Szerintem ez sem igaz ebben a formában. Ha nem használod, akkor ismételten járatni kell, az szinte mindegy, hogy előtte mennyit.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Re: Kábelezzünk
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
---
Egyébként nem kell Cord topiktársat elmarasztalni, mert nem hisz a bejáratásban. Ő olyan kábeleket használ, amelyeknek a huzaljait az idő (a gyártástól eltelt 70-80 év) már bejáratta. Azoknál a kábeleknél minimális a bejáródás okozta változás.
Egyébként nem kell Cord topiktársat elmarasztalni, mert nem hisz a bejáratásban. Ő olyan kábeleket használ, amelyeknek a huzaljait az idő (a gyártástól eltelt 70-80 év) már bejáratta. Azoknál a kábeleknél minimális a bejáródás okozta változás.
Egy fél év múlva kb vettem is egy pont ugyan olyat. Hossz, dugók, minden ugyan az.
Bedugtam ugyan oda ahova apu kábelét fél évvel ezelőtt. Megjött a hang amire emlékeztem, de mintha egy kicsit álmosabb, bágyadtabb lett volna. Itt-ott kicsit tompább.
Írtam az eladónak, hogy rendben megjött, minden oké, de rákérdeztem, hogy nem állt-e esetleg sokat, mert mintha olyan hangja lenne. Elmondta, hogy legalább egy éve a fiókban pihent.
Ezt csak azért meseltem el, mert ebben az esetben nem kerestem a különbséget, nem kellett az árat bemagyaráznom magamnak meg semmi ilyen, mint amiket írni szoktak azok akik ezt nem hiszik. Nem kell hinni, simán hallani lehet. A bejáratást dettó. Aki nem érzékeli, az csak simán nem érzékeli. Attól más még hallhatja, mindenféle pszichés katyvasz nélkül is, csak úgy simán.
Ennyi nyitottság és alázat a másik felé szerintem nem árt. Tartsuk fenn az esélyt, hogy nem ismerünk mindent.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 233
Azért erről eszembe jutott egy saját sztori. Apukámnak egyszer kellet egy plusz tápkábel, kis olvasgatás után gondoltam jó lehet egy VDH Mainstream. Vettem itt a fórumon egyet. Mielőtt odaadtam neki, bedugtam az én erősítőmbe meghallgatni. Megállapítottam, hogy jobb, mint ami van, tetszik a változás, majd veszek egyet valamikor én is.
Egy fél év múlva kb vettem is egy pont ugyan olyat. Hossz, dugók, minden ugyan az.
Bedugtam ugyan oda ahova apu kábelét fél évvel ezelőtt. Megjött a hang amire emlékeztem, de mintha egy kicsit álmosabb, bágyadtabb lett volna. Itt-ott kicsit tompább.
Írtam az eladónak, hogy rendben megjött, minden oké, de rákérdeztem, hogy nem állt-e esetleg sokat, mert mintha olyan hangja lenne. Elmondta, hogy legalább egy éve a fiókban pihent.
Ezt csak azért meseltem el, mert ebben az esetben nem kerestem a különbséget, nem kellett az árat bemagyaráznom magamnak meg semmi ilyen, mint amiket írni szoktak azok akik ezt nem hiszik. Nem kell hinni, simán hallani lehet. A bejáratást dettó. Aki nem érzékeli, az csak simán nem érzékeli. Attól más még hallhatja, mindenféle pszichés katyvasz nélkül is, csak úgy simán.
Ennyi nyitottság és alázat a másik felé szerintem nem árt. Tartsuk fenn az esélyt, hogy nem ismerünk mindent.

