Ic és hf kábeleknél én is azzal találkoztam eddig, amit írsz, hogy egy szint után inkább az ezüsttel érdemes csak foglalkozni. (de nem zárom ki, hogy vannak azért drága rezek, amik jók lehetnek)Rock60 írta: ↑2025.06.06., pén. 13:37Ok, nem vagyok kábelgyártó, csak látom, amit látok, hallom, amit hallok.MrCollector írta: ↑2025.06.06., pén. 13:01
Szerintem te és sokan mások egy kicsit tévedésben vannak ezzel a dologgal kapcsolatban.
A "drága drót" nem feltétlenül a felhasznált anyagok miatt drága. Sokkal inkább az alapvető feladata miatt, amit magas szinten lát el.
Ha valaki nemesfémbe akar befektetni inkább érmében vagy rúdban tegye.![]()
Nyilván rézből is lehet nagyon jó kábeleket készíteni, hogy márkákat is megemlítsek, AN, Cardas, Gekko, de mondhattam volna másik tizet is, de amikor szintet lépnek ezek a gyártók, akkor előkerülnek már a raktárból az ezüst és más ezoterikus anyagok is.
Saját konkrét példámat is hozhatnám, imádom a Gekko réz hangfal drótját, tényleg semmi bajom vele, csak tudnám feledni az ezüst verzió hangját.
Sajnos mindenben sokkal jobb, ötszörös áron.
Ez persze nem zárja ki azt, hogy X gyártó jobban megtervezett olcsóbb rézkábele jobban szóljon Y gyártó ezüstjénél...![]()
Ebben az esetben Y gyártó vagy szedje össze magát, vagy csukja be a boltot.![]()
Viszont powerkábeleknél még nem látom ezt. Ott vegyesen találhatóak nagyon jó réz és ezüst kábelek is. Persze nagyon drágán. Pl ott a dps4 meg a Platinum 7. Ami nagyon nagy lépés a párszázeztes kábelekhez képest hangminőségre. Nehéz a választás. :) bár szerintem együtt a legjobb a hangjuk. Az egyik mint egy már jó mc, a másik mint egy nagyon - nagyon - nagyon jó mm.... Egyik ezüst, a másik réz.... És drágábban vannak sokkal jobbak.... Réz és ezüst is. (amiket eddig hallottam....)