Az ARC / eARC szabvány az ami egy bejövő jelet továbbítani tud egy másik eszköz felé. Az eARC képes továbbítani HD hangot és a HDR10+ képet HDCP2-vel. Ezt a szabványt ismeri a tv.Best írta: ↑2025.09.01., hétf. 11:51
Az Arcam AVR750 hdmi kimenete 100%-hogy kiküldi a hd hangokat a tévé felé. Ha nem küldi, akkor hibás az erősítő hdmi panelja.
Ezt nem értem:
"Olyan megfejtést kaptam valamelyik fórumon, hogyha a TV küldi a jelet az AVRnek, akkor működik a tv-n a HDR10 és tudja küldeni a jelet az ARCAM-nak 1.4-re."![]()
Az Arcam viszont csak a sima ARC szabványt tudja. Ott a maximum amit át tud ereszteni a szabvány az az AC3.
Az Arcamon az 1.4-es HDMI szabvány tudná, a HDhangot,tehát, ha a PC-ből egyenesen az erősítőre vinném a jelet akkoraz jó lenne, viszont azt a képet amit a TV fogadna, azt nem. De a HD hangot továbbítani vagy az eARC-al továbbított jelként fogadni nem tudja, mivel maga a sima ARC szabvány nem támogatja..
Én nem értelek! Az erősítőbőll a TV-nek minek küldjek hangot? A hangot az erősítő dolgozza fel a TV-re a képet kellene kiküldeni, a hangot meg egyenesen a hangfalakon lejátszani. Viszont mint írtam az 1.4-es HDMI nem képes továbbítani a HDR10+. Még 4K-t sem. Az ARC viszont nem viszi át a TVből a HD hangot, de még a DTSt sem.
Most jelenleg így megy. Az AC3 DD5.1 a max jel ami átmegy rajta. Azt viszi is szépen. Közben legalább ezt sikerült előkaparni belőle
Viszont most olyan probléma van, hogy a hang időközönként elmegy 1-2 mp-re.