Nézd, a Te véleményed is egy a sok közül.chord_ írta: ↑2025.03.20., csüt. 09:03Kábelekről beszéltünk.
.....
De az sokkal nagyobb veszély, hogy a gyártók jó része szemét módon visszaél az extrém magas ár védőbástyájával. Hogy lehetetlen méréssel bebizonyítani, hogy hangilag egy kalap sz@r a szuper kábele. ......
Ez nagyon, de nagyon nem az vásárlók érdekeit szolgálja.
Azért azzal nem árt tisztában lenni, hogy Te a zeneirodalom 0.1%-át fogyasztod kizárólag, a hozzá kapcsolódó ízlésvilágod is a zenehallgatók 0.1%-ával azonos vagy annyival sem.
Nagyon örülök (meg szerintem a többiek is), hogy hosszú zenei és hifis utazásod után révbe értél és megtaláltad azt a rendszert, amin élvezettel hallgatod a kedvenceidet.
A baj csupán abban van, hogy a saját ízlésvilágodat és az azt kielégítő rendszeredet tartod mindenek felett állónak.
Próbáld elfogadni azt, hogy picinyke buborékodon kívül is van élet a Földön.
Másoknak teljesen más az elképzelésük, más boldogítja őket a zenehallgatás során.
És igen, vannak, akik milliókat áldoznak egy-egy készülékért, kábelért. Nem azért, mert annyira hülyék, annyira sznobok, hanem azért mert ők azokban találták meg a nekik legmegfelelőbb eszközöket, kábeleket. A saját rendszerük így boldogítja őket.
Az, hogy mi és mekkora "lehúzás" csupán a Te szemszögedből látszik annak. Azok akik más szögből látják a világot boldogan adnak ki sok-sok milliót valamire, ha azzal nekik nagyobb élvezetet nyújt a zenehallgatás.
Hidd el, senki nem ellensége a saját zsebének, még azok sem, akik gyakorlatilag bármit megvehetnek, mert megengedhetik maguknak. Ők válogatnak és ízlésük szerint döntenek.
Még valamit: én még egyetlen gyártó csúcs kábelét sem hallottam szavaiddal élve "egy kalap szarnak". Egyiket sem, pedig azért hallottam már párat. Nyilvánvalóan ehhez olyan rendszer kell, ami alapból alkalmas arra, hogy egy-egy jobb kábel ne az ő hibáit hozza ki még jobban. Egy kompletten egymilliós rendszerbe teljességgel felesleges milliós kábeleket rakni, mert csak sírva fakadsz a hallottaktól. A gyártók csúcs kábeleit illik meghajtani a készülék gyártók csúcs termékeivel, amik sajnos ma már 10 millió/készülék árnál kezdődnek. Így a komplett rendszer árát mindenki ki tudja kalkulálni. Ez sajnos egy ilyen világ. De ha ez vigasztal, ez nem csak a hifiben van így. Minden, ami a fogyasztói társadalomban az emberek igényeit elégíti ki, ilyen szélsőségesen van árazva.
MINDEN!
Lehet ezt nem szeretni nem elfogadni, de attól még így van.