Mechanikailag igen. Hangzásilag qrvára nem!akvapark írta: ↑2025.03.18., kedd 11:46A hangszedő előre-hátra huzogatásával csak azt lehet elérni, hogy az un. "nullpont átmenet" - ebből jó esetben kettő van - máshová esik. Szerencsétlen esetben - de ehhez nagyon durván kell elállítani - a második "nullpont" a kifutó barázdára esik.![]()
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM1313.HTM
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Re: Lemezjátszó
Mitől függ a mély, a közép és minden egyéb?
Hogyan lehet jól beállítani?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
Így igaz.akvapark írta: ↑2025.03.18., kedd 11:46A hangszedő előre-hátra huzogatásával csak azt lehet elérni, hogy az un. "nullpont átmenet" - ebből jó esetben kettő van - máshová esik. Szerencsétlen esetben - de ehhez nagyon durván kell elállítani - a második "nullpont" a kifutó barázdára esik.![]()
De jó ez a HFM cikk ( is )...

Linn, Thorens, Mechlabor...
Mintha egy hete olvastam volna, nem 40 éve - igaz, többször...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.03.18., kedd 13:10-kor.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Ha a túlnyúlás (overhang) továbbra is korrekt, akkor nem lehet nagy gond.Taarzan írta: ↑2025.03.18., kedd 10:57...
Állítottam a hangszedőn. Nagyon alul volt állítva...
Még a Stevenson sablonhoz is előrébb kellett húznóm - amennyiben jól csináltam - kb 2mm-t.
Létezik?![]()
Most sokkal jobban kinyílt a közepe, jobb lett a tér, viszont mélyeket veszített.
Hogyan lehet jól beállítani? Nyíregyházán van valaki szaki, aki ezt meg tudná nézni nekem?
20250318_070103.jpg
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
A hangszedő előre-hátra huzogatásával csak azt lehet elérni, hogy az un. "nullpont átmenet" - ebből jó esetben kettő van - máshová esik. Szerencsétlen esetben - de ehhez nagyon durván kell elállítani - a második "nullpont" a kifutó barázdára esik.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
...
Még a Stevenson sablonhoz is előrébb kellett húznóm - amennyiben jól csináltam - kb 2mm-t.
Létezik?
Most sokkal jobban kinyílt a közepe, jobb lett a tér, viszont mélyeket veszített.
Hogyan lehet jól beállítani? Nyíregyházán van valaki szaki, aki ezt meg tudná nézni nekem?
Létezik?

Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
Mivel a készülékek arányos képességeiben hiszek a rendszerépítésnél, nekem az Unico árkategóriáját tekintve is kilóg kicsit a sorból.PgSpa írta: ↑2025.03.16., vas. 14:10
Két Sumiko volt a karokban, a drágább talán Blacbird, az olcsóbb emlékem szerint Bluepoint. A PH 1000-ből egy Unison Research Unico 150 fogadta a jelet. Az álló dobozokról fogalmam sincs, azok is valami olasz gyártó darabjai voltak. A kábelezésre sem emlékszem, de ő Boa Acoustics forgalmazó volt ebben az árkategóriában. Egyben a srác 40e Eurora árazta be a cuccot.
A 16 millás rendszerben, amiben a Phono több, mint 4.5 millió, kisé aránytalanul vékonynak tűnik az integrált a 2.5 milliójával.
Lehet, hogy ha egy kicsit teltebb, életszerűbb középtartománnyal megáldott erősítővel - ami még csak nem is feltétlenűl drágább - hallottad volna a rendszert, nem csak kétszer tűnt volna jobbnak az otthoninál...

Köszi, tehát egy phono-ról beszélünk...PgSpa írta: ↑2025.03.16., vas. 14:10Bocsánat, most olvasom a délelőtt történéseit: szóval a Gold Note PH 1000 a gyártó csúcsmodellje -volt- mert már van Mk II. is.
Két Sumiko volt a karokban, a drágább talán Blacbird, az olcsóbb emlékem szerint Bluepoint. A PH 1000-ből egy Unison Research Unico 150 fogadta a jelet.

Rettenetesen rá voltam kattanva az UR 150 - re, autókáztam is érte 500 kilcsit szakadó esőben.
Itthon boldogan kötöttem be az öcsike - Unico p - helyére és jött a hidegzuhany...
Nem akartam hinni a fülemnek, a feleségem törte meg a kínos hallgatást :
" Ez jó szerinted ? Olyan...hiányos..."
Neked nem volt hiányérzeted a középtartományban ?

