Az Umc1 volt legbugosabb az összes közül!Cutler írta: ↑2025.02.28., pén. 21:49Nekem ingyen se nagyon kellene Emotiva. Umc-1 volt az egyik legjobb processzoruk, mert bár nem volt hibátlan, de legalább olcsó volt. Xmc-1 esetleg említésre méltó, de sok sikert a beállításához. Cseneles is vért izzadt, nem kevés ideig, mire jó hangot tudott vele összehozni. Az meg nem kicsi túlzás, hogy Anthem-ből, csak egy Avm-90 tudná megszorongatni.
Én Turbo fórumtárshoz hasonlóan Anthem fele indulnék el, egy D2V3 lehet, hogy régi, de jó hangot tudott csinálni. Ha nem egy akusztikai rémálom a szoba, viszonylag egyszerűen nagyon jó hangot lehet az ARC -al kihozni belőle.
A beállítás pont a jó hanghoz 25perces mérési sorozat auto targettel. Amivel izzadtam az a 4 sub volt miniDSP DBA felállásban.
Amig a Dirac ART a full hozzánemértőknek auton megcsinálja addig a sima Dirac előtt 4sub vagy több helyes összeillesztése DBA setupban és felkínálása 1 ként a Dirac-nak komoly tudást, tapasztalatot illetve szakértelmet megkövetel. A végeredmény tökéletes Emotiva XMC1-el is. Az meg h beszakadás es dúsulás mentes 20-150hz-ig és hogy a lecsengés 150ms másnál 200ms nálam meg átlag 230ms az részemről kb tökmind1.
Anthemre visszatérve. Mint leírtam a kapott hangminőségért 90%-ban a végfok és a hangfalak feleősek. Volt anthemem igaz csak avr-em de mindig az olyan semilyen jelző volt a fejemben amikor a hangját hallottam mind nálam, mind nálad és másoknál. Mindenben jó de semmiben sem kiváló. Legolcsóbb opció volt athmos kiépítésére és ez így van szinte a mai napig.Nyílván tökéletes összehasonlítás és konklúzió úgy születhetne ha bekötnék egy avm60-70-90 procit itthon és hetente cserélgetném vissza az XMC1-et.
Én sinad mérésekben nem igazán hiszek de azokon az XMC1 1% eltéréssel kullog a StormAudio, Trinnov társai mogott.
Viszont nekem olyan proci nem kell amiben nem Dirac tevékenykedik.