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
PróbáloK a saját koordináta-rendszeredben gondolkodni.
Hagyjuk kicsit a bejáratást...
Vegyünk egy kábelt, nem meglepő módon pl. egy Radnai-t.
Milyen mérési eredmény alapján döntöd el irigylésre méltóan tévedhetetlenül -
- hogy az pont megfelelő Neked ?
Köszi.
A bejáratásról.
Adva van két egyforma kábel, maradjunk a példámnál, Black Rhodium Stream.
Az egyik hónapok óta használt, a másik szűz új.
Nincs időeltolodás, megszokás, nincsen idő adaptációra. Egyik ki, másik be. Másik ki, egyik be.
Nem vízió, nem hablaty, nem belemagyarázás, vagy valami tévedhetetlenség - érzet, mérési eredmény nincsen, de a különbség óriási, a szomszéd szobából megmondható, melyik van bekötve.
Ha vakteszt keretében felváltva meghallgatnád a rendszeredben a két kábelt a két füleddel, ugyan erre a következtetésre jutnál.
Remélem.
chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 17:55
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc... hablatyolás, belemagyarázás. :)
Én elfogadom, hogy ti úgy gondoljátok, ahogy.
Irigylem a tévedhetetlenség-érzeteteket, hogy azt gondoljátok, hogy objektíven tudtok hallani pl. egy kábelt...
PróbáloK a saját koordináta-rendszeredben gondolkodni.

Hagyjuk kicsit a bejáratást...
Vegyünk egy kábelt, nem meglepő módon pl. egy Radnai-t.

Milyen mérési eredmény alapján döntöd el irigylésre méltóan tévedhetetlenül -

Köszi.

A bejáratásról.
Adva van két egyforma kábel, maradjunk a példámnál, Black Rhodium Stream.
Az egyik hónapok óta használt, a másik szűz új.
Nincs időeltolodás, megszokás, nincsen idő adaptációra. Egyik ki, másik be. Másik ki, egyik be.
Nem vízió, nem hablaty, nem belemagyarázás, vagy valami tévedhetetlenség - érzet, mérési eredmény nincsen, de a különbség óriási, a szomszéd szobából megmondható, melyik van bekötve.
Ha vakteszt keretében felváltva meghallgatnád a rendszeredben a két kábelt a két füleddel, ugyan erre a következtetésre jutnál.
Remélem.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.06.14., szomb. 19:17-kor.
- Vinkler
- Adminisztrátor
A te tolladból ez elég viccesen hangzik.

