Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4299
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

Vinkler írta:
2025.04.29., kedd 11:36
Köszi a véleményt.
3 pumpát néztem ki.
Az egyik ez volt, a másik a Control Drive, a harmadik, meg a BBB EasyAir.

a 3ból én a BBB-t venném. annak a nyomásszabályozója fent van és nem hülyeség,ha van. a másik,ami miatt ez a jobb (és ez nem hülyeség!!!), meg tudod támasztani magát a pumpát a szelep síkjában és így sokkal jobban rá tudod tartani egyenesen, nem fickándozik,mint amit marokra fogva kell egyenesen tartani. az enyém is hasonló felépítésű, sokkal könnyebb ezzel fellökni, mint ami nem ilyen. Előtte a decathlonossal pont az volt a bajom, ha nem tartottam nyílegyenesen,amit azzal nehéz volt megoldani, szelelt minden irányba.

a nyomásszabáylozó azért is jó dolog, van időd a szelepre passzentosan rátenni a pumpát. A félautomata,amitkor elkzded rátenni, kezd süvíteni minden irányba,míg tökéletesen síkba (közös szimmetriatengelyre) nem teszed a szeleppel. Ezt odafogod a szelepre és amikor azt érezed, jól rajta van.akkor elkezded finoman adagolni a csappal. ha süvít,gyorsan elzárod,mert még nem jó,igazítasz rajta és újra nyithatod a csapot. Nem mindegy,hogy a delej fele elmegy arra,hogy eltaláld a szelepet :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8875

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szalon írta:
2025.04.29., kedd 09:44

Én ezt használom: Lezyne Trigger Drive CO2 CNC
Kompakt, egyszerű, elfér mindenhol. 2 célból is használom, az egyik, mivel tubeless gumit használok, ezért az első felrakásnál az esetek 80-90%-ánál sajnos sima pumpával nem pattan fel a gumi, ezért ezzel tudom a legegyszerűbben "felrobbantani". Nem akartam még 1 ilyen spec pumpát venni. (a pumpa árából életem végéig elegendő CO2 patront tudok vásárolni...)
Annyi, hogy amit adnak hozzá kis anyagot, azt érdemes a CO2 patronra rátenni, mert használat során a hideg tud égési sérülést okozni. De nem kell tőle félni, semmi extra, csak érdemes használni, a biztonság kedvéért.
CO2 patronból többféle méret van és igazából ez határozza meg, hogy mennyire tudod felfújni a gumit. Én a kicsit (16g) használom, mert felrobbantani bőven elég.
Útközbeni defekt esetén szerintem sokkal kényelmesebb a pumpánál, ha kicsit veszel, azzal egy örökké valóság rendesen felpumpálni, a pumpa felmelegszik, ha TPU belsőt használsz, akkor a szelep is megolvadhat akár... (saját szemmel láttam ilyet már) ha nagyobb a pumpa, akkor meg plusz súly, plusz kényelmetlen cipelni... vázra én sem raknám...
Egy kis patronnal is kb 5-6 barra fel lehet fújni egy gumit (26-28mm) ami bőven elég, de én 2db CO2 patront tartok a táskában 2 belsővel - volt már dupla defektem :) - a biztonság kedvéért.
De van nagyobb patron is, ha kevesled. Szerintem ez a legegyszerűbb, legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás a defektre, nem kell 5-10 percig pumpálni, fél perc alatt mindennel megvagy.
Köszi a véleményt.
3 pumpát néztem ki.
Az egyik ez volt, a másik a Control Drive, a harmadik, meg a BBB EasyAir. Az utóbbi kettő nyomásszabályozós, lehet állítani, mint a szifonnál, hogy mennyi gázt engedjen át, bár lehet ez teljesen felesleges. Valószínű, hogy én is TL-re állok át az új kerékszettel majd, így esélyes, hogy jobb választás lehet a Trigger Drive.
A 32-es gumit nem valószínű, hogy kisebbre váltom, de 5,1 bar-on használom, szerintem annyit tud a 16g-os patron, ahogy olvastam. Ha esetleg nem is, 4,8-al is simán tovább tudok menni.

