Mivel ez egy masszív fémtömb, igen...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1227
Re: Kábelezzünk
Szóval ez a "rod" megfelel a régi "biztosíték patkolásnak"? 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- SoundMania
- V.I.P.
Shimano írta: ↑2025.06.27., pén. 11:13Miből van kifaragva ez a rod akármi is,és hogy néz ki?A gyengébbek kedvéért egy képet légyszi.![]()
Az elöttem van hogy a biztosíték helyére kerül,de akkor is na,dobjatok már egy képet egyről.
Van itt nálam a fiókban több méretben is kácsás tömör belsőkábel darab a jobb féle fajtából,lehet kedvet kapok faragni belőlük én is ha látom,vagy nem.![]()
Na erre én is kíváncsi vagyok...Shimano írta: ↑2025.06.27., pén. 11:13Miből van kifaragva ez a rod akármi is,és hogy néz ki?A gyengébbek kedvéért egy képet légyszi.![]()
Az elöttem van hogy a biztosíték helyére kerül,de akkor is na,dobjatok már egy képet egyről.
Van itt nálam a fiókban több méretben is kácsás tömör belsőkábel darab a jobb féle fajtából,lehet kedvet kapok faragni belőlük én is ha látom,vagy nem.![]()

"Az igazi barát szemből támad."
Miből van kifaragva ez a rod akármi is,és hogy néz ki?A gyengébbek kedvéért egy képet légyszi.
Van itt nálam a fiókban több méretben is kácsás tömör belsőkábel darab a jobb féle fajtából,lehet kedvet kapok faragni belőlük én is ha látom,vagy nem.

Van itt nálam a fiókban több méretben is kácsás tömör belsőkábel darab a jobb féle fajtából,lehet kedvet kapok faragni belőlük én is ha látom,vagy nem.

- SoundMania
- V.I.P.
10ezer forintosig még csak idegesítő hangú biztosítékokat hallottam. Rod-on azért nem gondolkodtam, mert nincs fázis+nulla megszakítású szakaszolóm és nem is akarnák csak a Rod miatt, hiszen az akkor már plusz változás lenne a hangzásban. Másrészt inkább teljesen kiiktattam a bizosítékokat a rendszerből f9glalatokkal ~s mindennel együtt. Hiszen így sem veszélyesebb mint egy Rod, ami nem véd!Rock60 írta: ↑2025.06.26., csüt. 19:521. A tunning biztosíték talán, hiszen nincsen két egyforma hangú. Egy közös van bennük, hogy mind sokkal jobb hangú, mint az üveg.
A rod, az szerintem más tészta.
Azt próbálja modellezni, mintha nem lenne biztosíték az áram útjában, avval a kompromisszummal, hogy a kitudjamilyenanyagbólkészült biztosítékfoglalat, meg még két forrasztás benne marad az útban.
2. Feltételezések helyett, kérdezzél erről a tapasztalatról olyat, akinek van.
Mármint tapasztalata. És rod-ja. És q. jó biztosítékja.
Pl. Supravoxot.
És 100ezer forintos biztiket sem próbálnék, mert veszek helyette inkább egy (vagy több) jó powerkábelt.
- SoundMania
- V.I.P.
Tulajdonképpen igazad van. Azzal az aprócska kiegészítéssel, hogy az összes készüléked és azok alkatrészei és az állvágyaid, meg a szobád akusztikája, de még a füled alakja is hangolás!!! Sőt még a cd-be betett lemezeid, vagy a streameren elindított zene is! Ezek közül van amit befolyásolhatsz és van amit nem.chord_ írta: ↑2025.06.26., csüt. 20:17Nemcsak én látok hangolhatnékot. Esetleg te nem látod, nem hallottad, nem akartad, stb.. nem tudom.
Kicsit nézz utána a tuningbiztosíték-beszámolóknak. Mint a kábelsztori legalább.
Ezt tagadni lehet persze, sőt, az egész kábelezést is, mindenféle vélemény előfordulhat.
- SoundMania
- V.I.P.
Már sokkal több autós van ilyesmitől még sokkal nagyobb veszélyben, mint biztosítékot mellőző hifista! Mégsem parázik miatta/tőle senki.
Még egyszer sem volt szükség oltani velük.
Bizony van a lakásban 3db porral oltó és egy halonnal oltó is. Igaz, ez utóbbit már tilos tölteni, nem is kapható már.
Még egyszer sem volt szükség oltani velük.
Szerintem ez nem így van.
Egy 5mm vastag és 2 cm hosszú fémdarab hol van a biztosíték nélküli elrendezésben? Hol van ilyen egyáltalán szerinted?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Nemcsak én látok hangolhatnékot. Esetleg te nem látod, nem hallottad, nem akartad, stb.. nem tudom.
Kicsit nézz utána a tuningbiztosíték-beszámolóknak. Mint a kábelsztori legalább.
Ezt tagadni lehet persze, sőt, az egész kábelezést is, mindenféle vélemény előfordulhat.
Biztosan úgy a legjobb.

