Na de pont erről beszéltem! Mi a garancia arra, hogy az a "jó" balansz, amit mondjuk te annak tartasz? Vagy én. Semmi.Rock60 írta: ↑2025.03.17., hétf. 17:50Benne van a pakliban.MrCollector írta: ↑2025.03.17., hétf. 17:17
Én azt mondom a kábelemről, hogy ez tökéletesen kiegyenlített hangú. Valaki beteszi a rendszerébe és elpanaszolja mindenkinek, hogy felborult a hangkép, pl. sok lett a magas. Igen ám, de mi van akkor, ha ezt a rendszer egy másik vagy éppen több eleme okozza?
Neked, aki kábeleket gyárt tudnod kell, hogy egy ( nagyon ) jó kábel, még ha önhibáján kívül meg is borítja kicsit a korábban összebarkácsolt, megszokott hangzási ballanszt, sok más, az egész rendszerre gyakorolt pozitív tulajdonságai miatt hozza a " kötelezőt ", jobban szól tőle a rendszer.
HA elbillent a ballansz, az apróságokkal mindig korrigálható...
Pont a tavalyi találkozón az Audioforum-ban szembesültem többedszerre is azzal milyen ízlés-hallásbeli eltérések lehetnek személyenként. Ami valakinek tetszett azt más hallgathatatlannak titulálta, de igazán "szakmailag" nem tudta megmagyarázni miért. Na meg az első Audio Expo-n is ahol a standomnál kipróbáltam egy valaki által odahozott és agyondicsért fejhallgatót (ami megjegyzem sokkal olcsóbb volt, mint amihez hasonlítottuk) és nem értettem a tulajdonosa miért van annyira elragadtatva tőle. Aztán a végén megegyeztünk annyiban, hogy a maga árszintjén teljesen jó. És itt ugrik a majom a vízbe, mert sajnos sokan, akiknek nincs elég tapasztalatuk drágább illetve a sajátjuktól eltérő rendszerekkel, egyszerűen rossz mértékkel mérnek. Simán előfordulhat, hogy egy jó kábel egy "rossz" rendszerben helytelen megítélést kap, mert a jóságok mellett a hibákat is előhozza amik sokkal zavaróbbak lehetnek, mint a nyereség. Na ezt nem tudják sokan megemészteni és ebből adódnak a félrevezető véleményezések. Én, munkámból kifolyólag, sok helyen megfordulok kábeltesztelés okán és tisztában vagyok vele. Azonban a legtöbb helyen egy jó kábel mindig pozitív irányba billenti a mérleg nyelvét.