Ez ugye egy ex catedra kijelentés.
Vagyis baromság.
Nem leszólva Revi cuccát.
De ilyen megnyílvánulásaim nekem is szoktak lenni
Ez ugye egy ex catedra kijelentés.
Mi lesz azokkal akik épp összetörték a malacperselyt?revox írta: ↑2025.02.23., vas. 11:53biztos az elkapott kórság is teszi. higy megéreztem, én se vagyok halhatatlan, de nagyon elérzékenyültem ezen a "törődésen"![]()
nos. az van, hogy sok helyet foglal és valójában a másik lemezjátszóra is át tudom tenni az MM kart. Az is benne van, megint elkezdtem költekezni, halmozni és ilyenkor a lelkiismeretem azt kívánja meg, valamit áldozzak fel. de mire, ma megírtam a nem gyenge marketingszöveget hozzá, én magam is elhittem és már gondolkodtam rajta, hogy be is zárom az egészet és nem adom el. valószínűleg ez lesz és keresek más áldozatot, pl a kis Furuyamát... De ezek olyan ritka dolgok, persze jók is, sajnálom eladni bármelyiket. persze, az asszony is így kevésbé húzza a száját, hogy valami jön, valami megy, bár már említette, hogy jól tudja, nem fogok semmit eladni.
én feltettem, ha nem veszi meg senki, a lelkiismeretem tiszta, én megpróbáltam![]()
Ennyi
Eladó.: viewtopic.php?f=31&t=213691
De, eléggé
Mondjuk azért ez egy vicces kijelentés :)
Marketingcélból nevezték el így, nem kell ezen filózni. Jó régen amikor Pisti80 készítette az állványomat alaposan utánajártunk milyen árakon jönne ki egzotikus fából egy hasonló bútor. Egy ilyen méretű valódi Indiai ébenfa bútor 2-3 milliót is érhet.DeProtector írta: ↑2025.02.22., szomb. 12:51Ráadásul ha jól tudom, pont az általad említett okokból már jóideje nem is használható furnérként (sem), sok egyéb egzotikus fafajtával egyetemben.PgSpa írta: ↑2025.02.22., szomb. 12:26
Érdekes ez a rózsafa kérdés. Nagyon sok faanyagot neveznek "rózsafának". Ezek nagy része valamilyen trópusi faanyag, ami rablógazdálkodással, az esőerdők irtásával szoros összefüggésbe hozható. Vannak nagy sűrűségű, hangszerek, akár pickupok (Koetsu) építésénél használatosak, de a kb. húszféle fajból vannak egyszerű tömegesen használtak is, melyek Kb. a mi akácunkhoz hasonlóan elterjedtek a trópusi, szubtrópusi vidéken. A Dalbergia, amit eredetileg így hívnak, inkább furnérnak használatos, az ára miatt. Ha a te komódod belőle készült volna, többe kerülne, mint a cucc, ami rajta van...
Nem tudom, annyira nem értek hozzá. Ezt írják róla:PgSpa írta: ↑2025.02.22., szomb. 12:26Érdekes ez a rózsafa kérdés. Nagyon sok faanyagot neveznek "rózsafának". Ezek nagy része valamilyen trópusi faanyag, ami rablógazdálkodással, az esőerdők irtásával szoros összefüggésbe hozható. Vannak nagy sűrűségű, hangszerek, akár pickupok (Koetsu) építésénél használatosak, de a kb. húszféle fajból vannak egyszerű tömegesen használtak is, melyek Kb. a mi akácunkhoz hasonlóan elterjedtek a trópusi, szubtrópusi vidéken. A Dalbergia, amit eredetileg így hívnak, inkább furnérnak használatos, az ára miatt. Ha a te komódod belőle készült volna, többe kerülne, mint a cucc, ami rajta van...
Ráadásul ha jól tudom, pont az általad említett okokból már jóideje nem is használható furnérként (sem), sok egyéb egzotikus fafajtával egyetemben.PgSpa írta: ↑2025.02.22., szomb. 12:26
Érdekes ez a rózsafa kérdés. Nagyon sok faanyagot neveznek "rózsafának". Ezek nagy része valamilyen trópusi faanyag, ami rablógazdálkodással, az esőerdők irtásával szoros összefüggésbe hozható. Vannak nagy sűrűségű, hangszerek, akár pickupok (Koetsu) építésénél használatosak, de a kb. húszféle fajból vannak egyszerű tömegesen használtak is, melyek Kb. a mi akácunkhoz hasonlóan elterjedtek a trópusi, szubtrópusi vidéken. A Dalbergia, amit eredetileg így hívnak, inkább furnérnak használatos, az ára miatt. Ha a te komódod belőle készült volna, többe kerülne, mint a cucc, ami rajta van...
