen apró igazgatásokkal is megoldható problémákról,amiket nagyobb hangerőn már jól érzünk,pedig ha azt megoldjuk,akkor nagy valószínűséggel jobb lesz a hang a komfortzónánkon belül hallgatva is,tehát csak nyerhetünk vele.
Nálam az van hogy kis hangerőn,mert java részt én is így hallgatok zenét,és főleg az esti órákon valamiért még jobban is élvezhető,vagy más szóval,talán ez a találóbb is,jobban beszippant a zene.Ezt már régóta érzékelem,de az okát egyelőre megfejteni nem tudtam,de lehet nem is kell ezen agyalni.