Vicceltem....Shimano írta: ↑2025.03.23., vas. 11:31Pontosabban a külső pvc borítást.Ezt nem nagy kaland leszedni,könnyen levágható.Hogy jobb e így azt nem tudom,de mivel ezt nem valószínű hogy a jobb hang miatt teszik fel a gyártók,ha nem inkább kényszerűségből,mert valamivel csak burkolni kell hogy bírja a mechanikus hatásokat,de ez itthon nem játszik.
Fülelek ajánlotta,a miértjét nem kérdeztem,és én nem is vetettem össze a két változatot,de rosszabb biztosan nem lett attól hogy nincs rajta a pvc burkolat.
Ha majd fülelek erre jár,és érez is inspirációt ezügyben infót adni,majd elmondja a miértekre a választ.
Ott volt a mosoly-jel.
Ez már régi téma. Én az 'újkori' (a Darvas-féle utáni) előretörését Cables ténykedésétől datálom; nálam már egy jó ideje ez az 'iskola' van, írtam is jó sokat erről.
Van egy hely, ahol a tápkábel kifogott rajtam, az övé sem illik oda, meg másé sem, már elengedtem ezt a projectet (a Pro-Ject-tel:)), fura módon ott az öntött szg drót a legjobb; itt a külső pvc lehúzás utáni javulás gyönyörűen kihallható.
Ne kövessük el azt a logikai hibát, hogy ez akkor azt jelenti, hogy minden borítás száműzendő, és a szigetelés meg a vastag izolációs geometria az ab ovo rossz.
Nem.
Azt célszerű leszűrni, hogy minden anyag, ami a kábel vezető része körül van, az befolyásolja a hangot. Vagy így, vagy úgy, vagy amúgy. A megoldások meg az alkalmazott anyagok száma szinte a végtelent közelíti; tehát már a formális matematika is azt mondja, hogy lehetséges nagyon jó hang-hatás a vastag / kompozit / stb. szigetelési megoldásokkal is.
Per pillanat hozzám az ellen-példa esetei jobban eljutottak, de ez csak saját megfigyelés.