Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 229

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Gulka. írta:
2025.03.05., szer. 15:39
Az előző 2 hónap eléggé hullámvasút volt számomra...... Úgy alakult az élet, hogy itthon maradtak a kis Bee-k és én is.
Kaptak csinos homokkal töltött állványokat (Norstone) és hangfal tüskét (Soundcare) is.
Érdekes az új hangkép számomra. Azt hiszem, hogy az első Bee-k állványokon...
Mi indokolta az állványt?
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Az előző 2 hónap eléggé hullámvasút volt számomra...... Úgy alakult az élet, hogy itthon maradtak a kis Bee-k és én is.
Kaptak csinos homokkal töltött állványokat (Norstone) és hangfal tüskét (Soundcare) is.
Érdekes az új hangkép számomra. Azt hiszem, hogy az első Bee-k állványokon...
Csatolmányok
Otthoniszett.jpeg
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

akvapark írta:
2025.03.04., kedd 07:51
merida írta:
2025.03.02., vas. 16:22
A kis mütyűr Asterisk is zenélt? És ha igen, milyen?
Többen kérték, hogy jellemezzem a hangot.
Nem szeretem a "barista" és "sommelier" stílusú leírásokat, ezért egyszerűen én nyíltnak, világosnak, dinamikusnak és vidámnak halottam ezt az összeállítást.
Még egyszerűbben: Én tudnék vele élni.
Ez a "vidám" eléggé találó kifejezés. Egyszerre van benne valami a régi Obeliskek szerethető zenéléséből, és az Elixír lendületességéből. Én régebben hallottam a bemutató teremben, akkor talán az utolsó szériás StandArtok voltak rákötve, kártyás Abacus S forrással, Tidalról "etetve", és szerintem is egy "élhető" kis készülék. Valamilyen jó hangú beépített dac-os streamerrel és egy hozzá passzoló dobozzal akár végleges megoldás, vagy nívós másodrendszer része lehet.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Mathias írta:
2025.03.04., kedd 18:44
Shimano írta:
2025.03.03., hétf. 18:22
És egy kérdés is,a QFLT most már egy ideje elérhető,mik a tapasztalatok így már hosszabb távon vele?
Trafó búgás miatt nem kell hogy használjam ...
Én a dc miatt vettem qflt-t. Így nagyon nem teszteltem "hangra". De érzek némi hatást, pozitívat. Megfogalmazni nem tudom de fókuszáltabbnak érzem a hangot, jobban "egyben van" értem ezalatt, mintha feszesebb lenne tőle a Lagrange.
Nekem is a trafó búgása miatt kellett, amit teljes mértékben megszüntetett. Korábban próbáltam más szűrőket, általában hatásosak voltak, de mindegyik elvitt valamit a dinamikából. Különböző mértékben, de összenyomták a zenét. Ez az, amit a Q-FLT nem csinál. Hangban hasonlót érzek, mint amit @Mathias leírt, én ehhez a nagyon mély zenei "csendeket" tenném hozzá, a trafó elcsendesedése mellé :rolleyes:
Amikor megvettem, teszteltem oda-vissza, szűrővel és nélküle a rendszert, de hamar kiderült, hogy marad, és azóta se húztam szét. Nálam hatos elosztót szolgál ki, ebből az erősítő teljesítményfelvétele a legnagyobb, a többié nem jelentős, így a 10A terhelhetőség bőven elég. Annyit még megtettem, hogy a dugasztápos készülékek egy másik konnektorból táplált külön elosztóban vannak, de ennek a hatását külön nem teszteltem.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Shimano írta:
2025.03.03., hétf. 18:22
És egy kérdés is,a QFLT most már egy ideje elérhető,mik a tapasztalatok így már hosszabb távon vele?
Trafó búgás miatt nem kell hogy használjam,de kíváncsi vagyok a hangzásra gyakorolt hatásaira,tehát a tapasztalatokra vele kapcsolatban.
Én a dc miatt vettem qflt-t. Így nagyon nem teszteltem "hangra". De érzek némi hatást, pozitívat. Megfogalmazni nem tudom de fókuszáltabbnak érzem a hangot, jobban "egyben van" értem ezalatt, mintha feszesebb lenne tőle a Lagrange. De persze ez csak egy vélemény.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

merida írta:
akvapark írta:
2025.03.02., vas. 16:42
Zenélt, a még nevenincs hangsugárzóval, és nagyon jó hang volt. leborulok.gif
Többen kérték, hogy jellemezzem a hangot.
Nem szeretem a "barista" és "sommelier" stílusú leírásokat, ezért egyszerűen én nyíltnak, világosnak, dinamikusnak és vidámnak halottam ezt az összeállítást.
Még egyszerűbben: Én tudnék vele élni. ;peace;
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.03.04., kedd 08:16-kor.
Ok: Elrontott idézés javítása
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2126

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Trafó búgás miatt nem kell hogy használjam,de kíváncsi vagyok a hangzásra gyakorolt hatásaira,tehát a tapasztalatokra vele kapcsolatban.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2025.03.01., szomb. 19:29
Mint mindig, ma is jó hangulatú volt a klub. Délután néztem be, terv szerint másfél órát. Lett belőle majdnem három, és szinte kellemetlenül érzem magam, hogy búcsúzni kell.... :D

Most a Grand Enigma volt bekötve. Bármilyen ügyes is a kis Herald, ami utóbbi 1-1,5 évben mindig szólt, azért szerintem ez az igazi.