Szerintem egyformán veszélyes szakembernek és mezei felhasználónak egyaránt.
A lényeg, hogy legyen kéznél egy halonnal oltó...

1. A tunning biztosíték talán, hiszen nincsen két egyforma hangú. Egy közös van bennük, hogy mind sokkal jobb hangú, mint az üveg.
A rod, az szerintem más tészta.
Azt próbálja modellezni, mintha nem lenne biztosíték az áram útjában, avval a kompromisszummal, hogy a kitudjamilyenanyagbólkészült biztosítékfoglalat, meg még két forrasztás benne marad az útban.
2. Feltételezések helyett, kérdezzél erről a tapasztalatról olyat, akinek van.
Mármint tapasztalata. És rod-ja. És q. jó biztosítékja.
Pl. Supravoxot.
Én maradok a csövesemben nulla db biztivel, primer és szekunder oldalakon is. Ezt te ne tedd, mert veszélyes, és ezt nem viccből mondom.
ha már hangolhatnékot látsz ebben is, akkor javaslok kettő esetleg három biztit egymás után, vagy párhuzamosa eltérő vagy azonos áramértékekkel, (a védelemhez szükséges eredő áramérték betartásával) esetleg high-end faktorral és persze árakkal is.
Én maradok a csövesemben nulla db biztivel, primer és szekunder oldalakon is. Ezt te ne tedd, mert veszélyes, és ezt nem viccből mondom.
Énszerintem a tuning-biztosíték, meg a 'rod', a legerősebb bizonyítékok arra, hogy ezekkel is, meg a kábelekkel is, hang-kondicionálás történik.
És én pl. nem vagyok biztos abban, hogy egy 3000E biztosítékkal rosszabb hangot kapunk, mintha kiiktatnánk.
És én pl. nem vagyok biztos abban, hogy egy 3000E biztosítékkal rosszabb hangot kapunk, mintha kiiktatnánk.
-
- Beköltözött
- Értékelés: 446
Igaz, akkor, ha jön egy túláram.istvan01 írta: ↑2025.06.26., csüt. 15:40tévedésben tetszik lenni. Egy biztosíték soha nem érzékel, nem érzékeny a feszültségre, arról neki "fogalma" sincs. Csak és kizárólag az áram nagyságára, annak is egy időintegrál energia szintjére, ami a biztosítékon feszültség esést okoz. A túlfeszültségre védő eszközök más elven működnek, jellemzően 800-1500V feletti 10-100us tűimpulzusokra szólalnak meg. Ha betartják a norma előírást, akkor maga az eszköz 1ns-ra már reagálnia kell egy bizonyos feszültség felett.MrCollector írta: ↑2025.06.26., csüt. 15:23Odatehetsz tuningbiztit, akár egy csövet is vagy bármit ami vezet. A gond akkor lesz, ha jön egy túlfeszültség.
tévedésben tetszik lenni. Egy biztosíték soha nem érzékel, nem érzékeny a feszültségre, arról neki "fogalma" sincs. Csak és kizárólag az áram nagyságára, annak is egy időintegrál energia szintjére, ami a biztosítékon feszültség esést okoz. A túlfeszültségre védő eszközök más elven működnek, jellemzően 800-1500V feletti 10-100us tűimpulzusokra szólalnak meg. Ha betartják a norma előírást, akkor maga az eszköz 1ns-ra már reagálnia kell egy bizonyos feszültség felett.MrCollector írta: ↑2025.06.26., csüt. 15:23Odatehetsz tuningbiztit, akár egy csövet is vagy bármit ami vezet. A gond akkor lesz, ha jön egy túlfeszültség.
-
- Beköltözött
- Értékelés: 446
Odatehetsz tuningbiztit, akár egy csövet is vagy bármit ami vezet. A gond akkor lesz, ha jön egy túlfeszültség.
Ez egy érdekes téma,ez a 'rod'.
Főleg, mert szerintem az itteniek közül, százból 99-nek bizonyosan eszébe jutott, valamikor, talán már jó régen, nézegetve a biztosítékot, hogy 'mi lenne, ha egy ugyanekkora tömör rudacskát odatennénk?'
Főleg, mert szerintem az itteniek közül, százból 99-nek bizonyosan eszébe jutott, valamikor, talán már jó régen, nézegetve a biztosítékot, hogy 'mi lenne, ha egy ugyanekkora tömör rudacskát odatennénk?'
Minőségibb darabbal ezen a helyen nem. ( Cső fűtés elektronika.)
2 db, az üvegnél jobbnak bizonyuló olcsó Aucharm ezüst bizti van benne.
Ezeknek a helyén mentek a rod-ok.
A bemeneten van egy 10 Amperes SR Orange, nem rossz, de a fanok szerint vannak sokkal jobbak. Annak a helyén végül is nem próbáltam ki a rod-ot, de biztosan jobb lett volna.
Még minőségibb darabokért nem adok ki százezreket, akkor már inkább egy kis adrenalin az áthídalás miatt.

