Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2560

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

diab írta:
2025.06.16., hétf. 09:56
Távirányítót keresek Heed Obelisk SI MK1 - hez, valakinek sikerült betanítania bármit rá? A régi működik még, de nagyon szét van esve, szeretném kicserélni. Ez még a régi Thomson házba szerelt, nem a "lapos". Zsoltnak írtam, sajnos pótolhatatlan, FM rendszerű. Vettem egy ceruza formájú Thomson taníthatót, félig rá is tudtam tanítani (le tudom halkítani, de hangosítani nem, látszólag megtanulja a jelet, ami azért fura, mert ha FM rendszerű, akkor hogy.. a lényeg, hogy félig működik)
Sajnos tudomásom szerint tényleg semmivel sem működik, mert valóban FM rendszerű - Zsoltnál autentikusabban ezt senki nem tudta volna megmondani neked. Hogy hogyan sikerült mégis valami "kósza" jelet betanítanod? Rejtély ... gondolkodik.gif

diab
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: diab »

Távirányítót keresek Heed Obelisk SI MK1 - hez, valakinek sikerült betanítania bármit rá? A régi működik még, de nagyon szét van esve, szeretném kicserélni. Ez még a régi Thomson házba szerelt, nem a "lapos". Zsoltnak írtam, sajnos pótolhatatlan, FM rendszerű. Vettem egy ceruza formájú Thomson taníthatót, félig rá is tudtam tanítani (le tudom halkítani, de hangosítani nem, látszólag megtanulja a jelet, ami azért fura, mert ha FM rendszerű, akkor hogy.. a lényeg, hogy félig működik). Segítség! :) Köszi

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

mishow írta:
2025.05.19., hétf. 09:57
Sőt, én sem állítottam soha ilyet :rolleyes:
Jogos-jogos. Igazából nem is annyira neked szólt a válasz, sokkal inkább úgy általában, mivel viszonylag gyakran jön elő ilyen témákban a Heed, mint fő "kábeltagadó népség". :D

Amúgy az újabb készülékek ahogy hangban is elmozdultak felfelé, úgy azért érzékenyebben is reagálnak véleményem szerint a kábel-alátét stb dolgokra. A régebbi modellek azért érzéketlenebbek. De szerencsére még a mai nagyobb modellek is jól elvannak pőre kábelezéssel is.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DeProtector írta:
2025.05.18., vas. 09:39
Azt senki sem állítja, hogy ezek nem hoznak észlelhető különbséget. Zsolt sem állított soha ilyet.
Sőt, én sem állítottam soha ilyet :rolleyes:
Többször tettem kísérletet különféle kábelekkel, volt ami elsőre kifejezetten "wow" faktor volt, de egy idő után rájöttem, hogy minden kábel "csinál" valamit, és elkezdett hiányozni az a kerek, sokáig hallgatható, barátságos Heed-hangzás, ami miatt én ezt a márkát nagyon kedvelem - erről szoktam írni, és nem arról, hogy nem hallani a változást.
Hozzá kell tennem, utoljára az Si2/X2 és az alap Si3 idején próbálkoztam ilyesmivel, és azóta a Heed házatáján is volt nem kevés változás, úgyhogy a képen felbuzdulva talán majd egyszer megint teszek egy újabb próbát - bár ahhoz kábel is kellene, mert amiket vettem, mind továbbadtam azóta. Anélkül meg nehéz lesz ...
:kapdelm:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kasumi írta:
2025.05.19., hétf. 09:25
Nem vettem, így nem is kaptam. ;) Búg az erősítőm trafója, így szétnéztem a piacon és belefutottam ebbe. Innen jött a kérdés.
Ja így már értem. Én vettem, és használom is. Nekem már nem búg az erősítőm trafója :smile53:

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kasumi »

mishow írta:
2025.05.19., hétf. 09:11
kasumi írta:
2025.05.18., vas. 18:52
A Q-FLT-t hogyan kell bekötni?
Arra számítottam, hogy egy Schuko aljzat van a hátulján, de nem... szóval nem értem.
Elvileg kellett kapnod hozzá egy olyan toldókábelt, aminek a fotóját @konok kolléga csatolta.
Ha közvetlenül szeretnéd az elosztódat rádugni a Q-FLT-re, és annak fix a bemenő vezetéke, akkor a kábel végén a csatlakozót a képen látható IEC C14 lengő "apa" csatlakozóra kell cserélned.
Köszi!
Nem vettem, így nem is kaptam. 😌

Búg az erősítőm trafója, így szétnéztem a piacon és belefutottam ebbe. Innen jött a kérdés.
Újratervezés

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kasumi írta:
Arra számítottam, hogy egy Schuko aljzat van a hátulján, de nem... szóval nem értem.
Elvileg kellett kapnod hozzá egy olyan toldókábelt, aminek a fotóját @konok kolléga csatolta.
Ha közvetlenül szeretnéd az elosztódat rádugni a Q-FLT-re, és annak fix a bemenő vezetéke, akkor a kábel végén a csatlakozót a képen látható IEC C14 lengő "apa" csatlakozóra kell cserélned.