Pár szám erejéig szólt a Helikon is, a Presszer féle Fényév távolságnál lett átkötve a Lagrange után. Úgy vettem észre, ez Zsolt kedvence. Legközelebb ki fogom csalni belőle a Depeche Mode-ot is :smile29:
Na, itt is érezhető a váltás, kb., akkora ugrás, mint Obelisk után a Lagrange. Csak itt az ár szorzó nagyon más liga... de ugye egyre feljebb haladva ez mindig hasonlóan történik.

Az utolsó 1-1,5 óra egyébként jó hangulatú beszélgetéssel telt.

És Zsolt készül egy új termék családdal, ami izgalmasan hangzik az elmondottak alapján, de majd gondolom ír róla, amikor már jónak látja, hogy érdemes.
Kíváncsi leszek, főleg azért is, mert lehet egy prototípus nálam is lesz majd vélemény formális gyanánt. Ez egyrészt nagyon felvillanyozó, másrészt nagyon megtisztelő. leborulok.gif
Thesis da biztosan lesz,és lesz a most limitált kiadásban kapható si30 is más,most nem ugrik be milyen néven is,de hasonló beltartalommal,no meg említett Zsolt egy új hangsugárzó projektet is ami nagyon érdekesen hangzott,mert egyrészt moduláris lesz,és így a különböző szobákhoz,+ zenehallgatási szokásokhoz is igazítható.
Ebből ugyan sokat nem értettem,de Zsolt majd elmondja ha aktuális lesz azt,hogy miként is fog ez kinézni,működni.
Ez utóbbira-is kíváncsi leszek,mert ez kifejezetten érdekesnek tűnik.
Ennyi infót hallottam délelött a tervekről,de lehet volt más is,amiről délután beszélt.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.03.02., vas. 16:18
mishow írta:
2025.03.02., vas. 15:44
a Heed tápkábelekkel kapcsolatos polémiát meg szerintem ne nyissuk meg ezredszerre is ...
.... még véletlenül sem akartam drótozni itt ...
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nem neked szólt a megjegyzés, nem is egészen értettem, miért vetted magadra.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1210

Hozzászólás Szerző: -CB- »

BLX írta:
2025.03.02., vas. 16:33
IMG_0506.jpegIMG_0507.jpeg
.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

merida írta:
BLX írta:
2025.03.01., szomb. 21:46
Heed Obelisk Si 30 + X2 30 + új StandArt :drum: Nagyon szépek. Remekül szólnak. Voltak jó sztorik és jó zenék is. Köszönjük!

Zenélt, a még nevenincs hangsugárzóval, és nagyon jó hang volt. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

merida írta:
BLX írta:
Heed Obelisk Si 30 + X2 30 + új StandArt :drum: Nagyon szépek. Remekül szólnak. Voltak jó sztorik és jó zenék is. Köszönjük!

Itt látni milyen kívül-belül: https://youtu.be/zDIuIT22V2I?si=Kgqv2dIsRYjp2CG-
Ha jól tudom, 3db bemenet, távszabályzó, 2x30W
A Herald dobozokkal hallottam. Az "Obelisk" hangzásból van belecsempészve.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

IMG_0506.jpeg
IMG_0507.jpeg

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

BLX írta:

Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2025.03.02., vas. 15:44
Shimano írta:
2025.03.02., vas. 12:19
Vajon milyen elosztóba dugja,(fér el) Zsolt ezt a sok harcra kész,tehát bekapcsolt vasat,legközelebb belesek már mögéjük is,és meglesem.
Én nemrég direkt megnéztem: sima villanyboltos - talán ikeás Koppla - elosztókat láttam. A bemenő kábel az eredeti gyárinak tűnt, egész rövidre vágva, a villásdugó pedig lengő IEC dugóra cserélve, hogy belemenjen a QFLT szűrőbe. Három aljzatos elosztókra emlékszem, gondolom azért, hogy véletlenül se lehessen túlterhelni a QFLT-et. Ha érdekes a pontos típus, azt Zsolt biztosan megmondja, a Heed tápkábelekkel kapcsolatos polémiát meg szerintem ne nyissuk meg ezredszerre is ...
:ohnoohnoohno:
Csak a linkelt képről ugrott be ez,mert itt van vagy tizen + készülék egyszerre bekapcsolva,és még véletlenül sem akartam drótozni itt,és nem is az érdekelt hogy mi milyen típus,de mindegy is.Akkor úgy lehet ez hogy több elosztó,és mindegyik elött egy qflt,ok,ezt is tudjuk,nagyszerű,hallgassuk is a zenét tovább.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.03.02., vas. 12:19
Vajon milyen elosztóba dugja,(fér el) Zsolt ezt a sok harcra kész,tehát bekapcsolt vasat,legközelebb belesek már mögéjük is,és meglesem.
Én nemrég direkt megnéztem: sima villanyboltos - talán ikeás Koppla - elosztókat láttam. A bemenő kábel az eredeti gyárinak tűnt, egész rövidre vágva, a villásdugó pedig lengő IEC dugóra cserélve, hogy belemenjen a QFLT szűrőbe. Három aljzatos elosztókra emlékszem, gondolom azért, hogy véletlenül se lehessen túlterhelni a QFLT-et. Ha érdekes a pontos típus, azt Zsolt biztosan megmondja, a Heed tápkábelekkel kapcsolatos polémiát meg szerintem ne nyissuk meg ezredszerre is ...
:ohnoohnoohno:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:

