pali923 írta: ↑2025.03.22., szomb. 19:37
Akkor én mondok egyet.

A Canare thread közepette mintegy mellékesen megemlítette valaki ezt a Duelund kábelt:
https://audiotweaks.nl/product/duelund-dca12ga-600vdc/ Vettem belőle 3 métert, ez elég olcsó volt. Egyszerű Viborg csatlakozókkal fontam belőle egy tápkábelt, és elcsodálkoztam. Ekkora változást a hangban még sohasem éreztem, amikor bedugtam az erősítőbe. Azóta is azon tanakodom, hogy nem sok-e, amit hallok. Annyira megnőtt a dinamika és a mély tartomány, hogy el sem tudtam képzelni ilyet korábban. Hallgatom pár hete, de még nem csináltam ellenpróbát, lehet, hogy kiderül, nem ez lesz az igazi... Azon is tanakodom, hogy ki kéne próbálni hangfalkábelnek is, mi baj lehet?
Írtam pár hete - ezek szerint nem láttad - hogy fonogattam én is Duelundot a 12 - esből és a 16 - osból is.
Igaz, nem a 600V változatból, hanem a pamut szigetelésűből.
/ Jobb a hangja./
Mivel nincsen 600 Voltra hitelesítve, húztam rá még + kettő pamut szigetelést , biztos ami biztos, már lehet bátran nyalogatni...
De, nem is ez a lényeg...
A 12 - es nagy energiákat mozdít meg, erős, mély basszussal. Most sajnálom csak igazán, hogy már nincsen meg az Unison Research Unico, annak a relatív kevésbbé testes és magasban kissé kiemelt hangjához nagyon passzolt volna.
A csövi Mastersound integrált eleve testes, és a Metrum dac fent kerekítettebb, inkább meleg hangjával kombinálva már egy kicsit sok lett a jóból.
A 3.33 mm2 - el szemben a 16 - os 1.32 mm2 - esből font kábellel a hangzási ballansz kicsit "vékonyabb", frissebb, átlátszóbb magasakkal bír, az én rendszerembe nagyon betalált.
Szerintem nagyon jó ár/érték arányú drót.
Vettem a 18 - asból is, - 0.82 mm2 - abból IC kábelt tervezek készíteni.
Na, nem a Vz helyére,

máshova kell...