Én azt olvastam,hogy akkor jobban mennek az emelkedők. Vagyis az otthoni tekeréseidhez jobb,ha szűröd,de most nem kellett volna

Kegyetlen menés lesz... Néhányan innen (titokban) már nyomjuk a sprinteket. Már amikor időnként tekerünk 1x-1x... Inkább nasizgatunk.
Majd kiderül a ride-on, talán a szűretlent ivók húzzák majd a sort.
Köszi a tanácsot, mindenképpen megfogadom.asebestyen írta: ↑2025.04.16., szer. 20:59Vagy szűretlen versenyló vizeletet kell inni... az sose késő.AAttila írta: ↑2025.04.16., szer. 20:39Én hétfőn akartam elkezdeni az EPO-t,hogy friss legyen. Vagy az már késő?asebestyen írta: ↑2025.04.15., kedd 20:56A sok szörnyülködés közt készültök keményen a Tisza-tó ride-ra? EPO, tesztoszteron, peptidek mennek? Lábak szörtelenek (lesznek addigra)? Minden csapágy 2 csepp olajos kerámia mindenhol? Egybe aero ruha, aero sisak megvan? Teli kerék letesztelve? 60-as tányér előre megvan?![]()
Vagy szűretlen versenyló vizeletet kell inni... az sose késő.AAttila írta: ↑2025.04.16., szer. 20:39Én hétfőn akartam elkezdeni az EPO-t,hogy friss legyen. Vagy az már késő?asebestyen írta: ↑2025.04.15., kedd 20:56A sok szörnyülködés közt készültök keményen a Tisza-tó ride-ra? EPO, tesztoszteron, peptidek mennek? Lábak szörtelenek (lesznek addigra)? Minden csapágy 2 csepp olajos kerámia mindenhol? Egybe aero ruha, aero sisak megvan? Teli kerék letesztelve? 60-as tányér előre megvan?![]()
Én hétfőn akartam elkezdeni az EPO-t,hogy friss legyen. Vagy az már késő?asebestyen írta: ↑2025.04.15., kedd 20:56A sok szörnyülködés közt készültök keményen a Tisza-tó ride-ra? EPO, tesztoszteron, peptidek mennek? Lábak szörtelenek (lesznek addigra)? Minden csapágy 2 csepp olajos kerámia mindenhol? Egybe aero ruha, aero sisak megvan? Teli kerék letesztelve? 60-as tányér előre megvan?
a brigiverl arra ügyelj, hosszú távon a fényezést (váz) le tudja mattítani, inkább óvatosan tekerd,ne csapja nagyon. de azért használd nyugodtan, nem lesz belőle baj,max lánctisztogatás után vizes ruhával töröld át a vázat a környékén. (láncvilla,támvilla,középrész)kasumi írta: ↑2025.04.16., szer. 16:04Ha már lánc; épp tegnap takarítottam.
Ezt használom: https://www.bike-discount.de/en/park-to ... n-scrubber
2 kör Brigéciol, 1 kör Fischer féktisztító.
Utána olaj.
csak azt mondom,ezek nem kulimászok. Ezek a szekszerű -nem mecahnikai- fémtisztíás "eszközei"Vinkler írta: ↑2025.04.16., szer. 15:43Dehát ezzel pont Te teszed azzá.revox írta: ↑2025.04.16., szer. 15:40hámmerhogy, a fémeket, hivatalosan benzin és vagy petróleummal kell zsírtalanítani/tisztíttani, ill alkohollal![]()
ezek előnye a gyors illanás (száradás). a difi,hogy a benzin és petró után minimális olaj visszamarad, így festés előkészítésére nem alkalmas, csak az alkohol (de nagyolni lehet előtte pl petróval)
ez nem ördöglakat. a wd40 is csak egy gyors oldószeres lötty,amiből amint az oldószer kifolyik (a dzsuvát viszi magával, a vizet is) és -gyorsan- elillan, visszamarad egy vékony kenőréteg, megelőzendő az oxidációt.
nem kell ezt túlbonyolítani![]()
![]()
Dehát ezzel pont Te teszed azzá.revox írta: ↑2025.04.16., szer. 15:40hámmerhogy, a fémeket, hivatalosan benzin és vagy petróleummal kell zsírtalanítani/tisztíttani, ill alkohollal![]()
ezek előnye a gyors illanás (száradás). a difi,hogy a benzin és petró után minimális olaj visszamarad, így festés előkészítésére nem alkalmas, csak az alkohol (de nagyolni lehet előtte pl petróval)
ez nem ördöglakat. a wd40 is csak egy gyors oldószeres lötty,amiből amint az oldószer kifolyik (a dzsuvát viszi magával, a vizet is) és -gyorsan- elillan, visszamarad egy vékony kenőréteg, megelőzendő az oxidációt.
nem kell ezt túlbonyolítani![]()
hámmerhogy, a fémeket, hivatalosan benzin és vagy petróleummal kell zsírtalanítani/tisztíttani, ill alkohollal
mondjuk ne várj mosás után másnapig a kenéssel...
Ennyire nem durva, de pár csapnál láttam mosás után másnap, amikor kentem, hogy megjelent rozsda. Maga a bevonat még nem jött le a láncról, de már megkezdődött. Nem hiszem, hogy fogok szarozni a garival.
Van (saját). És de, már a 7000-es sorozatú 11s 105-ös láncokra is jellemző volt (sajnos).
ezért is kérdeztem, még ilyet sose láttam... a kocsma előtti, full folklórból lerakódott patina nem számít bele...pärt írta: ↑2025.04.16., szer. 14:07Itt értekeznek róla. Ha hasonló a tiéd is, az szerintem garis.
https://www.emtbforums.com/threads/shim ... 6-9.31852/
IMG_3672.JPG
Itt értekeznek róla. Ha hasonló a tiéd is, az szerintem garis.
van fotód? nem jellemző láncokra...