Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 237

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

revox írta:
2025.03.16., vas. 13:14

Nem értitek @rock kérdéseit :)
Nem gyengelméjű, tud guglizni, de jobb szeret elsőkézből, tapasztalati infót olvasni, mellé értelmes mederben igyekszik beszélgetni,olyanokkal, akiknek szintén a kibertér marad, mert az axxony lexarja a témát :rolleyes:

lefordítom: mesélj, milyen :)
Nagyon egyetértek. leborulok.gif
Már párszor én is megkaptam hogy a google a barátom. Tudom én is, csak akkor felmerül ugye a kérdés, hogy minek is van ez a fórum? Mert szerintem épp azért, hogy megosszuk a tapasztalatot, és nem a parttalan vitákért...
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4481
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Voyager írta:
2025.03.16., vas. 09:41
Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 05:17
PgSpa írta:
2025.03.15., szomb. 18:45
Hát azért nem volt versenyben, pedig a PH1000 neki is megadta a lehetőséget.
Az egy phonó ? :napsut:
/ Már a kisebb lexikális tudással bírók kedvéért, mint pl én. :D Köszi.../
Lexikális tudással nem bíróknak itt az internet.

https://hifiboltonline.hu/GoldNote-PH-1000
Nem értitek @rock kérdéseit :)
Nem gyengelméjű, tud guglizni, de jobb szeret elsőkézből, tapasztalati infót olvasni, mellé értelmes mederben igyekszik beszélgetni,olyanokkal, akiknek szintén a kibertér marad, mert az axxony lexarja a témát :rolleyes:

lefordítom: mesélj, milyen :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 05:17
PgSpa írta:
Lexikális tudással nem bíróknak itt az internet.

https://hifiboltonline.hu/GoldNote-PH-1000
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

PgSpa írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

PgSpa írta:
mondjuk,az én fantáziámat jobban mozgatja az alacsony asztalkán lévő Pioneer PLC 590-es,mint a kuktafazék+acélfelni+palacintasütő keveréke,amely el sem fér normálisan egy méretes "asztalkán" 31_1_21.gif
[/quote]

A Pio barátom példánya, éppen beállítani vittük az Őrvidéken (nem szívesen írom Burgenlandnak) telephelyet fenntartó magyar kereskedő sráchoz. Hát azért nem volt versenyben, pedig a PH1000 neki is megadta a lehetőséget.
A srác vállalkozása sajnos azóta tönkrement...
[/quote]

Nem Krisztiánnak hívják?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

[/quote]

mondjuk,az én fantáziámat jobban mozgatja az alacsony asztalkán lévő Pioneer PLC 590-es,mint a kuktafazék+acélfelni+palacintasütő keveréke,amely el sem fér normálisan egy méretes "asztalkán" 31_1_21.gif
[/quote]

A Pio barátom példánya, éppen beállítani vittük az Őrvidéken (nem szívesen írom Burgenlandnak) telephelyet fenntartó magyar kereskedő sráchoz. Hát azért nem volt versenyben, pedig a PH1000 neki is megadta a lehetőséget.
A srác vállalkozása sajnos azóta tönkrement...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2025.03.15., szomb. 11:18

lentebb a youtubevideó
Nincsen fülesem sajna, de a ThinkPad-on is hallatszik, hogy jól szól...
A mellette lévő magas fényű famintás klasszik felépítésű darab mi lehet ?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

PgSpa írta:
2025.03.14., pén. 15:04
Volt alkalmam ilyet hallgatni a képen látható felállásban. Jó volt, de az árcímke elég riasztó...
IMG_1356.jpeg
IMG_1358.jpeg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.03.15., szomb. 11:04
revox írta:
2025.03.15., szomb. 09:40

De az fix, nem elhanyagolható a feleségtűrő faktor sem (bár nálam ez se jelent nagy gondot. Most is én találtam ki, hogy "menjen").

De pl a linkelt Scheu videón hallom azt a mélyről feltörő, testes basszust. Mondjuk az alatt se ikea komód van :)
Asszonypajtások nem egyformák...
/ Mondjuk a sarokba nem keltene nagy feltűnést, csak rengeteg maddzag kéne.../

Melyik az a link ? gondolkodik.gif
lentebb a youtubevideó
dugj be egy fülest/headsetet és a bőgő virgoncságát és erejét figyeld :smile53:
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2025.03.15., szomb. 09:40

De az fix, nem elhanyagolható a feleségtűrő faktor sem (bár nálam ez se jelent nagy gondot. Most is én találtam ki, hogy "menjen").

