Huuu.lmarci írta: ↑Ma, 09:27Készítettem pár képet a nappaliról, hogy hogyan is néz ki. Nem tudok két darab mélyládát elhelyezni, kizárólag egyet. Kb. 65x65x70cm (SZxHxM) méretű hely áll neki maximum rendelkezésre.lmarci írta: ↑Tegnap, 16:22Sziasztok! Aktív mélyládában kérnék segítséget. Nagy méretű, galériás, nagy belmagasságú a nappalink, melybe szeretnék egy erős, jó minőségű, de méretre nem óriási subot venni. A jelenlegi Tangent Clarity Subwoofer (25cm, 200/400W) még az előző lakásunkból és rendszerből származik, de ehhez a légtérhez sajnos kevés. Egyelőre nem használnám zene hallgatásra, de a jövőben az sem kizárt. SVS SB-5000-et néztem, de az "okos" tulajdonságait nem használnám ki, mert az Anthem MRX 540-es erősítőmnek a szoba- és basszus korrekciója szuperül működik, tehát ez egyáltalán nem lényeges, egy "buta", hagyományos mélyláda is megfelelne. Ezen felül az ár is fontos tényező, kb. 4-500e Ft-ig gondolkodok "jelenleg". A képletet nehezíti még, hogy mivel nappaliban lesz, illeszkednie kell a többi hangfalhoz is, tehát csak lakkfekete jöhet szóba. Ti mit ajánlanátok? Használt is abszolút megfelel, nem akarok feltétlen újat.
Ebbe a térbe még 4db mélyládával is kérdéses lenne egy normáléis lesugárzás alacsony lecsengéssel. Amit én ajánlok azt nem is fogod látni. Mérd le mi az ami befél a kanapéd alá és egyedi gyártással kell készíteni 2db aktív/passiv membrádosat ami kb 20cm magas. Ládamáret 40x80x20cm kb... ez befér. Véleményem szerint ezzel fogod eléreni a legjobb hatást. Szükségeltetik egy extra végvok is ami elegánsan elfér a többi konponensed mellett. Ez nagyjából 600/650.000ft. Viszont borítékolható hogy 30-120hz között bármit is vennél 1db-ot röhögve túlteljesíti.
Üdv