Elvileg igen. A teteje csalóka, mert nem vastag annyira, mint ahogy elölről látszik, az csak egy támasztóléc. Ettől függetlenül igencsak masszív és amúgy bazi nehéz darab.
Az expón is szereplő, rózsafa komódon volt minden esetben. Mint utóbb megtudtam, állítólag egyébként ennek a fa típusnak a legjobbak a rezonanciával kapcsolatos tulajdonságai. Állítólag minél sötétebb rózsafa, annál jobb. Az Audiomeca is ezen volt idáig.
Azért arról is írhatnál, hogy nálad milyen felületen van a lemezjátszó, mert az sem mindegy.sutemenyx írta: ↑2025.02.21., pén. 23:14Szóval írtam, hogy a Funk Firm LSD-n a Bo!ng lábak használata nem nyerte el a tetszésemet, mert a libegő sasszival nagyon torzításos és szögletes lett számomra a hangzás. Elvesztette azt a nagyon finom és folyékony hangját, ami a legelső próba alkalmával megragadott, és ami miatt aznap délután 3-tól egészen este 11-ig megállás nélkül pakolgattam fel rá a lemezeimet, mert annyira élményteli volt.
Azóta picit kísérleteztem vele.
Kipróbáltam, hogy mit csinál, ha a másik gyári láb, azaz a műanyag tönkök vannak betekerve a gép aljába. Úgy ugyanaz volt az eredmény, mintha az Audiomeca J1 kapta volna meg a szintén tömbszerű delrin lábait. Tompa, érdektelen, egysíkú hangzása lett. Nem zavaró, de totál érdektelen hang.
Szóval az eredeti, a tönk láb és a Bo!ing az kb totál ellentétes hangzást produkál, de szerintem egyik sem jó.
Viszont ott volt az az élmény, hogyha abszolút helytelenül, a Bo!ng láb teljesen be van tekerve, és így szilárdan ül rajta a gép, akkor meg nem tudok belekötni a hangjába. Tehát elvi szinten azt gondoltam ki, hogy masszívan, keményen kell alátámasztani, de mindenképp fém lábakkal - a Bo!ng is aluminium.
Korábban volt a kácsából aranyozott, valamiféle fém tüskelábam, aminek a menete pont egyezik a lemezjátszóéval, ígyhát próba képpen betekertem azt. Na ez jó! Ezzel ugyanolyannak, vagy nagyon hasonlónak tűnik ahhoz az állapothoz, mintha a Bo!ng lábakon stabilan áll a gép. Ma megint este 7 óta folyamatosan hallgatom. Javaslom próbára az aktuális tulajoknak. Erről van szó:
IMG_9260.jpeg
jéé, ilyen mégnwkem is van, volt,... amikor az Avalont odaadtam ismerősnek, ezt adtam vele. ZO28(?) állványon ilyen csatolja el a townshendet.sutemenyx írta: ↑2025.02.21., pén. 23:14Szóval írtam, hogy a Funk Firm LSD-n a Bo!ng lábak használata nem nyerte el a tetszésemet, mert a libegő sasszival nagyon torzításos és szögletes lett számomra a hangzás. Elvesztette azt a nagyon finom és folyékony hangját, ami a legelső próba alkalmával megragadott, és ami miatt aznap délután 3-tól egészen este 11-ig megállás nélkül pakolgattam fel rá a lemezeimet, mert annyira élményteli volt.
Azóta picit kísérleteztem vele.
Kipróbáltam, hogy mit csinál, ha a másik gyári láb, azaz a műanyag tönkök vannak betekerve a gép aljába. Úgy ugyanaz volt az eredmény, mintha az Audiomeca J1 kapta volna meg a szintén tömbszerű delrin lábait. Tompa, érdektelen, egysíkú hangzása lett. Nem zavaró, de totál érdektelen hang.
Szóval az eredeti, a tönk láb és a Bo!ing az kb totál ellentétes hangzást produkál, de szerintem egyik sem jó.
Viszont ott volt az az élmény, hogyha abszolút helytelenül, a Bo!ng láb teljesen be van tekerve, és így szilárdan ül rajta a gép, akkor meg nem tudok belekötni a hangjába. Tehát elvi szinten azt gondoltam ki, hogy masszívan, keményen kell alátámasztani, de mindenképp fém lábakkal - a Bo!ng is aluminium.
Korábban volt a kácsából aranyozott, valamiféle fém tüskelábam, aminek a menete pont egyezik a lemezjátszóéval, ígyhát próba képpen betekertem azt. Na ez jó! Ezzel ugyanolyannak, vagy nagyon hasonlónak tűnik ahhoz az állapothoz, mintha a Bo!ng lábakon stabilan áll a gép. Ma megint este 7 óta folyamatosan hallgatom. Javaslom próbára az aktuális tulajoknak. Erről van szó:
IMG_9260.jpeg
https://isoacoustics.com/home-audio-iso ... en-series/