1: nem egészen arról beszéltem. Igazából most sem tudom, hogy mi a valamirevaló powerkábel, mert csak 1M körüli árúak közül ismerek néhányat és nem tudom felettük milyen nagy lépések vanna/lehetnek még.Rock60 írta: ↑2025.07.03., csüt. 09:50Néha nehezen tudom közös nevezőre hozni amiket mondasz, pedig igyekszem.SoundMania írta: ↑2025.07.03., csüt. 08:18
A rodotokat még nem hallottam, de nem lehet, hgoy nem a jó 80ezres kábelhez hasonlítottál? Nekem a "jó" 80 ezres kábel elég sokat hozott.
Persze az is lehet, hogy nálad meg a "80ezres" előttiek voltak viszonylag jók és ezért nem volt akkora lépés....
Nekem a "80ezres" előttiek kb DhLabs olcsója, eupenek, valami 314(?), ANL, ksl spc, HT AC10, teszten kb az összes néhai, Oyaide Tunami, Lapp 110, más nem jut most eszembe. A HT ac10 volt a legjobb közülük, aután az Acro letarolta 3 perc alatt. Kb 10 évre.... :)
Nem arról beszéltél többször, hogy 200 - 300 ezernél kezdődik egy valamirevaló tápkábel ? De inkább 500.000 ?
Költséghatékonyságról beszéltünk, helyesebben Te feszegeted ezt a kérdést, hogy mi hoz többet hangban, és István01, hogy melyik a költséghatékonyabb.
Teljesen felesleges dolognak tartom a két tunning fogás egymás elleni kijátszását. Szerintem egymás hatását lényegesen erősítik, jobb a "kihozatal", ha megosztjuk a költségeket.
Mondok egy példát.
( Most hagyjuk a rod-ot és az áthídalást, evezzünk simább vizekre...)
Adott a példa kedvéért a QSA Orange 25 ezerért, és egy kábel, amit TE jónak tartasz, mondjuk 150 ezerért.
Vagy, a QSA Purple 50 ezerért és ugyan az a 150 - ezres kábel.
Szeretném látni azt a kábelt, ami hozza ezeket a hangokat úgy, hogy visszatesszük a gyári üveg biztit.
Nyilván van, de hogy 175 - ért illetve 200 - ért nem kapod meg, az holtbiztos.
És, minél drágább kábeleket teszünk be az egyenletbe, annál inkább van értelme lecsippenteni az árából a biztosíték javára azt a 25, vagy 50 ezrest. Vagy többet.
2:a többiről/többire: annál költséghatékonyabbat és hasznosabbat nem tudok elképzelni, amikor egy 100%-osan biztosan hangzás megváltoztató alkatrészt (jelen esetben biztit) kiváltasz a SEMMI-vel. Értem én, hogy van akinek fontos az (ál) biztonág, és nem minden készülék alkalmas ilyen átalakításra, stb.... Másrészt (ugyan nem hallottam sem a rodotokat, sem 100ezres meg milliós biztiket még) az eddig tapasztaltakból (olcsó tuningbiztik vs "átkötések" vs bizti kigyomlálása) nem tűnik valószínűnek, hogy bármelyik tuningbizti javítana annyit mint egy jól megválasztott powerkábel. Továbbá azért 100ezer meg 500ezer forintos (és persze fogalmunk sincs mennyivel túlméretezett, mert túl kell méretezni hiszen kur.. ta sok pénz ha indok nélkül megszakad, de azt sem tudjuk mennyivel kell nagyobb, vagy mi volt a kiinduló méret, mert 10A van benne, de számítva 2A elég lenne) szóval ilyen drága biztiknél meggondolandó, hogy tud-e keletkezni akkora kár ami összemérhető a bizti árával! A csöveseimben tutira biztos, hogy nem. Pár alkatrészt kicserélek azt kész. Legnagyobb tétel ha a hálózati trafó leégne, de nem nagyon fog, jól lett tervezve az is. A cd-ben sem. Legrosszabb esetben kicserélem az egész belsejét. Van 5-6 komplett donor hozzá a szekrényben. Akkor mit is kockáztatok?
Hátrányban vannak a kilowattos erőművekkel hallgatók. De ott meg véd a lakásbizti a külső károk ellen. A termék amúgy is brikettre ég. Láttatok már mondjuk csak 2kilowattot, hogy hogyan pusztul?