Olyan ürességet éreztünk a közepében, hogy amíg el nem vitte az új gazdája, addig a kicsit hallgattam.
Persze voltak előnyei.
Feszes, mély basszus, nagy levegő, de a közepe vékony, mesterséges, hifi....
Ez kb mind így van - persze köszönet Voyager-nek a linkért - avval együtt, ha bedob valaki egy típusnevet/számot, szerintem elvárható, hogy melléírja, hogy kalapács, lószar, vagy éppen phono, ne kelljen már keresgéléssel kezdeni, ha éppen nem tudom kapásból miről is van szó...DeProtector írta: ↑2025.03.16., vas. 13:20Nagyon egyetértek.revox írta: ↑2025.03.16., vas. 13:14
Nem értitek @rock kérdéseit :)
Nem gyengelméjű, tud guglizni, de jobb szeret elsőkézből, tapasztalati infót olvasni, mellé értelmes mederben igyekszik beszélgetni,olyanokkal, akiknek szintén a kibertér marad, mert az axxony lexarja a témát![]()
lefordítom: mesélj, milyen :)![]()
Már párszor én is megkaptam hogy a google a barátom. Tudom én is, csak akkor felmerül ugye a kérdés, hogy minek is van ez a fórum? Mert szerintem épp azért, hogy megosszuk a tapasztalatot, és nem a parttalan vitákért...
/ Persze voltak utaló jegyek /PH/, de tényleg, ne kelljen már barkhobázni...

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 435
Bocsánat, most olvasom a délelőtt történéseit: szóval a Gold Note PH 1000 a gyártó csúcsmodellje -volt- mert már van Mk II. is. Otthon soha nem hallgattam, mert minek vittem volna ilyet haza, ha többe kerül, mint az egész cuccom? Ott meghallgatva nagyon tetszett a teljes finom beállítási lehetőség, szinte nulla zaj.
Két Sumiko volt a karokban, a drágább talán Blacbird, az olcsóbb emlékem szerint Bluepoint. A PH 1000-ből egy Unison Research Unico 150 fogadta a jelet. Az álló dobozokról fogalmam sincs, azok is valami olasz gyártó darabjai voltak. A kábelezésre sem emlékszem, de ő Boa Acoustics forgalmazó volt ebben az árkategóriában. Egyben a srác 40e Eurora árazta be a cuccot.
Emlékem szerint nagyon eszköztelen, a dobozokról jól leváló, dinamikus hangot hallottunk. Klasszikus nagyzenekaron kicsit csalódás volt, de kiderült, hogy egy csapnivaló új DG nyomatot tett fel elsőként, aztán előkerült a HFM által is emlegetett Tűzmadár felvétel, no, az nagyot szólt! Barátom, akivel a lemezjátszóját buherálták közben, hozott magával egy Hungaroton lemezt, Úrhatnám szolgáló (Capella Savaria, Gregor) . Ugye hibrid lemezről van szó, de hátborzongatóan jó volt.
Azért kicsit csalódott voltam, mert itt már bejött az az érzés, hogy tízszer annyirért a hang már nem tízszer jobb, csak kétszer,
, így már tudom, hogy én ennyit akkor sem költenék lemezjátszós rendszerre, ha lenne...
Emlékem szerint nagyon eszköztelen, a dobozokról jól leváló, dinamikus hangot hallottunk. Klasszikus nagyzenekaron kicsit csalódás volt, de kiderült, hogy egy csapnivaló új DG nyomatot tett fel elsőként, aztán előkerült a HFM által is emlegetett Tűzmadár felvétel, no, az nagyot szólt! Barátom, akivel a lemezjátszóját buherálták közben, hozott magával egy Hungaroton lemezt, Úrhatnám szolgáló (Capella Savaria, Gregor) . Ugye hibrid lemezről van szó, de hátborzongatóan jó volt.
Azért kicsit csalódott voltam, mert itt már bejött az az érzés, hogy tízszer annyirért a hang már nem tízszer jobb, csak kétszer,

- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 242
Nagyon egyetértek.revox írta: ↑2025.03.16., vas. 13:14
Nem értitek @rock kérdéseit :)
Nem gyengelméjű, tud guglizni, de jobb szeret elsőkézből, tapasztalati infót olvasni, mellé értelmes mederben igyekszik beszélgetni,olyanokkal, akiknek szintén a kibertér marad, mert az axxony lexarja a témát![]()
lefordítom: mesélj, milyen :)