Egyébként más patronnal is kompatibilis, vagy csak a sajátjával használható? gondolkodik.gif

Szerk: közben megtaláltam, hogy minden menetes patronnal kompatibilis.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szalon írta:
2025.04.29., kedd 09:44
Vinkler írta:
2025.04.29., kedd 08:42
Ok, ezek szép eszmefuttatások, de engem a konkrét tapasztalatok érdekelnének, már amennyiben van. Rengeteg féle megoldást találtam az egészen gagyi betekerős szelepestől (amiről trane is rakott fel egy videót), a szinte minipumpára hajazó megoldásig. MA-holnap veszek egyet, csak gondoltam begyűjtök pár infót, mielőtt döntök.
Annyi, hogy amit adnak hozzá kis anyagot, azt érdemes a CO2 patronra rátenni, mert használat során a hideg tud égési sérülést okozni.
igen, a hideg veszélyes lehet :) tud fagyni :D
nekem egy ilyen csőből volt levágva egy darab még a decás patronhoz, de a tacx esetén maga a patrontartó ezt helyettesíti.

a kép illusztráció,a méretére nem emlékszem. eleve ráhúztam patronra,úgy tettem zsebre

Kép
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1498

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Vinkler írta:
Ok, ezek szép eszmefuttatások, de engem a konkrét tapasztalatok érdekelnének, már amennyiben van. Rengeteg féle megoldást találtam az egészen gagyi betekerős szelepestől (amiről trane is rakott fel egy videót), a szinte minipumpára hajazó megoldásig. MA-holnap veszek egyet, csak gondoltam begyűjtök pár infót, mielőtt döntök.
Én ezt használom: Lezyne Trigger Drive CO2 CNC
Kompakt, egyszerű, elfér mindenhol. 2 célból is használom, az egyik, mivel tubeless gumit használok, ezért az első felrakásnál az esetek 80-90%-ánál sajnos sima pumpával nem pattan fel a gumi, ezért ezzel tudom a legegyszerűbben "felrobbantani". Nem akartam még 1 ilyen spec pumpát venni. (a pumpa árából életem végéig elegendő CO2 patront tudok vásárolni...)
Annyi, hogy amit adnak hozzá kis anyagot, azt érdemes a CO2 patronra rátenni, mert használat során a hideg tud égési sérülést okozni. De nem kell tőle félni, semmi extra, csak érdemes használni, a biztonság kedvéért.
CO2 patronból többféle méret van és igazából ez határozza meg, hogy mennyire tudod felfújni a gumit. Én a kicsit (16g) használom, mert felrobbantani bőven elég.
Útközbeni defekt esetén szerintem sokkal kényelmesebb a pumpánál, ha kicsit veszel, azzal egy örökké valóság rendesen felpumpálni, a pumpa felmelegszik, ha TPU belsőt használsz, akkor a szelep is megolvadhat akár... (saját szemmel láttam ilyet már) ha nagyobb a pumpa, akkor meg plusz súly, plusz kényelmetlen cipelni... vázra én sem raknám...
Egy kis patronnal is kb 5-6 barra fel lehet fújni egy gumit (26-28mm) ami bőven elég, de én 2db CO2 patront tartok a táskában 2 belsővel - volt már dupla defektem :) - a biztonság kedvéért.
De van nagyobb patron is, ha kevesled. Szerintem ez a legegyszerűbb, legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás a defektre, nem kell 5-10 percig pumpálni, fél perc alatt mindennel megvagy.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
na,most olyat írok,ami szokatlan. először megvettem az alap deacthlonost, na, ezt nem ajánlom. Csak próbának elfüstöltem két patront, mert nem sikerült értelmesen használni. Lehet van a decában is komolyabb, de az alap az elég kalap xar...

Talán tacx-em van most. Az nagyon baba, de majd lefotózöm este. Könnyen lehet a patront "élesíteni", jól szabályozható a kijövő mennyiség és ha elzárod, nem engedi el a naftát. Egyszer felqrtam magam,mert túl puha volta a hátsó kerekem, előkaptam a patront, otthon mértem meg, fel tudta tolni 14 barra is :D (persze, a meglévő nyomás mellett. alapban kb 7 barig nyomnak a kis patronok egy 23-as gumit, ha az full üres, de vannak combosabb patronok is,amik montit is tudnak kezelni.)

