Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elosztók
Re: Elosztók
Szép jó reggelt
Ilyet használ valaki vagy hasonlót ?
https://3bnetwork.hu/DI-STRIP-Protector ... db-aljzatt
Az elosztóban kismegszakító lenne, gondolom jobb mint egy kis billenő kapcsoló
https://kontaset.hu/termek/di-strip-com ... aljzattal/
Ilyet használ valaki vagy hasonlót ?
https://3bnetwork.hu/DI-STRIP-Protector ... db-aljzatt
Az elosztóban kismegszakító lenne, gondolom jobb mint egy kis billenő kapcsoló
https://kontaset.hu/termek/di-strip-com ... aljzattal/
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Szia
Ez is, vagy ilyen is nagyon jó, teszel rá zsugorcsövet előbb, és rápréseled a réztoldóhüvelyt a drótra, utána rámelegíted és kész
https://www.vilagitascenter.hu/vorosrez ... 07mm-36524
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
Szerintem minden villamossági boltban kapsz Wago-t, vagy alternatívát.
https://daniella.hu/wago-221-613-vezete ... wago221613
Ha a rézre gondolsz, akkor sajnos nem.
- murasake
- Fórumlakó

- Értékelés: 270
Tudnál egy linket, ahol meg lehet nézni-rendelni ezeket az anyagokat?
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR és LS: Straight Wire Crescendo
Az OFC-nél vannak jobb réz ötvözetű vezetők. Pl tellúr réz, vagy foszfor bronz, inkább ezekből gyártatnék. Nyilván a Wagoban is valamilyen jól vezető, nagyobb keménységű ötvözetet használnak.murasake írta: ↑2025.11.21., pén. 12:19Én egy ilyen megoldást gondoltam, külön erenként, egy igazán minőségi alapanyagból.
Már az is eszembe jutott, hogy valami minőségi OFC rézdrótot megolvasztani és egy hengerformába kiöntve, esztergával megformázni.
ttps://www.temu.com/hu/r%C3%A9zhuzalok-csavaro ... lz0ujdxie1
Más részről a nem biztos, hogy előnyös egy nagy tömegű vezető beiktatása.
- murasake
- Fórumlakó

Én egy ilyen megoldást gondoltam, külön erenként, egy igazán minőségi alapanyagból.
Már az is eszembe jutott, hogy valami minőségi OFC rézdrótot megolvasztani és egy hengerformába kiöntve, esztergával megformázni.
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR és LS: Straight Wire Crescendo
Wago-t is használhatsz. Van 24–12 AWG és 2−10 AWG keresztmetszetű változat is.murasake írta: ↑2025.11.21., pén. 09:47Kedves fórumtársak!
Létezik-e a mi céljainkra, minőségi elvárásainkra sorkapocs azaz csoki? Ami minőségi rézből, vagy ötvözetből készül, nem átlagos sárgaréz, vas csavarokkal. A Roy-féle ösvényhez kell toldást csinálnom és nem szeretném az óradoboztól elölről kezdeni és az egészet kicsupálni a falból.
A sorkapocsra azért gondoltam forrasztás helyett, mert ahogy hallottam egy gurutól, hogy a "legszarabb réz is jobb mint a legjobb forraszanyag".
Viszont ellenérv, a forrasztás az erenként csak egy csatlakozási pont, míg a csoki toldás kettő...
https://www.wago.com/hu/villamos-csatla ... ekotok/221
- murasake
- Fórumlakó

Kedves fórumtársak!
Létezik-e a mi céljainkra, minőségi elvárásainkra sorkapocs azaz csoki? Ami minőségi rézből, vagy ötvözetből készül, nem átlagos sárgaréz, vas csavarokkal. A Roy-féle ösvényhez kell toldást csinálnom és nem szeretném az óradoboztól elölről kezdeni és az egészet kicsupálni a falból.
A sorkapocsra azért gondoltam forrasztás helyett, mert ahogy hallottam egy gurutól, hogy a "legszarabb réz is jobb mint a legjobb forraszanyag".
Viszont ellenérv, a forrasztás az erenként csak egy csatlakozási pont, míg a csoki toldás kettő...
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 227
Ezzel én is egyet értek.Az olcsóbb szűréssel rendelkező elosztók inkább rontanak a hangon mintsem javítanák.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Simán benne lehet, egészen addig, amíg össze nem hallgatják egy sima üres dobozzal. Tapasztalataim évtizedesek, akkor sokat kellett fizetni, hogy ne ölje meg a dinamikát és a felbontást a szűrés.
Persze gondolom azóta itt is volt valami fejlesztés, mint mindenhol.
Persze gondolom azóta itt is volt valami fejlesztés, mint mindenhol.
Szerintem kevesen vesznek speciális "üres" elosztót, inkább akkor már legyen is benne valami.
- Smart845
- V.I.P.