De pl a linkelt Scheu videón hallom azt a mélyről feltörő, testes basszust. Mondjuk az alatt se ikea komód van :)
Asszonypajtások nem egyformák...
/ Mondjuk a sarokba nem keltene nagy feltűnést, csak rengeteg maddzag kéne.../

Melyik az a link ? gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.03.15., szomb. 09:04
revox írta:
2025.03.14., pén. 22:01
DeProtector írta:
2025.03.14., pén. 21:49
... pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)
Akkor kb. Linn ár mind a három.

Azért nem lehet eltekinteni az asszonyfaktortól. :kiss:

Hiába jobb a " Disznó " a DPS - nél és a Linn - nél is, sok háztartásba nem tehetné be a lábát, ezért kérhetnek a csinos kicsikért fajlagosan többet, vagy inkább reciprok, azért nem kérhetnek a " Disznóért " annyit, amennyit a hangja alapján lehetne.
Ez is benne lehet vastagon, de pl a disznónak hátránya az is, hogy egy kardeszkásra készült. Én is nézegettem, hogy tudnék rá legalább két kart szerelni (aminek az én szintemen semmi értelme, legyen egy jó kar és PU, de szeretek játszani), de csak úgy lehet, ha nem túl elegánsan, valahova felfúrok egy plusz "építményt", ami az olaszos dizájlnolást pofánveri :D De az fix, nem elhanyagolható a feleségtűrő faktor sem (bár nálam ez se jelent nagy gondot. Most is én találtam ki, hogy "menjen"). Cserèbe olyan átvitele van az alsó tartományban, amit a kis kasztnik kevésbé tudnak.. De pl a linkelt Scheu videón hallom azt a mélyről feltörő, testes basszust. Mondjuk az alatt se ikea komód van :)
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2025.03.14., pén. 22:01
DeProtector írta:
... pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
ez is jogos, de ez se kutya. Jól ismerem a DPS-t, Kürthy használta vagy 15 évig. Jó hangja van, de ezt azért soknak érzem. OK, kar is van rajta, de ebből bőven kitelik a mázsás disznóm, álvánnyal, karral (már újonnan. ugyanit árulják, így találtam a shopra)
Akkor kb. Linn ár mind a három.

Azért nem lehet eltekinteni az asszonyfaktortól. :kiss:

Hiába jobb a " Disznó " a DPS - nél és a Linn - nél is, sok háztartásba nem tehetné be a lábát, ezért kérhetnek a csinos kicsikért fajlagosan többet, vagy inkább reciprok, azért nem kérhetnek a " Disznóért " annyit, amennyit a hangja alapján lehetne.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.03.15., szomb. 08:50

Nagy innováció... :kapdelm:

Én szeretem a LInn-t, de ezt már túlzásnak tartom egy kicsit... gondolkodik.gif
Nem vagy vele egyedül.
És ahogy elnéztem, ez már az angolok fanok nagyrészénél is kiverte a biztit.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

DeProtector írta:
A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.
:smile51:
Nagy innováció... :kapdelm:

Én szeretem a LInn-t, de ezt már túlzásnak tartom egy kicsit... gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.03.14., pén. 23:23
ELEX jelzett... a TW Acusticot visszaszívom. én a "kompakt" Raven GT-re gondoltam, ami még nemrég megállt 2m alatt, ami nem kevés, de a konkurenciához képest azért elég megnyeró futőmű... beduplázott, sorry... :smile53: azt csak csendben mondom, nemrég (azért jópár éve), az akkori top, Raven AC is röhögve kifért 2 alatt... Még a Csontos Istvánét én adtam el, de pontosan nem emléxem, de szerintem 1 mill körül... most a rega planar3 kiszerelt tápos verziója fél milla... alakul :D
Erről beszéltem... Melyiket hány havi fizuért kaptad meg akkor és mennyiért most? gondolkodik.gif Írhatunk/mondhatunk nagy számokat ha nem vesszük észre, hogy az értéke mennyi!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ELEX jelzett... a TW Acusticot visszaszívom. én a "kompakt" Raven GT-re gondoltam, ami még nemrég megállt 2m alatt, ami nem kevés, de a konkurenciához képest azért elég megnyeró futőmű... beduplázott, sorry... :smile53: azt csak csendben mondom, nemrég (azért jópár éve), az akkori top, Raven AC is röhögve kifért 2 alatt... Még a Csontos Istvánét én adtam el, de pontosan nem emléxem, de szerintem 1 mill körül... most a rega planar3 kiszerelt tápos verziója fél milla... alakul :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DeProtector írta:
supravox írta:
2025.03.14., pén. 19:09
Abban a világban ahol egy Projectre rá merik írni,hogy 2.5 mikulás ott semmin sem csodálkozom.
Teljesen elmebeteg lett a "highend" árazása.
És akkor még meg sem említettünk olyanokat, hogy pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.