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

kasumi írta:
Üdv.!
Egy ilyen kábellel tudod bekötni készülék oldalon. (Tápkábel toldó.)
Csatolmányok
Screenshot 2025-05-18 195206.png
Screenshot 2025-05-18 195206.png (73.62 KiB) Megtekintve 3070 alkalommal

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdv.!
8198A31F-5CE4-46DE-9193-B35CBE119CE3.jpeg
Újratervezés

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow írta:
2025.05.17., szomb. 08:50
Tény, hogy ez a fotó szembemegy pár dologgal, amit Heed használóként sokan kőbe vésett szabálynak gondol(t)unk ... gondolkodik.gif
Szerintem azért ezek a kábel, rezgéscsillapítás, állvány stb dolgok néha kicsit félre vannak értelmezve/magyarázva a Heed kapcsán. Azt senki sem állítja, hogy ezek nem hoznak észlelhető különbséget. Zsolt sem állított soha ilyet. Ő annyit szokott ezekre mondani, hogy hallja ő, csak nem érdeklni. És szerintem az átlag Heed júzer is pont így van ezzel. De a jobb kábellel a Heed is jobb.
Szerintem inkább az a különbség más gyártók cuccaihoz képest, hogy nem érzi az ember kötelezőnek ezek használatát, mivel itt nem kell az ilyenekkel pofozgatni a sz@rt.

Azt meg ne felejtsük el, hogy ez egy kiállítás, ráadásul nem Heed szoba.
(De most volt külön Heed is amúgy, ott keresd a rezgéscsillapítást a Thesis-ek és Zsolt Ikea bútora között... :kapdelm: )
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: Rotox »

mishow írta:
2025.05.17., szomb. 08:50
...
A kép számos izgalmas kérdést felvet ... megérnek egy kérdést, mint ahogyan a teljes szett kábelezése ... ha már AQ stand ugyebár. ...
Zsolt a FB-on ezt írta:
"... kábelezést nem tudom, de egy alap AQ, nem drága. ..."

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2025.05.16., pén. 09:03
.. ezért a szettért - és nagyon nem csak szintén WiiM Ultra használóként - részemről hatalmas respect Zsoltnak. :smile53: (München HES, bővebben a Zsolt Audio FB oldalán.)
A kép számos izgalmas kérdést felvet, és ebből csak az egyik - bár kétségtelenül elsőre a legmeglepőbb dolog - a Wiim Ultra megjelenése ebben a környezetben.
Van azért az állványon lentebb egy Innuos Stream1 hálózati lejátszó, az Elixir alatti rezgéscsillapító alátétek is megérnek egy kérdést, mint ahogyan a teljes szett kábelezése, ha már AQ stand ugyebár. Tény, hogy ez a fotó szembemegy pár dologgal, amit Heed használóként sokan kőbe vésett szabálynak gondol(t)unk ... gondolkodik.gif

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Elkerülendő a(z ismételt) vádat, ;) hogy csak "örömködni" járok ide: ezért a szettért - és nagyon nem csak szintén WiiM Ultra használóként - részemről hatalmas respect Zsoltnak. :smile53: (München HES, bővebben a Zsolt Audio FB oldalán.)

Forrás (DAC) + erősítő: még listaáron is épphogy csak átlépi a 700 E Ft-ot! És biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is bőven együtt lehet élni vele. :smile32:
Csatolmányok
Wiim-Heed.jpg

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

PgSpa írta:
2025.05.12., hétf. 14:02
A korábban beharangozott pici és olcsó(bb) doboz már nem volt terítéken? Az már el is fogyott?
Az LS3/5A méretűre gondolsz?
Azok még nem keltek el, de már a célegyenesben vannak. Viszont bekötve nem volt.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

A korábban beharangozott pici és olcsó(bb) doboz már nem volt terítéken? Az már el is fogyott?

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Képet sajnos egyet sem csináltam, azzal nem tudok szolgálni.

