Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

akvapark írta:
2025.03.18., kedd 11:46
A hangszedő előre-hátra huzogatásával csak azt lehet elérni, hogy az un. "nullpont átmenet" - ebből jó esetben kettő van - máshová esik. Szerencsétlen esetben - de ehhez nagyon durván kell elállítani - a második "nullpont" a kifutó barázdára esik. leborulok.gif
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM1313.HTM
Mechanikailag igen. Hangzásilag qrvára nem!

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Mitől függ a mély, a közép és minden egyéb?
Hogyan lehet jól beállítani?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1433

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

akvapark írta:
2025.03.18., kedd 11:46
A hangszedő előre-hátra huzogatásával csak azt lehet elérni, hogy az un. "nullpont átmenet" - ebből jó esetben kettő van - máshová esik. Szerencsétlen esetben - de ehhez nagyon durván kell elállítani - a második "nullpont" a kifutó barázdára esik. leborulok.gif
Így igaz.
De jó ez a HFM cikk ( is )... :smile53: :napsut:
Linn, Thorens, Mechlabor...
Mintha egy hete olvastam volna, nem 40 éve - igaz, többször... sad.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.03.18., kedd 13:10-kor.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Taarzan írta:
2025.03.18., kedd 10:57
...
Állítottam a hangszedőn. Nagyon alul volt állítva...
Még a Stevenson sablonhoz is előrébb kellett húznóm - amennyiben jól csináltam - kb 2mm-t.
Létezik? gondolkodik.gif
Most sokkal jobban kinyílt a közepe, jobb lett a tér, viszont mélyeket veszített.
Hogyan lehet jól beállítani? Nyíregyházán van valaki szaki, aki ezt meg tudná nézni nekem?
20250318_070103.jpg
Ha a túlnyúlás (overhang) továbbra is korrekt, akkor nem lehet nagy gond.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1390

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

...
Állítottam a hangszedőn. Nagyon alul volt állítva...
Még a Stevenson sablonhoz is előrébb kellett húznóm - amennyiben jól csináltam - kb 2mm-t.
Létezik? gondolkodik.gif
Most sokkal jobban kinyílt a közepe, jobb lett a tér, viszont mélyeket veszített.
Hogyan lehet jól beállítani? Nyíregyházán van valaki szaki, aki ezt meg tudná nézni nekem?
20250318_070103.jpg
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

PgSpa írta:
2025.03.16., vas. 14:10

Két Sumiko volt a karokban, a drágább talán Blacbird, az olcsóbb emlékem szerint Bluepoint. A PH 1000-ből egy Unison Research Unico 150 fogadta a jelet. Az álló dobozokról fogalmam sincs, azok is valami olasz gyártó darabjai voltak. A kábelezésre sem emlékszem, de ő Boa Acoustics forgalmazó volt ebben az árkategóriában. Egyben a srác 40e Eurora árazta be a cuccot.
Mivel a készülékek arányos képességeiben hiszek a rendszerépítésnél, nekem az Unico árkategóriáját tekintve is kilóg kicsit a sorból.
A 16 millás rendszerben, amiben a Phono több, mint 4.5 millió, kisé aránytalanul vékonynak tűnik az integrált a 2.5 milliójával.
Lehet, hogy ha egy kicsit teltebb, életszerűbb középtartománnyal megáldott erősítővel - ami még csak nem is feltétlenűl drágább - hallottad volna a rendszert, nem csak kétszer tűnt volna jobbnak az otthoninál... gondolkodik.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

PgSpa írta:
2025.03.16., vas. 14:10
Bocsánat, most olvasom a délelőtt történéseit: szóval a Gold Note PH 1000 a gyártó csúcsmodellje -volt- mert már van Mk II. is.