Már párszor én is megkaptam hogy a google a barátom. Tudom én is, csak akkor felmerül ugye a kérdés, hogy minek is van ez a fórum? Mert szerintem épp azért, hogy megosszuk a tapasztalatot, és nem a parttalan vitákért...
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Nem értitek @rock kérdéseit :)Voyager írta: ↑2025.03.16., vas. 09:41Lexikális tudással nem bíróknak itt az internet.
https://hifiboltonline.hu/GoldNote-PH-1000
Nem gyengelméjű, tud guglizni, de jobb szeret elsőkézből, tapasztalati infót olvasni, mellé értelmes mederben igyekszik beszélgetni,olyanokkal, akiknek szintén a kibertér marad, mert az axxony lexarja a témát

lefordítom: mesélj, milyen :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
mondjuk,az én fantáziámat jobban mozgatja az alacsony asztalkán lévő Pioneer PLC 590-es,mint a kuktafazék+acélfelni+palacintasütő keveréke,amely el sem fér normálisan egy méretes "asztalkán"

[/quote]
A Pio barátom példánya, éppen beállítani vittük az Őrvidéken (nem szívesen írom Burgenlandnak) telephelyet fenntartó magyar kereskedő sráchoz. Hát azért nem volt versenyben, pedig a PH1000 neki is megadta a lehetőséget.
A srác vállalkozása sajnos azóta tönkrement...
[/quote]
Nem Krisztiánnak hívják?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 435
[/quote]
mondjuk,az én fantáziámat jobban mozgatja az alacsony asztalkán lévő Pioneer PLC 590-es,mint a kuktafazék+acélfelni+palacintasütő keveréke,amely el sem fér normálisan egy méretes "asztalkán"
[/quote]
A Pio barátom példánya, éppen beállítani vittük az Őrvidéken (nem szívesen írom Burgenlandnak) telephelyet fenntartó magyar kereskedő sráchoz. Hát azért nem volt versenyben, pedig a PH1000 neki is megadta a lehetőséget.

[/quote]
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
lentebb a youtubevideó
dugj be egy fülest/headsetet és a bőgő virgoncságát és erejét figyeld

halfnote.hu
halfnote.hu
Asszonypajtások nem egyformák...
/ Mondjuk a sarokba nem keltene nagy feltűnést, csak rengeteg maddzag kéne.../
Melyik az a link ?

Ez is benne lehet vastagon, de pl a disznónak hátránya az is, hogy egy kardeszkásra készült. Én is nézegettem, hogy tudnék rá legalább két kart szerelni (aminek az én szintemen semmi értelme, legyen egy jó kar és PU, de szeretek játszani), de csak úgy lehet, ha nem túl elegánsan, valahova felfúrok egy plusz "építményt", ami az olaszos dizájlnolást pofánveriRock60 írta: ↑2025.03.15., szomb. 09:04Akkor kb. Linn ár mind a három.revox írta: ↑2025.03.14., pén. 22:01ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)DeProtector írta: ↑2025.03.14., pén. 21:49... pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
Azért nem lehet eltekinteni az asszonyfaktortól.![]()
Hiába jobb a " Disznó " a DPS - nél és a Linn - nél is, sok háztartásba nem tehetné be a lábát, ezért kérhetnek a csinos kicsikért fajlagosan többet, vagy inkább reciprok, azért nem kérhetnek a " Disznóért " annyit, amennyit a hangja alapján lehetne.

halfnote.hu
halfnote.hu
Akkor kb. Linn ár mind a három.revox írta: ↑2025.03.14., pén. 22:01ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)DeProtector írta: ↑2025.03.14., pén. 21:49... pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
Azért nem lehet eltekinteni az asszonyfaktortól.

Hiába jobb a " Disznó " a DPS - nél és a Linn - nél is, sok háztartásba nem tehetné be a lábát, ezért kérhetnek a csinos kicsikért fajlagosan többet, vagy inkább reciprok, azért nem kérhetnek a " Disznóért " annyit, amennyit a hangja alapján lehetne.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 242
Nem vagy vele egyedül.
És ahogy elnéztem, ez már az angolok fanok nagyrészénél is kiverte a biztit.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
Nagy innováció...DeProtector írta: ↑2025.03.14., pén. 21:49A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
![]()

Én szeretem a LInn-t, de ezt már túlzásnak tartom egy kicsit...

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Erről beszéltem... Melyiket hány havi fizuért kaptad meg akkor és mennyiért most?revox írta: ↑2025.03.14., pén. 23:23ELEX jelzett... a TW Acusticot visszaszívom. én a "kompakt" Raven GT-re gondoltam, ami még nemrég megállt 2m alatt, ami nem kevés, de a konkurenciához képest azért elég megnyeró futőmű... beduplázott, sorry...azt csak csendben mondom, nemrég (azért jópár éve), az akkori top, Raven AC is röhögve kifért 2 alatt... Még a Csontos Istvánét én adtam el, de pontosan nem emléxem, de szerintem 1 mill körül... most a rega planar3 kiszerelt tápos verziója fél milla... alakul
![]()