Ezt kb 15 éve írtam a témában összefoglalásképpen:Rock60 írta: ↑2025.05.03., szomb. 18:05Igen, de én nem " Naimasoktól " hallottam, hanem a Naim kommunikációjában bukkant fel többször.SoundMania írta: ↑2025.05.03., szomb. 14:53Én itt a Heedasoktól szoktam ilyet olvasni, hogy nem kell hozzá jó drót. De csak nevetni tudok rajtuk! :)
"A Naim alapítója, Julian Vereker úgy találta, hogy a szabványos RCA-csatlakozók, amelyeket eredetileg egyenáramú tápellátáshoz terveztek, impedancia-illeszkedési problémákat okoztak, és visszaverődési pontként működhettek a magas frekvenciájú jelek számára, elkenve a finom zenei információkat. A DIN-csatlakozókat, amelyek impedanciája közelebb állt az összekötő kábelek impedanciájához, úgy tekintették, mint a visszaverődések minimalizálásának megőrzésének módját.
Optimalizált földelés:
A Naim többpólusú DIN-csatlakozói gyakran tartalmaznak közös földelést a bal és jobb csatorna számára egyetlen kábelen belül. Ennek a kialakításnak a célja a földhurok elkerülése volt, amely gyakori zajforrás az olyan audiorendszerekben, ahol az RCA-csatlakozók használatakor minden csatornának külön földelési útvonala van. Az egységes, következetes földelési referencia kulcsfontosságúnak bizonyult az alacsony szintű zenei részletek megőrzéséhez.
Az elektromágneses interferencia (EMI) csökkentése:
A DIN-csatlakozók árnyékolt kialakítása jobb védelmet nyújtott a külső EMI és rádiófrekvenciás interferencia (RFI) ellen, mint a gyakran árnyékolatlan RCA-csatlakozók.
Egyszerűsített csatlakoztathatóság:
Egyes Naim-rendszerekben egyetlen DIN-kábel képes volt mind az audiojelek, mind a tápellátás továbbítására (pl. előerősítőhöz a beépített tápegységgel rendelkező végerősítőtől), vagy egy DIN csatlakozás segítségével a magnó felé mindkét irányban biztosítani a kapcsolatot, például az előfok és a magnó között, lehetővé téve a magnó irányába a felvételi útvonal egy csatlakozáson történő kezelését. Ez csökkentette a kábelek, csatlakozások számát, ami amellett, hogy csökkentette a külső zajforrások számát és a rendszerbe bejutási lehetőségét, összhangban állt a Naim letisztult és funkcionális tervezésére való törekvésével."