Két Sumiko volt a karokban, a drágább talán Blacbird, az olcsóbb emlékem szerint Bluepoint. A PH 1000-ből egy Unison Research Unico 150 fogadta a jelet.
Köszi, tehát egy phono-ról beszélünk... :smile53: :D

Rettenetesen rá voltam kattanva az UR 150 - re, autókáztam is érte 500 kilcsit szakadó esőben.
Itthon boldogan kötöttem be az öcsike - Unico p - helyére és jött a hidegzuhany...
Nem akartam hinni a fülemnek, a feleségem törte meg a kínos hallgatást :
" Ez jó szerinted ? Olyan...hiányos..."

Neked nem volt hiányérzeted a középtartományban ? gondolkodik.gif
Olyan ürességet éreztünk a közepében, hogy amíg el nem vitte az új gazdája, addig a kicsit hallgattam.
Persze voltak előnyei.
Feszes, mély basszus, nagy levegő, de a közepe vékony, mesterséges, hifi....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

DeProtector írta:
2025.03.16., vas. 13:20
revox írta:
2025.03.16., vas. 13:14

Nem értitek @rock kérdéseit :)
Nem gyengelméjű, tud guglizni, de jobb szeret elsőkézből, tapasztalati infót olvasni, mellé értelmes mederben igyekszik beszélgetni,olyanokkal, akiknek szintén a kibertér marad, mert az axxony lexarja a témát :rolleyes:

lefordítom: mesélj, milyen :)
Nagyon egyetértek. leborulok.gif
Már párszor én is megkaptam hogy a google a barátom. Tudom én is, csak akkor felmerül ugye a kérdés, hogy minek is van ez a fórum? Mert szerintem épp azért, hogy megosszuk a tapasztalatot, és nem a parttalan vitákért...
Ez kb mind így van - persze köszönet Voyager-nek a linkért - avval együtt, ha bedob valaki egy típusnevet/számot, szerintem elvárható, hogy melléírja, hogy kalapács, lószar, vagy éppen phono, ne kelljen már keresgéléssel kezdeni, ha éppen nem tudom kapásból miről is van szó...
/ Persze voltak utaló jegyek /PH/, de tényleg, ne kelljen már barkhobázni... :smile53: /

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Bocsánat, most olvasom a délelőtt történéseit: szóval a Gold Note PH 1000 a gyártó csúcsmodellje -volt- mert már van Mk II. is. Otthon soha nem hallgattam, mert minek vittem volna ilyet haza, ha többe kerül, mint az egész cuccom? Ott meghallgatva nagyon tetszett a teljes finom beállítási lehetőség, szinte nulla zaj.
Két Sumiko volt a karokban, a drágább talán Blacbird, az olcsóbb emlékem szerint Bluepoint. A PH 1000-ből egy Unison Research Unico 150 fogadta a jelet. Az álló dobozokról fogalmam sincs, azok is valami olasz gyártó darabjai voltak. A kábelezésre sem emlékszem, de ő Boa Acoustics forgalmazó volt ebben az árkategóriában. Egyben a srác 40e Eurora árazta be a cuccot.
Emlékem szerint nagyon eszköztelen, a dobozokról jól leváló, dinamikus hangot hallottunk. Klasszikus nagyzenekaron kicsit csalódás volt, de kiderült, hogy egy csapnivaló új DG nyomatot tett fel elsőként, aztán előkerült a HFM által is emlegetett Tűzmadár felvétel, no, az nagyot szólt! Barátom, akivel a lemezjátszóját buherálták közben, hozott magával egy Hungaroton lemezt, Úrhatnám szolgáló (Capella Savaria, Gregor) . Ugye hibrid lemezről van szó, de hátborzongatóan jó volt.
Azért kicsit csalódott voltam, mert itt már bejött az az érzés, hogy tízszer annyirért a hang már nem tízszer jobb, csak kétszer, :smile29: , így már tudom, hogy én ennyit akkor sem költenék lemezjátszós rendszerre, ha lenne...