áá,meg is van... elég minimál kinézetre,de nem kell túlbonyolítani :) ja,most nézem ebben működési irányban van. alul a hasíték azért van,hogy a patront be tudod tenni fejjel lefele, hogy ne fogjon dupla helyet

https://www.bol.com/nl/nl/p/pomp-tacx-c ... 029868716/

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.04.29., kedd 09:46-kor.
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Vinkler írta:
2025.04.29., kedd 06:40
Ezt a terméket kivezettem. Van annyi megoldás már. Ez a konzolos verzió, hogy ott lógjon, nekem már nem tetszetős...
Teljesen érthető, karbon bicóra én sem tennék ilyet. Viszont egy szép, titán vázon, mint a mellékelt képen is látható, szerintem stílusos kiegészítő.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.04.28., hétf. 23:34
Vinkler írta:
2025.04.28., hétf. 21:22
Hát ez az. Pumpa nem fér be, az akksis, meg 30-50k-ért overkill-nek tűnik. Így marad ez az opció. Annyi féle van, gondoltam begyűjtöm a tapasztalatokat.
Hová kell beférnie? Kulacstartó alatti konzolba bepattintva nem sok látszik egy minipumpából (bár tény, hogy vagy 1 Wattot megzabál a légellenállása :D).
Ez nálam kb. 20 éve állandó darab. Apró cnc-zett pumpa, 72g az egész, még sosem hagyott cserben, szerencsére ritkán kell használnom. Nyilván megvan az előnye a patronosnak is, de én mindig a botegyszerű dolgokat kedveltem.IMG20250428231210.jpg
Ezt a terméket kivezettem. Van annyi megoldás már. Ez a konzolos verzió, hogy ott lógjon, nekem már nem tetszetős. A nyeregtáskába nem fér be, így gondoltam keresek más alternatívát.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4951

Hozzászólás Szerző: pärt »

Vinkler írta:
Hát ez az. Pumpa nem fér be, az akksis, meg 30-50k-ért overkill-nek tűnik. Így marad ez az opció. Annyi féle van, gondoltam begyűjtöm a tapasztalatokat.
Hová kell beférnie? Kulacstartó alatti konzolba bepattintva nem sok látszik egy minipumpából (bár tény, hogy vagy 1 Wattot megzabál a légellenállása :D).
Ez nálam kb. 20 éve állandó darab. Apró cnc-zett pumpa, 72g az egész, még sosem hagyott cserben, szerencsére ritkán kell használnom. Nyilván megvan az előnye a patronosnak is, de én mindig a botegyszerű dolgokat kedveltem.
IMG20250428231210.jpg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3515

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
AAttila írta:
2025.04.28., hétf. 21:14
Vinkler írta:
2025.04.28., hétf. 20:53
Használ valaki patronos pumpát? Mik a tapasztalatok? Esetleg valami titkos tipp?
Van,de nem használom. (szerencsére) Eddig talán 3x kellett 5 év alatt, abból 2x másnak segítettem. Nem csinál csodát, arra jó,hogy hazaevickéljen az ember. Egy kis pumpa többet ér szerintem,de én is patront viszek magammal. :D
Haza lehet vele gurulni. Olyan, mintha mankókerékkel mennél az autóval. Az is hazavisz, de óvatosabban kell menni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2025.04.28., hétf. 21:14
Vinkler írta:
Használ valaki patronos pumpát? Mik a tapasztalatok? Esetleg valami titkos tipp?
Van,de nem használom. (szerencsére) Eddig talán 3x kellett 5 év alatt, abból 2x másnak segítettem. Nem csinál csodát, arra jó,hogy hazaevickéljen az ember. Egy kis pumpa többet ér szerintem,de én is patront viszek magammal. :D

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

Vinkler írta:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7urvglKTNgI[/youtube]

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

[OFF - katt ide ha látni akarod]
Ha már ES bringa (közvetítés). Most is van egy bringaverseny (csak szól, nem nézem mert dolgozom), de az egyik kommentátor annyira beszédhibás (pösz-mösz-szösz ahogy anno Hofi mondta) mint a 7szentség. Nem is értem, hogy azt aki ennyire beszédhibás, azt hogy engedhetik ilyen munkahelyre. Legyen az, - én is az vagyok - , de nem beszélek sok-sok ember előtt a TV-ben (rádióban). (Itthon ülök, és kussolva bökögetem a számítógépet.)

