Efelett már csak a KA7ES van, ami ilyen állapotban 1.500.000 Ft körül talál gazdára.
Ennyi az ára, ahogy a lezárt hirdetés is mutatja.
Efelett már csak a KA7ES van, ami ilyen állapotban 1.500.000 Ft körül talál gazdára.

Elkelt. Beárazta a piac....vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.
Na de 2,6 millióért?? Muhaha![]()
viewtopic.php?f=33&t=214748
Azért járjunk a már földön….
Akkor viszont sok 5 húros bőgő és/vagy basszusgitár alapú zenét kell hogy hallgass mert a standart bőgő/basszusgitár legmélyebb "E" húrja 42.5 Hz.-CB- írta: ↑2025.03.19., szer. 11:15Én elég sok dob-basszusgitár (nagybőgő) alapú zenét hallgatok, sosem éreztem, hogy egytónusú lenne a basszus. A gond sztem inkább az, hogy 35-130 hz közt van egy elég rendes basszustöbblete, ha meg a szoba is rádob 10-12 dB-t (esetemben 38 hz-nél), akkor valóban úgy érzed, hogy minden egy hangon szól.gianni321 írta: ↑2025.03.19., szer. 08:27Nem, bár néhány pillanat erejéig elgondolkoztam rajta. A Stradivari után arra jutottam, nem lenne értelme. Hogy ez aztán valóban így van-e vagy sem, nem tudom, de szeretném ezt hinni.Nem tudom milyen lehet, nem hallottam még. Ennek a nem V2 sorozatnak állítólag - azt mondják - ugyanaz a problémás része, mit a Mezzo, Alto vonalnak: a mélytartomány tagoltságának hiánya: én meg nem tudom.

