Így! Majd meglátod. A kerékkel amúgy is cserélem majd a tárcsát is, ráfér.

Így! Majd meglátod. A kerékkel amúgy is cserélem majd a tárcsát is, ráfér.
Nem bízod a véletlenre, egy alapos pályabejárás,hogy ismerd minden részletétasebestyen írta: ↑2025.05.01., csüt. 11:13Mi pedig ma délben indulunk.
Felkészültem, (nagyon) be vagyok nasizva. (+2kg a benasizott képhez képest)
Nem csoda, hisz tekerni nem szoktam.
![]()
Holnap tali.![]()
Vagy párban mentek Revivel elől és jól megvitatjátok a dolgokatasebestyen írta: ↑2025.05.01., csüt. 11:37Revinek van a legkönnyebb, legmerevebb, legkerámiacsapágyabb, legkeményebbre fújt kerekű kerékpárja, Ő a legkönnyebb, Ő szokott 40-nel menni és abból gyorsítgatni, tehát Ő megy majd elöl, mi meg majd küzdünk.
Revinek van a legkönnyebb, legmerevebb, legkerámiacsapágyabb, legkeményebbre fújt kerekű kerékpárja, Ő a legkönnyebb, Ő szokott 40-nel menni és abból gyorsítgatni, tehát Ő megy majd elöl, mi meg majd küzdünk.
Na, elszóltam magam
Merhogy jössz/mégy?
én is hordok. nekem sokáig minimpumpám volt, csak egy téli edzésen kaptam defektet (amúgy eddig kétszer. a téli tároláskor elfonnyadt latexes vittoria eresztését nem számolom ide) és a kb -2C°-ban, hiába comboztam a pumpával, a szél gyorabb volt és elég jól lefagyott a kezem (meg mindenem). Akkor mentem el CO2-t venni. Az ominózus latexes eresztésen kívül, lekopogom,még sose kellett. Xal erre kb mindegy igazából, mid van. Ha őszinte akarok lenni, nekem se volt tudatos a szelepes vásárlás, valamit vettem, kereket, vagy gumikat,passz és kaptam grátiszba németektől. kipróbáltam, tyűű, ez kafa, és átettem a pótgumi mellé a régi helyére.Vinkler írta: ↑2025.04.30., szer. 09:07
Eddig én sem hordtam semmit, de most, hogy megyünk a Tisza Tóra, gondoltam viszek tartalék gumit, meg pumpát. Ezért vettem még egy nyeregtáskát is. No meg most már elértem a 70 km körüli endurance edzésekhez, ami vélhetőleg még több lesz, sokkal egyszerűbb gyorsan gumit javítani, mint odahívni valakit.
Egyébként meg a Trigger Drive-on is van szelep. Nem menetes, de ott is tudsz adagolni, még, ha nem is annyira szofisztikátlan. Egy egy rövid befújással tudsz bele kb. 1 bart pumpálni. Egyszer egyszer meg lehet oldani ezzel is mindent szerintem.
Eddig én sem hordtam semmit, de most, hogy megyünk a Tisza Tóra, gondoltam viszek tartalék gumit, meg pumpát. Ezért vettem még egy nyeregtáskát is. No meg most már elértem a 70 km körüli endurance edzésekhez, ami vélhetőleg még több lesz, sokkal egyszerűbb gyorsan gumit javítani, mint odahívni valakit.revox írta: ↑2025.04.30., szer. 08:29megvan az új lánckenés
amúgy van értelme a szelepnek, de robbantani, ha a másik rendszert tényleg fel lehet pattintani szelelés nélkül, jobb megoldás lehet.
