Tehát nem a kamuidézetet közreadó a ludas, hanem a keresés és az algoritmusok... ööööö.... ez is egy megközelítés.chord_ írta: ↑2025.03.24., hétf. 20:54Ne csúsztassunk.kaef2 írta: ↑2025.03.24., hétf. 17:10
Ugye nem baj, hogy nem a Google-ben kerestem (tudván, hogy az ilyen keresésekre nem a legjobb), hanem, ahogy írtam már, a Grokkal és a Geminivel. A Grok ezt írja elsőre, a "keress az avx fórumon a hifi kábelek szigetelésének eltávolításáról szóló posztokat" promptra:
...
Számtalanszor leirtam már itt is, hogy soha nem akarok senkit semmiről meggyőzni, csupán elmondom a véleményemet a legjobb tudásom szerint. Ez most sincs másképpen.
Ha az avx kulcsszó is szerepel, akkor a Google az első oldalon hozza. Nem kell a Grok hozzá, sem a Gemini.
Nélküle meg nem találja.
Ez volt a lényeg.
Pont arról volt szó, hogy ismeretlen a weboldal, ahol keressük az idézetet. Ha ismert, akkor Móricka is megtalálja könnyedén.
Keresni lehetett úgyis, hogy legyen eredménye, meg úgyis hogy ne legyen.
Te úgy akartál keresni, hogy ne legyen eredménye...
Még egyszer és utoljára írom le, nem akarok ezzel senkit sem fárasztani tovább:
Az eredeti kutatást idéző posztban leírtam, hogy a Grok3 és a Gemini Deep Search illetve Deep Research alkalmazásai több, mint 200 weboldal, vagyis az összes 2005 és 2015 között megtartott amerikai kiállítás sajtóanyagai és az ismertebb hifi kiadványok ezekről szóló tudósításai, valamint a nagyobb kábelgyártók (AQ, Transparent, Nordost, SIltech, stb) honlapjainak, blogposztjainak, sajtóarchívumaik ellenőrzése után odajutottak, hogy 2005-2015 között valószínűleg nem volt egyetlen olyan sajtótájékoztató sem amerikai kiállításon, amelyet kábelgyártó tartott volna.
"Based on the available information, there is no clear evidence of a press conference organized by any cable manufacturer at an American high-end audio show between 2005 and 2015." írta a Grok3
Ezek után lehet az algoritmusokat hibásnak tartani, csak nem érdemes. Inkább kínos.
A magam részéről befejeztem ezt a témát. Már én is unom.