Én elég sok dob-basszusgitár (nagybőgő) alapú zenét hallgatok, sosem éreztem, hogy egytónusú lenne a basszus. A gond sztem inkább az, hogy 35-130 hz közt van egy elég rendes basszustöbblete, ha meg a szoba is rádob 10-12 dB-t (esetemben 38 hz-nél), akkor valóban úgy érzed, hogy minden egy hangon szól.gianni321 írta: ↑2025.03.19., szer. 08:27Nem, bár néhány pillanat erejéig elgondolkoztam rajta. A Stradivari után arra jutottam, nem lenne értelme. Hogy ez aztán valóban így van-e vagy sem, nem tudom, de szeretném ezt hinni.-CB- írta: ↑2025.03.19., szer. 08:12A Scala Utópiát is te vetted meg innen?gianni321 írta: ↑2025.03.18., kedd 21:01
Járjunk, bár ahogy általában a dolgok sehol sem feketét és fehérek, szerintem itt sem azok.
Volt Mezzo-m és Alto-m is. Az Alto kb. 2 hétig volt meg. Igen, 2 hét egy ilyen kaliberű hangsugárzó esetében szinte semmire sem elég, de nekem annyira nem tetszett, hogy egész egyszerűen nem voltam hajlandó többet foglalkozni vele. Itt végül meg sem hirdettem, ismerősi körben azonnal el is vitték. Akkor logikus tovább lépésnek tűnt számomra a Mezzo után az Alto. Igaz, hogy ez a Mezzo most kb. Alto árban van, mégis ha a 2 doboz közül kellene valamelyiket visszavennem, gondolkodás nélkül, azonnal, zsigerből a Mezzo-t mondanám. Szóval ha csak a hangminőség számít (nyilván nem csak az) és a hangot be lehet árazni, (be lehet?) akkor szerintem akár érheti is ezt a pénzt. Persze.... hifis paraméterek alapján meg biztosan le lehetne vezetni, hogy miért nem ér ugyanannyit, mint az utódja, de a hifis paraméterek vajon meddig érdekesek....? Leegyszerűsítve számomra a Mezzo-ban benne volt az a bizonyos "X", az Alto-ban meg nem. Hallottam Alto-t azóta is más helyen, ott se tetszett. Akkor most melyik mennyit ér? Mindenkinek más összeget szerintem. Az azonban tény, hogy amikor én vettem itt a fórumon, ennek az összegnek kevesebb, mint feléért vettem a Mezzo-t. Csak azóta az ingatlanok ára pl. itt Debrecenben 2017 óta legalább a háromszorosára emelkedett. Szóval nehéz ez az árazás téma, nagyon.
Az milyen?
Nekem eddig az összes berillium magassal szerelt Focal túl fényes hang volt.Nem tudom milyen lehet, nem hallottam még. Ennek a nem V2 sorozatnak állítólag - azt mondják - ugyanaz a problémás része, mit a Mezzo, Alto vonalnak: a mélytartomány tagoltságának hiánya: én meg nem tudom.
Hát egy Stradivari után tényleg nem sok mindennek van értelme.gianni321 írta: ↑2025.03.19., szer. 08:27Nem, bár néhány pillanat erejéig elgondolkoztam rajta. A Stradivari után arra jutottam, nem lenne értelme. Hogy ez aztán valóban így van-e vagy sem, nem tudom, de szeretném ezt hinni.-CB- írta: ↑2025.03.19., szer. 08:12A Scala Utópiát is te vetted meg innen?gianni321 írta: ↑2025.03.18., kedd 21:01
Járjunk, bár ahogy általában a dolgok sehol sem feketét és fehérek, szerintem itt sem azok.
Volt Mezzo-m és Alto-m is. Az Alto kb. 2 hétig volt meg. Igen, 2 hét egy ilyen kaliberű hangsugárzó esetében szinte semmire sem elég, de nekem annyira nem tetszett, hogy egész egyszerűen nem voltam hajlandó többet foglalkozni vele. Itt végül meg sem hirdettem, ismerősi körben azonnal el is vitték. Akkor logikus tovább lépésnek tűnt számomra a Mezzo után az Alto. Igaz, hogy ez a Mezzo most kb. Alto árban van, mégis ha a 2 doboz közül kellene valamelyiket visszavennem, gondolkodás nélkül, azonnal, zsigerből a Mezzo-t mondanám. Szóval ha csak a hangminőség számít (nyilván nem csak az) és a hangot be lehet árazni, (be lehet?) akkor szerintem akár érheti is ezt a pénzt. Persze.... hifis paraméterek alapján meg biztosan le lehetne vezetni, hogy miért nem ér ugyanannyit, mint az utódja, de a hifis paraméterek vajon meddig érdekesek....? Leegyszerűsítve számomra a Mezzo-ban benne volt az a bizonyos "X", az Alto-ban meg nem. Hallottam Alto-t azóta is más helyen, ott se tetszett. Akkor most melyik mennyit ér? Mindenkinek más összeget szerintem. Az azonban tény, hogy amikor én vettem itt a fórumon, ennek az összegnek kevesebb, mint feléért vettem a Mezzo-t. Csak azóta az ingatlanok ára pl. itt Debrecenben 2017 óta legalább a háromszorosára emelkedett. Szóval nehéz ez az árazás téma, nagyon.
Az milyen?
Nekem eddig az összes berillium magassal szerelt Focal túl fényes hang volt.Nem tudom milyen lehet, nem hallottam még. Ennek a nem V2 sorozatnak állítólag - azt mondják - ugyanaz a problémás része, mit a Mezzo, Alto vonalnak: a mélytartomány tagoltságának hiánya: én meg nem tudom.
gianni321 írta: ↑2025.03.18., kedd 21:01Járjunk, bár ahogy általában a dolgok sehol sem feketét és fehérek, szerintem itt sem azok.vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.

Nem, bár néhány pillanat erejéig elgondolkoztam rajta. A Stradivari után arra jutottam, nem lenne értelme. Hogy ez aztán valóban így van-e vagy sem, nem tudom, de szeretném ezt hinni.-CB- írta: ↑2025.03.19., szer. 08:12A Scala Utópiát is te vetted meg innen?gianni321 írta: ↑2025.03.18., kedd 21:01Járjunk, bár ahogy általában a dolgok sehol sem feketét és fehérek, szerintem itt sem azok.vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.
Az milyen?
Nekem eddig az összes berillium magassal szerelt Focal túl fényes hang volt.

A Scala Utópiát is te vetted meg innen?gianni321 írta: ↑2025.03.18., kedd 21:01Járjunk, bár ahogy általában a dolgok sehol sem feketét és fehérek, szerintem itt sem azok.vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.