Ez a bejáratás, ez a vízió.Rock60 írta: ↑2025.06.14., szomb. 12:58Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
Lehet azt vízionálni, hogy ez csak hitkérdés, és az a hülye lúzer majd megszokja a rossz drótja hangját - ahogy írtad.
A valóság az - függetlenül a használt készülékektől és a hallgatott zenéktől - hogy az új drótot járatni kell, ennek során sokat változik a hangja, nagyobb részt pozitív irányba.
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc... hablatyolás, belemagyarázás. :)
De ezt megbeszéltük kb. ötezerszer. Nem. Tízezerszer.
A hallás nem objektív, hanem egy tanult folyamat, bonyolult asszociációs / sablonkiválasztós furcsaság. És ami itt lényeg, adaptív, mint sok élő rendszer. Meg sok élettelen. Pl. az automata váltó, akár egy 20 éves autóban is. Meg még rengeteg dolog adaptív.
Hamarabb változik az 'érzékelt hang', mint a kábel esetleg fel nem derített / ki nem mérhető fizikai jellemzői a 'bejáratás' során.
De el ne kezdjük ez a csontot megint csemegézni.
Én elfogadom, hogy ti úgy gondoljátok, ahogy.
Irigylem a tévedhetetlenség-érzeteteket, hogy azt gondoljátok, hogy objektíven tudtok hallani pl. egy kábelt...
Lehet, tényleg megy ez nektek. Nekem biztosan nem. Nem is cél.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Lehet azt vízionálni, hogy ez csak hitkérdés, és az a hülye lúzer majd megszokja a rossz drótja hangját - ahogy írtad.
A valóság az - függetlenül a használt készülékektől és a hallgatott zenéktől - hogy az új drótot járatni kell, ennek során sokat változik a hangja, nagyobb részt pozitív irányba.
Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 87
Nekem jöhet privátban, engem érdekel...Rock60 írta: ↑2025.06.12., csüt. 18:53SM jól mondta, bár egy kicsit bonyolultabb a képlet, de nem untatnám a nagyérdeműt - esetleg pü, ha tényleg érdekel valakit - egy oldal lenne...white-tiger írta: ↑2025.06.12., csüt. 12:56
Remek, mert akkor megirhatnád hogy melyiket miért. Hasznos lehetne ha valaki éppen ezek valamelyikében gondolkodik...![]()
A lényeg, hogy némelyik drágán nagyon jó, némelyik nagyon jó az áráért, némelyik nagyon olcsón baromi jó.
Lehet találgatni.![]()
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
A sokadik rázós terület ez már neked. Csak hol így, hol úgy.... Ebben közös nevezőre juthatunk. :)chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 10:27Csak leírtam a véleményemet, hogy teljesen másképp gondolom ezt a bejáratás-pszichózist.
Nem kell egyetérteni, - mint ahogyan meg is történt.
Berendezéseket / kábeleket / zenéket is totál mást hallgatunk; miért kellene pont egy ilyen rázós területen közös nevezőre jutni?
Csak leírtam a véleményemet, hogy teljesen másképp gondolom ezt a bejáratás-pszichózist.
Berendezéseket / kábeleket / zenéket is totál mást hallgatunk; miért kellene pont egy ilyen rázós területen közös nevezőre jutni?
- SoundMania
- V.I.P.
Chord.... Nekem javarészben használt kábeleim lettek vásárolva a rendszeremhez. Ezért nem kellett nekik sok járatás. Ez viszont vadonat új volt. Így tudom mivel kell szembenézni. Nálad is tudom.... :) meg a Radnai kábeleknél is.... Inkább a dps4 -et választom! :)chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:58.. meg főként, hogy megszokjad az új hangot... amely elsőre totálisan nem tetszik, az első percekben főleg nem, amikor talán a valóságot hallod... aztán meg gyötröd magad, hogy óriási pénzt fizettél érte, ez egy jó kábel, egyszerűen jól kell szólnia, a neten is megmondták, és 200 óra, az 200 óra, tolni kell, írni naplót, hogy mikor ér már véget, vágni a centit... 150 óránál jársz, és egyre sz@rabbul érzed magad zenehallgatás közben, de kitartás, mindjárt helyreugrik a hang...SoundMania írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:09...Vagy végre megértenéd miért érdemes jó kábelt venni. Viszont 150-200 óra járatás kell neki...
... ha nem szimpla járatás, hanem zenehallgatás, napi 1-2 óra, komolyan, figyelve, az mondjuk 1/2 év, ha kitartó vagy, és hisztisen nem dobod ki a francba 10 perc után, mint én, akkor gyakorlatilag bármilyen hanghoz hozzá fogsz szokni, és megtalálni benne azt, ami tetszik...
:)
Mégis, volt egy kábel, amiről nem hittem, hogy annyit változhat, az emlegetett Black Rhodium Stream.
Ez egy ezüstözött drót, voltak is vele bizonyos fenntartásaim, de hát annyi jót írnak róla...
Hazavittem, bedugtam a dac-ba, vagy a stream tápegységébe, már nem is tudom.
A lényeg, hogy annyira bántóan, kemény hangon visítozott, hogy azt hittem kiszaladok a világból.
Felhívom az eladót, hogy mi ez má', mondja nyugi, adjak neki legalább 3 - 4 napot. nem lesz még jó, de hallani fogom a változást.
Ok, kínlódás tovább.
Kellett neki vagy két hét - 100 óra - míg valamennyire összekapta magát, aztán még vagy 100 óra, míg végleg beállt, de azóta nagyon jó barátságban vagyunk.
Persze.
Mégis, volt egy kábel, amiről nem hittem, hogy annyit változhat, az emlegetett Black Rhodium Stream.
Ez egy ezüstözött drót, voltak is vele bizonyos fenntartásaim, de hát annyi jót írnak róla...

Hazavittem, bedugtam a dac-ba, vagy a stream tápegységébe, már nem is tudom.
A lényeg, hogy annyira bántóan, kemény hangon visítozott, hogy azt hittem kiszaladok a világból.
Felhívom az eladót, hogy mi ez má', mondja nyugi, adjak neki legalább 3 - 4 napot. nem lesz még jó, de hallani fogom a változást.
Ok, kínlódás tovább.
Kellett neki vagy két hét - 100 óra - míg valamennyire összekapta magát, aztán még vagy 100 óra, míg végleg beállt, de azóta nagyon jó barátságban vagyunk.

- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 393
Én mindenképpen tömör réz fele mennék. Abból viszont a jók nem olcsóak. Azért egy minimum kábelezést megérdemelne a rendszered. Főleg az Enigmák. Sokszor próbáltam már az 1000-5000 forint/méter kábeleket. Mindig az lesz a vége nálam, hogy kikerültek a rendszerből idővel. Elsőre jó jó. Nem is rossz. Aztán szépen lassan kezd valami motoszkálni.... És csere...
Most is van bent pár olcsóbb Qed nálam, mert egyelőre most nincs keret jobbra...Keresem a megfelelő fm antennát, ami az első emeleten nem könnyű vétel szempontjából.... Szóval most másra koncentrálok..

Kívánom, hogy találj jót olcsón hosszabb távra, de ez szerintem nehéz lesz....
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Minden kábelnek változik a hangja a járatással, akkor is, ha ezt elfogadod, akkor is, ha nem. Igen, még a Radnai kábeleké is. Onnan tudom, mert járt nálam jópár az évek alatt. Rudibá kezembe nyomott már párat, hogy vigyem haza és próbáljam ki. Én ezt meg is tettem. Mindegyik kábelnek az idő múlásával megfigyelhető volt a hangzásbeli változása, általában pozitív irányban, de ez elmondható az összes többi kábelre is. Az, hogy honnan, hava jutott el, az egy más kérdés, de a jelenség egyértelműen megfigyelhető.chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:58.. meg főként, hogy megszokjad az új hangot... amely elsőre totálisan nem tetszik, az első percekben főleg nem, amikor talán a valóságot hallod... aztán meg gyötröd magad, hogy óriási pénzt fizettél érte, ez egy jó kábel, egyszerűen jól kell szólnia, a neten is megmondták, és 200 óra, az 200 óra, tolni kell, írni naplót, hogy mikor ér már véget, vágni a centit... 150 óránál jársz, és egyre sz@rabbul érzed magad zenehallgatás közben, de kitartás, mindjárt helyreugrik a hang...SoundMania írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:09...Vagy végre megértenéd miért érdemes jó kábelt venni. Viszont 150-200 óra járatás kell neki...
... ha nem szimpla járatás, hanem zenehallgatás, napi 1-2 óra, komolyan, figyelve, az mondjuk 1/2 év, ha kitartó vagy, és hisztisen nem dobod ki a francba 10 perc után, mint én, akkor gyakorlatilag bármilyen hanghoz hozzá fogsz szokni, és megtalálni benne azt, ami tetszik...
Rövid hifis pályafutásom alatt eddig 1 kábel volt, amit hisztisen “kitéptem” mondjuk nem 10 perc, de kb 2 óra után, (az egy hangsugárzó kábel volt) egyébként nagy dráma soha nem volt.
.. meg főként, hogy megszokjad az új hangot... amely elsőre totálisan nem tetszik, az első percekben főleg nem, amikor talán a valóságot hallod... aztán meg gyötröd magad, hogy óriási pénzt fizettél érte, ez egy jó kábel, egyszerűen jól kell szólnia, a neten is megmondták, és 200 óra, az 200 óra, tolni kell, írni naplót, hogy mikor ér már véget, vágni a centit... 150 óránál jársz, és egyre sz@rabbul érzed magad zenehallgatás közben, de kitartás, mindjárt helyreugrik a hang...SoundMania írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:09...Vagy végre megértenéd miért érdemes jó kábelt venni. Viszont 150-200 óra járatás kell neki...
- SoundMania
- V.I.P.
Hirdetnek Acrolink 6n-t 2db-ot. Azon az árszinten nagyon jó kábel. A nagyokhoz hasonló, csak "szűkebb" hangja van. De hasonlóan kiegyenlített és teres, dinamikus. Csak olcsóbb és így kevesebbet tud...Shimano írta: ↑2025.06.13., pén. 19:45Akkor mit próbáljak?Van egy jó bevált felállásom,de most hirtelen felindulásból belecsaptam a lecsóba kábelfronton,és vettem egy pár furutech és egy aq hs drótot is,+ egy furutech digitet is,na meg egy aq összekötőt is csak hogy fokozzam a káoszt,és azért is hogy ezeket is megismerjem,és mivel ezekkel kissé borult is a bili hangzásilag(és ezt nem negatív értelemben értem),így lehet kéne valami más hálózati drót is melléjük,de csak olyan jöhet szóba,ami méterre is kapható,mert én ugyan nem adok pénzt a túlárazott gyári kanócokért.
Érdekes ez a furutech hs,mert olyan energikus hogy csak na,de tényleg meglepően,kíváncsi vagyok az aq-ra is,azt ma hozta a futár.
Hálózati fronton valami sima hangot,ami kiegyenlített,tehát ilyen olyan kiemelésektől menteset érzek jónak ezekhez,van is ilyenem,de lehet kipróbálnék mást is ha az szembe jönne.Tegye a dolgát,és ne akarjon villantani,valami ilyen kéne,persze nem hajt a tatár,mert azért elég jó most is a hang.
Ha meg hiányzik a dinamika, vegyél egy dps4 - et is. De az neked nagyon nagy villantás lenne az eddigiek után. Vagy végre megértenéd miért érdemes jó kábelt venni. Viszont 150-200 óra járatás kell neki...
Tényleg kíváncsi lennék, mi a problémád a Neotech hangjával ?
Ennyiért nem nagyon tudok jobbat elképzelni.
Vagy mégis, a Duelund pamutos drótjai, de az mindenképpen macerásabb story. Az talán azért elárul valamit, hogy biztos pontok a Quad ESL tápellátásában.
Menjünk feljebb. Nem túl rég volt nálam próbára Radnai - még nem a krio változat - az is nagyon tetszett. Érzelmesebb, finomabb, " lebegős " hang, talán - talán a Neotech stabilabb és markánsabb a mélye - a férfi hang orgánuma jobban kijött a rendszeremen - de a kettő közötti megítélést nagyon sok minden befolyásolhatja.
Tudom, gyáriak nem érdekelnek, és drágábbak is a fentieknél.
Azért leírom - mást is érdekelhet - hogy azok közül ár/érték szempontjából messze a legjobban a Black Rhodium Stream kábele vált be, talán az új árát is megéri.
Féláron jutottam hozzá egyhez, azóta kirobbanthatatlan a DAC elől.
Kábelezzünk !

