Bevallom, háromszor is nekifutottam, hogy megértsem a kérdést.supertrump írta: ↑2025.10.02., csüt. 14:06Sziasztok,
van egy M2 8/256-os mini-m. Egy éves lesz. Alapvetően elég volt a 8G RAM, ez idő alatt mindössze 3x zárt be a Safari (40-50+ tab miatt, ami ugye értelmetlen, csak a lustaság). Szóval vettem egy M4 16/256-os modellt. Jelenleg még az M2 a Roon Server és a Bridge is (iPad-ról vezérlem alapvetően), plusz természetesen általános egyéb felhasználás, de semmi heavy workload. Roon-ban nincsenek lokális zenéim, sem DSP, sem HQP. Legalábbis eddig ezeket nem használtam. Erről szól az iFi DAC-ról a HD600 és a Denafrips DAC-ról a sztereó rendszer (ehhez 2m USB kábel elegendő hosszúságú, a fejhallgatóhoz pedig 1m is elég). Érdemes lenne megtartani az M2-est és szeparálni a dolgokat, vagy mivel egy helyen vagyok, hagyhatom egyben, és nyugodtam adjam el az M2-est? A kérdés itt az, hogy ér 150 ezret a szeparáció? Ennyit ér az M2-esem kábé.
Illetve, ha valaki megtartaná, mit és hogyan csinálná?
De azt hiszem, hogy most már értem.
A kérdésed gondolom arra vonatkozott, hogy a régi minit tartsd-e meg a Roon Bridge-dzsel a Denafrips (és az iFi?) számára, míg a Roon Servert az új gépen futtatnád. Én ennek nem látom semmi értelmét.
Röviden, én nem tartanám meg az M2-t (más tészta, hogy én nem vettem volna meg az M4-et sem helyette, az M2 mini még mindig kvajó és bikaerős gép, és arra, amire használod, a 8GB-os M2 mini bőven elég - de már megvan az M4 mini, így viszont mehet az M2...).
Hosszabban:
A Roon Server-nek nem kell külön Bridge ahhoz, hogy a lokális (a szervert futtató gépre pl USB-n kötött) audio-eszközökre küldje a zenét. Ezért, ha mindent rá tudsz kötni egyetlen minire, akkor szerény véleményem szerint a Roon Bridge-nek nincs értelme, illetve szintén szerény véleményem szerint nincs értelme különválasztani Server-re és Bridge-re sem. Ha hangminőség-javulásban reménykedsz ezáltal, szerintem felejtsd el.
Megtartani csak akkor lenne érdemes az M2-est, ha az M4-es minit külön, egy másik helyiségben, egyéb célokra használnád (munkára, böngészésre, stb). Ha nem ez a helyzet, akkor telepítsd a Roon Servert az M4-re, az M2-t pedig eladhatod. Roon Bridge-re nincs szükség, egyszerűen az M4-re dugod az iFi-t és a Denafrips-et is.