Járjunk, bár ahogy általában a dolgok sehol sem feketét és fehérek, szerintem itt sem azok.vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.

A 21-es nálam van, a 22-est meg végül mégsem adták elkargidje írta: ↑2025.03.18., kedd 18:55Volt itt eladó így hirtelen 2019+2021+2022-ben is(lehet ugyan azok voltak), utoljára 1,4misiért hirdették...-CB- írta: ↑2025.03.18., kedd 14:48kb. 5 évente kerül itthon eladósorba egy példány.vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.
Azért járjunk a már földön….de tudjuk az a fránya háborús infláció, ami csak nálunk érhető tetten az egész világon, hiába na tudunk mi, ha akarunk.
![]()

Hááát ha nem is látatlan de láthatatlan...-CB- írta: ↑2025.03.18., kedd 14:48kb. 5 évente kerül itthon eladósorba egy példány. Valóban nem olcsó ennyiért, de legalább nem lutri egy látatlanban vásárolt külföldről behozatott példány esetében. De majd beárazza a piac, van egy hónapja mindenkinek gondolkozni az áron...vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.
Volt itt eladó így hirtelen 2019+2021+2022-ben is(lehet ugyan azok voltak), utoljára 1,4misiért hirdették...-CB- írta: ↑2025.03.18., kedd 14:48kb. 5 évente kerül itthon eladósorba egy példány.vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.

Pontosan ezért is érhet ennyit.

kb. 5 évente kerül itthon eladósorba egy példány. Valóban nem olcsó ennyiért, de legalább nem lutri egy látatlanban vásárolt külföldről behozatott példány esetében. De majd beárazza a piac, van egy hónapja mindenkinek gondolkozni az áron...vazze írta: ↑2025.03.18., kedd 14:43Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel.
ennyiért szerintem még piaci áron van otthon.earforce írta: ↑2025.03.17., hétf. 19:33Te egy borzasztóan unatkozó ember lehetsz. Kéne a szabadidőd.kargidje írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:45viewtopic.php?f=33&t=214717
"Ára: 799.000ft melynél jóval többet ér, az audiomarkt-on 3700Euro ért kelt el egy fekete alap kivitel... Én is többért hirdetem kint..."
Csókoljunk neki kezet, hogy kint többért hirdeti?!![]()
Azt persze nem linkeli, hogy pár hónapja jóval olcsóbban vette:
viewtopic.php?f=33&t=206853&p=2928206&h ... l#p2928206
Amugy meg micsoda megátalkodott gonoszság az, hogy +10%-al többért meri felrakni, mint amennyiért vette 1/4 évvel ezelőtt, amit természetesen úgyis lealkudnak azonnal! Mármint a komoly vevők. Tudod ők azok akik ha komolyan gondolják a vásárlást akkor felhívják a vevőt és megegyeznek.
Fúj milyen aljas fórumellenes nepper attitűd ez! Neked hála köszönjük hogy felhívtad a figyelmünket erre a kész átverésre, bízom benne hogy jobban is alszol ettől.
Te egy borzasztóan unatkozó ember lehetsz. Kéne a szabadidőd.kargidje írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:45viewtopic.php?f=33&t=214717
"Ára: 799.000ft melynél jóval többet ér, az audiomarkt-on 3700Euro ért kelt el egy fekete alap kivitel... Én is többért hirdetem kint..."
Csókoljunk neki kezet, hogy kint többért hirdeti?!![]()
Azt persze nem linkeli, hogy pár hónapja jóval olcsóbban vette:
viewtopic.php?f=33&t=206853&p=2928206&h ... l#p2928206

Rosszul tudod. Az állam ilyenkor elesik az áfától, mert ugye a cég visszaigényli azt. Mivel Áfát visszaigényelni csak olyan árú vagy szolgáltatás után lehetséges, ami a cég üzleti tevékenységéhez kapcsolódik - és itt nyilvánvalóan nem erről van szó - a cég ebben az esetben költségvetési csalást követ el. Kisebb tételben is bűncselekmény, nem szabálysértés.

Az államnak megy az ÁFA, majd szépen vissza is fizeti a "számlagyárosnak".