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1236

Hozzászólás Szerző: Rotox »

AAttila írta:
2025.04.26., szomb. 11:03
...az újságírók, riporterek bohócot csinálnak egy normális emberből,sportolóból, aki(k) helyén tudják kezelni a eredményeket.
Ígérem, utolsó (egy ideig... :kapdelm:); ma reggeli ES nyitó fő hír: "Pogacar és Evenepoel mellett Valter Attila is ott lesz a mezőnyben..." :D :smile51:
Bármilyen hihetetlen, ettől függetlenül őszintén drukkolok. Tényleg! :smile53:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

A Visma-tól nemcsak bringások távoztak, hanem a stábból is mentek el fontos emberek.(edző,vezető,stb) Ez látszik meg nagyon. A versenyzők nem felejtenek el tekerni, de fel kell őket készíteni,FORMAIDŐZÍTÉS,stb. Nem elég felmenni magaslatra. De másnál is volt ilyen (pl Sky) Senki nem tud hosszú éveken keresztül elől maradni,mert hiába kommunikálják a Csapatot, évek múltával jönnek az Önös érdekek. Akkor bomlik minden.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1236

Hozzászólás Szerző: Rotox »

AAttila írta:
2025.04.26., szomb. 11:08
Ilyen Emberek sportolnak bravo.gif :
Amúgy ezt a versenyt (Tour de Alps) az a Michael Storer (most Tudor) nyerte összetettben, aki az FDJ-ben anno nem volt jobb (sőt...) "Atinál".

Oké, hogy a Vismában segítő, de azért - csak így hirtelen, emlékezetből - pár évvel ezelőtt Katalán kör záró szakasz 3., 4., Strade 4?, 5., Giro szakasz? szökésből - benézett utolsó kanyarral, szakasz győzelemért hajtva - 4., stb. helyek jöttek, most meg általában kb. 20-40.. Valami azért félrement szvsz.. gondolkodik.gif

Mondjuk a Visma csapatként is elég halvány mostanában, a holnapi Liege sorukban is - ne legyen igazam - maximum egy top 10-et látok (Benot).
Vajon összefügghet ezzel?: https://www.eurosport.hu/kerekpar/merij ... tory.shtml

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Ilyen Emberek sportolnak bravo.gif :
Screenshot_20250426_110720_Facebook.jpg
Screenshot_20250426_110720_Facebook.jpg (103.94 KiB) Megtekintve 892 alkalommal

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.04.25., pén. 22:32
A csináljunk Valterból bohócot új epizóddal jeletkezett
Screenshot_20250425_223014_Lite.jpg
Volt egy másik cikk is. A címben írták,hogy Takács Zsombor világraszóló eredményt ért el. A lényeg, hogy indult egy olasz UTÁNPÓTLÁS versenyen, ahol 5. lett. Rendben van,hogy ez egy komolyabb UP verseny, de na.... Ráadásul a csapattársa nyerte meg. ;)
Szóval ez egy nagyon szép eredmény, de nem világraszóló. Semmiképpen sem. De az újságírók, riporterek bohócot csinálnak egy normális emberből,sportolóból, aki(k) helyén tudják kezelni a eredményeket.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pärt gyűjteményébe. Még találtam autentikus grefitis bódét is...
Letöröltem, felpumpáltam, màr gurultam is egyet... félóra felér egy konditermi edzéssel :D comb, kar, mell, érzem, hogy fájni fog :D
Vázpörgetés összejött, vagy tizedjére, de sikerült egyszer a sípcsontot is jól odaverni a felém száguldó vázhoz :D mára ennyi volt a tréning, el is fáradtam. Sípcsont csak most kezd sajogni... hogy bírtuk ezt kölyökként, heti 7 nap, 8tól este 9ig :D
20250426_101053.jpg
20250426_101105.jpg
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2025.04.26., szomb. 06:52
revox írta:
Ott lett is hozzászólás,hogy 10/0 eredmény.
Sokan várnának már valami jobb eredményt.
Aki racionálisan gondolkodik, felesleges várni. Kb 5 versenyzö játéka most ez wt szinten, a többiek aszisztálnak. Ati csapaton belül is csak közkatona,nem feladata nyerni, erre kapja a fizut. De az ES-nek kell az előfizetés,nem átalkodnak illyen áron is népszerűsíteni magukat.
halfnote.hu

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1139

Hozzászólás Szerző: lacee »

revox írta:
Ott lett is hozzászólás,hogy 10/0 eredmény.
Sokan várnának már valami jobb eredményt.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4951

Hozzászólás Szerző: pärt »

Teletabik, készüljetek, már csak egy hét a tavazásig! ;peace;
Csatolmányok
Screenshot_2025-04-23-16-06-32-93_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”