Természetesen nem, ez így hülyeség lenne.
Azon morfondíroztam, hgy akkor a sok hazai tuning cég mind mossa kezeit? Ha ilyen macera, akkor miből élnek?
Természetesen nem, ez így hülyeség lenne.
Friss info, tegnap az AMTS-en hallottam(többedmagammal) egy illetékes előadását, hogy hogyan is megy ez a halogén izzó ledesre cserélése.
Most nem néztem meg, de úgy emlékszem, hogy ez erről (is) szól:peterson írta: ↑2025.03.31., hétf. 19:38Ez nem egészen van így! Nem saját tapasztalat, hanem az interneten "keringő" információk alapján ez úgy működik nagyjából, hogy németországban kell levizsgáztatni az elvégzett módosításokkal (persze csak olyan alkatrészekből amiknek van CE tanusítványa), ott beíratni a német forgalmiba, majd az autót hazahozva itthon honosítani az NKH-nál, mert ha van rá érvényes pl. német műszaki a bejegyzésekkel akkor azt itthon is átvezetik. Nem olcsó, sok utánjárás (valószínű kell Németországban is valaki aki le tudja vizsgáztatni, mert ottani telephelye, lakcíme van).Aszpirin írta: ↑2025.03.31., hétf. 18:54Ezt nem értem teljesen: ha a német hatóság elfogadja, akkor az NKH is? És azt honnan tudom meg, hogy a németek elfogadják? Illetve az NKH honnan tudja meg?Alex_Aston írta: ↑2025.03.31., hétf. 18:21Viszont, ha németeknél elfogadott tuning, azt itthon honosítják.
Megéri? Elég jó autó a Mustang-od így is...
Tipusbizonyitvány kell hozzá amit a kereskedőnek kötelessége odaadni vásárláskor…és amennyiben a rendőr kéri akkor be kell mutatni…amennyiben szükséged van ilyenre keress meg….
Ez nem egészen van így! Nem saját tapasztalat, hanem az interneten "keringő" információk alapján ez úgy működik nagyjából, hogy németországban kell levizsgáztatni az elvégzett módosításokkal (persze csak olyan alkatrészekből amiknek van CE tanusítványa), ott beíratni a német forgalmiba, majd az autót hazahozva itthon honosítani az NKH-nál, mert ha van rá érvényes pl. német műszaki a bejegyzésekkel akkor azt itthon is átvezetik. Nem olcsó, sok utánjárás (valószínű kell Németországban is valaki aki le tudja vizsgáztatni, mert ottani telephelye, lakcíme van).Aszpirin írta: ↑2025.03.31., hétf. 18:54Ezt nem értem teljesen: ha a német hatóság elfogadja, akkor az NKH is? És azt honnan tudom meg, hogy a németek elfogadják? Illetve az NKH honnan tudja meg?Alex_Aston írta: ↑2025.03.31., hétf. 18:21Viszont, ha németeknél elfogadott tuning, azt itthon honosítják.
Ezt nem értem teljesen: ha a német hatóság elfogadja, akkor az NKH is? És azt honnan tudom meg, hogy a németek elfogadják? Illetve az NKH honnan tudja meg?Alex_Aston írta: ↑2025.03.31., hétf. 18:21Viszont, ha németeknél elfogadott tuning, azt itthon honosítják.
Én úgy tudom, hogy a légszűrő cseréje nem igényel semmilyen eljárást, de, ha jól emlékszem, akkor a Roush komplett légszűrő ház cserével is jár. Ami szintén nem igényel szerintem átalakítási engedélyt, elég, ha van az alkatrésznek műbizonylata.Aszpirin írta: ↑2025.03.31., hétf. 18:03Valami foglalkoztat, nézzétek el nekem megint a laikus kérdést: ha mondjuk a Mustang-omba beépíttetek egy Roush direkt légszűrőt, ami dob rajta vagy 20-30 lovat, akkor ezt ugye át kell vezetni a forgalmivba.... illetve engedélyeztetni is kell előre? Hivatalosan, pesze. És ha még egy-két apróságot tuningoltatnék, akkor is kell engedély, nem? Ezt a tuningcégek intézik általában (meghatalmazással), vagy nekem kell? Errre az "apróságra" még egyetlen általam meglátogatott tuningcég sem tért ki, persze lehet, hogy közismert a dolog, nem is kell róla beszélni :)
Pl. kicseréltetném a menetfényeket LED-esre (nem a bixenon fényszórókat, hanem az alsó, menetfényként + ködlámpaként dolgozó, bilux lámpákat a lökhárítóban) - akkor is kell engedélyeztetni?
Mindent engedelyeztetni kell, de kb. lehetetlen.
Hát nem. Be lehetett állítani, hogy mikor szóljon.
Nem, nem!
Volvo a ti autótok!Aszpirin írta: ↑2025.03.30., vas. 15:20Most néztem meg.
A két legerősebb V60, a T6 és a T8 gyári telejítmény-adatai:
Screenshot 2025-03-30 at 15.18.30.png
455 LE, 4,6-os gyorsulás 0-100-ra (gyári adat), és 180-nál leszabályoz... Noormális????
Sajnos akárhogy keresem, nem találok semmiféle Performance csomagot. A Volvók már csak ilyenek.
Most néztem meg.
A 250-re. Azt nem tudom, h a Volvonál van-e, sok gyártónál van, de sokaknál csak a sport modelleknél lehet megvenni.
Ezt melyikre érted? A 250-re általában, vagy a 180-ra szabályozott Volvókra? Utóbbinál akkor kár, hogy elkerülte a figyelmemet a performance csomag... (de tényleg, van ilyen a Volvónál?)
Igen is, meg nem is. Felárért lehet valamilyen performance csomagot venni, ahol ez a tiltás nincs, vagy csak 280-nál.Aszpirin írta: ↑2025.03.30., vas. 14:32Most nem az van, hogy a legtöbb mai "polgári" autó leszabályoz 250-nél akkor is, ha tudn gyorsabban menni?
A Volvo-k pedig (az összes, teljesítménytől és felépítéstől függetlenül) 180 km/h-nál (nekem egy ilyenem lesz, ha 180-nál többel akarok menni, kénytelen leszek a Mustangba ülni)
Ez nem erről szólt.Alex_Aston írta: ↑2025.03.30., vas. 13:37Azért nem mindegyik. A 2.0TDI 150LE-s már igen.
De ezek a régiek a 7-800kg-ra jutó 100-120-150LE és a rövid váltó áttétel miatt tudnak jól gyorsulni, és még az alap modellek sem voltak vállalhatatlanok.
A fejlődés egy része nekem egyébként rossz irányú. Túl sok alapextra, bonyolult megoldások, emiatt is megfizethetetlen árak, nagy tömeg.
Azért nem mindegyik. A 2.0TDI 150LE-s már igen.
220-nál óra szerint.
Elfogytak a számok..ELEX írta: ↑2025.03.30., vas. 13:17Ha már CRX. A családból. Kék volt. Rég volt.
Szerencsére nem lett koporsó, viszont nagyon nagyon sok "vetélytársnak" okozott meglepetéseket egy egy kigyorsításnál.
https://www.youtube.com/watch?v=78hcCtKtM34
Ha már CRX. A családból. Kék volt. Rég volt.