Szerintem igen,bár az is lehet hogy rosszul gondolom.
Szerintem kevesen vesznek speciális "üres" elosztót, inkább akkor már legyen is benne valami.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Nem erre a típusra gondoltam, hanem globálisan többet adnak-e el a szűrősből, főleg ilyen "olcsón"
Valószínűleg nem ezt az árkategóriát keresed,de nemrég óta van nálam egy AQ Niagara1200-as elosztó.teddysnow írta: ↑2025.08.04., hétf. 20:19Sziasztok,
végre elkészült az elosztó. Az alap egy 1.5 Unit-os, aluházas rack elosztó volt, ebbe mentek az aljzatok, minden aljzat előtt fojtó tekercs kondikkal van, a föld is át van tekerve két ferritgyűrűn. A csillagpont nem sikerült 4:1, hanem 2x2:1. 680nF a tápcsatlakozón, 2x3.6nF a fölfelé, az aljzatok előtt 100nF + fojtó + 100nF. Kétszer is elment a kedvem az összerakásától. Először akkor, amikor szembesültem azzal, hogy amit szeretnék nem fér el benne. Az előző elosztóm is lelóg a polcról 2 centit, ez meg 7 centivel hosszabb. Másodszor meg akkor, mikor azt olvastam és hallottam is, hogy nem jó, ha túl van szűrve az elosztó, hát ez túl van szűrve. Hála a jó égnek ez nem igaz, (nem is lehet, nem jó a túl jó?). Napokat állt a polcon míg kicseréltem. Alaposan behallgattam magam a régi elosztóval, majd csere és ámulás, öröm, megérte.
elosztó1.jpg
elosztó2.jpg
Zseniális!!!
- Smart845
- V.I.P.

Én úgy tudom, hogy a juice barból csak szűrő nélküli létezik.
Mert szűrővel veszik jobban? Komolyan kérdezem. Amúgy körülöttem több is van belőle.
- Smart845
- V.I.P.

Mivel ez egy szűrő nélküli elosztó,így nem hiszem hogy sokat adtak el belőle.
Az a Juice Bar annyira ritka, hogy te is egy 6 éves hirdetést linkeltél be. Lehet, hogy nem tudatosan, de tényleg alig lehet elkapni.
Ha a passzív alatt azt érted hogy szűrő nélküli,akkor nekem 2 tippem is van:
Az egyik egy olcsóbb,de nagyon ritkán előforduló a használt piacon:viewtopic.php?t=128494
Amásik pedig ez:viewtopic.php?f=160&t=217891&p=2978908& ... h#p2978908
Biztosan létezik még több is,de én ezeket ismerem.
- Smart845
- V.I.P.

Szia Tibi!tibi62 írta: ↑2025.10.14., kedd 09:47Szervusztok,
Tanácsot szeretném kérni.
Passzív elosztót keresek. A régi retro Kontaset porcelán foglalatú elosztók tényleg jó hangúak? Vetekszik a mai drága elosztók hangjával? Ezekben a régi Kontaset elosztókban az érintkezők több féle anyagból is készültek? Réz, ezüstözött réz, ezüst? kell e valamire figyelnem vásárlásnál?
Ha a passzív alatt azt érted hogy szűrő nélküli,akkor nekem 2 tippem is van:
Az egyik egy olcsóbb,de nagyon ritkán előforduló a használt piacon:viewtopic.php?t=128494
Amásik pedig ez:viewtopic.php?f=160&t=217891&p=2978908& ... h#p2978908
Biztosan létezik még több is,de én ezeket ismerem.
- tibi62
- Törzsvendég

- Értékelés: 283
Szervusztok,
Passzív elosztót keresek. A régi retro Kontaset porcelán foglalatú elosztók tényleg jó hangúak? Vetekszik a mai drága elosztók hangjával? Ezekben a régi Kontaset elosztókban az érintkezők több féle anyagból is készültek? Réz, ezüstözött réz, ezüst? kell e valamire figyelnem vásárlásnál?
Sziasztok,
végre elkészült az elosztó. Az alap egy 1.5 Unit-os, aluházas rack elosztó volt, ebbe mentek az aljzatok, minden aljzat előtt fojtó tekercs kondikkal van, a föld is át van tekerve két ferritgyűrűn. A csillagpont nem sikerült 4:1, hanem 2x2:1. 680nF a tápcsatlakozón, 2x3.6nF a fölfelé, az aljzatok előtt 100nF + fojtó + 100nF. Kétszer is elment a kedvem az összerakásától. Először akkor, amikor szembesültem azzal, hogy amit szeretnék nem fér el benne. Az előző elosztóm is lelóg a polcról 2 centit, ez meg 7 centivel hosszabb. Másodszor meg akkor, mikor azt olvastam és hallottam is, hogy nem jó, ha túl van szűrve az elosztó, hát ez túl van szűrve. Hála a jó égnek ez nem igaz, (nem is lehet, nem jó a túl jó?). Napokat állt a polcon míg kicseréltem. Alaposan behallgattam magam a régi elosztóval, majd csere és ámulás, öröm, megérte.
továbbá L-PE, N-PE között is, egy rendesebb túlfesz levezetőben. Aminez tartozik egy csúcs áram impulzus 3-6kA, 4-6kV-ig. Azonban ezek MOV-kiégnek ha jön az impulzus és ezt a kiégést valahogy jelezni kell. Ha ez kijelzés nincs akkor nem látszik a védelem megszünése.
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Tévedni emberi dolog!Biztosan el nézted. A lényeg a jószándékú segíteni akarás.!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Igazad van, a MOV a fázis és a nulla között szokott lenni.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
A két kék apróság Y1 besorolású kerámia kondenzátor .
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)