https://www.fono.de/bauer-audio-dps-3?n ... 2007&c=173
halfnote.hu

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

supravox írta:
Abban a világban ahol egy Projectre rá merik írni,hogy 2.5 mikulás ott semmin sem csodálkozom.
És akkor még meg sem említettünk olyanokat, hogy pl a Linn nemrég kijött egy új LP12 upgrade-el. A fa káva helyett most már lehet rendelni rétegelt lemezből is, ami kiviteltől függően 8.600 - 10.400 £ áron van.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
PgSpa írta:
Volt alkalmam ilyet hallgatni a képen látható felállásban. Jó volt, de az árcímke elég riasztó...
IMG_1356.jpeg
IMG_1358.jpeg
a Projectet nem tudom, se pro, se kontra, de az árazás tényleg megborult. de nemrég láttam valami weblapon, pedigrésebb névvel lemezjátszót ettől többért és nem mondanám, hogy túl bonyolult szerkezet lett volna. Nem tojáshéj, de bizonyos aspektusból mégis...
Talán még a Nottingham Analog diktál viszonylag alacsony árakat, magas minőséggel (ha azóta nem emeltek...)
valamikor a tw acustic is drágának számított, mára talán a legszerényebben áraznak, tekintve a tudást... (ha azóta nem emeltek :D pár hónapja még egész földön járó áraik voltak, persze, relatíve)

hülye kérdés: mennyi most egy Xerxes? Merthogy a Scheut így videó alapján, sanszos, hogy inkább megvenném.
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2614

Hozzászólás Szerző: supravox »

PgSpa írta:
IMG_1356.jpeg
IMG_1358.jpeg
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.03.14., pén. 08:42
SoundMania írta:
2025.03.14., pén. 06:42
Nyilván nem arról van szó, hogy miket vagy épp ezeket, hanem, hogy ezeknél rosszabbat nem kellene, mert ezek már nagyon az alja... Egy Denon 103r talán 40%-et , egy jól megcsinált EMT TSD Kiseki Blue kb 62%, Frog kb 65%, Umami Red talán 70%-ot tud... (ortofon om-ek kb amennyi a számuk fele.... :) :) Remélem nincs 40-nél nagyobb mert akkor annyit sem tudnak :) )
nem ismerek minden hangszedőt, inkább csak általánosan tudok beszélni, de az biztos, ha valaki olyan költségvetésben gondolkodik, mint azt @tarzaan jelezte, akkor már elérhető a MC-zés, de MC esetén már nem biztos, hogy érdemes ennek alámenni. Akkor jobb megoldás lehet egy MM, ha valaki kevesebb büdzsével akar lemezjátszózni. Egyébként annak is megvan az előnye, pl a Goldring 1000-es szériája elég igénytelen, de zenei mindenevő és az örökkévalóságig él, ha el nem kopik,vagy törik, stb... Egy jó phonoval és egy G1012-vel pl lehet meglepetéseket okozni, főleg, ha valak felhajt egy jóféle -olcsóbban beszrezhető- csöves phonot (pl Audio Inoovations P1 vagy P2). Itt az alsó régióban, inkább azt figyeltem meg (bár ez minden szintre igaz), ha kisebb a költségvetés, érdemes a hangsúlyt a futóműre fordítani. Pl,aki venni akar egy alap Regát, inkább tegyen még hozzá és menjen rá egy Edwardsra (nagy előnye,hogy ezek viszonylag újak,nem régen vannak jelen a placcon). Ha megy tovább, és talál egy jó állapotú Townshend Avalont,arra, még tovább egy Systemdeck (bár,én azt az AValon elé tenném, árban és népszerűsdégben ez a sorrend), Elite Rock és lehet lépdelni felfele. Ezen több fog múlni, mint a phonon, ráadásul a phonoban, hangszedő terén, ha van egy jó alap (futómű) már lehet később építkezni. Nem akarok a 100kilos vaddisznóról -újra- mesélni, de az megdöbbentő, mit szól egy mezei regaRB250 és Goldring 1012GX-el, Goldring PA1 phonoval és gatyamadzagokkal. Végülis,azok amik a lenti HES képen vannak, csak kicsit erősebb kiépítésben :D

