A kérdés nagyon jó és azt szoktam mondani az ilyen kérdésekre,pjm írta: ↑2025.03.17., hétf. 12:26Réz-réz bameg. Hát nem érted?
Egyvalami azonban minden mellékzönge nélkül, pusztán emberi kíváncsiságból érdekelne, aki megválaszolja, megköszönöm: szóval itt van például a Canare (de bármi más is lehetne), végre felfedezte az OFC vezetőt. Tényleg örülök, fejlesztenek. Most akkor ez a csúcs és a többi átb@szás, vagy ez az amit még érdemes megvenni, vagy tökmindegy, csak réz legyen? Ha mindegy, hogy réz legyen, akkor miért pont ez? Miért nem a másik Canare, vagy Klotz olcsóbban, vagy egy lámpazsinór 300 forintért? Ha eddig is tök jó volt a 4S11, akkor miért lett belőle OFC, és miért lettek az eddig jók lecserélve erre (hifisták által)? Egyáltalán a jót miért fejlesztette a Canare? Vagy csak marketingfogás, ha már más (Pl a Mogami) is használja, ne ezért bukják el a hifisták mezőnyét, akik 5 métert vesznek a rendszerükhöz, nem 100-at mint akik hangosítanak? (Láttam ilyen vásárlást. 200 méter mikrofonkábel, még 100 forint pluszt sem adott érte, jó a MY 206. Még így is drága, mondta.)
Komolyan érdekelne ez a teljes gondolatmenet, de azt szerintem nem fogom megtudni, pedig itt állok a két tábor között a középkategória alján szerelő kábeleimmel, így mindig csak a virtuális pofonokat kapom, hogy amim van vagy nem elég drága/jó, vagy nem elég olcsó és benne vagyok a mókuskerékben.
Tényleg, a mókuskerék milyen ár fölött fordul meg? Mert a csere olcsón is csere, szerintem. Sőt, ha nem váltasz kategóriát csak oldallépés. Na az lehet aztán a fölösleges.
Itt vagyok a rengeteg gyermeteg kérdésemmel, és - szerintem sokadmagammal - keresem a helyem köztetek, komolyan mondom.
És még az is áll az esetemben, hogy sokszor jobban tetszett egy-egy olcsóbb darab mint a drágább, (de ez az én hibám is lehet), birtoklok is ilyeneket, szeretem és tisztelem is, hogy mit adnak mennyiért, viszont mégsem gondolom egy pillanatig sem, hogy 3-5000 forintért meg lehet váltani a világot. Maximum a magad világát, ha az, hogy ezen spóroltál megnyugvással tölt el.
1- ha tudnám a titkot, gyártó lennék és nem vásárló
2 - aki azt állítja magáról, hogy tudja a kábelek titkát, más gaztettren is képes. És ebbe beleértem a gyártókat is. Hangminőség nem mérhető, így a gyártók is csak a tapasztalatból építkeznek, esetleg többet próbálgatnak és sokkal több így a tapasztalatuk és mennek egy irányba,amit jónak éreznek. Persze, a hallottak alapján a gyártástechnológia már objektív mutató és az anyagválasztás, fonás, szigetelés,csillapítás, árnyékolás,... egyebek, de ezt tervezni csak nagyvonalakban tudják, aztán vagy bejön, vagy nem.
summázva, ne akard tudni és főleg nem egy hififórumon fogod megtudni. Egyszerűen dőlj hátra és legyél vásárló, ahogy én is (és még elég sokan) teszem. Lehet akarni tudni, de úgyse fogod. Nem Te konkrétan, egyikőnk se. Nem is konkrétan Neked szól, csak Te dobtad be. De majd figyeld meg, lesz még vagy 70 szagértő hozzászólás, na,az majd segít elpakolnod magad, mely csoportba is tartozol

de bővítem a keretet és legyen három csoport (csak felhasználók. gyártót és kereskedőt hagyjuk ki)
- leszarom a drótokat
- megveszem ami tetszik és nem keresem mi kerül ezen ennyibe (ha véletlen drágább, mint 2 kifli)
- okostojások