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 242

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

revox írta:
2025.03.16., vas. 13:14

Nem gyengelméjű, tud guglizni, de jobb szeret elsőkézből, tapasztalati infót olvasni, mellé értelmes mederben igyekszik beszélgetni,olyanokkal, akiknek szintén a kibertér marad, mert az axxony lexarja a témát :rolleyes:

Nagyon egyetértek. leborulok.gif
Már párszor én is megkaptam hogy a google a barátom. Tudom én is, csak akkor felmerül ugye a kérdés, hogy minek is van ez a fórum? Mert szerintem épp azért, hogy megosszuk a tapasztalatot, és nem a parttalan vitákért...
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Voyager írta:
2025.03.16., vas. 09:41
Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 05:17
PgSpa írta:
2025.03.15., szomb. 18:45
Hát azért nem volt versenyben, pedig a PH1000 neki is megadta a lehetőséget.
Az egy phonó ? :napsut:
/ Már a kisebb lexikális tudással bírók kedvéért, mint pl én. :D Köszi.../
Lexikális tudással nem bíróknak itt az internet.

https://hifiboltonline.hu/GoldNote-PH-1000

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 05:17
PgSpa írta:
Lexikális tudással nem bíróknak itt az internet.

https://hifiboltonline.hu/GoldNote-PH-1000
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

PgSpa írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

PgSpa írta:
mondjuk,az én fantáziámat jobban mozgatja az alacsony asztalkán lévő Pioneer PLC 590-es,mint a kuktafazék+acélfelni+palacintasütő keveréke,amely el sem fér normálisan egy méretes "asztalkán" 31_1_21.gif
[/quote]

A Pio barátom példánya, éppen beállítani vittük az Őrvidéken (nem szívesen írom Burgenlandnak) telephelyet fenntartó magyar kereskedő sráchoz. Hát azért nem volt versenyben, pedig a PH1000 neki is megadta a lehetőséget.
A srác vállalkozása sajnos azóta tönkrement...
[/quote]

Nem Krisztiánnak hívják?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

[/quote]

mondjuk,az én fantáziámat jobban mozgatja az alacsony asztalkán lévő Pioneer PLC 590-es,mint a kuktafazék+acélfelni+palacintasütő keveréke,amely el sem fér normálisan egy méretes "asztalkán" 31_1_21.gif
[/quote]

A Pio barátom példánya, éppen beállítani vittük az Őrvidéken (nem szívesen írom Burgenlandnak) telephelyet fenntartó magyar kereskedő sráchoz. Hát azért nem volt versenyben, pedig a PH1000 neki is megadta a lehetőséget.
A srác vállalkozása sajnos azóta tönkrement...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2025.03.15., szomb. 11:18

lentebb a youtubevideó
Nincsen fülesem sajna, de a ThinkPad-on is hallatszik, hogy jól szól...
A mellette lévő magas fényű famintás klasszik felépítésű darab mi lehet ?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

PgSpa írta:
2025.03.14., pén. 15:04
Volt alkalmam ilyet hallgatni a képen látható felállásban. Jó volt, de az árcímke elég riasztó...
IMG_1356.jpeg
IMG_1358.jpeg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.03.15., szomb. 11:04
revox írta:
2025.03.15., szomb. 09:40

De az fix, nem elhanyagolható a feleségtűrő faktor sem (bár nálam ez se jelent nagy gondot. Most is én találtam ki, hogy "menjen").

De pl a linkelt Scheu videón hallom azt a mélyről feltörő, testes basszust. Mondjuk az alatt se ikea komód van :)
Asszonypajtások nem egyformák...
/ Mondjuk a sarokba nem keltene nagy feltűnést, csak rengeteg maddzag kéne.../

Melyik az a link ? gondolkodik.gif
lentebb a youtubevideó
dugj be egy fülest/headsetet és a bőgő virgoncságát és erejét figyeld :smile53:
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2025.03.15., szomb. 09:40

De az fix, nem elhanyagolható a feleségtűrő faktor sem (bár nálam ez se jelent nagy gondot. Most is én találtam ki, hogy "menjen").