a szabályozósnak ott van értelme (az alulpumpált gumi esteleges utánfújása mellett), ha egy lassú defekt van. Nekem egyszer a szelepnél engedett "anyagában" a gumi (vittoria betegség) de ezt már akkor vettem észre,amikor mentem kb 15 kilit,hogy kezd a segge kacsázni. Akkor lehetett benne kb 5 bar. Erre nem lőttem be egy komplett patront és a hirtelen bezúduló nyomás se biztos,hogy segített volna rajta, de ha már kimentem, igyekeztem megcsinálni az aznapi penzumot. Így szép lassan adagolgattam a gumiba többször (meg-megállva), keveset. Erre a célra a szabályozós jól adagolható és jól záró szelepe alkalmasabb. ha sarkítani akarom, jobban hasonlít egy normál pumpa funkciójára.
de ez már okafogyottá vált, Vinkler is robbantani fog, csak a teljesség kedvéért, hogy lehessen mélázni a robbantás és finom adagolás számegyenesén (matematikus @chord után szabadon)Persze,erre van akkor a két patron, meg a három és lassan visszatérünk oda, hogy digitális pärti kománk, analóg pumpája lesz a megfejtés
![]()
nálunk az utánpótlás pl semmit nem hord, csak egy mobiltelefont: "hé fater, defektem lett,itt és itt vagyok".
Tegnap megrendeltem.Szalon írta: ↑2025.04.30., szer. 06:48Kezdtem egy nyomásszabályzóssal, de gyakorlatban igazából semmi értelme, viszont cserébe az első rárobbantás nem mindig sikerült, mivel pont a hirtelen és gyors kiáramlást akadályozza a szelep…Vinkler írta: ↑2025.04.29., kedd 11:36Köszi a véleményt.
3 pumpát néztem ki.
Az egyik ez volt, a másik a Control Drive, a harmadik, meg a BBB EasyAir. Az utóbbi kettő nyomásszabályozós, lehet állítani, mint a szifonnál, hogy mennyi gázt engedjen át, bár lehet ez teljesen felesleges. Valószínű, hogy én is TL-re állok át az új kerékszettel majd, így esélyes, hogy jobb választás lehet a Trigger Drive.
A 32-es gumit nem valószínű, hogy kisebbre váltom, de 5,1 bar-on használom, szerintem annyit tud a 16g-os patron, ahogy olvastam. Ha esetleg nem is, 4,8-al is simán tovább tudok menni.
Egyébként más patronnal is kompatibilis, vagy csak a sajátjával használható?
Szerk: közben megtaláltam, hogy minden menetes patronnal kompatibilis.
Amit linkeltem amúgy jól passzol a szelepre, egyszer sem lőtt mellé semmit, finoman szabályozni pedig nincs is igazából szükség… út mentén úgy is bele kell mindent nyomni, az első szerelésnél meg ha nem is szükséges az egész patron, egy második felrobbantásra sosem maradt elegendő levegő benne (16-20g patron esetében) szóval itt sincs igazából semmi szükség rá…
Amúgy minden patronnal mindegyik ilyen megoldás kompatibilis, mert szabványos a patron.
Kezdtem egy nyomásszabályzóssal, de gyakorlatban igazából semmi értelme, viszont cserébe az első rárobbantás nem mindig sikerült, mivel pont a hirtelen és gyors kiáramlást akadályozza a szelep…Vinkler írta: ↑2025.04.29., kedd 11:36Köszi a véleményt.
3 pumpát néztem ki.
Az egyik ez volt, a másik a Control Drive, a harmadik, meg a BBB EasyAir. Az utóbbi kettő nyomásszabályozós, lehet állítani, mint a szifonnál, hogy mennyi gázt engedjen át, bár lehet ez teljesen felesleges. Valószínű, hogy én is TL-re állok át az új kerékszettel majd, így esélyes, hogy jobb választás lehet a Trigger Drive.
A 32-es gumit nem valószínű, hogy kisebbre váltom, de 5,1 bar-on használom, szerintem annyit tud a 16g-os patron, ahogy olvastam. Ha esetleg nem is, 4,8-al is simán tovább tudok menni.
Egyébként más patronnal is kompatibilis, vagy csak a sajátjával használható?
Szerk: közben megtaláltam, hogy minden menetes patronnal kompatibilis.