IMG_0511.jpg
Vajon milyen elosztóba dugja,(fér el) Zsolt ezt a sok harcra kész,tehát bekapcsolt vasat,legközelebb belesek már mögéjük is,és meglesem. :D
Jó volt ismét ott lenni,és főleg hallgatni Zsoltot,bár ahogy néztem a többség már alig várta hogy beülhessen zenét hallgatni,és ezt is megértem.Részemről már az is elég ha csak Zsolt beszél egy egy ilyen talin,mert baromi érdekes ahogyan látja,és ismerteti ezt az egész hifi világot,plusz ahogyan a terveit osztja meg,mert az mindig van,de hát ez így is van jól. ;)
Sokat nem tudtam ott lenni,de az a kis idő is jól esett,ismét,köszönet is érte. :smile32:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

IMG_0511.jpg

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

...és el is árulod?

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

PgSpa írta:
2025.03.01., szomb. 20:46
Kiderült, hogy mi a beharangozóban látható kis hangdoboz?

Én már tudom :D
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Kiderült, hogy mi a beharangozóban látható kis hangdoboz?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3279

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Mint mindig, ma is jó hangulatú volt a klub. Délután néztem be, terv szerint másfél órát. Lett belőle majdnem három, és szinte kellemetlenül érzem magam, hogy búcsúzni kell.... :D

Most a Grand Enigma volt bekötve. Bármilyen ügyes is a kis Herald, ami utóbbi 1-1,5 évben mindig szólt, azért szerintem ez az igazi.

Pár szám erejéig szólt a Helikon is, a Presszer féle Fényév távolságnál lett átkötve a Lagrange után. Úgy vettem észre, ez Zsolt kedvence. Legközelebb ki fogom csalni belőle a Depeche Mode-ot is :smile29:
Na, itt is érezhető a váltás, kb., akkora ugrás, mint Obelisk után a Lagrange. Csak itt az ár szorzó nagyon más liga... de ugye egyre feljebb haladva ez mindig hasonlóan történik.

Az utolsó 1-1,5 óra egyébként jó hangulatú beszélgetéssel telt.

És Zsolt készül egy új termék családdal, ami izgalmasan hangzik az elmondottak alapján, de majd gondolom ír róla, amikor már jónak látja, hogy érdemes.
Kíváncsi leszek, főleg azért is, mert lehet egy prototípus nálam is lesz majd vélemény formális gyanánt. Ez egyrészt nagyon felvillanyozó, másrészt nagyon megtisztelő. leborulok.gif
Csak a Marantz! :-D

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

Hívőknek és ateistáknak! Zsolt és a Lagrange S és még sok minden a Heed termékekről az AudioMe Consult podcastben.

https://youtu.be/koKmfT1I2H4?si=8a2Kzxau5uM-WAaZ

youtu.be/8a2Kzxau5uM-WAaZ
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2581

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

https://the-ear.net/review-hardware/best-hi-fi-of-2024/
"Az audio világában nem sok "igazán megéri" vétel létezik, de ez a kis zsebrakéta integrált erősítő közülük való. Februári újraolvasása és áttekintése írásaimnak emlékeztetett arra, hogy mennyire élveztem az Elixirt. Talán "csak" 50W csatornánként, de megtölti a szobánkat ütős, meleg, mégis részletes zenével. Az évem meglepetése, nagyon jó értelemben. CK"
theear.jpg
theear.jpg (72.5 KiB) Megtekintve 2386 alkalommal

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: ghost222 »

Igen megszűnik a kattogás ha fix a kimenő jel felbontása.
BLX írta:
2025.01.29., szer. 10:18
severance írta:
2025.01.28., kedd 20:02
Nagyon jó energiákat küldtetek, mert sikerült megfejtenem a rejtélyt :D A tápegység mérettől függetlenül fennáll a probléma (még Q-PSU-val is próbáltam), ellenben:
dactilus_kattogas.jpg
Köszi, hogy megosztottad! :smile32:

Tehát ezzel a megoldással Windowsról, USB-n keresztül elkerülhető a "kattogás". Gondolom Mac-en is van valami hasonló? Vagy lehet fixálni a felbontást?

2.1-es, 2.3-as belső DAC kártyák estében, coaxon keresztül, megoldás lehet ha a streamert "fix" felbontásra állítjuk? Mintha valaki ezt írta volna korábban Wiim esetében...?
iagainsti

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”