Délután voltam, akkor épp nem voltunk túl sokan, szerintem majdnem mindenki befért egyszerre.
A hangról csak elfogultan tudok nyilatkozni, mivel én itthon is azt hallgatom, amit Zsolt prezentált. :smile29:
A StandArt elé szerintem ez a tökéletes erősítő, de ezt már itt korábban ki is fejtettem.
Ahogy Zsolt írta is valahol, ez egy félvezetősbe oltott 300B. És valóban. Veszett jó kombó, totálisan műfajfüggetlenül hallgatható. A "hosszan hallgatható" jelzőt maximálisan kimeríti, nálam szoktak lenni 6-8 órás etapok is egyben. :smile54:

Forrás most nagyon vegyes volt. Abacus Stream, CD és LP is. Egy moddolt Rega P3 volt Skyanalog P1M hangszedővel. Ez a hangszedő amúgy meglepően jó, sokkal olcsóbb, mint ahogy szól. Nekem az volt az érzésem, hogy bőven elbírna egy jobb futóművet is. Ajánlott ráfigyelni, aki nem akar egy vagyont MC-re költeni.

Aztán 4 körül bekötötte Zsolt a készülőben lévő moduláris hangfalcsaládjának első darabját. Egy közepesebb monitort. Még félkész csak, de nagyon ígéretes. A hangját leginkább barátságosként aposztrofáltuk. Minden zene jól állt neki. Zsolt elmondása szerint még az Asterisk-el is nagyon jól elvan, kb mindegy mit kötsz elé, olyan kedélyesen, hízelgően tálalja, hogy az párját ritkítja. Mindezt úgy, hogy nem fed el semmit, nem vág alul/felül, nincs lagymatag megszólalása meg dinamikahiánya, csak simán a legjobbat kihámozza mindenből.
Nagyon kíváncsi leszek a végső verziókra.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

A Classic bemutatóról örömmel várjuk a beszámolót, és a képeket :smile53:

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2618

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Aki esetleg arra jár, ott megtalál!
HESMOC2025.jpg

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2618

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Nos, ha már ennyire felkeltette az érdeklődést, akkor beszéljünk róla - egy bemutatkozás keretében!
obeliskclassic.jpg

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Shimano írta:
2025.04.16., szer. 18:01
BLX írta:
2025.04.16., szer. 14:30
mishow írta:
2025.04.16., szer. 14:21

Otthon?
Nem. Az egyik francia Heed kereskedőnél, ha jól tudom.
Remélem hozzám is eljut előbb-utóbb egy ilyen. :smile29:
Ez,ha jól vettem ki Zsolt szavaiból,lényegében ugyanaz mint a limitált si30,és csak ezzel az új külső táppal is működik,tehát a korábbiak nem jók hozzá.Ha nem így van,max majd jól megcáfolnak, :D minden esetre,aki lemaradt az évfordulós kiadásról,az sem marad jó hang nélkül,ha valami ahhoz hasonlót szeretne.
Lényegében igen, de van egy fontos különbség: Az Obelisk Si Anniversary Edition (si30) csak a külső táppal együtt volt használható, míg az Obelisk Si Classic működik anélkül is, viszont csak az Obelisk X2 Classic külső táp használható hozzá, a "sima" Obelisk X2 nem.
Már rendelhető itthon is, fent van a weboldalunkon, külső táp nélkül 1.119.000 Ft az Obelisk Si Classic, külső táppal együtt pedig 1.599.000 Ft.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

BLX írta:
2025.04.16., szer. 14:30
mishow írta:
BLX írta:
2025.04.15., kedd 21:47
Heed Obelisk Classic
Otthon?
Ez,ha jól vettem ki Zsolt szavaiból,lényegében ugyanaz mint a limitált si30,és csak ezzel az új külső táppal is működik,tehát a korábbiak nem jók hozzá.Ha nem így van,max majd jól megcáfolnak, :D minden esetre,aki lemaradt az évfordulós kiadásról,az sem marad jó hang nélkül,ha valami ahhoz hasonlót szeretne.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1030

Hozzászólás Szerző: BLX »

mishow írta:
BLX írta:
Heed Obelisk Classic
Otthon?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
Heed Obelisk Classic
Otthon?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1030

Hozzászólás Szerző: BLX »

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Kézdy Luca koncert az AudioMe jazzklubban. Különleges színpadi hangosítás Heed Audio Lagrange S erősítővel és GoldenEar T66 hangfalakkal.
IMG_1401.jpg
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”