Mi a színezetlenség definíciója, ami mindenkire és minden rendszerben egyformán vonatkozik? Főképpen akkor ha semmit nem tudunk a felvétel elkészültéről? Mert hát ugye szinezetlen felvétel gyakorlatilag nem létezik, ahogy ezt itt kb egy hete írtam, mivel a hangszer és a mikrofon közötti lévő levegő is veszteséget, torzítást és szinezést okoz (az egyéb akusztikai veszteségekről nem is beszélve).chord_ írta: ↑2025.06.06., pén. 23:27Értem.
Tényleg normálisnak tűnik.
De a hangjáról, ez vajon mit mond? Nekem, az esetleges vásárlónak?
Melyik paraméter melyik hang-tulajdonsághoz tartozik? Melyik paraméter súgja meg pl. a színezetlenséget?
Mert azért kábelezünk a hifiben, hogy jó hang legyen, nem csak azért, hogy biztonságosan és elektromosan korrekten összekösse a berendezéseinket.
Ingoványos talaj ez.
Te a számoktól valamiféle mindenkire egyformán vonatkozó minőségi, szubjektív ízlést meghatározó segítséget várnál (amit azok nem hoznak és ezért elutasítod őket), miközben a számok a rendszer egyéb eszközeivel való kompatibilitásra és optimális együttműködésre adhatnak elsősorban iránymutatást. Segítenek a lehetőségek közül megtalálni végül is azt, amit majd a folyamat legvégén szubjektíve számunkra legmegfelelőbbnek itélve kiválaszthatunk és ha jól választottunk, akkor hosszú távon is meg fog felelni.