Ami biztos, okosan kell analógozni és van élet az alsó szegmensben is, de biztos, hogy sok a buktató. Emlékszem valami zöld AT MM-re, ami vérolcsó volt, de egyenletesen szólt. Nem volt felbontásbajnok, de kifejezetten jól illeszkedett, akár egy Planar3-ban is, így ez se reménytelen, de aki teheti, kicsit álmodjon nagyobbat, mert manapság a CD-k már oda tudnak verni az alsó szegmensnek :smile53:
A zene nagyjából (a dallam :) ) lejön ezeken. Aki a mélységeibe is bele akar látni /hallani, nem ússza meg komolyabb hangszedők nélkül. Systemdekre már nyugodt szívvel fel lehet tenni az Umami Redet is.
Nemrég hallgattunk Antimatter Planetary-t Regán 103r meg Systemdek Ania-val. Regán a női ének egy szarul sikerült effektezés volt a másikon már semmi bántó dolgot nem csinált, jó volt hallgatni. Persze minden más is ugyanannyival jobb volt mellette. De az effektezett női hang regán még nagyon bántott... Sokkal szélesebb sávú hang lett a Systemdek - en, életszerűbb, elevenebb, hömpölygőbb, gördülőbb... Regán fakó lett, szűk sávval, szar énekhangokkal...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

PgSpa írta:
IMG_1356.jpeg
IMG_1358.jpeg
Ma ez már olcsónak számít... Nem ismertek, így "keveset" kérhetnek csak érte. Érdemes megnézni az ismertebb és -magukat főleg- jobbnak érzett gyártók árait és a felépítést. 4-5 kilós lemezjátszókért is elkérnek 2 millát és az náluk a totál belépő szint, de úgy általában is :(
halfnote.hu

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

IMG_1356.jpeg
IMG_1358.jpeg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ezt akartam mutatni, de nem tudtam árakat... még nem hallottam,de ez a videó biztató és az árak se rosszak. ránézésre a koncepció nem rossz, de nyilván nyúltak innen-onnan :) Valamikor egy 12"-os hangkar kapcsán találkoztam a névvel,de azt a végén kihagytam, féltem, hogy mellékvágány lenne az RS Lab mellett és nem "kockáztattam vakon"

https://www.fono.de/plattenspieler/scheu-analog

youtu.be/9-cLEQI4bQA
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.03.14., pén. 06:42
Nyilván nem arról van szó, hogy miket vagy épp ezeket, hanem, hogy ezeknél rosszabbat nem kellene, mert ezek már nagyon az alja... Egy Denon 103r talán 40%-et , egy jól megcsinált EMT TSD Kiseki Blue kb 62%, Frog kb 65%, Umami Red talán 70%-ot tud... (ortofon om-ek kb amennyi a számuk fele.... :) :) Remélem nincs 40-nél nagyobb mert akkor annyit sem tudnak :) )
nem ismerek minden hangszedőt, inkább csak általánosan tudok beszélni, de az biztos, ha valaki olyan költségvetésben gondolkodik, mint azt @tarzaan jelezte, akkor már elérhető a MC-zés, de MC esetén már nem biztos, hogy érdemes ennek alámenni. Akkor jobb megoldás lehet egy MM, ha valaki kevesebb büdzsével akar lemezjátszózni. Egyébként annak is megvan az előnye, pl a Goldring 1000-es szériája elég igénytelen, de zenei mindenevő és az örökkévalóságig él, ha el nem kopik,vagy törik, stb... Egy jó phonoval és egy G1012-vel pl lehet meglepetéseket okozni, főleg, ha valak felhajt egy jóféle -olcsóbban beszrezhető- csöves phonot (pl Audio Inoovations P1 vagy P2). Itt az alsó régióban, inkább azt figyeltem meg (bár ez minden szintre igaz), ha kisebb a költségvetés, érdemes a hangsúlyt a futóműre fordítani. Pl,aki venni akar egy alap Regát, inkább tegyen még hozzá és menjen rá egy Edwardsra (nagy előnye,hogy ezek viszonylag újak,nem régen vannak jelen a placcon). Ha megy tovább, és talál egy jó állapotú Townshend Avalont,arra, még tovább egy Systemdeck (bár,én azt az AValon elé tenném, árban és népszerűsdégben ez a sorrend), Elite Rock és lehet lépdelni felfele. Ezen több fog múlni, mint a phonon, ráadásul a phonoban, hangszedő terén, ha van egy jó alap (futómű) már lehet később építkezni. Nem akarok a 100kilos vaddisznóról -újra- mesélni, de az megdöbbentő, mit szól egy mezei regaRB250 és Goldring 1012GX-el, Goldring PA1 phonoval és gatyamadzagokkal. Végülis,azok amik a lenti HES képen vannak, csak kicsit erősebb kiépítésben :D

Ami biztos, okosan kell analógozni és van élet az alsó szegmensben is, de biztos, hogy sok a buktató. Emlékszem valami zöld AT MM-re, ami vérolcsó volt, de egyenletesen szólt. Nem volt felbontásbajnok, de kifejezetten jól illeszkedett, akár egy Planar3-ban is, így ez se reménytelen, de aki teheti, kicsit álmodjon nagyobbat, mert manapság a CD-k már oda tudnak verni az alsó szegmensnek :smile53:
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”