Amúgy pl a drótok terén odafigyelek (csakhogy visszatérjek a topic témályához), de nem az öntömjén-hazsonna után (100 felvétel) jutottam el oda, hogy kénytelen vagyok azt használni, amit.kaef2 írta: ↑2025.05.27., kedd 17:45Van abban némi furcsaság, amit írsz...revox írta: ↑2025.05.27., kedd 17:32dehogy értelmes, én pl magasról lexarom. a hifi ott kezdődik, hogy a kezemben van a hanganyag. az, hogy és milyen módon került rá, nem befolyásolom. De rághatjátok ezt a gittet. Csendben jegyzem meg, Feri is elég hülye dolgokat hoz fel ezzel kapcsolatosan. Az van a lemezen, amit kér a muzsikus, de ez nem befolyásolja, hogy akkor én átalakítom a rendszerem. Az igyekszik azt lejátszani,amit a muzsikus oda álmodott és megkreált a hangmérnökkel nagy egyetértésben. Ha meg szerintem xart kreáltak, nem hallgatom,aztán annyi. Nem fogok reklamálni, max nem veszek több lemezt attól a valakitől.
ez max arra jó, hogy megsimogassátok egymás kobakját, milyen ügyesek vagytok, ha azt korábban más nem tette meg
de ebben nincs több, szerintem engedd el ezt a fonalat. drótozzatok inkább, abból sose elég![]()
A kilencvenes évek második fele óta benne voltam pár (száz?) felvételben, de nem emlékszem olyanra, hogy zenész valamiféle hangzást kért volna a kiadvány egészére vonatkoztatva... ha kérnek valamit egyáltalán, az annyi szokott lenni, hogy egy kicsit legyenek hangosabbak, meg talán egy kis reverb jó lenne - az ő szólamuknak és esetleg vágjuk ki a pici elütést...
Mindenesetre most legalább kiderült, hogy nem nagyon van fogalmad arról, hogyan készülnek a felvételek. Lehet érdemes lenne odafigyelni egy kicsit azokra, akik tudják...
Javaslom e másnak is a drótjaimat? Ha úgy gondolja, tegye. Lehet élni nélkúle, de nem rosszak.
Jó e a Radnai drót. Jó. Jó e a Vz? Jó. Érdekel e a Dzsabé (na,ezt lehet nem jól.írtam). Nem, azt nem tudom bedugni tápdrótnak.
De elmesélem, miröl kellene szólnia a drótos topicnak. Akár a drótok szereléséröl is. Konkrét drótokról. Azok rendszerbeillesztéséröl. Miröl nem ( a Djabe mellett)? Pl, hogy a jó drót húlyeség. Nem az, de ezt belövi mindenki magának,hol húzzameg a határt. De az csak a jelenlévök szegénységi bizonyítványa, hogy érdemi beszélgetés nem alakul ki,mert aki nem ismeri a drótokat, csak mellébexzélni tud. Lehet egy kezemen meg tudom számolni, ki élt már együtt nevesebb kábelgyártó prémium rendszerével, de az egyel lentebbi polcosok tulajai is kevesen vannak,vagy csak nem szólalnak meg, de vélemény van, és elég hangos. De ami itt történik, sokat nem ad a drótokról senkinek. Ha egy idegen bedob egy kérdést, ami túlmutat a kácsás drótokon, nagy a csend.
Ha már ez így alakult, legalább, figyeljen a csapat, ha pl olyanok beszélnek,mint ELEX. De Zoli72(3?)-nek is nagyon földhözragadt gondolatai vannak. SM-nek is az ellenpóluson Cablesnak. Persze, ez csak ami hirtelen eszembejutott, de a semmitmondó elmélkedéssel csak telik az avx szervere...
Béke veletek, drótozatok, csak valahogy érdekesebben, mert így sokan csak a popcirnnal leülnek ude mozizni