Szerencsére a fórumos ellentétek igen jó hatásfokkalRock60 írta: ↑2025.05.28., szer. 23:05Egy kicsit más...
Ez is kábel, de kicsi. Nagyon kicsi. Apró. 25mm.
Supravox fórumtársunknál jártam egy rövidke látogatásra, két apró okból.
De, ezt most átugornám, ugyanis szívélyesen fogadott - rendre fellángoló szócsatáink ellenére, amit persze egyikünk sem vesz igazán komolyan - és betessékelt a " szentélybe ".
Megcsodáltam a rendszerét, a különleges fatölcséres Odeon - t és kiszolgálóit.
Kérdezte, van - e időm belehallgatni.
Naná...
Nehezen tudnám megfogalmazni, mitől is tettszett nagyon, mitől volt q. jó...
Parádés ritmus, úgy tiszta és precíz, a frekisáv szélein is, hogy mégis kerek és lágy, a klasszikus és a jazz is kifogástalanul szólalt meg, nem kérdés, hogy a hard rock sem fogna ki rajta.
A legfeltűnőbb számomra a különösen csendes, " fekete " háttér volt.
Ja, LP - ről.![]()
A tér is nagyszerű, talán ez az egyetlen jellemző, ami nálam sem rosszabb, ettől eltekintve jól hallható, hogy más ligában játszunk.
Na, a két apró ok.
A találka előtt kérdeztem a Rod - ról, honnan, milyet, stb, erre ajánlott fel készségesen, hogy kipróbálásra szívesen kölcsönadja, ha érdekel.
Naná...
Távozásomról kezembe nyomta két ezüst Rod-ot - kamubizti - tartalmazó dobozkát.
Most nem arról szeretnék beszélni, hogy mennyire veszélyes és senkinek nem ajánlható dolog a biztosítékház áthidalása, a kigyulladó készülék és a leégett családi ház okán, hanem a tapasztalatomat szeretném megosztani a hangminőség változásról.
Csövi Mastersound BOX belsejében lévő két Aucharm bizti helyére pattintottam be a két ezüst rudacskát és fülelni kezdtem.
Távirati stílusban:
Csökken a maszat, mint amikor az optikát sikerül élesre állítani, vagy az 5 Megapixelesre butított képet visszahúzzuk 24 Mp-re.
Csökken a szellemlép, miközben több felharmonikus hallatszik.
A beszéd érthetőség nőtt, a magas hangok felszabadultabbak lettek
Az a bizonyos háttér is sötétebbé vált.
Ezzel arányosan a mikro - és makrodinamika is nagyobb lett.
Persze mindez nem éjszaka és nappal - hogy a külföldi tesztelők szavaival éljek - de sok kicsi sokra megy és nem kérdés, hogy a biztosíték nagy rombolást végez a hangban, a jobbak és méregdrágábbak nyilván kevesebbet.
Hátra van még egy próba, az IEC melletti SR Orange bizti kiváltása, de nincsenek kétségeim.
oldódnak személyes találkozás esetén

Így történt most is.
Örülök,hogy volt kis időd hallgatózni.