1: mert nem nézem ki egy újoncból, aki azt írja, hogy "szimmetrikus kimenettel ellátott", hogy másra gondol, mint beépített fonó...PgSpa írta: ↑2025.05.14., szer. 13:201. Nem értem, hogy miért említed a beépített phono-t? Én nem írtam róla...SoundMania írta: ↑2025.05.10., szomb. 17:45
A Projekt debutök az ortofon om5-tel, om10-zel még vállalhatatlanul gyenge hangúak. Talán feljebbi típusuk (2-3-al) már egy 2m black vagy At740-el már belvállalható kezdő szinten. De asszem phonó (szerencsére) még abban sincs. Szerintem amikor egy vidi torony 1 évi fizetés lehetett, ma meg már 600ezres átlagfizetésekről beszélnek, ne 1 havi pénztért várjon csodát az ember. Egy "normálisabb" telefon kerül annyiba.... mégha túlárazott is... Így pár 10 ezres fonót sem fontolgatnék ha szimmetrikus, ha nem. (az 50filléres fagyi is már 700 ft... Mit vesz többet az ember? Fagyit vagy lemezt? Ez el is dönti a kérdést, hohy szükség van-e hifire. - nagyjából )
2. Ezt a mi fért bele anno az éves fizetésbe játékba felesleges belemenni, mert semmi értelme. A gengszterváltás előtt teljesen torz volt a kereskedelemben a termékek árazása, most is torz, ez hamarosan borulni fog.
3. A Pro-Ject szimmetrikus modelljei 350-400e körül kezdődnek (plusz a pickupcsere, ami a legolcsóbb MC-vel is kb 150e) ehhez kell a legolcsóbb szimmetrikus phono, ami 160e, a legolcsóbb ilyen kábel 30e, az összesen már 680-730e Ft, mondjuk a havi reálbér -és akkor a többi komponens már megvan...
2: annó! a gyárból a színes tv (asszem 16 programhellyel, távval) 9000 ft-ért került ki a kereskedelembe. A boltban 29.900-ért lehetett megvenni. A mai árazás hogyan viszonyul? Igaz az a tv a legtöbb esetben 20 év múlva még működött. Egy képcsőcsere után további sok évig....
3: a lényeg, ha annó több havi fizetésért megvették a "tojáshéj" lemezjátszókat, ma annyiért sokkal jobbakat vehetnek, mégsem teszik az emberek, pedig akkor nem kellene nagyon nyafogniuk a hangminőség miatt....
Havi 600 br., kb 400nettó, 1év 4.8M... Ennyiért már nem csak egy vidi tornyot vehet.... De persze vehet azt is, meg jöhet nyafogni.....