( Csak vicc. Egy hét után már nem is gondoltam rá...)
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 90
Tuning biztosítékokkal próbálkoztál már?Rock60 írta: ↑2025.06.24., kedd 20:27Lassan egy hónap telt el azóta, hogy Supravox mestertől egy " rövidke " teszt erejéig kölcsön kaptam a két rod-ot,de minden jónak végeszakad egyszer.
Előre sejtettem, hogy nem lesz nagy élmény újra biztosítékkal hallgatni az erősítőt, de az eredmény még felkészülve is letaglózó volt.
Röviden :
Hervadt, röhejes, szánalmas.
Hosszabban : Testetlenebb, mély-hiányos, magasabb tónusú, fárasztó műanyag orr-hang, mégis fedettebb magasakkal, laposabb dinamikával.
A visszalépés hatása sokkal drasztikusabbnak tűnik, mint az előrelépés a rod első próbálásakor, de ez már csak így van.
Ahogy korábban is írtam, de most négyzetre emelve :
Hihetetlen rombolást végez a biztosíték a hangban.
Lassan egy hónap telt el azóta, hogy Supravox mestertől egy " rövidke " teszt erejéig kölcsön kaptam a két rod-ot,
de minden jónak végeszakad egyszer.
Előre sejtettem, hogy nem lesz nagy élmény újra biztosítékkal hallgatni az erősítőt, de az eredmény még felkészülve is letaglózó volt.
Röviden :
Hosszabban : Testetlenebb, mély-hiányos, magasabb tónusú, fárasztó műanyag orr-hang, mégis fedettebb magasakkal, laposabb dinamikával.
A visszalépés hatása sokkal drasztikusabbnak tűnik, mint az előrelépés a rod első próbálásakor, de ez már csak így van.

Röviden :
Ez engem arra emlekeztet ,mikor a bölcsre itt férfiak a borkóstolón a sörökről kezdenek el beszélni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6215
Uraim, nem szeretném megint lezárni a topikot...

Az utolsó, nem annyira idevágó hsz-ek az általában a hifiről topikba kerültek.

Az utolsó, nem annyira idevágó hsz-ek az általában a hifiről topikba kerültek.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.