Tényleg kíváncsi lennék, mi a problémád a Neotech hangjával ?

Ennyiért nem nagyon tudok jobbat elképzelni.
Vagy mégis, a Duelund pamutos drótjai, de az mindenképpen macerásabb story. Az talán azért elárul valamit, hogy biztos pontok a Quad ESL tápellátásában.
Menjünk feljebb. Nem túl rég volt nálam próbára Radnai - még nem a krio változat - az is nagyon tetszett. Érzelmesebb, finomabb, " lebegős " hang, talán - talán a Neotech stabilabb és markánsabb a mélye - a férfi hang orgánuma jobban kijött a rendszeremen - de a kettő közötti megítélést nagyon sok minden befolyásolhatja.
Tudom, gyáriak nem érdekelnek, és drágábbak is a fentieknél.
Azért leírom - mást is érdekelhet - hogy azok közül ár/érték szempontjából messze a legjobban a Black Rhodium Stream kábele vált be, talán az új árát is megéri.
Féláron jutottam hozzá egyhez, azóta kirobbanthatatlan a DAC elől.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Két like-ot megint ki kellett szedjek innen, mivel annak kommentjében ment egymás osztása.

Még egyszer kérem (mint azt már egyszer tettem): ha valakinek - akár negatív - véleménye van azt írja le szalonképesen nyilvánosan, vagy rendezze le a másikkal privátban.Szerintem a két érintett nagyon jól tudja, hogy miről beszélek.

Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Radnai kábelek?
Bár nem tudom, hogy azt keresed-e a hifiben, amiben igen erősek ezek a kábelek.
Ha máshol nem, a digitális összekötője bizonyosan megérne egy próbát. Konkrétan, az ultra-vékony, a 'láthatatlan' verzió; a Heed futóművel próbáltam, működik vele.
Ha nagyon olcsón akarod megúszni, Van Damme H07 RNF, a gumírozott 3×2,5-ös. Sajnos már nem gyártják, használtan tudsz venni. Kell rá valami értelmes dugó, olcsón például Viborg. Persze sokkal többért van izmosabb, teresebb, szellősebb, de egységes, nem tolja el a hangképet, ritmusos, megbízható. Ez a legolcsóbb megoldás, ha nem eltolt, csiribiri, zengetett hangot szeretnél. Nekem sokkal jobban bejött, mint például a sokak által kedvelt Beldenek.
Az említett kácsás megoldást mem ismerem, de ha meg tudod hallgatni az mindenképp jó, minimum egy tapasztalattal több leszel.
Szerintem egyik sem hozza el a nirvánát, sajnos ha igazán jó hangot akarsz kicsikarni a rendszeredből akkor jóval feljebb kéne keresgélni a kábelok terén ….azt kell eldöntened, hogy alsó vagy közép kategóriát akarsz hallgatni vagy netán a felsőbb kategóriát célzod meg ezt azt egész rendszerre kell érteni… te döntöd el ..sajnos a jó hang és a kép nagyon sokba kerül…itt sajna senki nem fogja tutira megmondani a nirvánát…akusztika stb…

Sok sikert kívánok

"Az igazi barát szemből támad."
Én ősszel ugyan így csak erősítőt cseréltem. Naívan azt hittem, hogy a kábelezés marad, ezért miért kellene változtatni bármit? Hatalmas tévedés volt.
Valamiért nálam a hangfalkábel volt a kritikus pont, szerintem 10 próba is megvolt. De IC és táp is akadt bőven.
Amúgy Shimano-nak tudnám javasolni a Zu Audio tápokat, nekem Heed komponensek mellé nagyon jól bevált és emberi áron van. De nem teszem, mert még én is keresek egy csomót, nehogymá' elhappolja előlem...
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 233
Szerencsés vagy, hogy ennyiből megúsztad.dixie-chicken írta: ↑2025.06.13., pén. 14:30én csak amplifikáció csere végett,amelyet nemrég csináltam,8x nyomtam meg az "újratervezés" gombot:4x hangszorókábel végett:Klotz,Canare,AQ és Mogami...tápkábelnél 4x:Pointe 3.0,Isotek Evo Sequel,ViaBlue X-40/Furutech csatival szerelve mind a 2 oldalán ,vlmilyen HydraSound Silver,és ViaBlue X-40,vlmilyen chifi dugókkal szerelve...hogy milyen "cocktail"-t fogsz magadnak kikeverni,egyéni izlés/preferencia és rendszer kérdése...én 3 komponensnél csereberélgettem a tápkábeleket:lemezjátszó,amplifikáció és külső phonó extra tápja...nem elhanyogolható,markáns difik voltak jelen a csereberéletéseknél,mind a 3 pozicóban...és ez az alsóház szint..![]()
Én ősszel ugyan így csak erősítőt cseréltem. Naívan azt hittem, hogy a kábelezés marad, ezért miért kellene változtatni bármit? Hatalmas tévedés volt.
Valamiért nálam a hangfalkábel volt a kritikus pont, szerintem 10 próba is megvolt. De IC és táp is akadt bőven.
Amúgy Shimano-nak tudnám javasolni a Zu Audio tápokat, nekem Heed komponensek mellé nagyon jól bevált és emberi áron van. De nem teszem, mert még én is keresek egy csomót, nehogymá' elhappolja előlem...

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
,és azért is hogy ezeket is megismerjem,és mivel ezekkel kissé borult is a bili hangzásilag(és ezt nem negatív értelemben értem),így lehet kéne valami más hálózati drót is melléjük,de csak olyan jöhet szóba,ami méterre is kapható,mert én ugyan nem adok pénzt a túlárazott gyári kanócokért.
Érdekes ez a furutech hs,mert olyan energikus hogy csak na,de tényleg meglepően,kíváncsi vagyok az aq-ra is,azt ma hozta a futár.
Hálózati fronton valami sima hangot,ami kiegyenlített,tehát ilyen olyan kiemelésektől menteset érzek jónak ezekhez,van is ilyenem,de lehet kipróbálnék mást is ha az szembe jönne.Tegye a dolgát,és ne akarjon villantani,valami ilyen kéne,persze nem hajt a tatár,mert azért elég jó most is a hang.
Akkor mit próbáljak?Van egy jó bevált felállásom,de most hirtelen felindulásból belecsaptam a lecsóba kábelfronton,és vettem egy pár furutech és egy aq hs drótot is,+ egy furutech digitet is,na meg egy aq összekötőt is csak hogy fokozzam a káoszt