De pl a linkelt Scheu videón hallom azt a mélyről feltörő, testes basszust. Mondjuk az alatt se ikea komód van :)
Asszonypajtások nem egyformák...
/ Mondjuk a sarokba nem keltene nagy feltűnést, csak rengeteg maddzag kéne.../

Melyik az a link ? gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.03.15., szomb. 09:04
revox írta:
2025.03.14., pén. 22:01
DeProtector írta:
2025.03.14., pén. 21:49
... pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)
Akkor kb. Linn ár mind a három.

Azért nem lehet eltekinteni az asszonyfaktortól. :kiss:

Hiába jobb a " Disznó " a DPS - nél és a Linn - nél is, sok háztartásba nem tehetné be a lábát, ezért kérhetnek a csinos kicsikért fajlagosan többet, vagy inkább reciprok, azért nem kérhetnek a " Disznóért " annyit, amennyit a hangja alapján lehetne.
Ez is benne lehet vastagon, de pl a disznónak hátránya az is, hogy egy kardeszkásra készült. Én is nézegettem, hogy tudnék rá legalább két kart szerelni (aminek az én szintemen semmi értelme, legyen egy jó kar és PU, de szeretek játszani), de csak úgy lehet, ha nem túl elegánsan, valahova felfúrok egy plusz "építményt", ami az olaszos dizájlnolást pofánveri :D De az fix, nem elhanyagolható a feleségtűrő faktor sem (bár nálam ez se jelent nagy gondot. Most is én találtam ki, hogy "menjen"). Cserèbe olyan átvitele van az alsó tartományban, amit a kis kasztnik kevésbé tudnak.. De pl a linkelt Scheu videón hallom azt a mélyről feltörő, testes basszust. Mondjuk az alatt se ikea komód van :)
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2025.03.14., pén. 22:01
DeProtector írta:
... pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)
Akkor kb. Linn ár mind a három.

Azért nem lehet eltekinteni az asszonyfaktortól. :kiss:

Hiába jobb a " Disznó " a DPS - nél és a Linn - nél is, sok háztartásba nem tehetné be a lábát, ezért kérhetnek a csinos kicsikért fajlagosan többet, vagy inkább reciprok, azért nem kérhetnek a " Disznóért " annyit, amennyit a hangja alapján lehetne.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 242

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Rock60 írta:
2025.03.15., szomb. 08:50

Nagy innováció... :kapdelm:

Én szeretem a LInn-t, de ezt már túlzásnak tartom egy kicsit... gondolkodik.gif
Nem vagy vele egyedül.
És ahogy elnéztem, ez már az angolok fanok nagyrészénél is kiverte a biztit.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

DeProtector írta:
A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
:smile51:
Nagy innováció... :kapdelm:

Én szeretem a LInn-t, de ezt már túlzásnak tartom egy kicsit... gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.03.14., pén. 23:23
ELEX jelzett... a TW Acusticot visszaszívom. én a "kompakt" Raven GT-re gondoltam, ami még nemrég megállt 2m alatt, ami nem kevés, de a konkurenciához képest azért elég megnyeró futőmű... beduplázott, sorry... :smile53: azt csak csendben mondom, nemrég (azért jópár éve), az akkori top, Raven AC is röhögve kifért 2 alatt... Még a Csontos Istvánét én adtam el, de pontosan nem emléxem, de szerintem 1 mill körül... most a rega planar3 kiszerelt tápos verziója fél milla... alakul :D
Erről beszéltem... Melyiket hány havi fizuért kaptad meg akkor és mennyiért most? gondolkodik.gif Írhatunk/mondhatunk nagy számokat ha nem vesszük észre, hogy az értéke mennyi!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”