chord_ írta: ↑2025.03.22., szomb. 00:23
Elex kereskedő, én meg felhasználó vagyok.
A gyenge agyad mikor fogja már fel, amit itt a fórumon számtalanszor leírtam már, hogy több, mint kettő éve nyugdíjban vagyok már.
Addig sem voltam kereskedő, mivel végzettségem Okleveles Villamosmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar Híradástechnika szak Műsorközlő ágazatán diplomáztam (jelessel) 1982-ben.
A Limar Audionál a műszaki, szakmai, szerviz hátteret biztosítottam. Jelenleg is végzek szerviz tevékenységet, lemezjátszók beállítását, hangszedők vizsgálatát, állapot felmérését.
Ennek a tevékenységnek sohasem volt köze a kereskedői tevékenységhez.
Úgyhogy jó lenne, ha leállnál ezzel a "kereskedőzéssel" egyszer s mindenkor.
A privát életemben mindig érdekelt a zenei reprodukciós eszközök műszaki háttere, Hogyan lehet minél jobban, élvezetesebben reprodukálni a rögzített zenéket. Már a gimnáziumi éveimben is építettem erősítőket először természetesen kapcsolási rajzok alapján, majd az egyetemi éveim alatt már saját tervezésűeket.
1981-ben, negyedéves egyetemista koromban kíváncsiságból beadtam egy érdekes phono előerősítő tervemet a HiFi Magazin versenyére, amit 82-ben győztesnek hoztak ki Darvas Lászlóék. Olyanok is voltak a pályázók között, mint Sallay úr a későbbi Etalon Audio alapítója, aki akkor az ortofon és Brüel&Kjaer hazai képviseletével volt kapcsolatban, már akkor minden létező mérési eszköz a rendelkezésére állt. Nekem nem, csak elméleti alapon raktam össze totálisan DIY kivitelben az előerősítőt.
De ennek semmi jelentősége.
Azóta folyamatos a kapcsolatom a hifivel, zenehallgatással.
Magamnak olyan rendszert raktam össze, a i számomra a maximális élvezetet okozza a zenehallgatás során.
Benne olyan kábelekkel, amik szintén ezt a célt szolgálják.
Röviden ennyi.
Arra kérlek, hogy többé ne nevezz KERESKEDŐNEK, mivel nem vagyok az és soha nem is voltam az.
KÖSZÖNÖM!